Komsu derdi

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar selam

16 aylik bir oglum var, ben calisan bir anneyim ve esim eve cok gec geliyor, bebegimizle tabiki bolca vakit geciriyoruz imkan oldukca disari cikariyoruz ama, yasiti, ara sira gorusebilecegi bir oyun arkadasi olsun istiyorum geisimi icin de iyi olur diye.

Karsi dairemizde bir komsumuz var, 20 aylik oglu var, onceleri cok sevindim birlikte oynarlar filan diye. Oyle samimi oldugum biri de degil bir iki defa cocuklar icin gidip geldik birbirimize.

Ancak ben son gorusmemizde fark ettim ki oglu, vuran iten bir cocuk. Geldiler, 1 saat kadar kaldilar, oglumu 2 defa itti, kafasina oyuncak firlatti, gozune sopa sokmaya calisti. Oglum o kadar tedirgin oldu ki kucagimdan inmedi, istemedi onu.

Daha once de benzer davranislari olmustu ama cocuktur diye cok onemsememistim ama bu defa cok ileri gitti.

Ben de bir daha gorusmeme karari aldim.

Ancak kadin 1 haftadir her gun size gelelim cocuklar oynasin deyip duruyor. Her defasinda uyuyo, misafirim var, yemek yapiyorum uygun degilim filan diye reddettim anlar belki diye ama anlamadi 1 haftadir her gun yaziyor hala anlamadi...

Daha once bir kere geldiklerinde oglu nezleydi, onlar gittikten 2 gun sonra oglum da nezle oldu tam 20 gun surdu resmen canimiz cikti burnunu ac balgamini sok diye ugrasirken. Cok ofkelendim hasta cocugunu alip gelmis diye, son geldiginde de sen bu cocugu bakamiyomusun neden hsta oluyo ki filan diye utanmadan beni elestirdi. Ah iste insanligim kurusun, sen salya sumuk oglunla gelmesen hasta filan olmayacakti oglum diyemedim o bana cat cat bakamiyosun bu cocuga derken bile...

Velhasil, ben nasil bir yol izlesem de bir daha gorusmesem bu komsuyla?

Sen de bu cocugu hep hasta ediyosun diyecek diye bu bahaneyi simdilik erteledim:)[/QUOTE
Ona ne allah aşkına ya çocuk senin çocuğun oda karşı komşun altı üstü kapıyı kapattın mı görmezsin bile

Oglunuz cok hircin, cocuguma zarar veriyor demek zor mu? Madem gorusmeme konusunda net karariniz, ne dusunuyorsunuz? Bu karsi tarafi kirmak, uzmek anlamina gelmiyor. Gercegi soyleyeceksiniz. Oglum cocugunuzla iletisim kuramadi, canini yakiyor deyin gecin. Bir an da kesip atmak varken, pesinizde kosmasi sizi daha cok rahatsiz edecektir.

Açıkça söylemeyecekseniz direkt eşinizin üstüne atin. Çocuğu başkasının evine götürmemden rahatsızlık duyuyor deyin yeter. Arada mesajlarına cevap vermeyin, aramalara dönmeyin. Elbet bırakır peşinizi.

Isten gec cikiyoruz yazmissiniz , gece gelmek istiyorsa oglum uyudu deyin , kacta yatiyor ki oglunuz zaten?
Ben ogretmenim, 5-6 gibi evde oluyorum ayrica dersim olmayan bos gunlerim de oluyor. Esim 8-9 gibi eve geliyor aksam bildigi icin aksam uzeri 5 gibi yaziyor genelde geldin mi filan diye.

İsin garibi o da ogretmen annesi bakiyor cocuguna, annesi de izin gunlerimde gun icinde arayip musaitmisiniz getireyim de cocuklar oynasin diye yaziyor...

Zaten bi de boyle bir sorun var:) hic bizi cagirmiyor hep biz gelelim diyor. Evim toplu oluyor olmuyor. Ayrica ben gidiyor olsam yarim saat oturur gelirim, o gelince git te diyemiyosun iki saat filan kaliyor.

Benim icin gercekten cok zor, o kadar isterdim ki bunu soyleyebilmeyi... son geldiklerinde oglunun hircin tavirlarini gorunce “ sizi oynayin diye bir araya getiriyoruz ama siz hic oynamiuosunuz bir daha gorusturmeyelim madem” diyebildim sadece. Ama ertesi gun yine aradi gelelim mi diye...

