koku

• Konu Sahibi Konu Sahibi amyes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şöyle bir şey yapabilirsiniz, yalnızken çağırıp, güzel güzel anlatabilirsiniz. Hani bir abla gibi, hatta belki biraz işin içine yalan katıp işte benim kuzenimin de bir sağlık problemi var, sürekli kendisini temiz tutuyor ama yine de koku problemi yaşıyor filan diyebilirsiniz. Direkt kokuyorsun demek yerine, koku sorunu var filan diyebilirsiniz. Sürekli koktuğuna göre muhtemelen kişisel temizliğine dikkat etmiyor, yani koltuk altı filan temiz olmayabilir. O yüzden ne kullanırsa kullansın çözüm olmaz, açıkça nasıl söylenir bilmiyorum ama birinin söylemesi lazım. Ağlarsa da ağlasın, yani genç bir kız erkekler inanılmaz dikkat eder kokuya...

merak ettiğim kendisi bu kokudan rahatsız olmuyor mu hissetmiyor mu

aynı oda içerisinde çalıştığımız bir stajyerimiz var , çok içine kapanık ve en ufak bir söz söylediğinizde ağlayan bir kız. Arkadaşlar o kadar çok kokuyor ki ben artık dayanamıyorum kokuya oda spreyi en fazla 15 dakika bastırabiliyor kokuyu. Hava şartlarından dolayı camı sürekli açık bırakamıyoruz. Sabah geldiğimiz zaman ve öğlen yemeğe çıkarken camı açıp gidiyorum havalansın diye ama yok haftanın 3 günü geliyor ve geldiği günler odada ten kokusu var ve artık kaldıramıyorum kokuyu. bu havada camı açık bırakıyoruz ve buz gibi oluyor her yer. gün içinde günaydın iyi akşamlar bile zor söyleyen o kadar içine kapanık bir kız. kırmadan nasıl belli edeceğiz kokusundan rahatsız olduğumuzu. TEMİZLİK ZOR DEĞİL Kİ :KK43:

Arkadaşım bunun kırılmacası alınmacası yok valla
yurtta kalıyorum ben odaya yeni gelen arkadaşta böyle bi durum vardı yemin ederim oda da durulmuyordu cam açılmasına ragmen birde namaz kılıyor bu arkadaş ama dikkat etmiyordu kıyafet temizliğine falan neyse 2-3 hafta sustum ama sonra dayanamadım kibar yolla söyledim canım montuna dışardan koku sinmiş sanırım onu ortada bırakma şeklinde falan dedim yani direk sen kokuyosun diyemedim
Bu arkadaş sanırım sinirlendi bana yoo daha yeni yıkadım diyerek sert tepki verdi bende ama kokuyor dedim
sonuç kız odasını değiştirdi ama pişman değilim yine olsa yine derim hiç tahammülüm yok ter kokusuna parfüm almak zorunda değilsin ama banyo yap hergün gerekirse kıyafetlerini yıka değil mi

Ayyy kızlarr bende ofiste çalışıyorum ayrı odada çalışan yeni bir abi geldii ,oda çok pis kokuyorr bayılacak gibi oluyorum odasına girinceeeee ,Bir konuşuyor ağzı bir yandan kokuyor ,vücudu bir yandan.Allahtan odalarımız aynı sürekli maruz kalmıyorum kokuyaa :mad::mad::KK17::KK17:

bence mutlaka konuşmalısınız. belki kendisi de farkındadır ama bir şekilde kurtulamıyordur, birlikte çözüm ararsınız. bunda alınacak kırılacak bişey yok. iyilik yapmış olacaksınız.

