Kölelikten ve sömürmelerinden biktim...

handan8282

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
55
1
86
İstanbul
Kizlar merhaba, bana bir akil verin...
Ya yazilcak o kadar sey varki,artik bunaldim ne yapacagini sasirdim.
Dokuz senelik evliyim. Evde kole gibiyim. Kisaca nasil ozetlicem bilemiyorum..
Evlilik yasantim boyunca hicbir deger gormedim. (ilk zamanlar haric). Esim surekli calisir calisir para pesinde kosar.. Aksam eve gelir yemegi hazirlanir, cayi verilir,meyvesi verilir.. Bu arada hicbir sohbet yapilmaz.. Ardindan pc basina gecer yine calisir.. Cinsellikte hele tamamen mal gibiyim. Hicbir duygusal bag yok. Cani istiyorsa "hadi isimize bakalim" der. Artik bunu duymak tiksindiriyor beni. Defalarca kendisini uyardim, bu boyle olmaz diye... Bildiginiz odun yani.. Beni esi hissettirecek, kadin oldugumu hissettirecek tek bir guzel soz yok.. Bugun anneler gunu, gitmis kendisine lacoste dan gomlek almis. O kadar dokundu ki. Be insan avm de hicmi anneler gunu yazisi gormedin,hicmi aklina gelmedik, bu kadar mi degersizim ben.. Eve gelirken su yol kenarindan bir cicekdemi alamadin... Bu kadarmi yokum ben...
Somurgeye gelince.. Bu kadar calisma sonucu maddi durumumuz cok iyi. Bunu bilen esimin ailesi sagolsunlar hic rahat vermiyorlar. Evlendigimizden beri onu al bunu al bir huzur yok. Ilk baslarda saf ben ya annenin buzdolabi cok eski yazik alalim, yok falancasi eski alalim derken suistimal edildi. Dort senedir daha genis bir eve tasinalim dedik sayelerinde olmadi. Iki sene once kv. Esime super luks bir ev aldirdi ( sadece iki kisi). O yetmiyomus gibi simdi komsulariyla asik atmalarina yetismeye calisiyoruz... Misal butun komsularda iphone tel varmis,bana da lsana oglum.. Ellibes yasindaki bi kadin bu telefonu napacak bilemiyorum. Kizkardesini ozel universitede okutmalar,her yil ailesini tatillere gondermeler.. Ve daha bircok sey... Ha bunlarin yaninda ben onlara saygida bir kusurum yok, onlarda gorunusde cok iyiler.. Ama alttan alttan goturyorlar. Ya daha neler neler... Kendileri super luks eve yerlestiler,bana gelince acele etmeyin hayirlisi olsun..
Evlenmeden once esim bana sormustu, evliyken kizkardesim okurken yardim etsem ne dersin, gibilerinden. Bende evinden cocugunun rizkindan kismadigin surece bir problem yok demistim. Gercekten de oyle.. Ama artik sabrimin sonundayim. Sinirlar asildi. Suanda varlik icinde yokluk cekiyorum resmen. Ben kendime iki kurusun hesabini yapip, onlarin keyif surmesini yediremiyorum artik...he bir de bunlara arti olarak esimin ailesine gosterdigim degeri, esim benim aileme gostermiyor. Ben onlara para vericem diye de odu kopuyor. Ne arar,ne sorar,ne gider...vs...
Fikir verin,empati kurun,siz olsaniz naapardiniz...

