Kök aileni özlemek

Uzakta misiniz ailenizden?

Eşimin ailesi de bize yakındı yürüme mesafesi değil ama bazen arifelerde falan kalırdık birlikte. Biz hep birlikte kalıyorduk eğlenceli olıyordu. Bence arife de bayramda falan söyleyin, eşinizle birlikte kalın. Birlikte kalalım kahvaltı hazırlarız falan diye. Biz şimdi başka ülkeye taşındık birinegidince diğerinin ailesi de geliyor bazen 6 Kişi kalıyoruz bir evde gerçekten eğlenceli oluyor.

Ben de onları özlüyorum keşke yan yana olmasaydık bile yaşamış olsalardı..

Kim özlemez ki, doğup büyüdüğün insanlarla her gün beraberken (bir sürü yaşanmışlık) sonra başka bir evde yaşıyorsun hele bir de aynı şehirde değilsen yan yana gelebilmek bile her istediğinde olmuyor. Bende annemle babamla hafta sonu kahvaltılarını, kuzenlerle birlikte kalıp cips partisi yaptığımız günleri kız kardeşimle yatak sohbetlerini çok özlüyorum. Bir şarkı duyduğumda direkt o anlara gidiyorum. Annem hele, canımın içi erken kaybettim, o yüzden onunla olan her günüm çok değerli. Bazen eski günlere dalıyorum, hüzünleniyorum ama iş güç çocuk derken zamanı yakalamakta bile zorlanıyorum. O yüzden meşgale çok önemli. Ama her şeye rağmen günlük hayatınızı etkiliyorsa belki de destek almanız gerekiyordur.

Son düzenleme:
Günlük yaşantımı tabiki de etkilemiyor, eşimin de bu konuda herhangi bir rahatsızlığı yok, çünkü ona yansıtılmış bir durum söz konusu değil.
Aileme ve onun ailesine de çoğu zaman beraber gidiyoruz. Ayrıca bu özlem ve düşüncelerimi eşime zaten dile getirmiyorum, yani şimdi keşke orada olsaydım falan demiyorum. Bu çok kırıcı olur, empati yapıyorum.
Ama hayat bazen insanı istemediği düşüncelerde bulunmaya sevk ediyor. Ortada güzel geçirilmiş bir çocukluk, iyi bir aile ve ailesinin yanından evlilik dışı sebeplerle erken ayrılarak şehir dışında yaşamaya başlamış, evlendikten sonra memleketine dönmüş bir evlat var. Eşim de bu durumu bildiği için kendi isteğimizle görüşüyoruz ailemizle.
Ve tabiki aileme gittiğimiz zamanlarda da bir an önce evime dönmek ve kendi yatağımda uyumak için can atıyorum.

Ayrıca bu konuyu açarken konu içeriğine “beni yargılayın” yazmadım, yaşayan var mı diyerek tavsiye istedim. İyi veya kötü yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Hepinizin merhametli çocukları olmasını dilerim :)

Bu duygu hep bende de var.
Çünkü şöyle hissediyorum hep aile evinden çıkıp kendi düzenimi kurduğumda o devrin kapanacağını kabul etmiş gibi hissediyorum.
Sanki ben o evde kalmaya devam etsem hayat durucak aynı düzende kalabilecekmişiz gibi.
Kalıcı yeni bir düzen öncekinin bitmiş olmasını kabul etmek demek oluyor gibi hissediyorum.
Kafayı yedirtir bu düşünceler insana sizi çok iyi anlıyorum:)

Tam olarak sizin gibi hissediyorum, bir devir kapandı ve yenisi açıldı sanki. Bana evlenirken de hep şimdi eşyaları koyduğun yeri önemseme zaten sürekli yerlerini değiştireceksin, kullanımına göre yerleştireceksin dediler. Benim hâla eşyalarım, en basitinden tokalarım bile yeni evlenirken koyduğum yerde duruyor. Bir parça eşya bile oynatmadım, düzenim değişmesin diye eve yeni bir ev eşyası dahi almadım. Alışılagelmiş düzenin dışına çıkmakta uzun bir süre zorlanıyorum. Düzenin parçası olmayı seviyorum.

