Kök aileni özlemek

2+1 kişi olmak istiyoruz
Evlattan bahsediyorsunuz yani?

Allahım gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım sizi üzmek istemiyorum ama gerçekleri söylemek istiyorum çocuk sahibi olmak çok kolay değil.

Yani bize de yıllarca çocuğunuz olmaz denildi. Bunu kabul ederek yaşadık,denemeye devam ettik çok şükür nasip oldu… Ama olmama ihtimali vardı yani…

Allahım gönlünüze göre versin inşallah.

Bu bahsettiğiniz kumar vs. durumlar ortaya çıkmadan da ben konu sahibi arkadaşımızın yaşadığı duygu durumlarını yaşıyordum. Her şey gayet yolundayken de bu duygulardaydım yani.

Bu bahsettiğiniz kumar vs. durumlar ortaya çıkmadan da ben konu sahibi arkadaşımızın yaşadığı duygu durumlarını yaşıyordum. Her şey gayet yolundayken de bu duygulardaydım yani.
Vardır yine bir sorunlar ki geçmişle ilgili sizin de travmatik durumlarınız varmış.
Normal değil yetişkin bir insanın kendi hayatını kurunca hala aile evinin küçük çocuğu olmayı özlemesi.
Kuşlar yuvadan uçar insanlar ailelerinden ayrı yaşar. Ayrılmayı başaramamak da normal değil. Güzel aile ilişkisi falan diye güzellemeyelim yani.
Anneci erkeklere sinir olup anneci kadınları minnoş bir aile ilişkin varmış canım demek normal değil.
Çocuklar büyür yetişkin olunca kendi düzenlerine geçer. Özlem elbette olur ama ailemizi özler gider görürüz. İlla beraber yaşamayı özlemeyiz.

Yaşlarınız kaç?
Eşiniz asker veya disiplin gerektiren bir işte mi çalışıyor?
Aile özleminizin sebebi; kendi evinizde askeri kampta, nizamiyede yaşıyor gibi oluşunuz olabilir.
Yani benim gibi rahat bir insana şu söylenilen kabus gibi gelir, sürekli bu kurallarla yaşamak anksiyetemi azdırırdı.
Eğer bu durumdan rahatsızsanız, bunu eşinize ifade edin,
bu sizde uzun vadede bir patlama yaratabilir.
Hayır ileride çocuğunuz olursa o da aynı muameleye tabi olacak.
Şahsen rahatsız edici geldi bana

Son düzenleme:
Doğrudur bu dedikleriniz de haklısınız.
Ama demek ki herkes aynı duygu aynı olgunluk ne bileyim aynı mantıkla devam edemiyor hayata herkesin değişik yaşanmışlıkları,travmaları,beklentileri var belki de.
Allah herkese bulunduğu her durum için huzur ve kolaylık nasip etsin.

İkimiz de 30 yaşının başındayız, evet eşim çok fazla disiplin gerektiren kılıf kıyafet kuralı olan bir işte çalışıyor. Bu yüzden kılık kıyafette nizami düzeni çok seviyor. Üstü başı saçı sakalı her zaman tertemizdir ve herkesten (dış çevreden bile) aynı performansı bekler (en sevmediğim ve beni yoran huyudur). Ev pis olsun umrunda olmaz, gözü bile pisliği görmez pislik içinde yaşar ama anlamsızca üstümüz hep temiz olsun güzel düzgün dursun ister. Ama bu durum gerçekten yoruyor. Belki de bundandır problem. Çünkü aile evinde bu konuda çok fazla rahattım.
Herkes böyle söylüyor, o yüzden de psikolojik olarak biraz kötü etkilendim açıkçası. Yaş da geçtikçe ihtimal düşüyor vs. dediler. Bu işler biraz kısmet işi sanırım ama günlük hayatı kötü etkiliyor, insanın aklında hep bebek var, acaba olacak mı olmayacak mı, bu ay olur mu olmaz mı, hevesle test yapış ve negatifi görünce yıkılış. Hep bir umut. İyice yıprattı. İnşallah çok aminn

