- 1 Temmuz 2018
- 264
- 88
- 98
- Konu Sahibi blackblackblack
-
Bizde de bunu konu her zaman açılmıyor aslında iki defa açılmıştr belki , inşallah değişir zamanlaEşim banka hesabımda hiç ne kadar var diye sormaz bende söylemem. Ne bileyim hiç aklımıza gelmedi.
Eşimin bankasında az buçuk bilirim ne kadar var diye ama 7-8 ayda 1 belki denk gelirse bi sorarım o kadar. Bırakın kendi özeli olarak görüyordur ki olabilir yani.
Sizde çalıştığınızda sizinde özeliniz olur biter.
Çok takılmamak lazım. Kendi düşüncesi sonuçta.
He belki yanınızda öyle para çekmek istemiyor siz görmeyin diye. Biraz ayıp yapıyor ama yapacak bişey yok.
Zamanla değişir belki.
Ama eşiniz sizin biraz da olsa birikim yaptgnu bilse bsize sorsa hala saklar mydnz .sorma der mydnzBen de eşimden gizli birikim yapıyorum. Elimden geldiğince ona çaktırmıyorum. Altın alıyorum. Acil bi durum olursa da çıkarıp veriyorum ama.
Ben kendimi garantiye alıyorum kendimce. Kötü bi şey yaptığımı hiç düşünmemiştim.
O da öyle düşünüyor işte ama ben çalışmıyorum.o yüzden zoruma gdyorAdamın kendi maaşı, sizin giderlerinizi çocuğun giderlerini karşılıyor ama parasının hepsini size göstermek zorunda değil diye düşünüyorum aynı şey sizin için de geçerli, çalışıp maaşınız varsa eşinize hepsini söylemek zorunda değilsiniz, eşim de bende çalışıyorum birbirimizin parası ile ilgilenmiyoruz
Aynen öyle çok haklısınız .sorun birikim yapması degl bana bunu söylemek istememsi.hesapta para oldugunu ben biliyorm sonuçta.benim bunu görmemi istemedgni ben anlıyorum doğal olarakta aliniyormKadın gizli birikim yapınca helal, erkek yapınca neden haram?
Bana tek tuhaf gelen adamın kedi fare oyunu oynar gibi davranması.
Bir ara şifresni telefona kaydetmsti gizli gizli girip bakıyordum yani öyle bir halti da yok karstrdgi .eğer o zaman görmeseydim benim de aklıma direkt bir halt mı karstryo gelirdiHep duydum birinci ağızdan... çok fazla örnek var çevremde...
Siz bı mantıklı düşünün bir erkek bunu neden yapsın ki, karısından birikimini saklasın...anne aklı değilse o zaman başka karıştırdığı haltlar var derim ben ..
Bence de saygısızlık.. üniversitesi mezunuyum bnde ama iş imkanı pek yok bulunduğum yer de hamileyim bir de.su an çalacak durumum yok yaniBir eşe yapılacak çok büyük saygısızlık bence bu..
Siz onun hayat arkadaşısınız. Gelir ortak geliriniz. O zaman size fazladan para versin siz de kendinize hesap açın.
Ya da çalışmıyorsanız çalışın ve maaşınızı komple saklayın.
Siz de calstgnz için tuhaf gelmiyor olabilrben de eşimin maaşını biliyorum aylık kazancınız ama hesabında ki parayı bana söylemez başta takmıştım ama geçti, sonra ben de iş hayatına atıldım eşim bir kez bana ne kadar paran var nereye harcadın hesabına bakayım diye sormadı söylemedi merakta etmedi param kalmadı dediğimde naptın demedi. bence normal bende biriktiriyorum tahminimce oda biriktiriyor :)
Bncede rahat hssetmiyor daha. O da öyle diyor seni bseye muhtaç mı ediyorm senden bsey mı esirgiyormda bu konuya neden takilouorsn diyor ama insanın elinde değil zoruna gdyoHenüz iki yıllık evliymissin güzelim ,maddi konularda kendisini henüz rahat hissetmiyor olabilir.Acikcasi eşinin davranışı bana çok abes gelmedi çünkü seni birşeye muhtac etmiyormus.Maddi problemlere seni ortak etmiyor en azından .Şimdi hamilesin ekstra masraf olacak doğumda .Ozel gün olacak sana hediye almak isteyecek. Bunlar icin bile kendi tasarrufunda bir birikime ihtiyacı var yoksa biz kadınlar hep "ne gereği vardı bu para verilir mi? ,ne kadar harcadın?" deriz... Sakın kendini üzme .