Oyy cin iskencesi
O zaman acik acik soylemekten baska careniz yok
Oglunuz zarar veriyor cocuguma deyin

Malesef ben de yaşadım bu benzer durumu. Yüzüne de söylenmiyor bazı şeyler. Ben hiç gitmedim, sürekli kendisi gelmek istedi. Her çağırdığında mazeret uydurdum. Hastayım, çocuklar hasta, eşim izinli bugün, misafirim gelecek, evden çıkmamız lazım, uyuyorlar şuan diye diye aramayı ve yazmayı bıraktı. Bazen kocasının telinden arardı, num. kayıtlı değil açacakmıyım diye.
Şiddet uyguluyorlardı onun çocukları, ittirme de değil. 3 çocuk çullanıyorlardı her geldiklerinde mutlaka bi yeri kanıyor, şişiyor ya da ağlıyordu. Mazeretlerimi kesin ve net bir ses tonuyla söylememe rağmen peki o zaman yarın? Diye sorardı. Böyle böyle bıraktı. Mazeretlerinizi tekrarlayın ve arayan siz olmayın. Bir süre sonra bırakır

Ay aklıma geldi ben küçükken komşu hep oğlunu getirirmis çocukta beni iter kakarmiş annem kırılmasın diye kadına birşey diyememis. Sonra bir gün bu komşu demesin mi evde anlatıyorum bizim oğlanın yaptıklarını kocamda aslan oğlum vuracak tabi diyor diye.. annem orada bir iki birşey söyleme çalışmış ama kadın anlamamis. Beni tembihlemis bir daha gelirlerse seni iterse sende karşılık vereceksin diye. Çocuk beni itince yapıştırmışim yanağına okkalı bir tokat bir daha da gelmemisler..

Tabiki bunu sizde öyle yapın çocuğunuzu şiddete tembihleyin diye yazmadım aklıma geldi işte..
Görüşmek istemiyorsanız bahaneler sunup kabul etmeyin. Gelelim mı derse benim ev musait değil ben sana geleyim diyin belki vazgeçer. Çocuk vurunca kızıyorum ama oğlumun canını yakma oynarken çok ayıp falan diye soylenin azıcık

İnsanlardaki yuzsuzluk almış başını gitmiş valla bu ne bide hep kendileri gelmek istiyor nasıl bişey bu ya tamam çocuktur anlamaz ama anneside bile bile başka çocuğa zarar vermesine nasıl göz yumuyor bence açıkça konuşun ve olayı kökten çözun

Çok yakın arkadaşımla sırf bu yüzden 1 senedir görüşmüyorum. Çocuğu çok hırçın sürekli kızıma vurmaya çalışıyor, itiyor, yere düşürüyor, kafasına vurmaya çalışıyor. Baktım arkadaşım oğluna yapma oğlum etme oğlum diye müdahale etmiyor ki ben olsam gerçekten kızarım kendi çocuğuma , anlaması için. En son çocuklar büyüyene kadar pek yan yana gelmeyelim biz dedim, bu böyle olmayacak. Yada çocuğuna vurmamayı öğret öyle görüşelim dedim. Yani insanı maalesef bu aşamaya getirenler utansın. Bence açık açık anlatın derim, yoksa anlamıyorlar gerçekten.

İsterseniz şöyle düşünün. O bayan çocuğunuzdan daha mi değerli de kirmamak için söyleyemiyorum diyorsunuz? Ayni durum benim de başıma geldi. Arkadaşımin kizi ile oglumun arasi 1 hafta var ve kizi cok hırçın vuran bir çocuk. Arkadaş da sözde yapma annecim der ama kizina müdahale etmez. Benim oglumda sakın, kendi halinde oynayan çocuk. Bi ara resmen haftanın 3 günü bana gelir, 5 saat dururdu. Cok da dağınık biriydi, resmen beni kullaniyordu. Ona hizmet etmekten cocugumla dogru düzgün ilgilenemiyordum. Kizi da oglumu hirpaliyor, bütün oyuncaklarini elinden alıyordu. Baktim boyle olmayacak, hiçbir şey oğlumdan değerli değil dedim, gerek sözlerim ile gerek tavrım ile mesafe koydum. Cok şükür arada o bana gelir 2 saat durur gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…