- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi blackblackblack
-
Terbiyesiz. Sen müşlül durumda olan biriymiş gibi para verip bakıcılık mı yapacakmış bir ömür?2 yıllık evliyim Eşim hesabındaki parayı bana göstermek istemiyor. Esim benden parayi eksik etmez, ne istersem alır, kredi de ödüyoruz gelirmz giderimiz de belli. Ama bankamatige bile ben yaninda olduğum için gtmiyor sırf hesabındaki parayı gormeyeym diye.. erkegin kıyıda köşede biriktrdgi olmalyms. Bunu kadının bilmesine gerek yokmuş.. ben senden bseyi eksik ediyor muyum sanki diyo.. (( Evliliğimiz ilk başlarında kartının şifresni telefonuna kaydetmsti gizliden grdim baktım da dokümana öyle karstrdgi birşey de yok ,, ama saklaması zoruma gdyo)) sizce yaptığı bu davranış normal mi... Bu konuda trip atmami bile istemiyor eşim, göstermek istemiyosa saygı duyup susup tamam demeliymisimnapayım yol gösterin
Ben güveniyorum aslında ama kendi guvenmiyo bana diye düşünüyorum. Bende oturup ne kadarn var dye hesap kitap tutmuyorm Aslında.. ama bankamatige beraber gitmemiz gerekiyorsa benden saklamasını bozuluyorumhiç bir eksiğim yoksa, her şeyimi karşılıyorsa sorun etmezdim. çünkü bana göre evin idaresi erkekte olmalı. ben düşünmek istemiyorum. beni geçinderebiliyorsa yetebiliyorsa eve sıkıntı yok. bankada ne kadar parası var yada yok ilgilenmem. he var ki yapıyor derim bana. öyle. güvenmek önemli.
Ne güzel.. olması gereken de o zaten bnceTerbiyesiz. Sen müşlül durumda olan biriymiş gibi para verip bakıcılık mı yapacakmış bir ömür?
Para ortak paradır. Ev araba arsa vs alınırken ortak karar verilir bütçeye uygun hareket edilir.
Eşimin maaş kartının yedeği bendedir. Giderim bakarım yeri gelir kullanırım. Bazen hesap dökümü alırım.
Eşim evlendiğimizde sofradan kalkarken kesen dolu olsun dediğim için trip attı kesemiz diyeceksin ortak para bu diye.
Bi sefer bin tl saklamıştı 1 ay sonra bana söyledi onda bile tartıştım ben sinir oluyorum böyle şeylere hesabını zaten biliyorum kartını falan hep verirsenin yanında bankamatiğe gitmemesi ne bilim yorum yok
Evet hiçbir neden yok.cok sacmaAyrı bi hesapta para biriktirmesi de sorun değil ama saklıyor olmasına ben bu neden bulamadım o zaman
Sizin söylememe sebebiniz ne peki?ben maasimi alirim gerekli kismini veririm digerini soylemem esime.o biliyor zaten koseye biraktigimi bence sizde karismayin sonucta hic birseyinizi eksik etmiyor.birikim yapiyorsa da sizin icin yapiyor
Hayır ben çalışmıyorum.. ailesine gondermesne de karışmıyorm her zaman göndermez zaten gönderince de haberim olurSiz çalışıyor musunuz? Ailesine gizlice para yolluyor ama bunu söylemeye çekiniyor olabilir mi?
Benim bunu sorun etmemi çok gereksz buluyor.hakkaten anlamak zor bu erkekleriTabiki de bilmek lazım ama işte erkekler yani anlamak bazen mümkün olmuyor bize göre ne olacak sanki dedigimz şey onların çizgisi oluyor napalm.
Amin sağlıkla kucağımiza alırız inşallah bebeklerimiziBenim de şuan kafama takmama müsait ama sırf hamileyim diye rafa kaldırdığım, kim ne halt ediyorsa etsin dediğim o kadar çok mesele var ki.... Yeterki bebeklerimiz önce bi sağlıkla doğsun
İşte nedensiz birşey olmaz muhakkak bı nedeni vardırEvet hiçbir neden yok.cok sacma
Gerçekten çalışmasan bile blöf yapabilirsinama eşin gerçekten iyi biri ise, güvenin tamsa şuan bu meseleye fazla takılma. Hamileymişsin, stresten uzak durman lazım. Bebek doğsun, lohusalığın geçsin sonra bu konu da bol bol dırdır edersin eşine
[/QUOTE hamileyken daha çok değer veriyor sozde dünden beri konuşmuyorm, söz verdi akşama hesap şifresini verecekmiş bakalm ben buna hep sessiz kalırsam bu hep böyle gider dye korkuyorum.
