- 27 Ocak 2016
- 7
- 3
- 1
Ay valla sistim yeminle ya yoruldum bu konulardanBelki de bu kadın yuzunden bitmiştir bilemeyız.kim anlatır kı burda..yiyeceği 1 kamyon laf var cunku
Madem dusundugumuz gibi bir insan degilsin koy adami kapinin onune? Mecbur musun bu hayat sartlarina eziyet cekiyorsan? Valla kusura bakma ben de taksiden inmem kira odeyemem hele ki kocam 21 yasinda biriyle evlendiyseHayır dedim ya asla para mevzusu açılmaz bizim evde açılırsa ben kazanıyorum seni ilgilendirmez der. Benim problemim eski karısına ihtiyacı olduğu için değil de lüks yaşaması için vermesi her kadinin ağrina gider bence böyle bir şey ben bir kartla her gün iki aktarma yapıyorum kadın taksi den inmiyor sadece derdimi paylaştım dusundugunuz gibi bir insan degilim
Ben en son ayrıldı diye duymuştum ama baya oldu zaten ayrılıp ayrılıp barışıyorlardı, şimdi bilmiyorum yani. Ama eski eşimin durumu çok kötü, şuan kapımda polis bekliyor (benim için değil), icra için takipteler bana gelecek zannediyor şapşiklerayy senı hatırladım hatta o kadar etkılenmıstım kı o donem eşime anlatmıstım...
o metres noldu hala soğan ekmege razı olup eşinle yaşıyor mu
sanmam amaa sorayım dedım
Seni burda topa tutarlar şimdi, yazdıkça batıyorsun.Her yerde bu tepki ye maruz kaldım ailemin durumu çok iyi para için evlenecek olsam zengin birini bulurdum eskiden de parasız di şimdi de parasız evlenmeden önce ailemden para aldığım için tek başıma gecinebiliyordum şimdi iki bin kazansa hiç problem etmem o kadına o kadar para yedirme si ağrıma gidiyor ayrıca oturdugumuz ev bile babamın benim uzerime yaptığı ev
Beni Allah çarpmaz zannettiAy gerçekten o müsvedde herif bu hale geldi mi? Geldi de valla çok sevinicem. Sürünmekten helak olsun inşallah
Ben en son ayrıldı diye duymuştum ama baya oldu zaten ayrılıp ayrılıp barışıyorlardı, şimdi bilmiyorum yani. Ama eski eşimin durumu çok kötü, şuan kapımda polis bekliyor (benim için değil), icra için takipteler bana gelecek zannediyor şapşikler
Mevzuatta ne yazar biliyor musun? Nafaka kişiyi zenginleştirmeyecek ama fakirleştirmeyecekte bir miktarda olmalıdır. Belliki anlaşmışlar, ben seni bu şekilde yaşatacağım demiş adam, kusura bakmayında kadın da gördüğünden geri kalacak değil.Hayır dedim ya asla para mevzusu açılmaz bizim evde açılırsa ben kazanıyorum seni ilgilendirmez der. Benim problemim eski karısına ihtiyacı olduğu için değil de lüks yaşaması için vermesi her kadinin ağrina gider bence böyle bir şey ben bir kartla her gün iki aktarma yapıyorum kadın taksi den inmiyor sadece derdimi paylaştım dusundugunuz gibi bir insan degilim
Anlattigin donemde cok takip ettiydim seni, eski kocanin layigini bulmasina cok sevindim sender, keske benzerleri de hep boyle beter olsalarBen en son ayrıldı diye duymuştum ama baya oldu zaten ayrılıp ayrılıp barışıyorlardı, şimdi bilmiyorum yani. Ama eski eşimin durumu çok kötü, şuan kapımda polis bekliyor (benim için değil), icra için takipteler bana gelecek zannediyor şapşikler
Yok hayır çalışmıyorum (eski eşin evinde oturuyorum, icrada ilk sıradayım:)). Babam her ay belli bir miktar para veriyor açıkcası lüks içinde yaşıyorum:)ayyy sender vallahi dizi senaryosu bee... ne kalbı temız ınsansın yaa..suan calısıyo musun? ayıptır soylemesı kac lıra ıle gecınıyosun...ooooooooooof o kocanı oldüresim vardı neyse vermıs nmevlam belasını :)