Son durum ne oldu acaba :-)

amyes amyes

benim bi zamanlar ( afedersiniz)akıntım vardı ve acaip koku yapıyordu.çürük kokusu gibi.hatta bir kere gece banyo yaptım çamaşır pijama hep temiz giyindim.nevresimleride değiştim öyle yattım.sabah uyandığımda kendimin bile dayanamayacağım o lanet koku vardı.ne yapsam geçmiyordu.gençlik işte çamaşır sulu suyla yıkıyordum vajinayı.kolanya döküyordum geçmiyordu.kaç kez doktora gittim ilaç verip yolladılar dinlemiyorlardı bile sıkıntın ne diye.en sonunda bi kadın doktora gittim oturdu sohbet eder gibi dinledi.tavsiyelerde bulundu regl dönemlerinde insan daha çok terler falan diye.bi ilaç verdi şıp diye kesti.allah razı olsun o kadından

Iyyy kokulara karşı bende çok hassas bir insanım kötü kokuya hiç tahammül edemem aslında kendiside koktuğunu biliyordur biraz kendine bakmayan umursamayan bir herhalde hergün iyisinden bir deodorant kullansa haftada ikikerede banyo yapsa hiç bir kokusu kalmaz .bak canım yanlış anlama ama senin iyiliğin için söylüyorum bende bizamanlar koku konusundan muzdariptim arkadaşımın uyarısıyla kendimi düzelttim sende şöyle şöyle yaparsan daha güzel kokarsın falan de

önce yazılı olarak uyarayım diyorum ne yazayım sizce
tek siz rahatsiz gibi konusmayin bence.. senden şikayet var canım diye baslayabilirsi .. sonuçta onun size yaptığı binevi moobing psikolojik siddet kokan bi ortamda kim çalışmak isterki

Bizim de bi abimiz var iş yerinde aman allahımmmmm bazı insamların teni kokar tertemiz olsalarda bazıları pistir saçlarından vıcık vıcık yağ akar sizin ki kirli bi görüntüye sahip mi saçları dişleri tırnakları eğer öyleyse eğitemezsiniz

önce yazılı olarak uyarayım diyorum ne yazayım sizce

bence yazili sekilde uyarmayin..soz gider yazi kalir,onu alip babasina ya da baska birilerine gosterirse siz zan altinda kalirsiniz.
pohpohlayarak konusmaktan baska careniz yok eger cok duygusalsa..sen benim kardesim yerindesin falan filan diye girin sonrasi gelir zaten ama yazili uyari yapmayin..ben olsam beynimden vurulmusa donerdim..:KK43:

aynı dert bizdede var ama parfüm kar etmiyor çünkü ter değil ten kokuyor yapacak bir şey yok ama bence duş alma sıklıkları çok etkiliyor.. Belli yaştaki insanlarada kişisel temizlik öğretilmez ki yani..

