Konu sahibinin eşinin boşandığı eşine neden para verdiğini bileme de, 500 lira bir çocuğun aylık masrafına yetmiyor mu ? Cidden anlamadım....
Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Kadınlar ise, genelleme yapmak kesinlikle yanlış olmakla birlikte , boşansalar bile sırtlarını eski eşlerine dayamayı çok seviyor. Maddi ve manevi sürekli bir sömürme isteği içindeler. Evlenirken altın,bilezik ,düğün ve eşya hesabı yapıp düğün takılarına sırtlarını dayarken, boşanırken de alacakları tazminat ve nafakanın hesabını yapıyorlar. Bizim kadınlarımız halen daha kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemedi yada işine gelmiyor bazı şeyler. İyi yada kötü bir şekilde ayrılmış olmanın bir önemi yok, bir kadın ki nasıl gururunu bu kadar ayaklar altına alıp ,eski eşinden medet umar anlamak zor.
Konu sahibine gelince; ödediğiniz nafaka büyük ihtimal çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyordur. Baba olarak görevlerini yeri getirmek zorunda. Eğer eski eşin içinde bulunduğu maddi sıkıntının sebebi çocuğun ihtiyaçları ise eşinizde yardımcı olmak zorunda. Fakat siz çok yüzeysel anlatmışsınız. Örneğin ne kadar nafaka ödüyorsunuz? Eşiniz nafaka haricinde çocuğuna ihtiyaçları doğrultusunda ekstra yardım ediyor mu? Ve bu bahsettiğiniz borç ne kadar? Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var, bizimle yaşıyor şuan. Fakat yanımıza gelmeden önce de örneğin okul taksitlerini eşim ödüyordu, nafaka dışında her hafta mutlaka ekstra para gönderiyordu, kıyafet vs gibi ihtiyaçlarını da arada alıyorduk, özel sağlık sigortasını da eşim ödüyordu. Bu yüzden eski eşi hiç maddi konularda sorun yaşamamıştır. Kısacası, sadece nafaka ödüyorum demekle olmaz.
Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Kadınlar ise, genelleme yapmak kesinlikle yanlış olmakla birlikte , boşansalar bile sırtlarını eski eşlerine dayamayı çok seviyor. Maddi ve manevi sürekli bir sömürme isteği içindeler. Evlenirken altın,bilezik ,düğün ve eşya hesabı yapıp düğün takılarına sırtlarını dayarken, boşanırken de alacakları tazminat ve nafakanın hesabını yapıyorlar. Bizim kadınlarımız halen daha kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemedi yada işine gelmiyor bazı şeyler. İyi yada kötü bir şekilde ayrılmış olmanın bir önemi yok, bir kadın ki nasıl gururunu bu kadar ayaklar altına alıp ,eski eşinden medet umar anlamak zor.
Konu sahibine gelince; ödediğiniz nafaka büyük ihtimal çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyordur. Baba olarak görevlerini yeri getirmek zorunda. Eğer eski eşin içinde bulunduğu maddi sıkıntının sebebi çocuğun ihtiyaçları ise eşinizde yardımcı olmak zorunda. Fakat siz çok yüzeysel anlatmışsınız. Örneğin ne kadar nafaka ödüyorsunuz? Eşiniz nafaka haricinde çocuğuna ihtiyaçları doğrultusunda ekstra yardım ediyor mu? Ve bu bahsettiğiniz borç ne kadar? Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var, bizimle yaşıyor şuan. Fakat yanımıza gelmeden önce de örneğin okul taksitlerini eşim ödüyordu, nafaka dışında her hafta mutlaka ekstra para gönderiyordu, kıyafet vs gibi ihtiyaçlarını da arada alıyorduk, özel sağlık sigortasını da eşim ödüyordu. Bu yüzden eski eşi hiç maddi konularda sorun yaşamamıştır. Kısacası, sadece nafaka ödüyorum demekle olmaz.
Yahu koca adam ve anasının ilişkisini, aciz minicik bi çocukla baba ilişkisine mi benzetiyorsunuz. Pes yani!!Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
asıl sizin ve sizin gibi düşünenlerin ağzına sağlıkOnursuzluk falan demeyin şuna ne alakası var.