Sen kendinden bu kadar kıstığın için onlar harcıyorlar.
Okurken kuzenim geldi gözümün önüne.
Yıllarca aklınca eşini düşündü hiçbirşey istemedi.
Eşi daha kendi evleri yokken annesine ev aldı ,daha komiği kuzenimin arabası yokken evli kızkardeşine araba aldı.
En son baktı istemeden olmuyor hiç bişey ,ilk iş 2çocuğunuda özel okula yazdırdı ,(sırf eşi ailesi için harcamayı öğrensin diye)
Sonra söyleye söyleye kendine araba aldırdı.
Adam kuzenim için para harcadıkça yavaş yavaş kıymetlendi.

canım birkaç sorum var benim
pc başındayken çalıştığına emin misin öncelikle bunu sorayım
(çalışması saçma gelmedi aslında, biz de sabaha kadar pc de çalışırız bazen)
eşin pazar günü avm de iken sen neden evde idin
para varken sen neden iki kuruşun hesabını yapıyorsun
eşin para vermiyor mu sana
ailene gidip sormamasının nedeni var mı

Son düzenleme:
Bazı adamlara çirkef kadın gerekiyor sanırım başka türlü değer bilmiyorlar.

Suskun kalma bişey istediğinde aldırmaya bak..
Ufak şeylerden başla gittikçe isteklerini artır.
Benim eşimde taaa geçen sene taşınıcaktık güya söz vermişti.Taşınmadı, bende gittim oğlumu özel kreşe yazdırdım.

Üstüne iki kuruş verse kira parası olabilecek bi kreş..daha uygun yerde bulabilrdim ama bulmadım, o da öyle gece gndüz çalışır iş aşkıyla yanıp tutuşur.Madem okdar çalışıyo harcamasınıda bilicek.Demem o ki yavaş yavaş parasını yemeye başlayabilirsin :)

cnm madem eşin paranın hesabını yapmaz, sende yapma..
neden kendine sıkıntı yapıosun ki... ailesinin oğularını bu şekilde kullanmaları onların düşüncesizliği.. kardeşini okutması taman da dediğin gibi 50 yaşında ki kadın ıphone kulansa neee, kulanmasa neee
gösteriş düşkünü insanlarla uğraşmak çok zordur.. hep daha daha isterler...
boşver onlar alıosa sende al, harcıosa sende harca...
anneler günü hediyesi konusuna gelince çoğu erkek bu konuda çok düşüncesiz zaten..
yanlız değilsin yani.. söyle ama.. kendine tsihirt almış gelmişsin, bugün anneler günü,hediyeyi geçtim kutlasaydın keşke de, utandır...

Aslinda bizim icin harcamiyo degil. Ama bize biseyler alindigi zaman sanki onlara da alinmak zorunda. Gozleri hep uzerimizde. Bendeki saflik hep esime aciyodum. Naapsin onunda ailesi, onlar dusunmuyo bu da ikimize yetismeye calisiyo diye.. Bari ben kisiyim cocuk kasmasin kendini diye... Ama demekki olmuyormus..

Pc basinda is yaptigina eminim. Cunku gece boyunca yanyanayiz. O calisir, ben nette takilirim.. Kendisi tam bi iskolik, o yonden bi suphem yok... Her pazar genelde bi bahane bulup avm ye gider, beni davet etmez. Isim var gidip gelicem der. Yani gezmeye yok.
Aldatma gibi bisey olabilir mi dersen... Suana kadar suphe etmedim, yapmaz demiyorum.. Cnku firsati cok. Genelde iki uc ayda bi on onbes gun yurtdisinda. Ama beceremez gibime geliyor... Tabi yine de bu konuda hic buyuk konusmam, neler gordum cevremde..
Hesap cok yapar. Soyle ki, bana iki yerden gelir bagladi.ama onlarla herseyi hallet bana karisma dedi.ev giderleri,faturalar...vs. Geriye kalan pek birsey yok zaten... Kalmayinca yine ondan istiyorum,o da veriyor. Fakat istedigimde nasil yettiremiyon o parayi falan diyor. Bu da neden sonra basladi soyliyim. Dogumdan sonra isten ayrildim ben. Ondan once nadirde olsa bi para istesem hicbisey sormaz direk verirdi. Simdi ona muhtacim ya, sanirim onu belirtmek istiyor diye dusunuyorum.

Ben de krese yazdircam busene. Kizim uc yasinda. Daha cok kucuk oldugu icin, ozele vermek istemedim.. Yoksa aklima gelmedi degil, en pahalisina kaydettiriyim,borc altina girsin.ama Kendim istemedigim biseyde de cocugu kullanmak istemedim.

