kocanız sürekli kardeşlerine para gönderiyorsa

deniz3519

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
251
37
43
35
yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.

maddi durumları kötü olmayıp da size destek olmamışlarsa ve bir de üstüne para istiyorlarsa ÇILDIRIRDIM !
bende ÇILDIRIYORUM evet maddi durumları iyi değil.ama süse püse harcamaktan yoksun kalmazlar..o yüzden benim gözümde ihtiyaç sahipleri gibi gelmiyorlar.ailesi bu zamana gelipte bişey sahibi olamamış insanlar.bilmiyorum aile tarzlarımız çok farklı.o yüzden sürekli batıyor bana hareketleri.fakirliği hor görmüyorum asla.bende kendi ailemde zor zamanlar geçirdik ama o dönemlerde ayağımızı yorganına göre uzattık. yeri geldi kuru ekmek yedik yeri gelldi et.bunlar öyle değil...sürekli herşeyde abilerini arayıp para istiyorlar başlarda tölerans gösteriyordum ihtiyaçları vardır diye ama artık dayanamıyorum.

egerki surekli bu durumdalarsa duzeltmek icin hicbirsey yapmıyorlarsa belli bir zaman sonra tepki gosterilir cunku bu sefer benim evimin durumuda bozulucak alıskanlık haline gelmiş

Birsey dendiginde paragoz fesat kiskanc konumuna dusuyorsun ben meslegimi yapmaya korkuyorum cunki yinr abisine verecek benim paramda bizim eve harcabicak ortada ne birikim ne bsey ben bosuna calismis olucam evde kavga cikcak o yuzden cktim smdi evdeyim kendi kzansin ve naparsa yapsin bakalim abisine vericek parasi kalicakmi

çok kötü bir şey..insan kafayı yiyesi gelir..suçlusu eşler..hep onlar yüz veriyor zaten..bir şekilde engel olmaya çalışın..bu erkekler neden böyle problemli..

Kuzummm benimde ayni sorunum vardi abisi evli bizde evleneli7 ay oluyor neymis bizim eve daha cok para giriyormus bende xalistgim icin o yuzden abiside bizle ayni durumda olmaliymis dye abisine para veriyordu ben sirf bu yuzden isten cktimmm kuzmmm

ben hem çalışıyım bişeyler sahibi olalalım diye yırtınıyım. hanımlaara abisi para göndersin.süsüne harcasınlar.bense eşine kıyamasın herşeyin mütevazisini tercih etsin.bi ara bende işe bile gitmek istemiyordum sırf bu yüzden ama eşim işi bırakmama asla müsade etmiyor.

Ay
nEn canim biz calisip birseyelr sahibinolalim birikim yapalim dyelim ama gtsinler kardeslerine harcasinlar o halde biz nden calisiyoruz bu konu benim hayatimdaki beni uzen suan en buyul konu canim abisininde bzinle ayni olmasini istemesi abisi okumamis esim okumus onlarin cocugu var bzim yok e cocuk olmadan brikim yapalim dmi ama yok abisi bizle aybi seviyede olmaliymiss ahhh ahhh buna nasil cozum bulucaz yaa eltim yatsin aksama kadar ben calisim ama ayni durumda olalim

aynı senin gibi düşünüyorum.ama eşim işten çıkmama müsade etmiyor.yakınlarım borca sok diyor yada sürekli kendine bişiler al diyor.benim yapımda öyle değil harcayamıyorum harvurup savuruamıyorum eşime kıyamıyorum sanki ben çalışmıyormuşum gibi.sadece gerekli şeyi alıyorum..ben kıyamıyorum ama başkaları kıyıyo eşime

seninkide takıntılıymış yada bunu bahane sunuyor.niyese bizim eşler geleceğini düşünemiyor başkalarıını düşünmekten

Eşinizle konuştunuz mu bu durumu? İşi bırakmama müsade etmiyor demişsiniz bu sebeple olduğunu biliyor mu?

Öncelikle bu konuyu tartışma esnasında değil de karşılıklı oturup konuşarak çözmenizi öneririm. Çünkü kavga arasında söylenip geçiştirilmeyecek hassas bir konu. Sizinle benzer şeyleri yaşadım. Eşimin ailesi evlilik sürecimizde maddi destekten bulunmadı. Eşimin ailesinin maddi durumu pek iyi değil biz de evlilik harcamaları için beklentiye girmedik açıkçası zaten durumları belli. Bizimkiler de destek istemedik. Nişanlılik döneminde evlilik için harcamalar yaparken bi takım aile borçlarıni eşimin ödemesini istediler. Babasi sorumsuz bir insan. Kendisi de annesi ve kardeslerine kiyamiyor zaten. O zaman evli değildik fakat maddi destek görmediğimiz gibi (zaten beklentimiz yoktu) aile borçları ile karşılaştık. Böyle bir olay olunca gelecek günleri tahmin etmek zor olmadı. Eşimi karşıma alıp konuştum. Ne şekilde konuştuğuma gelince dedim ki ona , bu süreçte senin ve benim ailemden maddi destek almıyoruz. Almadığımız gibi üstüne bizden böyle bir beklenti oluyor. Evlendigimizde senin sorumlulugun ben olucam ve böyle bir konuya müsade yok dedim. Aynı sizin durumunuz gibi gereksiz harcamaları da görüyordum çünkü. Hatta açıkça söyle söyledim, kusura bakma ama ben baban keyif sürsün diye calismiyorum. Konunun sizin için ne ifade ettiğini eşinize açıklamak ve farkına varmasini sağlamak önemli.

Yokluğu da varlığı da bilirim. Yokken yok olduğunu bilerek harcarsin, başkasına güvenerek harcayıp beklentiye girilirse buna kimse müsade etmez. Umarım faydali olabilmisimdir.

kardeslerinin ihtiyacı oldugu icin mi yolluyor yoksa kardeslerı keyfı mi para istiyorlar ? burda empati yapmak lazım sizin kardealerinşze siz yollar mıydınız ? yada sizin ihtiyacınız olan parayı mı yolluyor daha acık anlatsaydınız keske

Sonuç olarak uzun bir konuşma sonrasında bu konuda anlaştık. Hatta para biriktirip ev alalım dedik. Paranın idaresi konusunda eşim iyi olduğumu biliyor. Maaşını benim hesabıma gönderiyor. 1.5 yildir evliyiz iyi para biriktirdik diyebilirim. Öyle yapmasa kesinlikle birikmeyecegini o da biliyor.

Şöyle anlatayım kardeşler zaten çalışıyorlar. Bana ters gelen şeyler var mesela parası olmayan biri evinde hayvan besleyemez. Kitap kozmetik kıyafet almak için kredi kartlarını fullemez. Empati tabiki yapıyorum. Yapmasam parası olmayanın nasıl yaşadığını bilmem :)

Kuzum abisi asgari ucretin ustunde aliyor keyfi harcayip yettiremiyor benim kocamda ikimizde calisitoruz dyeip abisine veriyor ama ben cktim isten

maaşını eve verme. git kıyafet al kendine tomarla.
o zaman görsün günlerini.
utanma cekinme diye bişi yok... nasıl olsa elden geliyor ya para tatlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…