Ortada çocuk olmasa zaten ödemezdi, niye ödesin.
Ama ikisinin ortak sorumlulukları olan bir çocuk var ortada.
Anne yettiremediyse baba kişisi olaya el atıp toparlayacak onları bu kadar basit.
Eskiyen kocalığı, babalığı değil.
asıl sizin ve sizin gibi düşünenlerin ağzına sağlık
bir annenin şu durumuna nasıl gurursuzluk derler aklım almıyor
3 kuruş nafakayla bir çocuk nasıl büyür ya
benim kızım daha 2 yaşında benden çok masrafı var neredeyse
eşim de ben de çalıştığımız halde yetiştiremiyoruz ki bu masrafların içinde "henüz" kıyafet masrafı yok sağdan soldan gelenlere şükür idare ediyoruz
adama da helal olsun ki yeni eşinin rüzgarına kapılıp da çocuğunu boşlamamış
bir kerelik bir şey ise bu kadar takmayın.insanlar gercekten sıkışıyor.bir de cocuk varsa olabilirMerhaba hanımlar ne yapacağımı bilemiyorum bana bir yardımcı olursanız sevinirim eşim eski karısı nın kredi kartı borcu nu ödedi ne yapayım o kadar sinirliyim ki yanlış bir şey yapmak istemiyorum bıktım artık ya çocuğu bahane edip edip adamdan para istiyor bizimki de gönderiyor . Nafaka sını zaten veriyor üstüne çok sıkıştı m deyip birde para istiyor nasıl Onursuz kadınlar var aklım almıyor ya
Yahu koca adam ve anasının ilişkisini, aciz minicik bi çocukla baba ilişkisine mi benzetiyorsunuz. Pes yani!!
Orta sınıf kreşler 500-600den başlıyor. Bunun servisi, etkinliği, çay saati.. Özellikle büyüme çağındaki çocuklara her yaz-kış döneminde sıfırdan giyecek almak gerekiyor. Yiyeceği içeceği gezmesi eğlencesi vs. dünya masraf. Millet de sanıyor ki al 500ü, kaybol gözümün önünden demekle bu iş bitecek.Aynen.
Cocuklar gercekten cok masrafli. Yetiskin biri ustunden basindan, ulasimindan kirpabilir bir noktaya kadar ama cocugun masrafindan kisamazsiniz. Okul masraflari bile basli basina bomba. Bu devirde cocuk yetistirmek cok zor, tek maasla yapmak mumkun degil.
kazik kadar adamin anasiyla iliskisi ile cocugun ebeveyn iliskisi bir olmaz, bununla beraber nafaka konusunda soylediklerinizde haklisinizŞu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Konu sahibinin eşinin boşandığı eşine neden para verdiğini bileme de, 500 lira bir çocuğun aylık masrafına yetmiyor mu ? Cidden anlamadım....
Burda herkesin ortak olarak bahsettiği konu çocuk. Orda kalkıp' kaynanayla sorun yaşayanlarda annesi olanla evlenmesin diyin ozaman' derseniz direk çocuğa gider. Kimse eski eşin giderlerinden bahsetmiyor. Ki o eski eş çocuğuna bakmak zorunda belki o çocuğu bırakacak biyer bulamadığından çalışamıyor ozaman giderinede yardım etmek zorunda..Burada çocuktan bahsetmedim farkındaysanız, adamın eski eşle olan bağlantısından bahsettim. Baba ile çocuk ilişkisi için yorum yapmadım.
Merhaba hanımlar ne yapacağımı bilemiyorum bana bir yardımcı olursanız sevinirim eşim eski karısı nın kredi kartı borcu nu ödedi ne yapayım o kadar sinirliyim ki yanlış bir şey yapmak istemiyorum bıktım artık ya çocuğu bahane edip edip adamdan para istiyor bizimki de gönderiyor . Nafaka sını zaten veriyor üstüne çok sıkıştı m deyip birde para istiyor nasıl Onursuz kadınlar var aklım almıyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?