- Konu Sahibi neqaripkader
-
calismayi ne kadar cok istedigimi bi bilseniz ama simdi yola getirsem bile bi ise yarmiycak cunku oglumuz daha cok kucuk 11aylik,bana ihtiyaci cok fazla.iste diyorum ya maddi yetersizlikten hepimiz oraya gidemeyiz ama esim yanliz olursa bi arkadasla filan ev tutup yasayabilirler,yani kiraya ortak anlaminda diyorum.babasi calisiyo o bakacak,birlikte yasiyoruz...
eşin başka bir yere gidip sizi ailesiyle mi bırakacak? o kısmı anlamamışım. bu şekilde kabul edilemez.
Siz de gidin madem çalışmıyorsunuz.
Ancak bu şartla kabul edilebilir bence.
Diploma yatırımdır. Her yaşta eğitim önemlidir.
Ama çocuğunuz babasız kalacak uzunca bir süre.
Değecek mi?
Bence çocuklar ebeveynlerinden sadece mutsuz ve huzursuz ortamlarda ayrı yaşamalı.
Yine onların ruh sağlıkları için..
zaten normalde kayınpederleriyle yaşıyorlarmış.
o olabiir de, 5 yıl ayrı kalınmaz ki.. ya ailesini de götürsün, ya da bu sevdadan vazgeçsin
işte maddi durumları elvermiyormuş. Kayınpederinin yanında çalışıyor maaşını da kayınpederi alıyormuş. zaten daha 23 yaşında, muhtemelen en iyi ihtimalle 21-22sinde evlenmiş bir erkek çocuğu..
bu hikayede elde kalan çok şey var da, yapacak bir şey yok. Artık hayatlarını daha iyi nasıl yapabilirler, onun düşüncesinde sanırım eşi. Üniversite okumazsa başka yerde iş bulamayacağını düşünüyor belki de..
Onları zor bir hayat bekliyor, Allah yardımcıları olsun..
merhaba kizlar yine ben ve bi soum olucak size.evlendikten sonra kocaniz okumak isterse ne tepki verirdiniz?benimki okumak istiyo,herseyi hazir bi tek sinav kaliyo o da agustosta olucak.hem de sehir disinda biz azerbaycanin baska bi sehrindeyiz ve kocam Bakude okuyacak kabul olunursa,yani hic tepki vermedim diyebilirim hevesini kirmamak icin ama icten ice kotu oluyorum ama cok korkuyorum baku de istanbul ankara gibi bi yer:18:hem de kizlar felan....bi de bi oglumuz var yani cocuklu biri.okumama ragmen calismama izin vermiyo ama kendisi okumak istiyo...aklima takildi bi soriyim dedim
aslında işler o kadar da zor değil. önlerinde bir kaç yol var. eşi ya daha yaşadıkları ilde iş imkanı olan bir bölümde okuyacak. ya da istediği ile beraber gidecekler, konu sahibi çalışacak, eşi de okuldan arta kalan zamanlarında çalışacak. o şekilde geçinirler.
şöyle bir şey var. hayallerin peşinden gitmek iyidir güzeldir ama madem bu genç yaşında bir aile kurmuş, bu saatten sonra onları da düşünecek. karısını, çocuğunu geride bırakıp hayallerinin peşinden gidemez. eğer dediğin gibi amacı meslek edinmek için okumaksa bunu için başka şehire gitmeye bile gerek yok. açıköğretim yada uzaktan eğitimle çok da güzel bölümler okunabilir. başta destekledim ama ailesini geride bırakma fikri bana çok itici geldi..
benım kocamda hala okuyor. Memur ama yuksek lisans için uzmanlık için yabancı dil için sınavlara girip çıkıyor. Bazen kızıyorum çünkü her yer kitap bezdim.Kadınlar ortaya atılan kirli donlardan şikayet eder ben silgi artıklarından-kalem uçlarından-müsfette kağıtlardan.
Kahveye gitmesini saatlerini internette okey oynayarak geçirmesinimi isterdiniz yoksa bu şekilde olmasını mı
Bence size maddi olarak aşırı bir yük getirmeyecekse okusun
sikayet eder gibi konustun ama sohbetin sonunu getirdin,benim koca benden bile derli toplu biri,hic bi yerde bi sey gormek istemez ama internet kafelere giden birisi bos zamanlarinda,onun icin karismiyorum,oyle kotu aliskanliklari hic yok(sigara,alkol,kotu arkadas,sosyal medyadaki bazilari gibi ahlaksizlasan insanlar gibi),pek fazla arkadasi da yoktur,okuyunca belki arkadas sahibi olur,benim okudugum zamanlar neler cektigimi bir az olsun anlar ve calismamada izin verir diye dusunuyorum
Türkiye'de olsalar bileceğim de, Azerbeycan'da üniversiteler nasıl bilemiyorum. Aslında haklısın bu genç yaşta aile kurmayı göze alıyorsa, bundan sonrasını da göze almalı.
Eşini kıskanıyorum bahanesiyle çalıştırmayan erkeklere söylenecek çok şey var da, burası yeri değil. Bence esas kıskançlığı eşinin eğitimi. Erkekler çalışan kadının gözü açılır, bana muhtaç olmaz diye çalışmasını istemiyorlar aslında.
merhaba kizlar yine ben ve bi soum olucak size.evlendikten sonra kocaniz okumak isterse ne tepki verirdiniz?benimki okumak istiyo,herseyi hazir bi tek sinav kaliyo o da agustosta olucak.hem de sehir disinda biz azerbaycanin baska bi sehrindeyiz ve kocam Bakude okuyacak kabul olunursa,yani hic tepki vermedim diyebilirim hevesini kirmamak icin ama icten ice kotu oluyorum ama cok korkuyorum baku de istanbul ankara gibi bi yer:18:hem de kizlar felan....bi de bi oglumuz var yani cocuklu biri.okumama ragmen calismama izin vermiyo ama kendisi okumak istiyo...aklima takildi bi soriyim dedim
Sizin calismaniza izin vermiyor mu?
Her sey karsilikli ben olsam izin vermem.
o zaman ben"esim cok kiskanc calismama izin vermiyor" diye bi konu acayim gelin akil verin bana,ne dersiniz?
dun bi konu okudum eger calismak istemiyorsan basanalim diyen bi koca!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?