kocasının eski karısı

Benzer bir yazı yazmaya hazırlanıyordum ki bu mesajı gördüm ve gönül rahatlığıyla altına imzamı atıyorum.

harikaaaaaa bir yorum ve düşünce.

Yahu koca adam ve anasının ilişkisini, aciz minicik bi çocukla baba ilişkisine mi benzetiyorsunuz. Pes yani!!

asıl sizin ve sizin gibi düşünenlerin ağzına sağlık
bir annenin şu durumuna nasıl gurursuzluk derler aklım almıyor
3 kuruş nafakayla bir çocuk nasıl büyür ya
benim kızım daha 2 yaşında benden çok masrafı var neredeyse
eşim de ben de çalıştığımız halde yetiştiremiyoruz ki bu masrafların içinde "henüz" kıyafet masrafı yok sağdan soldan gelenlere şükür idare ediyoruz
adama da helal olsun ki yeni eşinin rüzgarına kapılıp da çocuğunu boşlamamış

Aynen.
Cocuklar gercekten cok masrafli. Yetiskin biri ustunden basindan, ulasimindan kirpabilir bir noktaya kadar ama cocugun masrafindan kisamazsiniz. Okul masraflari bile basli basina bomba. Bu devirde cocuk yetistirmek cok zor, tek maasla yapmak mumkun degil.

Çocuğa ödediği nafaka miktarı herşeyi çözer bence. Ne kadar ödüyor?

bir kerelik bir şey ise bu kadar takmayın.insanlar gercekten sıkışıyor.bir de cocuk varsa olabilir

Orta sınıf kreşler 500-600den başlıyor. Bunun servisi, etkinliği, çay saati.. Özellikle büyüme çağındaki çocuklara her yaz-kış döneminde sıfırdan giyecek almak gerekiyor. Yiyeceği içeceği gezmesi eğlencesi vs. dünya masraf. Millet de sanıyor ki al 500ü, kaybol gözümün önünden demekle bu iş bitecek.

kazik kadar adamin anasiyla iliskisi ile cocugun ebeveyn iliskisi bir olmaz, bununla beraber nafaka konusunda soylediklerinizde haklisiniz

Konu sahibinin eşinin boşandığı eşine neden para verdiğini bileme de, 500 lira bir çocuğun aylık masrafına yetmiyor mu ? Cidden anlamadım....

benim cocugum turkiyede yasadigim sure icinde fransiz okuluna gidiyordu, yillik ucreti 32 bin tl idi. arti her yil basinda 550 tl kirtasiye ucreti, okulda spor kiyafet giyiyorlardi ve birkac cift okul spor kiyafeti de 500 tl civari tutuyordu. cocugumun saglik sigortasinin aylik odemesi 400 tl civariydi, servis yillik ucret almisti ve 7000 tl idi. haftada iki saat saati 100 tl yuzme dersine gidiyordu, ayda eder 400 tl. evden yuzmeye taksi ile gidis gelis gunde 20 tl'den ayda 80 tl tutuyordu, haftada bir film sinemaya gidiyordu ki vodafone bi alana bir bedava ile gidiyorduk yiyecekleri ile 50 tl tutuyordu 20 de taksisi haftada 70 tl'den ayda 280 tl tutuyordu; icmesini - yemesini - giymesini hesaba katmiyorum.

simdi bu cocugun yeme - icme - oyuncak - kitap - giyim masrafi haric masraflari bana yillik 41 bin 210 tl ediyor. hesaplayin bakalim aylik 500 tl yetiyor mu?

Elmayla armudu karıştırmayalım
Siz hiç çocuk gördünüz mü ?
Çocuk günden güne büyür gelişmeye devam eder
Kıyafetlerini yenilemek gerekir, daha büyüğünü, sonra bir büyüğünü almak
Tek tek saymaya gerek yok sanırım ? Aklınıza gelebilecek tüm giyim kuşam ürünleri
Ayakkabı, mont, okul çantası, okul gereçleri vs. cabası

Kayınvalide öyle mi, bedensel gelişimini tamamlamış
Çeşit çeşit pullusu ya da çiçeklisi tercihe göre penyelerini dizmiş, günlük için gezer terlik diğer günler için ayakkabısı mevcut 3-5 yıl sonra belki değişir. Kendi emeklisi ya da eşinin emeklisi olan yağında kavrulan..

Sonra çocuk ilgi ister, sadece anne sevgisi neden olsun babası sağken ?
Babası da bi zahmet bostan korkuluğu değilse, belli günlerde alsın gezdirsin
Millet baba deyince koca bi yara oluşmasın o küçücük kalbinde

Kayınvalide konu komşu geze dursun yazmama gerek yok velayeti annede olan bi çocukla kıyaslanması çok gereksiz.

Burada çocuktan bahsetmedim farkındaysanız, adamın eski eşle olan bağlantısından bahsettim. Baba ile çocuk ilişkisi için yorum yapmadım.
Burda herkesin ortak olarak bahsettiği konu çocuk. Orda kalkıp' kaynanayla sorun yaşayanlarda annesi olanla evlenmesin diyin ozaman' derseniz direk çocuğa gider. Kimse eski eşin giderlerinden bahsetmiyor. Ki o eski eş çocuğuna bakmak zorunda belki o çocuğu bırakacak biyer bulamadığından çalışamıyor ozaman giderinede yardım etmek zorunda..

hepinizin tanıdığı bir kişinin boşanma davası devam ederken eşinin kadın hastalıkları ameliyatının masrafını ödediğini biliyorum

neden biliyor musunuz

bir an önce iyileşsin çocuk ile iyi ilgilensin diye

sonra o kişi kötü duruma düştü bu sefer de kadın hiçbir şey beklemeden elinden geleni yaptı çocuğumun babası diye adamın sevgilisi ile aynı masada fotoları dahi var

Yazılanlara katılmıyorum. Kredi kartı borcu ödemek nedir ya. Çocuğun bir ihtiyacı olur, mesela mont. Alınır veya parası gönderilir. Bütün kredi kartının ödenmesi gereksiz bence. Bilemiyorum bana garip geldi. Bütün kredi kartı borcunun çocuğun ihtiyaçlarından oluştuğu ne malum..

Benim eşimde ödüyor, ne var bunda
Mahkemenin biçtiği nafaka 300 lira çocuk için, 300 lira ile çocuk bakılıyor mu ?
Nafakayı verdim çekilirim diyebilir mi bir baba, bunu evlenmeden düşünecektin, sadece nafaka ile kalmıyor harcamalar
Kadın neden onursuz olsun, çocuğu tek başına mı yaptı ??

Ayrica eski esin bakmak zorunda oldugu kadar cocugun babasinin da bakma zorunlulugu var, bosaninca cocuktan da bosanilmiyor malesef, daha bu hic birsey degil yarin obur gun o cocugun tum ozel gunlerinde ana baba bir araya gelmek mecburiyetinde, kaldiramiyorsaniz evlenmeyecektiniz

Çocuk ağaç kavugundan mi çıktı pardon
Tabiki cocugunun masrafini karsilicak iskele babasimi
Oldu canım yeni hatunu alsın çocuğunu bıraksın ayda 500 tl ilede o anne cocugunun masrafıni karsilasin yok öyle bi dünya
Eşini birakmis çocuğunu değil
Her zaman eli üstünde olacak tabiki babası
Siz bence hiç baba çocuk iliskisine karismayin
Çünkü çocuktan değil anneden kiskaniyorsunuz
Anneden de huzursuzluk yaratacak bi tepki gelmedigine göre
Yapacak şey belli babasiysa bakmak zorunda mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…