kocasının eski karısı

hanimefendi nafaka dediginiz sey tas catlasa 500 tl idir. siz bir cocugun 500 tl ile gecinebildigini mi saniyorsunuz? cocugunuz var mi? bence yoktur ki boyle bir yorum yapmissiniz.

insanlar kotu olmayan sekillerde de ayrilabilirler ve cocuklari icin her zaman bir araya gelirler. budur cunku yakisik alan anne ve baba olmaya.

kadin erkek iliskileri bitmistir, bu saatten sonra tek baglari evlat ustunedir; bence esinize bu hissinizi asikar sakin etmeyin, keza suclu konuma dusen siz olursunuz.

valla hiç kusurabakmayın kadın akıllıymış... üstelik çocuğu var karışmaya hakkınız yokkk ....bunun gurusuzlukla hiç alakası yok ...

Bence boşandıktan sonra herşey tamamen bitmeli borç ödemek ne oluyor
Çocuğun masrafı varsa babası yapsın gerekli alışverişini her ay değil mi ama ? o kartta çocukla ilgili borçlar olsa bile hepsi ona ait değildir hiç hoş değil haklısınız bence
Çocukla ilgili zaten karışamazsın yaptığı harcsmaya ama eski eşi için elini cebine atıyosa sonuna kadar karışmaya hakkın var

Nafaka dediğin ne ki etrafımdan duyduğum kadarıyla söylüyorum 500-600bişey çocuğun nesine yetsin o para tabiki destek olucak eski eşine bunu baştan düşünmeliydiniz

Çocuğu bahane edip para istemek çocuğun ihtiyaçları için para istemek olmasın sakın???
Adam tabi ki çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü. Kredi kartından da çocuklar da yiyip içtiğine göre eeeee????

Çocuklu adamı alırken nasılsa ben buna para göndertmem dediniz herhal ama adam delikanlı çıkıp çocuklarını rızkınız ayırmış. Helal olsun bu zamanda böyle adama. Şöyle bir adam niye sizinle evlendi orayı çözemedim ya neyse.

Çok büyük ihtimal
Benim çocuklarımın aylık masrafının sadece dörtte birini baba ödüyor nafaka olarak. Geri kalanı ben.
Maaşım olmasa zorlanırım.

Çocuk bakımı sırf nafaka kadar olsa keşke değil mi. Ekstra neler çıkıyor. Çocuk olunca sanki büyüklerin dörtte biri masrafı varmış gibi algılanıyor, halbuki sağlıktan eğitimine kadar ciddi masrafları var.

Bunu da çocuklu biriyle evlenen birinin akıl edememesi tuhaf. Ne bekliyor ki, seninle evlendi diye çocuğu ortadan mı kaybolsun.

Tepkiniz aşırı saçma ve bencilce,Gayet normal bi durum,evlenmeden önce düşünecektiniz,sonuçta karısı için değil çocuğu için yapıyor ve bu hayatının her döneminde olacak,eşiniz düzgün bir babaymış hala eli çocuğunun üzerinde,çocuğuna sahip çıkıyor,.başta düşünmeliydiniz bunları rahatsızlığınız için yapacak tek şey bunu kabullenmek,bence eski eşi değil çocuğunu düşünerek birazda empati yaparak kendinizi sakinleştirebilirsiniz yada yapamıyormusunuz?o zaman bırakıp gidin zaten adamın ikinci evliliği birdaha adama travma yaşatmayın.

Valla evlenirken insanın aklı bir karış havada oluyor.
Az önce asansörde düşünüyordum
Yahu keşke evlenirken KK'yı tanımış olsaydım diye...

Burada öyle güzel fikirler var ki.

Evlenirken eşim demişti ki düğünde (daha doğrusu kokteyl) takılan altınları ben alacağım.
Ben de tabi ki demiştim.

Yani altınların dinen de hukuken de edeben de kadının hakkı olduğunu bilmiyordum. Bilseydin değişir miydi diyeceksiniz, tabi ki hayır, aklım bir karış havada leyla gibiydim, eşim bana donuna kadar vereceksin dese verirdim. Nitelikli dolandırıcı olduğunu seneler sonra öğrendim.

Yani demem o ki, insan evlenirken hayallerinin peşinden gidiyor, gerçekleri göremiyor...

