Komşu Belası

YalnizKralice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
113
Puanlar
33
Alt katımın yanındaki dairenin evine su sızıyormuş.
Suyun benim evimden geldiğine dair elinde hiç bir bilirkişi raporu tespit tutanağı olmamasına rağmen sorunun çözülmesi adına iyi niyetli davranıp eve ustaları kabul ettim kaç defa.
Buna rağmen bu alt kattaki hödük bana apartman grubunda hakaret tehdit vari cümleler yazıp sorunun çözülmemesinin sebebi olarak beni hedef göstermiş
On tane usta getirdim hepsini kaçırdı ustaya kapıyı açmadı gibi yalan ve iftiralarda bulunmuş.
Oysa uygun olduğum zamanlar suyun benim evimden geldiği kesin olmamasına rağmen ustaları kabul ettim.
Bu hakaretlerden sonra yine zorla evime usta gönderdi.
Artık mahkeme izni olmadan usta kabul etmeyeceğimi söyleyip ustaları kabul etmedim ve
Hakaret tehditleri ve konut dokunulmazlığımı ihlal ettiği için savcılığa şikayet ettim.
Şimdi utanmadan ihtar göndermiş hiç bir tadilat yaptırmadığımı yedi gün içinde su sızıntısını tamir ettirmezsem sulh hukuğa başvurup tespit yaptıracağını evindeki eşyalarındaki zararı bana ödeteceğini söylemiş.
Ben sorun çözülsün diye anlayışla yaklaştım usta kabul ettim evim kırılıp döküldü ustalar suyun nerden sızdığını bulamadı ben de mağdur oldum
Üstelik suyun benim evimden geldiği bile kesin değil bana kusura bakmayın sizde mağdur olduğunuz diyeceği yerde üstüne tehdit hakaret ediyor bir de ihtar göndermiş.
Ben bu dağ ayısı hödükle nasıl başa çıkabilirim.

Siz yaptırdığınız tadilatı belgeleyebiliyor musunuz?
Tehdit ve hakareti için tekrar şikayet edin.

Ustalar suyun nerden geldiğini nasıl bulamadı , siz bir an önce sağlam bir şirket bulun ordan usta gelsin, ilk önce sızıntının sizden kaynaklanmadığını ispatlarsanız eliniz güçlenir.
Evin muhtelif yerlerini kırıp burdan gelmiyor diyip başka yeri kırıyorlar ve bulamıyorlar.
Yapboz tahtası gibi deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışıyorlar.

Siz yaptırdığınız tadilatı belgeleyebiliyor musunuz?
Tehdit ve hakareti için tekrar şikayet edin.
Elimde evimde kırdıkları yerin fotoğrafı var.
Yönetici ve ev sahibime ustaları bekliyorum ne zaman gelecekler ya da gelmediler gibi ustaları kabul ettiğime dair mesajlar var.
Şikayet ettim herhalde ifadesini almışlardır
Ama henüz dava açılmadı.

Usta gibi usta kalmadı cihazları bile olsa bulamıyorlar. Sizde lütfen sorun çıkarmayın ya kendi bulduğunızu tekrar getirin yada sigorta şirketleri varsa ordan yollasınlar.

Su sızması çok sıkıntılı sizin daireden yürümüş olabilir benzeri komşumuzun başına geldi ve çapraz üst daireden geldiği anlaşıldı ama defalarca bakıldı en sonunda tamir edildi.

Peki ihtara uyup eve ustaları kabul etmeliyim.
Şimdi de usta gönderip balkonumu kapattırmak istiyor.
Hakaret ve tehditlerinden sonra ustaları almak istemiyorum eve.Ki almadım da
Hem hakaret edecek hem işi görülecek.
Mahkemeye gidip zararı bana ödetebilir mi

Tamam da sonuçta en büyük ihtimal yukardan geliyor olmasi bunu cözmeniz lazım duvarlar küfleniyor çürüyor ne olucak böyle?

Şimdiye kadar sorun çözülsün diye uygun olabildiğim zamanlarda usta kabul ettim zaten.
Ama suyun kaynağı bulunamadıkça adam bana sardı.
Beni apartman grubunda insanlara kötü gösterdi iftira attı hakaret tehdit etti sanki ben hiç yardımcı olmamışım gibi yalanlar söyledi.
Bu olayların üzerine nasıl hala usta kabul edebilirim.
Şimdi de ihtarla korkutmaya çalışıyor.