Basta da soyledigim gibi bizim ki afedersiniz tam bir odun. Ne anneler gunu, ne sevgililer gunu, hadi bunlari gectim, ne evlilik yildonumu, ne dogum gunum... Hicbir zaman kutlamadi. Kackere soyledim, oyle bi utanma duygusu yok. Hee ben bilmem oyle seyleri der.. Dun de kizim kagitlari parcalamis,bana cicek yapmis. Resmini cektim gosterdim.. Bak dedim kizimin bana hediyesi. Elin adamlari cocugunun eline cicek tutusturup verdiriyorlar annesine, siz ne aldiniz beyefendi diyorum. Ben sana ev alicam diyo... Yani onun icin bi duygusal birsey yok. Hersey maddiyat. Bir tartisma olsun, sonucunda bisey alip herseyin hallolucagini dusunuyor. Ben de pek islemiyor bu,ama ailesi aynen bu taktigi uyguluyor. Biseye trip atiyolar, sonra bizimki gonul almak icin, sunu yaptiralim,bunu alalim falan diyor, ve oluyor iste

Acik olmak istiyorum kusura bakmazsaniz. Esinizi hissettirmeden takip etmeniz gerekiyor bence. Hesap kk ekstreleri, gidis dönüs seyahat bilet ve rezervasyonlari gibi. Beni süphelendiren iki üc ayda bir de olsa on-on bes gün yurtdisina gitmesi. isi ne bilmiyorum ama bu süre uzun degil mi? Her pazar bir bahane bulup avm ye gitmesi ayni sekilde. Evlilikte hesaplar seffaf olmali. Sana su kadar veriyorum gerisine karisma sorma bilme hatta. Kendine bir dünya yaratmis sanki.

Aileler konusuna gelirsek; benim aileme nasil davraniyorsa benden de aynisini görür. Bayram, anneler babalar günü, kardesimin yas günü veya ne bileyim yemege oturmaya gitme gelme durumlari bile karsiliklidir. O gitmez gelmezse ben de gitmem gelmem bu kadar basit. Ama su var saatlerce oturmayi sevmedigini bildigim icin ben de ona göre ayarlarim. Bir süredir yurt disinda yasiyoruz. istanbul'a gittigimde 1 hafta kendi ailemde 1 hafta da onun ailesinde kaliyorum. Ilk baslarda hafif hafif dokundurmalar hissediyordum artik bizim soyadimizi tasiyorsun sen de cocuklar da falan filan. Aninda kestirip attim. Kimligimde ailemin de soyadini tasiyorum, ya esitlik olur ya da siz bilirsiniz, sizin soyadinizi tasiyorum demek degildir kendi ailem yok artik restini cekmistim. Torunsa onlarin da torunu, kimse benim anne babamin evine gidip gelmeme müdahele edemez diye cingar cikartmistim. Ama bu noktaya da hemen kolay gelmedim, cildirtiyorlar insani.

Esimden simdiye kadar bir laf duymadim. Senin ailene yok benim aileme var diye. Durumunuz iyiymis kardesinin egitimine yardim etmesi kötü degil. Anne babasinin durumu da iyiymis. Niye devamli birsey istiyorlar ki? Iki sene önce görümcem evlendi. Gereken herseyi yaptim. Bu yaz Allah kismet ederse benim kardesim evlenecek. Aynisini kendi kardesime de yapacagiz.

Neredeyse 5-6 yildir bu foruma üyeyim. Esi ve esinin ailesine saygida kusur etmeyen, maddi manevi elinden geleni yapan, evlerini temizlemeye, hasta olduklarinda bakmaya giden, esiyle sorun cikmasin huzur bozulmasin diye cogu seyi kabul eden gelinlerin takdir edildigini hic okumadim. Okuyan varsa da söylesin. Elini verenin kolunu kapiyorlar. Bizim anne babalarimiz tok gözlü, damadin agzinin icine bakiyorlar, yemege gidiliyorsa en sevdigi yemegi yapip sofrayi donatiyorlar, bas köseye oturtuyorlar. Anneler gününde hediye alinca calismiyorsan eger " kizim niye aldin, ne gerek vardi" diye ezilip büzülüyorlar. Erkek anneleri de ogullari kendilerine lüks ev aldi diye oturup sükretmezler, oglum bu evde karinin da hakki var demezler, bize bu yeter sen kendi evine ailene bak demezler, iphone isterler.

