Kokoşş Hatunlar Kulübü

annem bakıyor,zaten aynı evdeyiz evde 6 kişiyiz ,herkesten fazlsıyla ilgi görüyor.maddi manevi çok ilgili,her istediği alınıyor çocuğun.akviteli bir çocuk.

nilcim benim sorunum 2 yaş sendromu
kızım çok inatçı napıcaz nasıl davranıcaz bilmiyom
şu 1 aydırda çok bağırıyo ağlıyo herşeyi öyle halletmek istiyo
babmız çok ılımlıydı ama çok sert konuşuyor 2-3 gündür sanırım bide böyle denemek istiyor bende zıt düşüyom bu konuda kocemle
birde salak demeyi öğenmiş biliyo çok iyi bişi olmadığını belli ediyor çünkü ama tabiki çokda idrak edemiyor
babamız çok çabuk tepki veriyor bu kötü laf konusunda
halbuki kocem kızına karşı ilgili ve çok servecendir
napacanı bilemdiği için böle tepkiler veriyor sanırım
nasıl davranmamız lazım sence

annem bakıyor,zaten aynı evdeyiz evde 6 kişiyiz ,herkesten fazlsıyla ilgi görüyor.maddi manevi çok ilgili,her istediği alınıyor çocuğun.akviteli bir çocuk.

çocuğun her istediğini önüne koymakla hata etmişsiniz. babanın boşluğu öyle doldurulamaz. çocuk şu an babasının boşluğunu sizin aldığınız yada ona sağladığınız şeylerle doldurmaya çalışıyor. olabildiğince yumuşak, göz teması kurarak, şefkat göstererek yaklaşın. fakat her istediğini önüne koymayın. bunun yerine konuşmayı deneyin. onunla özellikle ilgilenecek babalık yapacak biri olsun. ama bu bir kişi olsun birkaç tane değil. dede olur dayı olur. onunla zaman geçirsin oyun oynasın gezdirsin. baba rolü çocukta boş olmasın. yoksa kız çocuğu ergenlik döneminde çok byük hatalar yapıyor babasızsa. anne de çalışıyosa durum daha kötü. çocuk baba yok anne de çok az var diye düşünür. annenin çalışması gerekiyosa veya evdeyse de çocukla kaliteli zaman geçirmeye çalışsın. olabildiğince sakin anlayışlı fakat her istediğini vermektense onunla güzel vakit geçirmeye çalışın. bu yaşlarda bu durumlar çok normal. fakat onda babasız olmaktan kaynaklı biraz fazla olabilir. bir iki sene bu şekilde idare etmeniz gerekebilir hazırlıklı olun

bu çocuğun normal evrelerinden biridir. kendinizi üzmeyin bu konuda. en başta dikkat etmeniz gereken şey şu: sen de eşin de ortak davranın. mesela çocuk kaşığı yere attı. sen biraz gülümseyerek kızdın, babasıysa sert şekilde kızdı. çocuk senin güldüğünü babanın kızdığını algılıyo. bu çocuk yaptığı şeyin doğrmu yanlışmı olduğunu böyle anlayamazki. aynı şekilde tepkiler verin. ikinizde gülün ya da ikiniz de kızın aynı şeylere. kızmanızdan yana değilim tabiki örnek vedim:) kızmak yerine sesinizi biraz sert kullanmakla yetinin sadece. bu şekilde korkutmaz otorite sağlamış olursunuz. çocuk bu dönem ben bireyim demeye başlıyo o yüzden böyle davranışlar çok normal. salak diyo dedin. bırakın desin. siz kızarsanız gülerseniz yada cezalandırısanız o inadına daha çok söyler. duymuyomu gbi davranın. bir süre sonra unutacaktır o lafı. çünkü siz tepki vermeyince hımm demekki hiç bişey demek değil bu diye düşünecek. bişeye hayır dedikten sonra ağlamasına dayanamayıp evet demeyin. çocuk hayırı öğrensin. ağlamasını kesmek için başka bişeye ilgisini çekmeye çalışın. merak ettiği şeyleri dokunup kurcalayarak öğrenmesine izin verin. o cıss bu cıss demeyin. eğer kendine zarar vereceği bişey değilse bırakın tanısın o eşyayı cismi. korkacağı şeyleri de öğretin tabi:) mesela sıcaktan uzak durmasını öğretmek için sıcak bardağa dokundurtup bu cıss deyin. o zaman cıss dediğinizde o sıcaklığı hatırlayıp çekinir. yani herşeyi mümkün mertebe uygun şekilde öğretmeye çalışın

konuşmmayı deniyoruz fakat bağırıyor ,çocuk sabır isteyen birşey,biz ona sakince yaklaşıyoruz ama kimi zaman gerçekten delirtiyor.
annesi kızıp bağırdığında hemen ben yanında gidiyorum,yanlış yapıyorum ama işte dayanamıyorum ,öyle ağlamasına..
ergenlik döenmi ,okul dönemi bizi çok zorlucak anlaşılan,ki okul zamannda çalışıyor olur ablam.
dayı, dede çok ilgililer,dayı kimi zaman lunaparka götürür,gezdirir
birde şöyle bir şey var,sabah uyanıp akşam yatana kadar çocuk çizgi film izliyor ,bundan nasıl vazgeçirebilirz acaba?bakmıyor,ama kulağı hep onda oluyor.tv açık oluyor.
mesela yaş grubuna bakıp oyun akvitilerine baktım,resim çıkarttım,akşam yapalım beraber dedim,bir tane yaptık ama 1 tane ile yetinmiyor daha fazalsını istiyor,bu herşeyde böyle ,bu yaşından kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:

başka şeylerle ilgilendirteceksiniz. kursa falan yazdırın çocuğu. baleye jimnastiğe falan olabilir. ağlayıp bağırdığında bırakın ağlasın ilgilenmeyin kendisi susup sizlerin yanına gelecektir.. siz böyle yaptıkça o her istediğini size böyle yaptıracağını anlıyor ve bunu uyguluyor. hayırı öğretin çocuğa. durum vahimleşirse pedagoga gidin. yoksa ilerisi kötü olur

nilcim ağzına eline koluna sağlık tatlım iyi ki geldin
bu anlattıklarında babamız doğru yolda demektir
o da bana diyo hayatım hemfikir davranalım kızımız yanılgıya düşmesin
o cıs meselesindede bravo babamıza o da aynen senin yazdığın gibi yaptı atlattık o devreleri
cıs deyip anlamadı babamız elini dokundurttu kızım tatmin oldu böylece bidaha istemedi

december tabiki fazlasını ister çocuk bu. farklı bişey gördmü yapışır kalır onda. buna yapacak bişey yok. birkaç tane resim lıp koyun önüne sonra tekrar isterse bitti yok artık hepsini yaptın deyin. eğer ağlarsa hırınlaşırsa yapacak bişey yok. susmasını bekleyeceksiniz. herşeyi böyle elde edemeyeciğini öğremesi lazım

nilcim merhaba verdiğin cevapları okdum ve bend endişeye kapıldım.
benim 13 aylık bir oğlum var. ve ben çalışıyorum.
bakacak kimsemiz olmadığı için kreşe vermek zorunda kaldık 9 aylık.
ama hep kendimi suçluyorum bu yüzden.
annemin bakma şansı yok kalp pili var ağır kaldıramıyor.
kv. geldi 2 hafta kaldı görümcemle birlikte (25 yaşında)
ama kv oğlan bizi çok yoruyor bakamam dedi.
oğlum yeni yürüme çalışmalarına başladı elimizden tutup evde dolaşıyor ama akşama kadar değil tabi.
bunlar her mızırdandığında ağlamasın diye kucağa almışlar.
birde evde akşama kadar tv açık ben kesinlikle izletmiyorum onlar bişey lmaz bakmıyor diye açıyorlar.
bu hafta sonu döndüler tabi bizde kreşe döndük.
ama sabahları babası bırakırken ağlıyor akşam ben alırken resmen bana yapışıyor.
son günlerde huysuzluğu var. istediği birşey olmayınca çığlık atıyor bağırıyor.
kızdığında saçımı çekip yüzümü tırmalıyor gözlüğümü alıp atıyor.
bende hayır yapma diyorum.
ilgisini dağıtmaya çalışıyorum.
bu konuda tavsiyeni rica ediyorum.

babalar bu konuda biraz daha nettir anne daha duygusal bakar. ama kızmasın bunu söyleyin. çünkü babayı sevmek onunla arkadaş gbi olmaktan çok babadan kokarak bişeyleri gizlemeye çalışarak büyür

mırayım akşama gelır
esmam yoğun
nek yok burcu yok nerde garular yaaa

sağolun kızçeler makarna vardı yedım mecbur ama mıdem bulanıo artık sayesınde 2 yıldır maakrna yapmıyom evde

babalar bu konuda biraz daha nettir anne daha duygusal bakar. ama kızmasın bunu söyleyin. çünkü babayı sevmek onunla arkadaş gbi olmaktan çok babadan kokarak bişeyleri gizlemeye çalışarak büyür

tatlım babamız sakindir kızmaz heleki kızına
ama çok dikkatlidir takdir ediyorum bazen

böcük makarnayı işyerinde yeme bence.
evde kendin daha lezzetli yaparsın.
bana makarna sosu tarifi yazsana canım.
ama kıyma sevmiyorum makarnada.

böcük makarnayı işyerinde yeme bence.
evde kendin daha lezzetli yaparsın.
bana makarna sosu tarifi yazsana canım.
ama kıyma sevmiyorum makarnada.

nan delü garuuu menüsü makarna yemezse aç kalicak
öle bi lüksü yok
meloş alem garusun vesselam

mecbursun kreş konusunda yapacak bişey yok tabiki. şunu öneriyorum canım. çocuk canınızı yaktığında ah of acıdı demeyin kızma yapma demeyin. sadece bırakın ilgilenmeyin hatta biraz yokmuş gbi davranın. bunu en fazla bir iki kere daha yapar. belki biraz da babası üzerinde falan dener. baba da aynı şekilde davranırsa çocuk bakar ki bu yanlış böyle yapınca benimle ilgilenmezler diye düşünür ve vazgeçer şiddetten. baba sabahları bırakıyosa akşam da sen alıyosan çocuğun babaya kzıp sana sarılması normal. çünkü baba beni istemiyo anne beni alıyo beni istiyo diye düşünüyo çocuk. babayla arası sorunlu olabilir biraz bu yüzden akşamları baba olabildiğince onunla güzel zaman geçirmeye çalışsın. huysuz davranışlarında bırakın. istedği olmayınca böyle elde edebileceğini düşünmesin. sadece dikkatini başka yöne çekmeye çalışın o da olmuyosa bırakın biraz ağlasın. anlayacaktır böyle elde edemeyeceğini. ağlamasına dayanman zor olur anlarım ama biraz dayanman gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…