kocasının eski karısı

Evet canim çocuk sahibi olmak böyle birşey. Ucu açık ömür boyu destek demek. Ben 35 yaşındayım, evliyim. Kendi parami kazanıyorum(gerçi simdi iaşığım ama meşlerin var yani). Geçen yıl ameliyat olacaktım dedimki babamdan isterim en kötü. Geçen hafta babamın yanındaydım. Sen calismiyorsun dedi bana harçlık verdi. :))

Birbirini çekemeyen iki kadın ve arada çocukları hatrına bocalayan bir adam.

Öylemi yoksa 2 evdeki çocukların ihtiyaçlarını karşılama konusunda denge kuramayan bir adam mi? Sanki eski evde çocuk yalnız kalıyor diye orada yaşayanları rahat ettirme çabası var gibi geldi Son yorumlardan sonra.

Sadece çocuğun kişisel harcamalari olarak düşünmeli. Evin giderleri de var. Kira, doğalgaz elektirik. Mesala biri yazmış yorumda. Doğalgaz faturasını 2 ye bölüp, çocuğun payini oradan da tekrar ikiye bölüp babanın odemesi gerekeni mi hesaplasın yani. Çocuğun giderleri sadece oyuncak eğitim ve sağlık değildir.

Evet adam iki evi gecindirmek zorunda
Totisi yetmiyorsa yeniden evlenmeyecek
İnsan cocuguna herseyin en iyisini yedirmek giydirmek ister, biz kolejde okumadik ama cocuklarimizi yollamak isteriz, iki aylik bebeklere bile yuzme kurslari var imkan olursa gondermek isteriz elbet cocuklarimizi, ben uzerime birsey almasam da olur ama cocugun bir kazagi bile indirimde 50 lira almasan olmaz iste, artik devir eski devir degil hocbir cocuk iki lokmayla dizimizin dibinde buyumuyor malesef

esınızde bıtıyor iş, bırazda sızde, bende esımın ıkıncı esıyım nafakasını verır, onun dısında egıtım ıhtıyac,saglık, kurs parası vs esım karsılar arada kıyafet hedıye vs zaten alınıyor...
ama gereksız bırsey oldugunda sesımı yukseltırım ve para akısı kesılır..
sonucta bırı babası ıse dıgerı annesı, her turlu masrafı ortak karsılanmalı, cocuk kullanılarak babaya yada anneye duygu somurusu yapılmamalı, kımsede eskı esının borcunu odemek zorunda degıl...!!!

Günaydın yine ben işe geldim de

Demiştim benim aklım paradan başka şeylere gitti rakamı duyunca
Eşine para konusunda kızıp eski eşine 8000 vermesinden belli
Bence adam bu ara eski eşle fazla meşgul, duygusal anlamda yani
Yoksa cimriysen herkese cimri olursun, evdekine sadece cimri olunmaz
Çocuksa iki tarafta da çocuk var hani

Çekirge Pozitif ve komik birisin:)ilaç gibi deler ya

Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Hala bir nafaka miktarini ogrenemedik
Kendi kendimize konusuyoz burda deliler gibi

Konu sahibi M merce46
Konun iki satır, detay yok
Sayfalarca yazılıyo çiziliyo en son geliyosun ay hanımlar konu birbirine girmiş deyip gülücük atıyosun
Az öz yine bi yorum atıp 8 bin deyip kaçıyosun, 8 bin ne kadar sürelik bi olay bir ay mı kadın aylarca nafaka 300 dü diye yetmeyince karta yüklenmiş te birikmiş mi
Kocan size azrailse bile bunu yazmadığından bilmiyorduk, sende çalışıyosun çıkar tırnaklarını. Eski eşinde 1 çocuk var bende 2 var nedir bu çifte standart de madem ama zorunlu bi borçsa ilk kez veriyosa versin bi zahmet. Kolay mı tek başına çocuk büyütmek
Mırın kırın edecekseniz hiç konu açmayın yani, insan derdini bile net anlatamıyosa başkalarında sorun aramamalı