Tahammül edilmesi en zor şeylerden biridir bu koku meselesi. Benim de bir oda arkadaşım vardı, ter kokardı. 20 yaşında koskoca kız, dışarıdan baksan süslü falan ama leş gibi ter kokardı. Part time işte çalışırdı, odaya geldiği vakit burnumun direği kırılırdı, kış günü terlerdi mesela. Hep o geldiğinde camları açardım falan. Banyo yapmayan biri değildi, 2-3 günde bir yıkanırdı ama o nasıl yıkanmak, 10 dk bile sürmezdi banyosu. 5 dk'da insan neresini yıkar, sabunlar? Demek ki adam gibi temizleyemiyordu bedenini, üstüne bir de kesif ter kokusu eklenince olan bize olurdu. Kaç kez ima ettim, odada kötü bir koku var deyip kış günü cam açmalar falan... Odadaki diğer kızlara bakıyordum, bence herkes farkındaydı o arkadaş haricinde ama kimsenin bişey diyeceği yok... Hava soğuk ama kokudan duramıyorum, pencereyi açıyorum, üşüdüm kapat diyen de olmuyordu, olsa kalp kıracaktım çünkü. Derken bir gün odaya bu arkadaşla birlikte döndük, arkadaş o nasıl bir koku öyle ki girdiği ortamı kaplıyor. Odaya girdik, hava da oldukça soğuk. Bu zaten gelir gelmez "ay banyo etmem lazım ama zor geliyor" dedi. Ben de "gir bence, rahatlarsın" dedim. Sonra gittim camı açtım, bu itiraz etti. Ama görseniz nasıl sinirlendim, patlamak üzereyim. Sonra açtım dolabımı, oda parfümü sıkmaya başladım. Bu defa da demez mi genzime kaçtı ne sıktın falan diye... O öyle deyince ben de dayanamadım, dedim ter kokuyorsun yani. Sen kokuyorsun, ben burada duramıyorum. Hadi söylemeyeyim diyorum ama kendin de farkında değilsin herhalde, insan terler ve kokar bu normal ama 5 dk'da da vücut nasıl yıkanır bana bunu anlat. Dikkatli olman lazım falan dedim. Biraz bozuldu. Ben de öyle demek istemezdim ama patladım artık, belki de suç bendeydi. Sonra aldım karşıma, bak dedim bugün sana olur yarın bana. Benim başıma böyle bişey gelse sen beni uyarmayacak mısın? Arkadaşız şurda, bak şu anda da baş başayız. Bunu şimdi ben söylemezsem yarın birgün patavatsız biri insanların içinde kalkar söyler, rencide olursun, falan dedim. Sonra haklısın,bana daha önce kimse bu durumumu söylememişti falan dedi, duş jelinin markasını değiştirdi falan. Deodorant kullanmaya başladı. Banyoda artık daha uzun süre kalıyor, daha düzgün temizlenmeye çalışıyor. Yine ter kokuyor arada ama eskisi kadar değil, kendi de farkediyor zaten. Hatta bazen ben banyo hazırlığı yaparken o da özeniyor, ben de duşa gireceğim diyor. Yüzüne söyleyin yani, düzgünce söyleyin. Daha da birikirse karşınızdaki insanı kırabilirsiniz.

İçine de kapanıksa sağlık sorunu olabilir. "Sağlık sorunundan kaynaklıysa ezcaneye gidelim birlikte" vs diyebilirsiniz.

anladığım kadarıyla karşınızdaki insanın kalbini kırmak istemiyorsunuz ancak bu durumda yalnız kaldığınız bir zaman o kişiyle bunu tatlı dille konuşmalısınız onu üzmeyecek şekilde uslüp size kalmış bir düşünün diyelim stajı yazın bitecek yaza kadar sinir stres mi çekeceksiniz doğru olan ağlasa bile doğruyu konuşmak şikayetinizi medeni yoldan belirtmek.

Bize universite ogrencisi iki kız geldi
Ortamda herkes birbirini biliyor ve iki kat tek bayanlar tuvaletini kullaniyor

Neyse birini bizim bolume verdiler kapali hanim hanimcik namazinda niy azinda bir kiz

Bu kiz alafranga giriyor çikiyor oyle birakiyor giriyor cikiyor tuvalet kagidıni oyle kullanip birakiyor

Aman allahim uc gun sonra herkes birbirine kim yapiyor diye soruyor cayhane ile lavabo ayni koridorda cayci abla uyarmis niye boyle birakiyorsun diye sormus kovayi bulamiyorum demis abla kizim kova olmaz bak dugme var demis gitmis gostermis filan

Neyse ucgun sonunda bu kiz adam olmadi cayci abla tarafindan
Bir arkadas cok cengaverdir cekti iki kizi burasi kurumsal bir yer sac sakal kiyafet vs den sonra tuvalet konusunu acmis boyle kullanacaksin diye tamam abla oyle yaparim demis
Bir gun sonra geldi yarim saat sonra bayildi ertesi gun rapor geldi calisamaz diye kiz epey rahatsizmis
Sonra icimden dusundum herkes unv okumasin medeniyeti ogretimiyoruz ogrenemiyorlar

Back
X