Evet olabilir tek gerekçe o diye düşünüyorum hatta başka hiçbir mantıklı açıklaması yokAçıkçası benimde aklıma gelmez aa dur bakıyım kaç parası var demek.
Herhangi bir durumda o paraya güveneceğinizi bildiği için yapıyor olabilir mi?
Konustk bugün hesap şifresini verecekmiş bana. Bakalım inşallah bundan sonra mantıklı davranırBen eşlerin gizli saklı iş çevirmesini doğru bulmuyorum her hangi bir şey yapmasa da gizli biriktirdigini biliyorsam bu da bir iştir boşuna biriktirmiyor neticede. Ben kredi kartı ekstresi banka hesabı tüm yatırımları her şeyi bilirim birine borç verecekse ya da bi harcama yapacaksa bilirim bence normal olan budur. Aynı hesaptan harcama yapıyoruz ve zaman zaman ekonomik açıdan yardım etmek istediğimiz insanlar oluyor bu durumlarla ben ilgileniyorum hesaptan şu kadar para çekiyorum şu kadarını şuna bu kadarını buna vericem derim eşim de birine yardım vs edecekse haber verir. Ekonomik durumumuz çok çok ahım şahım değil Allah a şükür kendi halimizde geçiniyoruz. Benim genelde şahit olduğum durum eğer eş aileye yardımda bulunuyosa genelde evde huzursuzluk çıkıyor ve erkek de bunu gizli yapmayı tercih ediyor belki o da böyle bi sebepten yapıyor olabilir.
Bunu dile getrmiyor alttan alttan yapıyor ama ben anlıyorum tabikiiiBen normalde hiç sormam ne kadar para var hesapta diye sağolsun eşimde hiç bişeyimizi eksik etmez ama saklamazda bazen kredi kartı bende oluyor hem banka kartı hem kredi kartı kendi diyor paran bittiği zaman git çek diye
Saklaması biraz garipmiş gözüme soka soka saklasa ve bunu dile getirse bende bozulurdum bu duruma
Eşimin babası da oyleyms.... Ama benim babam öyle değildi o yüzden tuhafima gdyo galibaBende bilmem kuruşu kuruşuna ne kadarı var. Maaşının da küsuratını bilmem, sorarım söyler unuturum. Şu kadar borç ödedim, şu kadar giderimiz oldu elde kalan bu der geçinir gideriz.
Babam da annemle evliyken söylemezdi. Halbuki sigara,kumar,alkol ya da başka kadın yoktu ama söylemezdi erkeklerin huyu galiba
Bende oyle dusunuyorm öyle olması gerekiyorBen evlilikte hiçbir gizli saklının olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Tüm borçları, hesap bakiyeleri, maaşı, tazminat vs bilirim. Saklasa çok bozulurum. Kimseye yedireceğinden değil de şeffaflık en önem verdiğin şey. Benim herşeyimi biliyorsa bende bilmeliyim.
Eşim öyle bir durum olursa bana hep söyler aslında .Bu anneden alınan akıl...
genelde anneler oğullarını "karının birikiminden haberi olmasın" diye öğütlerler...bununda kaynanalara göre haklı haklı gerekçeleri vardır...olaki borç yada karşılıksız para isterlerse kadının haberi olursa sorun çıkar yada kadının paradan haberi olursa eşyaları yenilemek ister yada kadının ailesinin haberi olur borç isterler gibi korkular...
Boşanmayi dile getrmiyorz öyle bir durumumz yok aslında .ama araba alacak kadar birikm yapmssanz ne mutlu sizeKadınlar gizli birikim yapmalı zaten... maalesef kadınlar olası bir boşanma durumunda dımdızlak ortada bırakılıyor..
Eşim benden asla para esirgemez, maaşımın hesabını sormaz, harcadığıma karışmaz...ama gel gelelim "boşanırsan sana hiçbirsey vermem; yediğin içtiğin, giydiğin, gezdiğin yanına kâr" der....bende bu cümleye istinaden gizli para birikimi yaptım yıllarca, en sonunda baktım çok ciddi bir rakama ulaşmış, değerlendirmek lazım, kendime babamın hediyesi diyerek sıfır araba aldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?