Senin de cocugun olacakmis
Devletin verdigi aylik 300 lirayla o cocugun maddi manevi herseyini ustlen ve bana yaz kardesim, ben sana 600 lira verip yanina da oglumu yollayayim ona da bakarsin
Ne alaka yani anlayamadim. O odedigi kredi kartlari borcu cocuk icin olup olmadigini esi bilmio yani eski karisi icin mi harcamis belli degil. Yoksa ben cocuk buyutmekteki maliyetden bahsetmiyorum!!!! Cocuga harcamasin vs fln demedim altini ciziyorum

Eminim nafaka da en fazla 500 tl'dir aylık...
Nafakasini bilmiyorum ben kocasinin eski esine kisisel harcamalarini odetebilcegi ihtimalinden yola cikarak yazmistim cevabimi. Simdi ki esinden gizliyo belliki neyin ne oldugunu bilse zaten konu sahibi cocuguna harcama yapma demez heralde.

Evet maneviyat zedeleniyo, tabikide hic bir evliligin garantisi yok, dort dortluk bi evlilikte yok ama haksizliga ugrasmis kadinlarin bosanma asamasindayken haklarini talep etmeleri lagzim .. dikkat ederseniz nafaka konusuna daha cok deyindim ben..
Ben boşanma aşamasından söz etmedim. Çocuk içinse bir babanın elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini belirttim ama kendi için nafaka almak bir kadın...

çalışan bir kadının bunu yapmasını asla tasvip etmem. Boşadığım Adamın dönüp de topuğuna bakmam; parasına da tenezzül etmem. Artı gönülsüz veriyorsa; bu Adam hele ki çalışan başka bir kadınla evli ise kul hakkıdır bu .

Maneviyat zedelenmesi kısmında da farklı düşünüyoryz. Kırılan onurun tazminatı gibi görüyorsunuz sanırım da Onur kişisel bir kavramdır . Şahsen hiçbir Adam Onurumu zedeleyemez, toplayamaz da..

Boşanmak elbette ki sevimsiz bir durum ama ben boşanan kadınların hep daha güçlü, dik kadınlar olduklarını düşünmüşümdür. Yakıştıramıyorum .
Naçizane..

Ne alaka yani anlayamadim. O odedigi kredi kartlari borcu cocuk icin olup olmadigini esi bilmio yani eski karisi icin mi harcamis belli degil. Yoksa ben cocuk buyutmekteki maliyetden bahsetmiyorum!!!! Cocuga harcamasin vs fln demedim altini ciziyorum
Adam herhalde borc aciklamasina bakmistir
Nafaka kadının neyine yetmiyo acaba boylelerini anlamıyorum.
Bence eşinle ciddi ciddi konuşmalısın bu konuyu böyle olmaz çünki.
nafaka kadinin neyine yetmiyor demissin ya
İnkar edince dedim yanlis kisiyi mi alintiladim
Herhalde unuttun yazdigin cumleyi ben de sana 600lira vereyim benim cocuga da bak dedim, normal bir teklifti yani

Yani daha once baska bi hatundan cocugu olmus adamla evlenirken bunlari dusunmen gerekirdi
Ortada bir olay yok bence

hoşgeldin seviyoruz seni

Inkazr etmiyorum adamin geliri Allah bilir nekadardir. Belki simdi ki ailesine bile yetmiyodur maasi. Yok sanki nafakayi ben odiyomusum gibi bana saldirgan tavrini hic anlayamadim. Getirrr bakayimm )

canım sende abartıyorsun nafaka alarak kadının baktığı çocuk elin çocuğu değil kendi çocuğu bunu unutmayalım lütfen. Eski eşinin olduğu kadar kadının da çocuğa karşı sorumluluğu var ve zaten kadın çalışıyor geliri de var yani. Evli olmaya devam etselerdi harcamaları ortak yapmayacaklarmıydı. Adamdan boşanınca çocuğun masrafının hepsini niye baba karşılamak zorunda. Adam atıyorum 500 lira nafaka veriyorsa kadın da 500 lira harcaması lazım çocuğa. Elin çocuğu değil ki bu kadının kendi evladı.

Sonucta cocugu icin ödemistir eski karısıni dusunse sizinle evlenmezdi dimi..
Bilemezsenizki belkide cok sıkıntıdalar bir suru masraf olur ama bilemeyiz tabi ama siz ginede kocaniza sert cikismayin mecbur cunku cocua bakmaya kadin evlense iyi olurmus tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…