Komik duruma mı düştüm?

Ben yıllar önce dünya klasiklerinden oluşan bir kitap seti almıştım. Taksitle ödemiştim hatta maddi değeri değilse bile kendi kazancimla aldığım icin manevi değeri çok büyük kitaplardi..çok ta güzel bir setti.
Birgun bir arkadaşım Victor Hugo nun sefillerini istedi ödünç diye.ve kaybedip vermedi geri..hala içimde kaldı acısı. .çok çok üzülmüştüm. O günden beri kimseye kitaplarımı vermem.

Emaneti vermesi lazımdı. Ama ben olsam istemezdim o kadar Zaman sonra.

ay çok sinirlendim. bir toplu iğne bile olsa aldığı emanete sahip çıkmaması, senin gösterdiğin özene şaşırması ve küçümsemesi beni deli etti. ben de şahsen kitaplarıma çok değer veririm ve bana geri dönmeyen kitaplarıma hala çok üzülürüm bu yüzden de kimseye kitap vermiyorum artık malesef. önemli değil falan yazma sakın. bir daha da verme lütfen ona bişey

yoo ne guzel kitaba duskunlugunuz ama ben yurtdisindayim dogdum kulturunu aldim buralarda boyledir en basiti sinifta kalem verirsin adam kalemligine koyar istersin aaa bi kalem yani diye tuhaf bakar

nasıl telafi edecekmiş ki.

okuduğum kitabı isterim ben olsam, yeni kokan cilt istemem.

kitaplarıma isim yazıyorum, muhakkak geri dönsünler diye.

hele ki özel kitabımsa birine verirken çok çekinirim, bazen eşim benden izinsiz verir, ay gelene kadar eşime sorar dururum :)

Aynı kitap artık bulunmuyor mu? Tedavülden kalktıysa hayır düşmediniz,yok eğer bulunuyorsa 20 tl lik kitabı tekrar almak yerine 2 yıl sonra ona hatırlattıysanız evet baya komik duruma düştünüz..komikten de ziyade cimri diyorlardır

Ay şu insanlarda emanet alma işini bir türlü beceremiyorlar ya. Emanet aldıysan kendi malından daha kıymetli bakacaksın, zamanı vakti gelince doğru düzgün vereceksin. Birde utanmadan ay ne bileyim diyor

Karnimdaki cocuk neyse kitaplarim da benim icin o. Hic cekinmem istemekten.

Açıkcası 2 yıl sonra bende isteyemez kendim gider bitane daha alırdım. Süre baya uzun olduğu için yani.1-2 ay olsa isterimde ne biliyim 2 yıl olunca söylemezdim.

Bana göre abartılmış bir konu, madem bu kadar değerliydi vermeseydiniz. Veya verirken şu zamanda getiriver canım benim için önemli deseydin.

İnsan nereden bilsin ki içinde bu kadar dert edeceğini.

Sizin için kitap bir aşk meselesi olabilir ama onun gözünde ''yuhh anasını iki sene önce verdiği kitabı unutmamış fil hafızalı'' olmuşsunuz.

Bende zamanında ödünç verdiğim kitapların peşine çok düştüm. Seneler sonra aldıklarımda oldu. Artık vermiyorum kimseye ödünç gerçekten geri vereceğine inandığım, kitaplara değer veren insanlar hariç.

Hiçte komik duruma dusmemissiniz. Onun dusuncesizligi hediye değil ki bu ödünç tabiki geri vermesi gerekir.

Telafi kısmını da şimdi deme o yazarsa bi daha bununla ilgili o zaman dersiniz

Siz hayır kurumu musunuz da millete verdiğiniz kitabı geri istemek yerine gidip yenisini alacaksınız?

Ha burada tabii üzerinden iki yıl geçmesi ve kadının yurtdışında olması faktörleri var, o ayrı; ama en azından ödünç verilen kitabın geri istenebileceğini öğrenmiş oldu...

Nicin komik duruma dusecekmissiniz ? Ben de cok deger veririm kitaplara , emanet kitap bile almam kolay kolay bu yüzden.Şu nu farkettim ama devamli kitap okumayanlar bu hissi anlamıyorlar.

yoo ne guzel kitaba duskunlugunuz ama ben yurtdisindayim dogdum kulturunu aldim buralarda boyledir en basiti sinifta kalem verirsin adam kalemligine koyar istersin aaa bi kalem yani diye tuhaf bakar
Şaşırdım biz avrupada komşudan cay bardağinda seker bile istense parası ödenir diye gördük ,okuduk gerçi neredesiniz bilmiyorum ama.

Şaşırdım biz avrupada komşudan cay bardağinda seker bile istense parası ödenir diye gördük ,okuduk gerçi neredesiniz bilmiyorum ama.
danimarkada hic gormedim parasi felen verildigini bizede sarap seker verirlerde annem turkiyede dogdugu icin illa bisey vermek isterdi neej yani hayir diyip gulerdi ki oralarda cay bardagi yok turklerden baska evde

Böyle insanlar yüzünden olur veririm deyip sonra unutturuyorum. Zaten pek popüler kitap okumadığım için israrla isteyene de hiç iyi değildi boşa zaman kaybı vs diyorum. En sevmediğim de seri kitabının istenmesi. Çok kıymetlidir benim için kitaplarım. Güvenip verdiğimi de tembihlerim mutlaka geri gelsin diye. Muhtemelen birçok insana göre çok gıcığım ama çoğu basılmayan zar zor bulduğum kitaplar.

cevap: hayır
ben de düşkünüm kitaplarıma ve ödünç aldığım veya verdiğim şeylere hassasiyetim var.
2 sene sonra sizin aklınıza gelme sebebi o haspanın 2 senedir ödünç aldığı eşyayı aklına bile getirmemesi.
komik duruma düşen o.
alsın versin kitabı size. hem suçlu hem güçlü.

Arkadaslar 2 sene sonra istememin sebebi, zaten kitabı aldı, 3 GUN sonra yurt dışına gitti. Bana da gitmeden kitabı okudum anneme bıraktım ordan al gibi bişey söylemediği için, kitabı da götürdü diye düşündüm haliyle.. E o gunden bugüne tekrar türkiyeye gelene kadar 2 sene geçti. Öncesinde isteseydim nasıl alacaktım ki taa ordan? Geliyo madem, getirsin diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…