Hiç normal olmadığını kabul ediyorum, dediklerinizde haklısınız. Belki de yaşanılan şeyler o anlık psikolojik olarak etkilemiyor gibi gözükse de ileriye dönük travma olarak kalıyordur, belki de hiç anlamadığım nedenlerden travmalarım vardır fark edemediğim. Belki de küçüklüğümde yaşadığım, bilemiyorum

sizin hissettiğiniz duyguları ben bekar olduğum halde hissediyorum zaman zaman. ama altını çizmek isterim "bekar olduğum halde"
maalesef bir zaman sonra hiçbir zaman çocukluğumuzdaki yada ilk gençlik yıllarımızdaki gibi keyifli aile saadeti olmuyor
bir yaştan sonra aile de çocukta kendi içine dönüyor ya da hayatın getirdiği sorumlulukların yorgunluğu oluyor
o yüzden kendi ailenizi kurmayıp ailenizin yanında olsanızda benzer duyguları yaşayacaktınız
ileride kendiçocuklarınız oldğunda sizinde fikriniz, alışkanlıklarınız değişecektir canınızı sıkmayın ailenizi sık sık ziyaret edip özlem giderin

Ben 800 km uzaktayım. Annem yaşlı ve yalnız. Oy ben nerelere gidem
Oturup sizin anneyi dert edindim
Keşke yanınıza gelip size yakın oturabilse, tek başınayken size yakın yere göçüp yaşam kurmasi kolay olurdu düşünmüyor mu

Ben 800 km uzaktayım. Annem yaşlı ve yalnız. Oy ben nerelere gidem
9.781 kilometre ile ben ne edem bacim allah saglikli bir omur versin annenize yalniz konu sahibi kadar aglayip, uzulup, ozlemiyorum cok garip bir durum konus sahibininki.

Anne olmak istiyormussunuz gönlünüze göre olur inşallah. Siz sürekli kök ailesiyle yaşadığı hayatını özleyen bunun için içlenen bir anne ister miydiniz ? Benim de kendi ailemle evlat olarak, abla olarak çok güzel bir hayatım vardı ama şimdi kendim bir yuva kurdum artık birincil rolüm eş olmak, anne olmak. Aile kavramını oturtmak bence geçmişe takılı kalmak değil aksine değişen rollere uyum sağlayabilmek.

Ne kadar şanslısınız. Ben çocukluğumdan beri aile evinden nefret ederim. Orası hep onların evi gibi gelir. 18imde üniversite diye bi çıktım 11 yıl sonra döndüm. Ev bulamadım, maddi sorun yaşadım diye 1 yıl ailemle kaldım. Ölüyorum sandım. Sizin gibi o evi özlemeyi isterdim. Kötü bi ev değildi ama kendim gibi hissettiğim ev de değildi. Tüylerim diken diken oldu birden.

bana göre şeyler de değil hiç anlattıklarınız
anlayamadım o yüzden
ailenize çok yakın oturun o halde
veya eşiniz kabul ederse ailenizle beraber yaşayın

Bende sizin gibiyim.Ailenin küçüğü ve şımarık olarak büyüdüm.7aylık evliyim eşimle sorunlarımız oldu ayrı ev tutmak yerine terk edip aileme geldim ama burda öyle mutlu huzurluyum ki 31yaşındayım ama gerçekten burdaki konfor hiçbir yerde yok.Kücüklügümden beri ailem bana hiçbir sorumluluk vermedi sadece okudum eğlendim yedim içtim.Evlilikteki sorumluluk bana fazla geldi gerçi eşimle sorunlarımız olmasa gene de mutlu olsaydım terk edip de buraya gelmezdim ama genede burda cok mutluyum.Hatta cocuk düsüncesi bile bana korkunc geliyor bu yaşıma rağmen evin kücük cocugu gibi hissediyorum belki de ablam 40yasında bekar o yüzden kendimi 31e rağmen cocuklı düsünemiyorum hayal ettigimde cok korkutucu buluyorum.

Bu tabloyu KK da erkeklerde görürdük ilk defa kök aileyi özleyen bayana rastladım ve şaşırttı beni. Ben de sorumluluklar ağır geldiği için rahat olduğunuz ana evini özlüyorsun diyen arkadaşa katılıyorum. Anne evindeki rahatlık hiçbir evlilikte bulunmaz tabi.

`