Zaten benim en çok kirildigm nokta ben varım dye bankamatige gtmemesi yoksa bende sürekli hesap kitap yapıp para hesabı yapıp sorgulayan biri deglmKendi parası diye bir şey yok. O çalışıyor kadın da evi çekip çeviriyor. Yani o para ortak. Bilmeniz hakkınız tabi ki.
Üstelik ATM den sırf siz varsınız diye para çekmemesi gerçekten ayıp. Kırılmakta da çok haklısınız.
Kadınların gizli birikim yapması ile de kıyaslanamaz bir durum bu bence. Bir boşanma durumunda erkeği ne kadar çirkefleşeceğini, ne kadar aşağılaşacağını buradan okuyoruz. Kadın yaptığı birikimi de mutlaka ya çocuğu ya da evi için harcar yine ama erkek öyle yapmaz. O yüzden kadın ile erkeğin gizli birikimini kıyaslamamak lazım bana göre.
Benim kaynanam da o mantıkta biri zaten anasından babasndan nasıl görürse o şekilde davranıyorlar.ama ben kabul etmiyorm bu durumu konstm kendimi anlattım ama beni çok anlamadı . Tavır yapmaya devam edince akşama hesap şifreni veriyosun dedm kabul etti.bakalm daha gelmedi eve nolacak gorecegizSize katılıyorum.. biz daha eşimle nişanlıyken kaynanam laf arasında “ben daha eşimle bu kadar senelik evliyim ne kadar maaş aldıgını bilmem kadınlar erkeğin hesabına karışmamalı” gibi bişeyler söylemişti. Kimse kusura bakmasın ben evde eşim için çalışıp ugrasıyorsam gizli saklı olmamalı tek kanatla uçmaz bi kuş bende evde kendimi ona göre ayarlıyorum hesabımı alışverişimi ne yapılması gerekir ona göre ayarlıyorum illaki söyle söyle diye değilde bankamatiğe bile eşini götürmek istememesi kırıcı. Bir seferinde eşime bi yerden para gelecekti bende o paraya göre bi plan yaptım hepsini harcamak değil yapacağım şey o para yattıktan sonra yaparım diyordum iki gün olmuş yatmış eşim söylemedi bana şans eseri gördüm tavrımıda koydum ve güzelce konustum oda anladı tekrarını yapmadı
Yani öyle boşanma durumumz yok şükür gündeme de gelmedi HC ben sinirle bazen derim çok sinirlenr o da boşanmayı dile getirdigm içinBoşanacak olursanız biriken parayı sizden kolay kaçırsın diye olabilir. Yoksa neden bir erkeğin eşinden gizli biriktirdiği para olmalı diye düşünsün ki?
Kendi bana göre çok çok tutumludr.. çalışmıyorum malesefİşin için gizleme varsa ya çok savurgansınız ya da eşiniz boşanma durumunda kuruş vermemek derdinde.
Hangisi olduğunu siz bilirsiniz. Savurgan değilseniz diğer ihtimaldir.
Siz çalışıyor musunuz?
Normal şartlarda ortak bütçeden yanayım ama bu adamla olmaz o.
Çalışın, kendinizi bu adamın kötü günde iyi davranabilme ihtimaline teslim etmeyin derim.
Kredi ödüyoruz zaten biliyorm borcunuBorcu olabilir mi?
Konuşmayı sertlestirip inada bindirmeyin de tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. İnşallah eşiniz yaptığının doğru olmadığının farkına varmıştır. Allah başka sorun verip evinizin huzurunu bozmasınKonustk bugün hesap şifresini verecekmiş bana. Bakalım inşallah bundan sonra mantıklı davranır
Sen de kocandan mı saklıyorsunkız konuyu benım koca açtı sandım
Siz de calsyosnz galiba o yüzden aynı fikirdesnzBu durum tam tersi olsaydı eşiniz sizinbiriliminizi görmek istese ısrarcı felan olsa burda onlarca kişi eşinize saydırır herkesin maaşı kendine felan diye nutuk atardı eminim. Bir şeyiniz eksik değilmiş her istediğinizi alıyormuş e daha ne. Sizene ne kazanıyor nereye ne harcıyor kendi çalışıyo kendi parası nedir yani sıkıntı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?