kocasının eski karısı

Hayır dedim ya asla para mevzusu açılmaz bizim evde açılırsa ben kazanıyorum seni ilgilendirmez der. Benim problemim eski karısına ihtiyacı olduğu için değil de lüks yaşaması için vermesi her kadinin ağrina gider bence böyle bir şey ben bir kartla her gün iki aktarma yapıyorum kadın taksi den inmiyor sadece derdimi paylaştım dusundugunuz gibi bir insan degilim

Ödicek tabi
Kadının tarafından bak bir de hayata
Çocuk bakıyor kadın tek başına
Çocuğun babası yeniden evlenmiş demek ki hali vakti yerinde ki evlenmiş
O zaman çocuğunun annesi eski eşine destek olmasının neresi hata
Kadın neden suçlu çocuğu senin başına atmadı diye mi ?

Madem dusundugumuz gibi bir insan degilsin koy adami kapinin onune? Mecbur musun bu hayat sartlarina eziyet cekiyorsan? Valla kusura bakma ben de taksiden inmem kira odeyemem hele ki kocam 21 yasinda biriyle evlendiyse

ayy senı hatırladım hatta o kadar etkılenmıstım kı o donem eşime anlatmıstım...

o metres noldu hala soğan ekmege razı olup eşinle yaşıyor mu
sanmam amaa sorayım dedım
Ben en son ayrıldı diye duymuştum ama baya oldu zaten ayrılıp ayrılıp barışıyorlardı, şimdi bilmiyorum yani. Ama eski eşimin durumu çok kötü, şuan kapımda polis bekliyor (benim için değil), icra için takipteler bana gelecek zannediyor şapşikler

Seni burda topa tutarlar şimdi, yazdıkça batıyorsun.

ayyy sender vallahi dizi senaryosu bee... ne kalbı temız ınsansın yaa..suan calısıyo musun? ayıptır soylemesı kac lıra ıle gecınıyosun...ooooooooooof o kocanı oldüresim vardı neyse vermıs nmevlam belasını :)

Mevzuatta ne yazar biliyor musun? Nafaka kişiyi zenginleştirmeyecek ama fakirleştirmeyecekte bir miktarda olmalıdır. Belliki anlaşmışlar, ben seni bu şekilde yaşatacağım demiş adam, kusura bakmayında kadın da gördüğünden geri kalacak değil.

Anlattigin donemde cok takip ettiydim seni, eski kocanin layigini bulmasina cok sevindim sender, keske benzerleri de hep boyle beter olsalar
Allahin degirmeni gec hareket eder ama ince ogutur diye bosuna demiyorlar

Yok hayır çalışmıyorum (eski eşin evinde oturuyorum, icrada ilk sıradayım:)). Babam her ay belli bir miktar para veriyor açıkcası lüks içinde yaşıyorum:)

Eee her acı yeyişin bir acı çıkışı vardır demiş atalarımız. Acılardan cısss lardan uzak durcan işte evladım..

Anlattigin donemde cok takip ettiydim seni, eski kocanin layigini bulmasina cok sevindim sender, keske benzerleri de hep boyle beter olsalar
Allahin degirmeni gec hareket eder ama ince ogutur diye bosuna demiyorlar
Kız benimkini birden çırpındırdı:). O devran 100 yıldır böyle dönüyordu, yine döner sandı. Benim eski eşimin ailesi köklü bir aileydi, birinden alacaklarını alamadılar, pıtır pıtır döküldüler.

Hepsi birden surunsun, sana ettigini cekiyor senderim valla bak, sen ki o kadar olumlu ve anlayisli davrandin ama iste hakkinin yenmesine Allah razi gelmedi

Yok hayır çalışmıyorum (eski eşin evinde oturuyorum, icrada ilk sıradayım:)). Babam her ay belli bir miktar para veriyor açıkcası lüks içinde yaşıyorum:)

ohh masallah babanın maddı durumu iyi demekki..ay masallah...ılahı adalet ne guzel de sıstematık ıslıyor heyy yavrum heey. cocugunun hakkını bırakmadı kımseye rabbım

zaten olay burdan çıkıyor ben çocuk bakıyorum o gidip evleniyor hayatı ona zindan ediyim diye çoğu eski eş adamı her türlü yolmaya çalışıyor. Herkes böyle yapıyor demiyorum. Kadının maddi durumu iyi değildir ev hanımıdır vs. sonuna kadar savunurum. Sadece bu konu için demedim ama biz kadın milleti olarak benden boşandı donuna kadar alıyım benden sonra mutlu olamasın diye uğraşıyoruz ben onu demek istiyorum. Tabi ki sizin de haklı olduğunuz taraflar var ama herkes düşündüğümüz kadar iyi niyetli değil. Ben sadece boşanılmş ta olsa çocuğun maddi manevi sorumluluğu ne tek başına anneye ne tek başına babaya yüklenmemeli iki taraf ta elinden geleni yapmalı. Kadınlar kocam benden boşandı elindeki parayı çocuğa harcasın bende günümü gün ediyim demek yerine kendi sorumluluklarının da farkında olsunlar diyorum. Konu sahibi haklıdır haksızdır bilemem ben burda kimseyi savunacak ta değilim ama ben şahsen kendim bişeylerden feragat ederken kocamın eski eşi tarafından (özel lüks harcamaları için) sömürülmesini istemezdim. Ben konuyu bu şekilde görüp bu şekilde yorumladım. Herkesin kendi taktiri.. herkesin bakış açısı farklı olabilir..

