kocanız sürekli kardeşlerine para gönderiyorsa

yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.

Sizin geçiminizi etkileyecek derecede talepleri reddetmelisiniz.
Öğrenciye yardım etmek güzeldir-okuyorlar sanırım.
Ama yardımlarınız lüks harcamalara gidiyor ise ve suistimal ediliyorsa vermeyin.
Buy resmen adam kullanmaktır.
Sizin önceliğiniz kendi eviniz,geçiminiz ve geleceğiniz.
Çok darda olan aile bireylerine herkes yardım eder elinden geldiği kadar ama onlar da cılkını çıkartıp suistimal etmesinler.yardımlar amacına ulaşssın bir dertlerine deva olsun ki verenin de gönlü rahat etsin.
yoksa bir hayır kurumuna yaparım yardımımı eğer maddi durumum iyiyse ,en azından bilirim bir ihtiyaç sahibine derman olacak yardımım.
ama iş eşinde biter,o ayırt edecek eğriyi doğruyu.tartacak durumlarını ona göre karar verecek.
sizin maddi gelir nedir.ev kira mı?başkaca mal varlığınız var mı?
ev yok ise şartlar uyugnsa hiç düşünmeyin bi ev borcuna girin.
borcumuz var demek kolay olur.
ne üzücü ve ibretlik bir örnek.
babacığın hep vermiş hep vermiş ve bunun neticesinde ailesine başlarını sokacak bir ev bile yapamamış.
imkanın ölçüsünde yardım edeceksin işte.gücün yok ise boyundan büyük iyiliklere babacanlıklara kalkışmayacaksın.
eşinin ve çocuğunun az buçuk rızkını etrafa iyilik meleği olacağım diye savurmayacaksın.
kimse acımaz.
size acıyan oldu mu bilmem ama acımazlar.
ne koparırlarsa kar görürler.
yardım yerli yerinde yapıldığında güzeldir,ben evde ailemi perişan edeyim ,geleceklerini düşünmeyeyim ama sağa sola saçayım.
yok böyle bi şey.

Isi birakmak ne demek ya.. o kadar aileniz emek versin okutsun, o kadar yil dirsek curutun, sonra bir inat ugruna calismak istemiyorum diyin olacak sey mi.. hayatta ne olacagi hic belli olmaz. Kadinin ekonomik ozgurlugu elinde olmali. Siz isten cikinca sorun cozulmus mu olacak? Iyi ki esiniz izin vermemis isten cikmaniza, size iyilik yapmis. Siz de butun maasinizi vermeyin birikim yapin ailenize destek olun gezin tozun ya da araba borcuna falan gitsin hem maasiniz oraya kesilir hem mal sahibi olursunuz..

yok canım kım acısın bıze..babam dıye demıyorum ama salaklıktan başka bsy değil..ölse gıtse herkes dağılır bir yere...emeklı oldu bu ay 55 mılyar ıkramıye.onu hala anneme vermedı..kı verse koca ıstanbulda 55 mılyara baraka bıle alamazsın..oof offf o kdar gerılıyorum kı bu konuda.eşim yapsa yemın ederım adlıyede açar gozunu... !!! o yuzden bu konu da erkeğin elinden alabıldıgın kdr para alıcaksın

haklısın canım üzülmekte.
ama germe kendini bak sen de hamilesin.
inşallah bundan sonrasında baban biraz akıllıca hareket eder.
o parayı napıp edip alsın annen elinden.
ya var böyle saf insanlar.bizim ailede de var bir enişte.
kardeşlerine dağıta dağıta bir çatı bile yapamadı hanımının başına.
sonuç hep hüsran oluyor.
milyarder ol da saç, anlarım yakışır da o zaman.
bak ne güzel dersin ailesine kol kanat geriyor mal varlığı ile.
ama bu enişte bi kamyon şoförü yaaa.yazık değil mi hasta eşine.
herkesin başında bir çatısı var ,kimse dönüp bakmıyor bile şimdi.

kamyon şoforu ama aılesıne para saçmaya bayılıyor.ayyy ne dıyeyım boylelerıne bılmıyorum kı...

evlendım gıttım ama sureklı aklım onlarda ıste canım.evet her aılede boyle aptallar oluyor...cok kızıyorum cok !!

bakmazlar tabı.bu zmanda kardesler bıle cıkarcı ...