Tebrik ediyorum seni. Demekki sen bastan tavrini koymussun. Ama ben maalesef,bastan hata yapan benim yani. Bunlari ben alistirdim. Smdi ben boyle bisey yapsam cok degistin derler. Esimin ailesi sehir disinda. Benim ailem iki uc sokak otede. Her bayramim evlendigimden beri onun ailesinin yaninda geciyor. Bi bayram burda duralim diyorum. Senenin hergunu goruyosun diyor. Ben onun ailesini haftada en az iki kere ararim. Esim benimkileri ne arar ne sorar. Zoraki giderse zorla gider. Annem diyordu sen iyisin diye iyiler,bi dis cikar bak nasil kotu olursun diyordu. Gercektende oyle. Ben herseyi yaptim,aradim,sordum.kv ameliyat oldu,kizi okuyo diye bir hafta yaninda kaldim baktim. Kv. Isini cok iyi biliyor. Beni surekli pofpofluyor. Herkese seni anlatiyorum,herkes bize imreniyor...vs. boyle geline can kurban. Simdi de yine bi karin agrilari daha var. mayis ayi sonunda on gun bendelerdi.sabahhtan aksama kadar hizmet ettim. Geceleride aof. Sinavima calistim. Gitcekleri gun esim yurdisindan geldi. Iki kizkardesine de (biri evli) cep tel almis. Kv.bi bozuldu,bana yokmu. Diye. Ben de napicaksin anne sen,ben bu kadar ciddi ciddi istedigini dusunmemistim (salaga yattim) sen de kizinin eskisini kullanirsin dedim. Sanirim buna mi bozuldu neyse. Gittikleri iki hafta oldu,ariyorum hicbir tele cikmiyorlar. (o kadar iyiligin yaninda annemin lafina geldim sanirim) Yine trip yani. Bunun sonunda yine aldiricak teli. Esim dedi ne oldu biseye bozuldu herhalde annem dedi. Ben de en sonunda patladim. Benim burda sinav oncesi canim cikti,artik neye bozulursa keyfi bilir dedim. Sen yine ara bugun dedi. Arayamam kusura bakma dedim.

9 sene sonunda yani:)
neyse zararın neresinden dönülse kardır :)
onlar harcamadan sen harca bide sıkı yönetim ilan et çirkef gelin görsünler:)

off arkadaşım napcan bilmiyorum ki zormuş işin
kayınvalideni izle, o nasıl yaptırıyor kocana istediklerini, sen de aynı tatikleri uygula
az dozajla başla ama :)
Allah yardımcın olsun

Allah yardimcin olsun canim esinle konus diycem ki biliyorum konusmussundur... ne diyimki elle ugrasmak zor rabbim yardimcin olsun

Tesekkurler arkadaslar.. Konusmazmiyim hemde defalarca,ama nafile. Ben oyle canim cicim tiplerden olamam diyor kestirip atiyor. Evlenmeden once nasil yapabildin canim cicim diyorum,siritiyo tavlayana kadar olur oyle diyor pismis gibi.
Hele son zamanlarda iyice dislanmis gibiyim. Bazi seyleri kv.den duyuyurum. Esim icin su gun suraya gidicekmis,on gun yokmus diyor. Oyle mi haberim yok diyorum.
Yani anlayacaginiz evin icinde sadece kendi ihtiyaci icin varim. Ozaman yanima yanasiyor, o da iste basta soyledigim gibi tam bir fiyasko. Smdi bende onu kisiyim diyorum, bakalim noolucak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…