Komik duruma mı düştüm?

2 sene sonra nerden aklına geldi allah aşkına dedi bi de suçlu ben oldum :)

Durumu tam karşılamıyor ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya aynı o hesap, kitabı kağıt demeti olarak görüyosa ne desen boş, ben filmi yapılmış çoğu kitap için sinirleniyorum bile hakkını vermemisler diye, kitap başka bir sevda gerçekten, cin aliden öteye gidememisse anlayamaz

Nefret ederim emanet kitabı geri vermeyenlerden.. Sırf bu sebeple evime kütüphane yapamıyorum!!

2 yıl sonra istemekle "cimri, malı kıymetli" olmuşsunuzdur gözünde, komik değil..

Ben olsam isteyemezdim sanırım. Amann iyi yapmışsınız yaa, öğrensin emaneti teslim etmeyi

değil 2 sene, 22 sene de geçse üzerinden emanete verdiğim hiç bir şey aklımdan çıkmaz benim deseniz anlar mı acaba ? sanmıyorum ama.

Ben olsam isterdim :) ben vermiyorum bile artik insanlara.. vereceksem bile cok onemli ise baskisi yok ve arastirma yaoiyor ise veriyorum.

Ben de geri vermesini isterim. Sonuçta önemsizse ona göre kendi alsın okusun. Okumuş olsam bile kitaplığımda dursun isterim. Bir daha okumayacak olsam bile. Geri getirme şartıyla da başkalarına da veririm.

Benimde kitaplarım çok önemlidir arkadaşlarımla değil tokuş yaparım bazen getirmediklerinde isterim de.. Çünkü yakınımdaki insanlar..

Ama aradan iki yıl geçmiş, bir de çok uzaktaki bir insan.. Hani bu şekilde olsa istemezdim. Çünkü biliyorum ki o kitabın başına iki yıl içinde, milyon km ötede birley gelmiştir verdiğim gibi bulamayacağımı bildiğimden isteyemem..

Ha bu kitabı ben almış olsaydım ve benden istenseydi de gider yenisini alırdım sahibine verirdim. Kitap kimbilir nerde tarzında bir cvp vermezdim..

Bi tek bana komik gelmiş o zaman. biri bana söylese 2 yıldan sonra "amma da kıymetli malı varmış" derim ya da "ben kitaplarıma çok düşkünüm" imajı vermeye çalışan bir ergen gibi gelir o kişi gözüme. benim fikrim.
ki ben çok kitap okurum okuduktan sonra da isteyen alsın hatta ben veririm, tekrar tekrar okuyacak halim yok aynı kitabı.

Komik duruma o düşmüş canım sen değil...
Benimde kitaplarım kıymetlidir ayrıca okumak için alıyorsa aldığı gibi geri getirecek paşa gibi... Çok atıp tutmayı seviyor demekki madem böyle düşünüyor senden istemeseydi gidip kitapçıdan o kitabı bulup almak çokta zor değil...

Niye sen komik duruma düşesin ki bende aynı tepkiyi verirdim. İnsan aldığı emanete sahip çıkar yada olmadı nazikçe fırsat bulup getiremedim rica etsem annemden alırmısın dese çok başka olur herşey. Birde böyle yapıp üste çıkmaya çalışıyorlar ya nefret ediyorum o tiplerden.

Kitap kokusu bile aşktır benim için... Gerçekten de hepsi ayrı ayrı bir sevda. Neden ayıp olsun ki, aksine onun yaptığı ayıp, hatta yüzsüzlük. Kaybolmuşsa telafi etmesine gerek yok tabi yenisi alınır. Yine de , dokunduğum her kitabın bende yeri ayrıdır.

kitaplara düşkün biri olarak seni çok iyi anlıyorum tatlım,kitabını istemek senin hakkın komik duruma falanda düşmedin ayrıca
hala kızıda verdiğin kitabıda geri getirsin canım kaybolduysa da alıversin bir zahmet..

yooo ben de kayınbiraderim kitabımı 3 sene vermeyince eşimin başını etini yedim
geldi kitabım şimdi

Kesinlikle komik duruma düşmedin canım. O vermemekle ayıp etmiş zaten. Üzüleceğin bir şey yok.

en güzeli kusura bkma yeminliyim diyip vermemek şahsen ben öyle yapyrm kitaplarımı asla kmseye vermiyorm

kesinlikle komik duruma düşmemişsiniz asıl o ayıp etmiş.
o kadar çok kitabım gitti gelmedi ki hala arkalarından yas tutuyorum

bir hocamız ödünç verdiği kitapların adı ile ödünç alan kişiyi küçük bir deftere yazardı zamanında garipsemiştim ama şimdi çok hak veriyorum.

ben kime hangi kitabımı verdiğimi bile hatırlamıyorum. abartısız bir raf dolusu kitabım kayıp. hayır hepsinde de adım yazıyo oku getir di mi?

ama internette bişey gördüm onu yapıcam bundan sonra
kitabımı ödünç alan arkadaşımın kitapla fotoğrafını çekicem

Belki tek farklı görüş benim olabilir ama 2 sene sonra istemek garip kaçmış bence. Belli ki kaybetti umursamadı vb. Onun ayıbı. Emanete değer vermiyor demekki. Ama istemek için 2 sene sonrası da çok geç bir süre.onun ayıbı deyip Alsaydin aynısını. Bir daha birsey isteyince de sokardin o zaman lafı.

-telafi etsin madem cevap yazma önemli değil canım falan deme alip getirmyen nereden aklina geldi diye bir de üste çıkan o kitap sonuçta bu toka değil ki

Başka bişey olsa ben istemezdim ama kitap olunca asla cekinmem. Kitaplarım benim içinde çok degerlidir o onun ayıbı hic cevap verme bence

Hiçte değil bence onun utanması gerek..ben hiç hoşlanmam emanete sahip çıkamayan geri iade etmeyen insandan.çöpe dahi atacak olsam geri isterim bu prensip meselesidir.hele ki kitaplar söz konusu olunca asla taviz vermem.
Bence telafi edeceksen aynı kitabı bulup alırsan sevinirim benim için önemliydi dersin o utansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…