Eee her acı yeyişin bir acı çıkışı vardır demiş atalarımız. Acılardan cısss lardan uzak durcan işte evladım..Hayır onun için çalışıyor ona da versin tabi ki ev gecindirme paralarinda gözüm yok kadın arıyor hesabima para yatır ayakkabı alacağım diyor bu bin lira yatıriyor ben evlendigimizden beri bir kez alış veriş yapmadım daha
Kız benimkini birden çırpındırdı:). O devran 100 yıldır böyle dönüyordu, yine döner sandı. Benim eski eşimin ailesi köklü bir aileydi, birinden alacaklarını alamadılar, pıtır pıtır döküldüler.Anlattigin donemde cok takip ettiydim seni, eski kocanin layigini bulmasina cok sevindim sender, keske benzerleri de hep boyle beter olsalar
Allahin degirmeni gec hareket eder ama ince ogutur diye bosuna demiyorlar
Hepsi birden surunsun, sana ettigini cekiyor senderim valla bak, sen ki o kadar olumlu ve anlayisli davrandin ama iste hakkinin yenmesine Allah razi gelmediKız benimkini birden çırpındırdı:). O devran 100 yıldır böyle dönüyordu, yine döner sandı. Benim eski eşimin ailesi köklü bir aileydi, birinden alacaklarını alamadılar, pıtır pıtır döküldüler.
Yok hayır çalışmıyorum (eski eşin evinde oturuyorum, icrada ilk sıradayım:)). Babam her ay belli bir miktar para veriyor açıkcası lüks içinde yaşıyorum:)
zaten olay burdan çıkıyor ben çocuk bakıyorum o gidip evleniyor hayatı ona zindan ediyim diye çoğu eski eş adamı her türlü yolmaya çalışıyor. Herkes böyle yapıyor demiyorum. Kadının maddi durumu iyi değildir ev hanımıdır vs. sonuna kadar savunurum. Sadece bu konu için demedim ama biz kadın milleti olarak benden boşandı donuna kadar alıyım benden sonra mutlu olamasın diye uğraşıyoruz ben onu demek istiyorum. Tabi ki sizin de haklı olduğunuz taraflar var ama herkes düşündüğümüz kadar iyi niyetli değil. Ben sadece boşanılmş ta olsa çocuğun maddi manevi sorumluluğu ne tek başına anneye ne tek başına babaya yüklenmemeli iki taraf ta elinden geleni yapmalı. Kadınlar kocam benden boşandı elindeki parayı çocuğa harcasın bende günümü gün ediyim demek yerine kendi sorumluluklarının da farkında olsunlar diyorum. Konu sahibi haklıdır haksızdır bilemem ben burda kimseyi savunacak ta değilim ama ben şahsen kendim bişeylerden feragat ederken kocamın eski eşi tarafından (özel lüks harcamaları için) sömürülmesini istemezdim. Ben konuyu bu şekilde görüp bu şekilde yorumladım. Herkesin kendi taktiri.. herkesin bakış açısı farklı olabilir..Hepsini baba karsilamiyor ki cocuk anne yaninda kaliyor fark ettiyseniz, kadin sofraya koydugu yemegin tabagina kadar babaya odetemez degil mi? Anne cocugunu almis bakiyor baba da masallah bekar erkek gibi gidip evleniyor sizce de burada bir adaletsizlik yok mu? Zaten konu sahibi yeterince ayrinti veremiyor belli ki onun derdi sadece kiskanclik ve esinin sorumsuzlugu, kalkip elin kadinina onursuz deyip cikiyor isin icinden, yarin obur gun bu adamdan ayrilsa adam yine gidip evlenecek iki cocuk da yeni esinden yapacak kendisi de oturup cocuklarina bakarak bekar takilacak, adalet hani?