Kuzummm benimde ayni sorunum vardi abisi evli bizde evleneli7 ay oluyor neymis bizim eve daha cok para giriyormus bende xalistgim icin o yuzden abiside bizle ayni durumda olmaliymis dye abisine para veriyordu ben sirf bu yuzden isten cktimmm kuzmmm
Bu nasıl bir mantık yaa. Sizin sizden daha zengin kuzeniniz yok mu kuzum. Kocanıza gösterin deyinki onun evine daha çon para giriyor bizde eşit olmalıyız çabuk daha çok çalış. Töbee töbeee... allahım bu erkekleri yarattın tamm eksik akıl yarattın ama azcık takip et nolur yaaa...

Kimsenin durumu kimseyi ilgilendirmez, ne kimse size baksin ne siz baskasiyla kiyaslayin. siz kendinizi koruyun once calisin ve maasiniza sahip cikin.
Calisin lutfen bu bos seylere kafayi takmayin. Aynisini yasamis biri olarak soyluyorum. Evlenmissiniz. Napsaniz da huylu huyundan vazgecmiyor. Dik durun kararli olun. Belki biraz torpulenir. Ama lutfen kendinizi yipratmayin. Calisin yiyin icin gezin kenarda birikiminiz olsun bakim yapin. Birakin o dusunsun ugrassin. Lutfen.

Cnm esim abisiyle ayni parayi aliyor

çok iyi niyetli bir adam,yok diyene kendi yoktan var edip veren bir adam.
ama noldu ele iyilik edeyim derken ailesinin hakkı olan rızkı dağıttı.
eşine bir kötü ev alıp oturtamadı.
diğer herkes ev bark sahibi.
valla ne denir nasıl yola gelir bilmem ki böyleleri.
iyilik yapma merakı desem gaddarca olacak biraz.
yardım edeyim derken ipin ucu kaçıyor bunlarda.

Bazi erkekler evlendikten sonrada, Aile olduklarini unutuyorlar.
Esine sizin bir aile oldugunuzu , Sana karsi evine karsi sorumluluklarinin oldugunu hatirlat..

Bu huyundan vazgecmezse , ozaman evine masraf et onun elinde gonderecegi para kalmasin...

İhtiyaçları olan insanlarsa her ay belli bir mebla verilmesinde sakınca yok.
Evlat neticede, ailesine destek olması pek doğal.
Kime muhtaç olsunlar evlatları yardımcı olmazsa?

Edit: parayı anne-babaya mı gönderiyor, kardeşlerine mi?

yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.
canım valla biz kaynımın kız arkadaşına bile para yedirdik hanımefendinin çanta paralarını biz ödedik ben bile almıyorum o kadar pahalı çantaları.sen eşinle konuşucan yok demeyi bilecek ben konuştum naptım ettim sonunda anladı enayi yerine konulduğunu. şimdi vermiyor çok şükür.

en iyisi yüklü borcun altına girmek ozaman hem siz çalışırsınız hem de ileriye yönelik yatırım yapmış olursunuz.

AYNEN BENDE BUNU soyleyecektim esini borca sok ev alin araba alin ne bilim gune gir falan kendinden kisma.bende kismen yasadim kv iatyemiyrdu guyq ama hep laf sokmalar yakinmalar sitemler bikmistik qma cok sukurki kenid dugunumuzi kensimiz yaptik bi ton borca girdik simdi parqmiz bize yetmiyor :)))###

Eşimin ailesi de tam bir sömürücüydü. Ama kendi ceplerinden harcamaya gelince cimrilerdi. Mesela sofraya oturulmuştu abisi de markete ayran almaya gitmişti, yoğurt ayrandan 1 lira daha ucuzmuş, o yoğurttan birsürü ayran çıkarmış falan filan diye yoğurt almıştı. Ama eminin iş benim kocama düşse en pahalısını aldırırlardı. Maddi durum varsa, burs gibi öğrenciye para verilebilir ama bir yere kadar. Kendinizi kullanılmış hissediyorsanız dur deyin. Valla ben eşimin ailesinin yüzünü gördükten sonra 5 lira bile harcatmam.

eşinle konuş
bu şekilde devam ederse işten çıkacagını söyle
bide üstüne çocuk doguracam de
bak nasıl toparlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…