kolay sanıyordum, zormuş :(

Mervegediz

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
147
33
13
Şuan 8 haftanın içindeyim acayip sivilcelendim çok moralim bozuluyor aynaya bakmak istemiyorum.ergenliğimde bile çıkmayan sivilceler çıkıyor heryerimde. Birde yemek yemek işkence gibi kusmak istemiyorum iyice kötü oluyorum onun yanında midem bozulunca ishalde oluyorum. Burnum takılı uyurken ağzımından nefes aldığım için dudaklarım çatlak ve sürekli uyanıp su içme ihtayacı duyuyorum eee okadar suyu tuvalette arkasından geliyor. Sürekli yatıyorum yataktan çıkmıyorum çok bakımsızlaştım eşimin beni böyle görmesi hiç hoşuma gitmiyor. Birde dolgu botox ışık dolgusu gibi şeylerde zararlı mı bileniniz fikri olanınız var mı ? Ben çok kolay sanıyordum fakat gerçekten zorluyormuş ne zaman biraz rahatlarım 12. Haftadan sonra işler biraz daha yoluna girer diyorlar öyle mi gerçekten ????

Canim geçicek hepsi sık disini. 3. Aydan sonra bulantilarin azalir. Sık susaman cok iyi bol su almalisin zaten. Halsizlik yorgunluk bende de cok vardi devamli uyuyordum hele bulanti icin ictigin haptan sonra sersem gibi oluyordum. Sonra hepsi gecti. Senin de gececek.
Bebegin saglikli olsun da gerisi onemli degil. Tuzlu kraker leblebi ye. Bir de ayran ve elma. Bunlar benim kurtaricilarimdi. Sen de dene faydasini goreceksin.

Canım zaten anca akşam üstü birşeyler yiyorm geneldede çıkartıyorum. O saate kadar çubuk krakerle idare ediyorum. Ama çok yorucu gerçekten psikolojim çok bozuldu allahım hızlı ve kolay geçirmemi sağlasın şu günleri. Süt ürenleri midemi bozuyor gaz yapıyor birde ayran şişiyor çok ama en azından bi kaç kaşık yoğurt yemeye çalışıyorum.

annelik zordur
anne olunca anlarsin derler ya iste ta hamileyken anlarsin
son aylarda yaatkda donemezsin,,kramplar girer bacaklarina bunlar iyi gunlerin
dermisim :))
7 ay kalmis biraz sabret sivilceni sorun etme bebeisin hediyesi olarak dusun
yemek olayi bir aya duzelir insallah, yardimcin varsa anen vs gibi daha kolay olacakdir yoksada eniste beyi sok mutfaga:)

Ben de heyecanla başladım ve kabus gibi başlayan bulantılarla birlikte, hayatım ters düz oldu. İşimi gücümü bırakmak zorunda kaldım, sadece yat ve kus.. sürekli açlık, bir de anlayışsız insanlar.. Allah affetsin ama ya keşke biraz daha bekleseydim diyip pişman olduğum çok anlar oldu.. En büyük desteğim eşim.. ZOr günler devam ediyor, geçmedi de üstelik.

Ama sonraaaa, onun içinde büyüdüğünü hissedip, kalp atışı vs duyunca bu duygular azalıyor. Kabullenip, bu sürecin geçici olduğunu bilirsek herşey daha kolaylaşıyor.

Ben sadece cubuk kraker yiyordum en sonunda o da bana yumurta kokuyor gibi gelmişti ondanda sogumustum sen artik bir annesin cirkinleseceksin sarkacaksin catlayacaksin bakımsız kalacaksin ama iki tane boncuk goz seni her gördüğünde gulecek kucağına gelmek için aglayacak bu herseye deger sabirli olmanı tavsiye ederim bebeğini de kendinide uzme

Kisiye gore degisiyor benim cok iyi geciyor
kemik agrimi saymazsak....ya insanin ozel bolgesinin kemikleri agrir mi? Kiriyorlar sanki ....

B
BuNa katilmiyorum...
bumudur yani anne profili???
Gayet de toparlanir hersey salmazsak tabi ....