Bencede ortada bir cocuk varsa ve siz bunu bile bile evlendiyseniz bunlara katlanacaksınız malesef...nafakadan fazlasinada ihtiyac duyabilir bir cocuk burda tabi bi art niyet sezmedim degil ama cocuk olunca insan birsey diyemiyor...bununla yasamaya alismaktan baska careniz yok diye düşünüyorum

Konu sahibinin eşinin boşandığı eşine neden para verdiğini bileme de, 500 lira bir çocuğun aylık masrafına yetmiyor mu ? Cidden anlamadım....

Bunu baştan düşünmeliydiniz.. Çocuk var sonuçta ortada..

Konu sahibinin eşinin boşandığı eşine neden para verdiğini bileme de, 500 lira bir çocuğun aylık masrafına yetmiyor mu ? Cidden anlamadım....

Yetmeyebilir.
Mesela anne çalışıyorsa sadece kreş parası bile 500'den fazladır. Yemesi, içmesi, oyuncağı, kitabı, eğlencesi, kıyafeti, sağlık giderleri vs vs.

Hay agziniza sağlık
Hiçbir kadın kocasinin eski karısının borcunu ödemesini istemez. Bencede bu onursuzluk akıllıca değil !

Bizde de gelen paranın büyük bir kısmı çocuğa harcanır. Hatta bu ay onun ihtiyaçları için daha ay ortasında neredeyse sıfırlandık.
Çocuk büyütmek, ihtiyaçlarını karşılamak öyle 500-600 tl ile olacak iş değil. Tabii ki çocuğunun ihtiyacını karşılayacak. Babalık, hakimin belirlediği üç beş kuruşu çocuğun eline sıkıştırmakla bitmiyor. Adama helal olsun. Birçok erkek gibi karısıyla birlikte çocuğundan boşanmamış.
Ve senin baba çocuk arasına girmeye hakkın yok.

Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Kadınlar ise, genelleme yapmak kesinlikle yanlış olmakla birlikte , boşansalar bile sırtlarını eski eşlerine dayamayı çok seviyor. Maddi ve manevi sürekli bir sömürme isteği içindeler. Evlenirken altın,bilezik ,düğün ve eşya hesabı yapıp düğün takılarına sırtlarını dayarken, boşanırken de alacakları tazminat ve nafakanın hesabını yapıyorlar. Bizim kadınlarımız halen daha kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemedi yada işine gelmiyor bazı şeyler. İyi yada kötü bir şekilde ayrılmış olmanın bir önemi yok, bir kadın ki nasıl gururunu bu kadar ayaklar altına alıp ,eski eşinden medet umar anlamak zor.

Konu sahibine gelince; ödediğiniz nafaka büyük ihtimal çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyordur. Baba olarak görevlerini yeri getirmek zorunda. Eğer eski eşin içinde bulunduğu maddi sıkıntının sebebi çocuğun ihtiyaçları ise eşinizde yardımcı olmak zorunda. Fakat siz çok yüzeysel anlatmışsınız. Örneğin ne kadar nafaka ödüyorsunuz? Eşiniz nafaka haricinde çocuğuna ihtiyaçları doğrultusunda ekstra yardım ediyor mu? Ve bu bahsettiğiniz borç ne kadar? Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var, bizimle yaşıyor şuan. Fakat yanımıza gelmeden önce de örneğin okul taksitlerini eşim ödüyordu, nafaka dışında her hafta mutlaka ekstra para gönderiyordu, kıyafet vs gibi ihtiyaçlarını da arada alıyorduk, özel sağlık sigortasını da eşim ödüyordu. Bu yüzden eski eşi hiç maddi konularda sorun yaşamamıştır. Kısacası, sadece nafaka ödüyorum demekle olmaz.

Hay agziniza sağlık
Hiçbir kadın kocasinin eski karısının borcunu ödemesini istemez. Bencede bu onursuzluk akıllıca değil !

Onursuzluk falan demeyin şuna ne alakası var.
Ortada çocuk olmasa zaten ödemezdi, niye ödesin.
Ama ikisinin ortak sorumlulukları olan bir çocuk var ortada.
Anne yettiremediyse baba kişisi olaya el atıp toparlayacak onları bu kadar basit.
Eskiyen kocalığı, babalığı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…