yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.
Sizin geçiminizi etkileyecek derecede talepleri reddetmelisiniz.bende ÇILDIRIYORUM evet maddi durumları iyi değil.ama süse püse harcamaktan yoksun kalmazlar..o yüzden benim gözümde ihtiyaç sahipleri gibi gelmiyorlar.ailesi bu zamana gelipte bişey sahibi olamamış insanlar.bilmiyorum aile tarzlarımız çok farklı.o yüzden sürekli batıyor bana hareketleri.fakirliği hor görmüyorum asla.bende kendi ailemde zor zamanlar geçirdik ama o dönemlerde ayağımızı yorganına göre uzattık. yeri geldi kuru ekmek yedik yeri gelldi et.bunlar öyle değil...sürekli herşeyde abilerini arayıp para istiyorlar başlarda tölerans gösteriyordum ihtiyaçları vardır diye ama artık dayanamıyorum.
ne üzücü ve ibretlik bir örnek.babam ...38 yıllık devlet memuru.ama bir dikili ağacımız olmadı sırf bu yuzden işte ! SAF olduguna artık hem fıkırım cunku gecen seneye kadar hala yolluyordu...6 kardesler 4üne de yolluyordu.bu yuzden hala annemler kıradalar.AKLIN VARSA DİZGİNLERİ ELİNE AL...KORKUT TEHDIT ET.SONUNUZ BIZIM GIBI OLMASIN
ne üzücü ve ibretlik bir örnek.
babacığın hep vermiş hep vermiş ve bunun neticesinde ailesine başlarını sokacak bir ev bile yapamamış.
imkanın ölçüsünde yardım edeceksin işte.gücün yok ise boyundan büyük iyiliklere babacanlıklara kalkışmayacaksın.
eşinin ve çocuğunun az buçuk rızkını etrafa iyilik meleği olacağım diye savurmayacaksın.
kimse acımaz.
size acıyan oldu mu bilmem ama acımazlar.
ne koparırlarsa kar görürler.
yardım yerli yerinde yapıldığında güzeldir,ben evde ailemi perişan edeyim ,geleceklerini düşünmeyeyim ama sağa sola saçayım.
yok böyle bi şey.
haklısın canım üzülmekte.yok canım kım acısın bıze..babam dıye demıyorum ama salaklıktan başka bsy değil..ölse gıtse herkes dağılır bir yere...emeklı oldu bu ay 55 mılyar ıkramıye.onu hala anneme vermedı..kı verse koca ıstanbulda 55 mılyara baraka bıle alamazsın..oof offf o kdar gerılıyorum kı bu konuda.eşim yapsa yemın ederım adlıyede açar gozunu... !!! o yuzden bu konu da erkeğin elinden alabıldıgın kdr para alıcaksın
haklısın canım üzülmekte.
ama germe kendini bak sen de hamilesin.
inşallah bundan sonrasında baban biraz akıllıca hareket eder.
o parayı napıp edip alsın annen elinden.
ya var böyle saf insanlar.bizim ailede de var bir enişte.
kardeşlerine dağıta dağıta bir çatı bile yapamadı hanımının başına.
sonuç hep hüsran oluyor.
milyarder ol da saç, anlarım yakışır da o zaman.
bak ne güzel dersin ailesine kol kanat geriyor mal varlığı ile.
ama bu enişte bi kamyon şoförü yaaa.yazık değil mi hasta eşine.
herkesin başında bir çatısı var ,kimse dönüp bakmıyor bile şimdi.
Bu nasıl bir mantık yaa. Sizin sizden daha zengin kuzeniniz yok mu kuzum. Kocanıza gösterin deyinki onun evine daha çon para giriyor bizde eşit olmalıyız çabuk daha çok çalış. Töbee töbeee... allahım bu erkekleri yarattın tamm eksik akıl yarattın ama azcık takip et nolur yaaa...Kuzummm benimde ayni sorunum vardi abisi evli bizde evleneli7 ay oluyor neymis bizim eve daha cok para giriyormus bende xalistgim icin o yuzden abiside bizle ayni durumda olmaliymis dye abisine para veriyordu ben sirf bu yuzden isten cktimmm kuzmmm
Cnm esim abisiyle ayni parayi aliyorBenim eşimin abisinin durumu çok iyi evlendigimiz sene çok yardımı oldu bize allah razı olsun hala da başımız sıkıştığında yardimimiza koşar. Allah eltimden de razı olsun dünya iyisi bi insan abimden önce o arayıp sorar bi ihtiyaciniz var mi diye. Yani diyeceğim o ki durumunuz yerindeyse bırakın yardım etsin, çok dua alırsınız
çok iyi niyetli bir adam,yok diyene kendi yoktan var edip veren bir adam.kamyon şoforu ama aılesıne para saçmaya bayılıyor.ayyy ne dıyeyım boylelerıne bılmıyorum kı...
evlendım gıttım ama sureklı aklım onlarda ıste canım.evet her aılede boyle aptallar oluyor...cok kızıyorum cok !!
bakmazlar tabı.bu zmanda kardesler bıle cıkarcı ...
canım valla biz kaynımın kız arkadaşına bile para yedirdik hanımefendinin çanta paralarını biz ödedik ben bile almıyorum o kadar pahalı çantaları.sen eşinle konuşucan yok demeyi bilecek ben konuştum naptım ettim sonunda anladı enayi yerine konulduğunu. şimdi vermiyor çok şükür.yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.
Birsey dendiginde paragoz fesat kiskanc konumuna dusuyorsun ben meslegimi yapmaya korkuyorum cunki yinr abisine verecek benim paramda bizim eve harcabicak ortada ne birikim ne bsey ben bosuna calismis olucam evde kavga cikcak o yuzden cktim smdi evdeyim kendi kzansin ve naparsa yapsin bakalim abisine vericek parasi kalicakmi
AYNEN BENDE BUNU soyleyecektim esini borca sok ev alin araba alin ne bilim gune gir falan kendinden kisma.bende kismen yasadim kv iatyemiyrdu guyq ama hep laf sokmalar yakinmalar sitemler bikmistik qma cok sukurki kenid dugunumuzi kensimiz yaptik bi ton borca girdik simdi parqmiz bize yetmiyor :)))###aynı senin gibi düşünüyorum.ama eşim işten çıkmae etmiyor.yakınlarım borca sok diyor yada sürekli kendine bişiler al diyor.benim yapımda öyle değil harcayamıyorum harvurup savuruamıyorum eşime kıyamıyorum sanki ben çalışmıyormuşum gibi.sadece gerekli şeyi alıyorum..ben kıyamıyorum ama başkaları kıyıyo eşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?