Tahammül edilmesi en zor şeylerden biridir bu koku meselesi. Benim de bir oda arkadaşım vardı, ter kokardı. 20 yaşında koskoca kız, dışarıdan baksan süslü falan ama leş gibi ter kokardı. Part time işte çalışırdı, odaya geldiği vakit burnumun direği kırılırdı, kış günü terlerdi mesela. Hep o geldiğinde camları açardım falan. Banyo yapmayan biri değildi, 2-3 günde bir yıkanırdı ama o nasıl yıkanmak, 10 dk bile sürmezdi banyosu. 5 dk'da insan neresini yıkar, sabunlar? Demek ki adam gibi temizleyemiyordu bedenini, üstüne bir de kesif ter kokusu eklenince olan bize olurdu. Kaç kez ima ettim, odada kötü bir koku var deyip kış günü cam açmalar falan... Odadaki diğer kızlara bakıyordum, bence herkes farkındaydı o arkadaş haricinde ama kimsenin bişey diyeceği yok... Hava soğuk ama kokudan duramıyorum, pencereyi açıyorum, üşüdüm kapat diyen de olmuyordu, olsa kalp kıracaktım çünkü. Derken bir gün odaya bu arkadaşla birlikte döndük, arkadaş o nasıl bir koku öyle ki girdiği ortamı kaplıyor. Odaya girdik, hava da oldukça soğuk. Bu zaten gelir gelmez "ay banyo etmem lazım ama zor geliyor" dedi. Ben de "gir bence, rahatlarsın" dedim. Sonra gittim camı açtım, bu itiraz etti. Ama görseniz nasıl sinirlendim, patlamak üzereyim. Sonra açtım dolabımı, oda parfümü sıkmaya başladım. Bu defa da demez mi genzime kaçtı ne sıktın falan diye... O öyle deyince ben de dayanamadım, dedim ter kokuyorsun yani. Sen kokuyorsun, ben burada duramıyorum. Hadi söylemeyeyim diyorum ama kendin de farkında değilsin herhalde, insan terler ve kokar bu normal ama 5 dk'da da vücut nasıl yıkanır bana bunu anlat. Dikkatli olman lazım falan dedim. Biraz bozuldu. Ben de öyle demek istemezdim ama patladım artık, belki de suç bendeydi. Sonra aldım karşıma, bak dedim bugün sana olur yarın bana. Benim başıma böyle bişey gelse sen beni uyarmayacak mısın? Arkadaşız şurda, bak şu anda da baş başayız. Bunu şimdi ben söylemezsem yarın birgün patavatsız biri insanların içinde kalkar söyler, rencide olursun, falan dedim. Sonra haklısın,bana daha önce kimse bu durumumu söylememişti falan dedi, duş jelinin markasını değiştirdi falan. Deodorant kullanmaya başladı. Banyoda artık daha uzun süre kalıyor, daha düzgün temizlenmeye çalışıyor. Yine ter kokuyor arada ama eskisi kadar değil, kendi de farkediyor zaten. Hatta bazen ben banyo hazırlığı yaparken o da özeniyor, ben de duşa gireceğim diyor. Yüzüne söyleyin yani, düzgünce söyleyin. Daha da birikirse karşınızdaki insanı kırabilirsiniz.