Mutlaka ki hakli oldugunuz konular varzaten olay burdan çıkıyor ben çocuk bakıyorum o gidip evleniyor hayatı ona zindan ediyim diye çoğu eski eş adamı her türlü yolmaya çalışıyor. Herkes böyle yapıyor demiyorum. Kadının maddi durumu iyi değildir ev hanımıdır vs. sonuna kadar savunurum. Sadece bu konu için demedim ama biz kadın milleti olarak benden boşandı donuna kadar alıyım benden sonra mutlu olamasın diye uğraşıyoruz ben onu demek istiyorum. Tabi ki sizin de haklı olduğunuz taraflar var ama herkes düşündüğümüz kadar iyi niyetli değil. Ben sadece boşanılmş ta olsa çocuğun maddi manevi sorumluluğu ne tek başına anneye ne tek başına babaya yüklenmemeli iki taraf ta elinden geleni yapmalı. Kadınlar kocam benden boşandı elindeki parayı çocuğa harcasın bende günümü gün ediyim demek yerine kendi sorumluluklarının da farkında olsunlar diyorum. Konu sahibi haklıdır haksızdır bilemem ben burda kimseyi savunacak ta değilim ama ben şahsen kendim bişeylerden feragat ederken kocamın eski eşi tarafından (özel lüks harcamaları için) sömürülmesini istemezdim. Ben konuyu bu şekilde görüp bu şekilde yorumladım. Herkesin kendi taktiri.. herkesin bakış açısı farklı olabilir..
Şu an iyiyiz o zaman da iyiydik severdik babamı kızardık o ayrı .Ayy kiyamam. Şimdi babana aran nasil
Aynı durumu gecen seneye kadar biz yasadik, ben sekiz yasindayken ayrildilar annemle , ikinci esinin oğlu yanlarındaydı 35 yasinda ayrildi yanlarindan .Elin çocugu bizden cok vakit gecirdi babamizla .Biz evlerine gidince kavga cikartirdi.Ay ben aciyorum babama artik ya senin cocuklarin benim cocuklarim yapiyormus .Ama kadınında yüzü gülmedi neyse kalbimi bozmayayım ama bize ettiği sandığını aslında kendine ediyor.Yazık.Ahhhhh canimmmmbenim esimin babasida varlikli ve kayinbabamin suanki esi cirkeflikle kv denin elinden aldi adami parasi icin.... simdi noldu biz kirada oturuyoruz ama kadinin baska adamdan olma cocuklari ev sahibi demekki böyle igrenc dusunceler yuzunden olan cocuklara oluyor Allah boylelerini bildigi gibi yapsin bizde cekdigimizden biliyoruz
Çok da farklı düşünmüyormuşuz o halde..ben de kendi adıma alırım demiyorum elbette.
sadece Türkiye şartlarında düşünmeye çalışıyorum. Beyin fırtınası diyelim. Sadece bu konuya özel olarak değil. Kaldı ki bu yorumu yazarken eski eş hakkında çok bilgimiz yoktu.
Benim çevremde çok var mesela, kocası izin vermiyor, kadın çalışmıyor, kendini geliştirmiyor. koca da ben sana bakarım güvencesi veriyor. yıllar geçiyor, boşanma oluyor. bu şekilde bir evlilik yapmış bir kadının, kocasının sözüne güvenip sadece evi ile ilgilenmiş bir kadının çalışma hayatına atılması o kadar kolay olmaz. Yorumumda çocuğun yaşı da önemli demiştim, elbette çocuk okul çağına geldikten sonra bunun bahanesi olmaz, ama öncesinde kadın çalışsa asgari ücret alacak, günde on saat çalışacak, bu tarz bir kreşe ya da bakıcıya tüm maaşı verecek. elbette çocukla birlikte kendi giderlerini de karşılayamayacak.
yoksa çocuk gelmiş on yaşına, elbette anne çalışsın ve kendi giderlerinin yanı sıra çocuğun giderlerine de katkıda bulunsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?