Mutlaka ki hakli oldugunuz konular var
Varsayimlari sayisiz derecede turetebiliriz
Sizin esiniz sizden ayrilir sizin yari yasinizdaki biriyle evlenirse cok mu makul karsilarsiniz mesela? Sadece ornekler uzerinde konusuyoruz zaten buradaki konu sahibinin vermedigi cok bilgi oldugu icin
Konu sahibinin esi aylik 20bin kazaniyordur yilda birkac defa eski esine 8-10 bin verir normaldir, ancak su anki karisinin maas hesabini sorarsa ilk esin bir sucu yok, koca basiretsizse eski es neden onursuz olsun defalarca bunun uzerinde durdum ben
Annem de babamin ikinci esi, ilk es cocuklarini babama vermis baskasiyla evlenmis, benim annem o iki kiza 15 yil bakti buyuttu herseyleriyle universite mezunu yapti evlendirdi, boyle ornekler de var, hem de bunu babamin parasiyla yapmadi aile butcesiyle yapti cunku kendisi de calisiyordu
Ben 29 yasindaydim annemin arkadasinin oglu benimle evlenmek istedi adam 2 cocuklu cok zengin ve de 45 yasinda, kabul etmedim, esinizle tekrar deneyin mumkunse dedim, yazik degil mi o iki cocuga dedim, evlensem ilk es basima dert olabilirdi veya ben o iki cocuga bakmak zorunda kalabilirdim, esim eski karisiyla gorusmek zorunda elbette onu kiskanabilirdim vs vs
Yani iyi dusunmek lazim, dunyanin binbir turlu hali var, kaldiramayacagin evliligi yapmayacaksin, yaptiysan da bazi seyleri gormeyeceksin

Yazılanlar o kadar trajikomik ki her fırsatta eşitlikten ve kadının özgürlüğünden bahseden hanımlar burda tamamen maddiyatı eşe yüklemiş.Ozaman herkes boşansın neden çoçuğun yükü yetmiyomuş gibi birde koca yükü çekiyoruz.Evliyken bu kadar rahat para harcıyamıyoruz bütün vaktimizi o adam için vermişken.Şunu anlamamız gerek nikah belli hükümlülükler getirir.İlk eş ikinci veya üçüncü nikah kimde bu hanımda.Çoçuk sorumlulğu başka birşey maddi manevi gücü nisbetince yapılmalı anne de babada.Ama diğerleri komik resmen kullanıyorlar.Öyle kadınlar varki çoçuk için verilen nafakayı bile kabul etmiyorlar sebep geçmişte haksızlığa uğraması ve gururu.Bazılarıda bu adam beni bıraktı ben mutlu olamadım oda olmuyacak diyor.Şİmdi olan kime oluyor arada kalan çoçuklara hem ikinci evlilikteki hem birinci.Şimdi önemli olan soru şu acaba çoçukları üzen kim.Ben konu sahibi arkadaş için söylemiyorum çok ayrıntılıda bilmiyorum.Ama şu çoçuklu adamla evlenmeseydin sapsız üzüm vs lafları sıktı çok basit.Herkesin kendi seçimi bi yaraya merhem olacak konuşssun oturup geçmişi konuşmanın faydası yok.Her annede babada çoçuğuna sahip çıksın kocasına da karısınaa da.Genelleme yapmadan yazdım aldatılan terkedilen vs hanımlar zaten bu kadar basit olmuyo hem ayaklarının üstünde duruyorlar hemde kimseye çoçuklarını muhtaç etmiyorlar.

Ayy kiyamam. Şimdi babana aran nasil
Şu an iyiyiz o zaman da iyiydik severdik babamı kızardık o ayrı .

Aynı durumu gecen seneye kadar biz yasadik, ben sekiz yasindayken ayrildilar annemle , ikinci esinin oğlu yanlarındaydı 35 yasinda ayrildi yanlarindan .Elin çocugu bizden cok vakit gecirdi babamizla .Biz evlerine gidince kavga cikartirdi.Ay ben aciyorum babama artik ya senin cocuklarin benim cocuklarim yapiyormus .Ama kadınında yüzü gülmedi neyse kalbimi bozmayayım ama bize ettiği sandığını aslında kendine ediyor.Yazık.

Çok da farklı düşünmüyormuşuz o halde..

Benim lafım buradaki çalışan anne içindi daha çok. Çalışmayan kadın da evet dediğiniz gibi çocuk büyüdüğünde, belli meslek edinme kursları, eğitim aldıktan sonra yoluna bakmayı bilmeli. Ömür boyu eski kocanın eline bakmamalı kendisi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…