Sağolsun eşimle idare ediyoruz ama temizlik takıntım var hiç bişey yapmaya halim eşimlede ne kadar iyi olursa artık allahım biran önce geçsin istiyorm

Bende suan aynı duyguları hissediyorum erken miydi gibisinden çok zorlanıyorum dediğin gibi bebeği hissedincr belki biraz azalır gibi geliyor ama onu hissetmeme daha çoook var allah bizler kolaylık versin

Bunların olmasını istemiyordum hatta kendimi şuan hiç böyle hayal etmiuordum gayet bakımlı eğlenceli normal hamilelik geçireceğimi düşünüyordum fakat kusmaktan uyumaktan hal kalmadı bakım yapacak pijamalarla dolanıyorum bütüngün kafayı yicem birde bunun çatlağı sarkması zartı zurtu olucak hiçbişey planladığım gibi değilmiş. Şimdiden heryerim sivilce oldu yüzüm gözüm şişti kendimi hiç beğenmiyorum bunların olacağını hiç düşünmemiştim biran önce geçsinn lütfennnn

Bence bu şekilde düşünme bebegini kucagina alacagin günü düşün burada bebek sahibi olmak icin o kadar cok cirpinan insanlar var ki buna sukretmek gerekiyor diye düşünüyorum bu bir süreç vegeçecek kilonu verirsin bakimini yaparsin kuaforunede gidersin ama suan yatip dinlenmen bol bol su içmen bebegin için ne yeyip ne içmen gerekiyor diye düşünmen gerekiyor sadece oburlerini bosver

B

BuNa katilmiyorum...
bumudur yani anne profili???
Gayet de toparlanir hersey salmazsak tabi ....
Evet karnin sarkiyor heryanin catliyor cirkinlesiyorsun cunku kendine bakamıyorsun ilk zamanlar agrin oluyor bebegini emzirmen lazim kiyafetlerini yikayip utulemen lazim emzik biberon kaynatman lazim yemek yapman bulasik utu camasir sorumluluklar cor artıyor ama evladına bakinca hic dert etmiyorsun az kalmis sende anlayacaksin

ben çok çok şirinim. ne kilo aldım nede çatlağım var :) (yani sadece 4 kilocuk.) ama bebişim gayet formunda iyi. herkes çirkinleşmiyor. genelleme yapmayın lütfen. bi sürü arkadaşım doğum yaptı hatta 2 tane gayet fitler. gebelikte öyle abartı kilolu sivilceli olan 2 kişi hatırlıyorum
hiç hastanede görmüyor musunuz ? fıstık gibi gebeler Allah aşkına sanki herkes aynı.
konu sahibi sözüm sana değil bu arada. her kesin bir değil yapısı. bazı şeyler normaldir gebelikte. bazısına çatar, bazısına çatmaz. ama şınu söyleyebilirim 7. aydan sonra asıl gebelik başlıyor :) ağrılar, uykusuzluklar, yatakta dönememe vs.

Korkuttun :)
Yok benim daha hic bi yerim catlamadi
bu sanirim genetik bir olaymis...
ama simdiden dusunuyorum karnimi
hani bebek ciktiktan sonra potluk kalir
onu toparlamanin bir yolu vardir mutlaka ....
birde biraz sessiz bir bebek olursa sansima daha ne isterim

biraz sporla düzelir her şey. ilk gün değil tabi :) 2-3 ayda formuna kavuşursun canım. büyütmeye hiç gerek yok. şimdide sabahtan akşama dışardayım her yerim ağrıyor. evde yine bulaşık, ütü çamaşır beni bekliyor. birde ders çalışıyorum üstüne. yıllardır mecburen az uyurdum bbeiş olunca yine az uyurum ne yapayım. birde kpss ye çalışcam ben bebiş doğunca. 90 almam şart. yani gözün korkmasına hiç gerek yok. bebişler biz iyi olalım gerisi boş. her şey hallolur.

Ben 17 kilo almama ve karnimin gayet buyuk olmasina ragmen 8 ay catlamadim 8 ayi geçince basladi bol bol kremlenin ve yaglanin bencede genetik beyaz tenliler daha cok catliyor

Hersey zamanla rayina oturuyor ilk gunler aman Allah im ben nasil basa cikacagim demiştim ama herkes alisiyor yeni düzene Allah evlatlarimiza saglik uzun ömür versin yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…