Komik Mutfak Anıları

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.720
166.422
798
Komik ve insanın yüzünü güldüren hatırlatıkca halen güldüğünüz mutfak anılarınızı dinleyelim :9:

hadi ilk ben yazayım.....
bu geçtiğimiz ramazan kayın pederim ve kayın validemi yemege çağırmıştım...menüm klasiktir çorba pilav ....vee güveç .....
markete gittim et aldım eve geldim süzgece koyup yıkadım.... düdüklüye koydum bi güzel pişirdim...
diğer yandan da gerekli malzemeleri soydum doğradım vs... düdüklünün kapağını bi açtım kiiiiiiiiiiiii koskocaman bir kara sinneeek....
et suyunun üzerinde zemberekleri çıkmış (yani içi dışına çıkmış ) yüzüyo...
ben tabi şok oldum. etin kilosu 30 lira ... zaten gidip en iyi eti almışım. market alışverişini yapıp limitimi kullanmışım..yanımda başka para yok eşim işte...ağlasam mı gülsem mii bilmem....tüm soğuk kanlılıgımı kullanarak eti süzdürdüm. bi güzel sıcak suyla tek tek yıkadım:1:
yemeğimi yaptım...misafirlerim geldi masa hazır görüntü mükemmel...oturduk yedik içtik... sıra güvece geldi..ben hariç herkes yedi...hamile oldugum için kokusu dokunmuştu da bana:1: ondan yani:1: inanmazsınız ama okadar beğendiler ki kayın pederim şöyle dedi benim diyen aşçı yapamaz bu yemeği.....kimseye söyleyemedim . allah affetsin...:52:

Ben de yazayım :1:
Gerçi çok komik değil ama ilk teçrübesizliğim diyelim ilk evlendiğim yıl kayınvaldemle yemekleri yapartık aynı abartmanda oturduğumuz için onularda yemek yenirdi.Kayınpeterimde yemeğe düşkün ve otoriter bir yapısı var hata istemez birde tabiri cayizse soğan doğramana bile karışır .Bir gün lahana sarması için koları sıvadık yaptık ama sarma tencereye sığmayınca küçük bir yencereye daha sardık,yemeğin yedişmeyeçeğini anlayınca kayınvaldem "bu küçük tencereyi üzerine biraz tuz suyunu koyup hemen oçağın üzerine koy babana yetişsin dedi "bende hemen kalkıp pişirmeye oçağın üzerine koydum ama bir yandanda oldumu olacakmı diye korkumda var :18:utanıyorumda nasıl olcak demeye neyse koydum ve pişti akşam kayınpeterin önüne koyuverdik adam ağzına alır almaz bu ney deyip yüzü ekşidi tabi benim kalbim güm güm attı :53:sonra kayınvaldem ne var ki dedi oda tadını baktı oda yüzü ekşidi ben var bunda birşey dedim :18: sonra ben mutfağa gitip kalan sarmanın tadına baktım ki meğer tuzu çok olmuş ben utancımdan içiriye giremedim kayınvaldemde ne söyledi kayınpetere bilmiyorum utancımdan sormadımda ben tencerenin küçüklüğünü hesap etmeden tuzu bol bol koydumuşum :9:Allahtan diğer tencere vardı akşama onun pişmesi beklendi yoksa akşama aile aç kalaçaktı ve kayınpeter fena kızacaktı :18::9::9:

Son düzenleme:
bu geçtiğimiz ramazan kayın pederim ve kayın validemi yemege çağırmıştım...menüm klasiktir çorba pilav ....vee güveç .....
markete gittim et aldım eve geldim süzgece koyup yıkadım.... düdüklüye koydum bi güzel pişirdim...
diğer yandan da gerekli malzemeleri soydum doğradım vs... düdüklünün kapağını bi açtım kiiiiiiiiiiiii koskocaman bir kara sinneeek....
ben tabi şok oldum. etin kilosu 30 lira ... zaten gidip en iyi eti almışım. market alışverişini yapıp limitimi kullanmışım..yanımda başka para yok eşim işte...ağlasam mı gülsem mii bilmem....tüm soğuk kanlılıgımı kullanarak eti süzdürdüm. bi güzel sıcak suyla tek tek yıkadım:1:
yemeğimi yaptım...misafirlerim geldi masa hazır görüntü mükemmel...oturduk yedik içtik... sıra güvece geldi..ben hariç herkes yedi...hamile oldugum için kokusu dokunmuştu da bana:1: ondan yani:1: inanmazsınız ama okadar beğendiler ki kayın pederim şöyle dedi benim diyen aşçı yapamaz bu yemeği.....kimseye söyleyemedim . allah affetsin...:52:

İşin lezzet kısmını bulmuşsunuz :25::25::9:

:9::9::120::120:
allahtan hamileymişin yoksa ne bahane bulucaktın :1::1:

Ben de yazayım :1:
Gerçi çok komik değil ama ilk teçrübesizliğim diyelim ilk evlendiğim yıl kayınvaldemle yemekleri yapartık aynı abartmanda oturduğumuz için onularda yemek yenirdi.Kayınpeterimde yemeğe düşkün ve otoriter bir yapısı var hata istemez birde tabiri cayizse soğan doğramana bile karışır .Bir gün lahana sarması için koları sıvadık yaptık ama sarma tencereye sığmayınca küçük bir yencereye daha sardık,yemeğin yedişmeyeçeğini anlayınca kayınvaldem "bu küçük tencereyi üzerine biraz tuz suyunu koyup hemen oçağın üzerine koy babana yetişsin dedi "bende hemen kalkıp pişirmeye oçağın üzerine koydum ama bir yandanda oldumu olacakmı diye korkumda var :18:utanıyorumda nasıl olcak demeye neyse koydum ve pişti akşam kayınpeterin önüne koyuverdik adam ağzına alır almaz bu ney deyip yüzü ekşidi tabi benim kalbim güm güm attı :53:sonra kayınvaldem ne var ki dedi oda tadını baktı oda yüzü ekşidi ben var bunda birşey dedim :18: sonra ben mutfağa gitip kalan sarmanın tadına baktım ki meğer tuzu çok olmuş ben utancımdan içiriye giremedim kayınvaldemde ne söyledi kayınpetere bilmiyorum utancımdan sormadımda ben tencerenin küçüklüğünü hesap etmeden tuzu bol bol koydumuşum :9:Allahtan diğer tencere vardı akşama onun pişmesi beklendi yoksa akşama aile aç kalaçaktı ve kayınpeter fena kızacaktı :18::9::9:

ben allahtan kvden ayrıydım yoksa halim niceydi yeni evliyken :60: :60:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)

bende de çok vardır mutfak anıları,evlenmeden önce hiç yemek yapmayan biri olarak :1::1:
birkeresinde misafirim gelicek rulo pasta yapıcam ama daha önce hiç kek yapmadım.ama iyi cesaret değilmi bendekide başladım yapmaya ama birtürlü tutturamıyorum hep piştikten sonra parçalanıyor, kırılıyor :31:
bir denedim iki denedim yok olmuyor birtürlü atıyorum çöpe bir daha:52:
inat işte bırak başka şey yap ama yok illaki rulo pasta yapıcam :60:
haaa bu arada halamın sözüde aklımda yap olmazsa çöpe at tekrar dene böyle böyle öğreneceksin(aslında doğru çünkü böyle mutfakta şimdi bu kadar usta oldum)
biliyomusun bir koli yumurta ve bir dünya malzemeyi bitirip marketten tekrar alarak kaçıncı denememde tutturdum pastayı hatırlamıyorum bile :60::60::60:
yazarım yine:1::1:

evliliğimin 4.ayındayım. 3.ayda öğlen eşim aradı akşama misafir geliyor dedi. alelacele mutfağa girdim çok hızlıydım. salata yapıyordum,yeşillikleri doğradım,marulu doğrarken birde baktım ki; bıçağı ters tutmuşum,o kadar hızlıymışım ki o güçle bıçağın tersiyle salata yapmışım.. nasıl bir bastırma yaptığımı bilmiyorum ama misafirler gelince anlatıp gülmüştük :)

ayyyy daha geçen gün başıma geldi
ıspanak yapacaktım,ayıkladım,ilk yıkama suyuna koydum
suyunu değiştirecektim tekrar
siyahlaşmış bir ıspanak parçası kalmış
alayım da atayım dedim,
nasıl görmedim ki acaba ben bunu ayıklarken dedim
elimi bir attııım ıyyyy sümüklü böcük:9:
hani var ya şu kabuksuz olanlardan
hava biraz pusluydu,göremedim:9:
hayvancağızı da bir silkeledim ki parmaklarımdan
sanıyorum o çarpma hızıyla öldü

alayım da atayım dedim,

tüylerim diken diken oldu ayyy:1::1:
ben genelde böyle şeyler görünce ciyak ciyak bağırıp herşeyi savurup kaçıyorum,sanki tehlikeli olan ben değilde zavallı böcek:60::60:

bende de çok vardır mutfak anıları,evlenmeden önce hiç yemek yapmayan biri olarak :1::1:
birkeresinde misafirim gelicek rulo pasta yapıcam ama daha önce hiç kek yapmadım.ama iyi cesaret değilmi bendekide başladım yapmaya ama birtürlü tutturamıyorum hep piştikten sonra parçalanıyor, kırılıyor :31:
haaa bu arada halamın sözüde aklımda yap olmazsa çöpe at tekrar dene böyle böyle öğreneceksin(aslında doğru çünkü böyle mutfakta şimdi bu kadar usta oldum)
biliyomusun bir koli yumurta ve bir dünya malzemeyi bitirip marketten tekrar alarak kaçıncı denememde tutturdum pastayı hatırlamıyorum bile :60::60::60:
Bende tam tersi olur tutmadı olmuyor derdim sinir olur tarifin ismini duymak dahi istemezdim:9:üzereni gitmeyi nerde yanlış oldu daha yeni yeni cözüyorum :9:
evliliğimin 4.ayındayım. 3.ayda öğlen eşim aradı akşama misafir geliyor dedi. alelacele mutfağa girdim çok hızlıydım. salata yapıyordum,yeşillikleri doğradım,marulu doğrarken birde baktım ki; bıçağı ters tutmuşum,o kadar hızlıymışım ki o güçle bıçağın tersiyle salata yapmışım.. nasıl bir bastırma yaptığımı bilmiyorum ama misafirler gelince anlatıp gülmüştük :)
Sizdekide gercek bir güçmüş ama :9:

alayım da atayım dedim,

Nasıl sirkelediniz havancağızıda ölmüş :25::9:

Bende tam tersi olur tutmadı olmuyor derdim sinir olur tarifin ismini duymak dahi istemezdim:9:üzereni gitmeyi nerde yanlış oldu daha yeni yeni cözüyorum :9:

Sizdekide gercek bir güçmüş ama :9:

Nasıl sirkelediniz havancağızıda ölmüş :25::9:

halamın sözünü tutucamya inatla devam ettim :60::60:
ama çok işe yaradı şimdi çok güzel yapıyorum:1::1:
benim çok pasta,yemek vs türü şeyler atmışlığım var.allahtanki kocişkom hiç anlamıyor ne çabuk bitiyor filan dese napardım hiç bilmiyorum:1::1::1:

ben de senin gibiydim bekarken....annem isyanlardaydı...ama şimdi evliyim eşim kayın pederim ve kayın validem çok över beni.urfalı kayın pederim ..eşime diyo kı senin avradiy güzel yemek yapiy..gelinler içinde 1 numara.
bu arada her bayramda börek ve tatlı yapar götürürüm...geçen kurban bayramında eltim dediki ben börek yapıp getirecem bayram sabahına....iiii dedim getir. tatlıyı ben yaparım o zaman dedim....

kahvaltıda kayın pederim dediki bana bakarak aslan gelinim eline sağlık:1:...herkes sustu...eltim hemen söylendi o değil baba ben yaptım:1:....neden hemen ona söylüyorsun dedi...bende ses yok tabii:19: saolsun kayın prderim yapıştıdı lafı her bayram o yapardı da ondan diyiverdi...bende istifimi bozmadan babama dönüp babacım bu bayram tatlı yaptım onu getirdim dedim.(tatlıya bayılır babam)...... ortam buuuuuuuuzzzzzzzz eltimin yüzünde acı gülümseme......kayın pederim yineledi aslan gelinim helal olsun sana..:49::49: eltime bakarak bu hareketi çektim:49: ....:49:..eşimin hamlesiyle konu değişti..

eltilerimle aramm çok iiidir....diğer masada bulunann eltim ise hiç aldırmaz böyle şeylere.. biz konuşurken kahvaltısını yapıp otrdu..:ssz:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)

yani kötü bişiy yapmamışım o zaman... ben ole anladım bu ayetten.....

Bekardım ve mutfağa hiç girmemiştim.
Annemin iişi vardı sanırsam pilavı bana kavurtturuyordu.
Kavrulurken 3 kaşıkda tuz at dedi içerden seslendi.
Hayır yani bilmiyorum tamamda mantık diye bişe var aklım nerdeyse 3 çorba kaşığı atmıştım (çay kaşığı olacaktı malum)

Pilav pert.

---------------------------

Poğaçayı mındar etmişliğimde var :1:

Normalde pofudik pofidik kabaran poğaça hamurum inat etti kabarmadı..
Aynı ölçüleri kattım 1 paket mayayıda attım banamısın demedi tık yok.

Laaa ben seni sabaha kadar sarıp sarmalayıp kabartmasını bilmezmiyim dedim battaniyeye sardım bebeğim gibi sabah kalktım yok kabarmıyo

Direnmedim tabiki daha fazla (bu kadar inatçı hamur görmedim arkadaş)
2 gün bekleyip çöpe gitti.

Yanarım yanarımm umutlarıma yanarım.

Henüz poğaça denemedim o olaydan sonra yastayım.

Ben yayla çorbası yaparken tarifte bir su bardağı pirinç diyordu,güzelde yaptım eşim gelince tekrar ısıtacaksın bir baktım yayla pilavı olmuş nasıl delirdim neyse tel süzgeçle süzüp pirinç sayısını özenle azalttım:)

Geçen gün patatesleri küp doğrama çabası içinde sol orta parmağımın sağ kısmını uçurdum resmen ufacık bir bağla kaldı anında baskı yaptım çok kötüydü

Bir de b en çay demlemeyi bilmem pek eşim demler bana kişi başı bir çorba kaşığı artı bir kaşık çay koy demişti.geçen düşündüm düşündüm tatlı kaşığı kalmış aklımda,iki kişi için 3 tatlı kaşığı koydum sonra az geldi gözüme 3-4 kaşık daha koydum.eşim sordu ne kadar çay koydun benim cevap 7 tatlı kaşığı:9:

Tüm anılarınız çok komikmiş.Ama favorim sinekli olanı.:60:

Back
X