Evin muhtelif yerlerini kırıp burdan gelmiyor diyip başka yeri kırıyorlar ve bulamıyorlar.
Ellerinde alet yok mu,onunla rahatça buluyorlar.Alttakine de zor.Biz de evin birinde yaşamıştık ,zabıtaya şikayet etmeden ysptırmamışlardı.

Ellerinde alet yok mu,onunla rahatça buluyorlar.Alttakine de zor.Biz de evin birinde yaşamıştık ,zabıtaya şikayet etmeden ysptırmamışlardı.
Aletle de baktılar. Su kameralarıyla
Onla da net bişey söylemediler.
Usta da daha önce böyle bir şey görmedim diyor.

O zaman adam ruh hastası.

Bunların hepsi durduk yere olmamıştır ya..

Aklıma yatmadı.. Bizim diğer komsu da bizen değilmiş diyordu ama ordan su geliyormuş.
Bu konularda kesin konuşmayın karşılıklı anlayış önemli.

Evdeki tüm suları açın 3-4 dakika açık kalsın ayrıca sifonlara da basın su aksım. Aşağı su akıyorsa sizdendir bunu denemediler mi?
Bir de alt katınızın yanındaki daireye nasıl sizden su akıyor anlayamadım

Evet ruh hastası

Ben su kesinlikle benim evimden gelmiyor
demiyorum benim evden de geliyor olabilir.

Evime beş altı kere usta kabul ettim.
Çalışan biriyim bir kez belki iki kez ustaya uygun olamamışımdır diye adam bana sanki hiç eve usta almamışım hiç yardımcı olmamışım gibi yalan söylüyor iftira atıyor.
Defalarca usta geleceğim diyip gelmedi bütün gün usta bekledim.

Akşam dokuz onda evimde tadilat yapıldı
Bunlara rağmen

Su kesin benim evden geliyor bende yapılmasına engel oluyorum imajı çizip apartman grubunda beni kötülüyor
Bu kadın bize zulmediyor diye iftiralar atıyor

Baskıyla zorbalıkla işi halletmeye çalışıyor

Şimdi şöyle ki su kimsen akıyorsa bütün zararları karşılamak zorunda, mağdur olan yani evine su akan kişi tadilat yaptırmak zorunda değil ustayı da çağırmak zorunda değil, bunları suyun aktığı daire yapmak zorunda ama bu giderleri sizden değil ev sahibinden alabilir çünkü bu sizin sorununuz değil ev sahibinin sorunu. Siz ev sahibinizle konuşun düzgün bir usta bulsunlar yollasınlar iyice kontrol ettirin eğer sizden bir kaçak varsa adamın zararını karşılamadı lazım ev sahibinin eğer yoksa da siz adama dava açın

O şekilde olmaz. Babamın evinden aşağıya su sızıntı olmuş. Özel bir cihaz var ve bu cihazla hemen anında, kırıp dökmeden, tespit edebiliyorla. Benim tavsiyem bu cihazı kullanan ( ismini bilmiyorum ama işini iyi yapan usta bilir) usta bulup tespit ettirip aynı zamandada sizden gelmediğine dair rapor almanız. Yoksa o komşunuzla sürüp gider bu sorun. O tutanak sizin garantiniz olur sonra hiç bir şey yapamazlar.

İhtarın herhangi bir hukuki yaptırımı yok. Neticede bir mahkeme kararı değil. Siz, hakaretlere istinaden şikayette bulunun. Tadilat için de dava açacaksa da bir avukata danışırsınız ama bundan sizin zararlı çıkacağınızı sanmam. Elinizden birçok delil var.

Balkonunuza niye karışıyor ya? Parasını o mu verecekmiş? Hayret bir şey

Bildiğin takıntılı herif ya . Bırakın suç duyurusunda bulunsun bu su sızıntısı sizin evden gelmiyorsa zaten boşuna her şey. Ben olsam hakaretten tehditten dava açardim . Uzaklaştırma da alırdım . Çünkü zaten siz bir şey yapmadığınızda da saldırıyor terbiyesiz. Peki tek mi yaşıyorsunuz. Muhatap olmayın hiç . Ev alma komşu al sözü boşuna değil gerçekten

`