Verdiğiniz detaylarda bile aynı duyguları yaşadığımız o kadar belli ki:) sizi çok iyi anlıyorum. Çok iyi çok mutlu bir ailede yetiştim belki bu yüzden düzenini dışına çıkmakta zorlanıyorum.
Sizin niye böyle hissettiğinize dair bi fikriniz var mı?
Şu sebeple olabilir,şunu yaşadım belki bu yüzdendir vs gibi.

Sanırım iki kişi olduğumuz için sanki bir yanım hep eksik gibi hissediyorum, bir de eşim her konuda çok yanımda durur ve medeni bir insandır ama çok kuralcıdır. Evde pijama üstümün bile nizami şekilde durmasını ister, bir düğmem bile açık olsun veya yakaları kaysın istemez. Temizlik, yemek gibi şeylerde ise hiç karışmaz ve çok yardımcı olur. (Çok tezat halleri var, alışmakta zorluk yaşadım) Baba eviyse çok rahattır, babam çıplak gezsek(tabiki de gezmeyiz sadece bir tabir) gerekirse ben odadan çıkmam kızım siz rahat olun der.

Çok benzer hayatlarımız varmış :) Bir bakıma çok şanslıyız aslında ama uyumda bir o adar zor oluyor işte.
Benim şanssız bir evlilik tecrübem oldu yenildim.
Umarım sen içini sıkan bu duygu durumlarından bir an önce sıyrılır daha da huzurlu olursun.

Allahtan eşimden ve ailemden yana kendimi çok şanslı hissediyorum ama insanın bazı düşünceler elinde olmuyor valla, geçmişi özlemiyorum diyenin ailesi, tam olarak aile kavramını oturtamamıştır. İnşallah hepimiz için güzel bir hayat olur. :)

İki kişi olmak derken ne demek istiyorsunuz anlamadım.

Kaç kişi olacaksınız peki?

Ay ne alakası var cidden ya. Siz ailecisiniz diye aileci olmayan insanlar neden sıkıntılı aile ilişkisi yaşamış oluyor. Gayet güzel bir aile ilişkim vardı, hayatım boyunca baskı görmedim 18 yaşından beri istediğim saatte dönerim kimse karışmazdı. Ama ben evliliği, kendi düzenimin olmasını da seviyorum. Ailemi her gün görmek istemem, her gün görmesem özlemem ama kocamı özlerim.
O zaman ben de bir genelleme yapayım, bu evlenince aile evini aşırı çok özleyenler bence kocasından çok memnun olmayan çok aşık olmayan kadınlar

Belki onlar da aynısını sizin için düşünüyordur. Sürekli geçmişin özlemiyle yaşayan biri şimdiki hayatını, evliliğini, çekirdek ailesini oturtamamiştır :) yaşadiği anda mutlu olan insanları şanssız görüp kendinizi nasıl şanslı görebiliyorsunuz çok garip.

İki kişi olmak derken ne demek istiyorsunuz anlamadım.

Kaç kişi olacaksınız peki?
Kalabalık aile ortamından bahsediyor sanırım. Yani yıllarca yetiştiğin ailede ki o kalabalık ve düzen var ya ondan.
Niye sürekli insanlar birbirine azarlar gibi atarlı giderli yorum yapıyor burada vallahi anlayabilmiş değilim.
Ne yani bu kadar hırsın öfkeniz?
Sana göre tersse bile bunu azarlar modda söyleme hakkını nerden buluyorsunuz anlamış değilim. Sadece size değil bu arada bu tepkim bahsettiğim şekilde yorum yapan herkese.

Hiç alakası yok. Niye özleyeyim ki. Ailem şükür sağ. Ben kendi hayatımı yaşıyorum onlarda öyle. Sonsuza kadar odamda mi yaşayacaktım kızları olarak. Hayatın döngüsü bu.

Aaaa hiç öfkeli değilim inanın.

Azarladığım yer neresi gösterebilir misiniz lütfen?

Burada ki hiç kimse bu konu üzerinden sizi anlamayacak. :)
SAdece aynı duyguları yaşayan birisi sizi anlayabilir o da sanırım sadece ben.
Valla sizin konuları biliyorum mesela siz aile hayatınızı kötü evlilikten dolayı özlüyormuşsunuz.
Kumarbaz ve aldatmaya meyilli çulsuz kocam olsa ben de ailemi aile evimi özlerim.
Konu aile ilişkilerinin güzelliği değil evliliğin sizi tatmin edip etmemesi esasında

`