hadi tamam haklısınız peki sadece 4 dairelik apartmada herkesnguzel güzel yaşarken neden birtek kişi herseyden şikayet ederniye çırpayım ki gece üzerime toprak mı döküyorum?
ay ilk defa sizde duydum uyanıp uyanınca çarşaf çırpıldığını.
düzenli aralıklarla değiştir bitti gitti çırpınca ne oluyor ki?
kilimi de süpürürsün. çırpmanın ne gibi bi etkisi var? işviçreli bilim aramları bilmiyor ama bi arap toplumu bi de biz farkındayız bu çırpmanın ulvi temizleyici etkisinin.
Valla sizin gibi insanlarla yaşıyorsa ben de şikayet ederdim.tabiki bu hergün olan bisey degil o an acilen cikmasi gerekiyor çok nadirdir yani ve okdr cam.pencere dış kapı acik ve şöyle birseyede deginmek isterimki sadece ama sadece her ama her şeyde o şikayet ediyor bir onun sesi cikiyor
doğrudur haklısınız ama hergün olmuyor bu olay çok nadir ama bir insan da hersyi sorun yapmazDediğim gibi cocuklar ses çıkarabilir olabilir
ama eşinizin apartmanda sigara icmesini burada normal gösteremezsiniz. Çok saygısızca buldum bu davranışı.
peki neden o kişi alt katının üstüne hali cirpiyor da biz cirpamiuoruz bisey korka korka yaşıyoruz bunada bir aciklamaniz varmiValla sizin gibi insanlarla yaşıyorsa ben de şikayet ederdim.
Üstüme bir şey çırpılacak, sigara içilecek falan filan.
Hanımefendi, komşuluk hakkı gürültü vs durumlarda tolere edilebilir ama saydığınız şeyler saygısızlıktan öte, hijyenik değil bir kere.
Valla bizde herşey yasakisleirni ki hali vs degil bu kilimdir yada siz uyuyup.uayndiginiz carsaflarinizi
tabi o silkeyeyince bisey yok ama biz yapamayiz haklısınız ki kaldiki balkonu bile tereddüt ile yikiyoruz ozaman 4 dairenin 3 u haksiz tek herseyden sikaywtci komşum hakli bumudirBalkona çırpılır eşyalar.
Sonra ya süpürürsünüz ya da yıkarsınız, sizin bileceğiniz iş.
Ama evdeki pislikler aşağıya sirkelenmez.
O da yanlış yapıyor, siz de.peki neden o kişi alt katının üstüne hali cirpiyor da biz cirpamiuoruz bisey korka korka yaşıyoruz bunada bir aciklamaniz varmi
sizinki diye olabilir yada çok katli çok daireli olabilir ama bizim eli topu 4 daire yönetici falan yok hiçkimse şikayet etmiyor hicbiseyden sadece o insandan baskaValla bizde herşey yasak
Hele çırpma asla çamaşırı bile dış tarafa astırmazlar heryerde yazılar var bina içinde yüksek sesle konuşmayın bina içinde sigara içmeyin dış tarafa çamaşır asmayın kapı önüne ayakkabı bırakmayın çöpü şu saatlerde bırakın gibi Görüntü kirliliği yapmayın diye uyarılar var
E napalım uymayacakmıyız
Yaptırın bir cam balkon, ne dert kalsın ne tasa.tabi o silkeyeyince bisey yok ama biz yapamayiz haklısınız ki kaldiki balkonu bile tereddüt ile yikiyoruz ozaman 4 dairenin 3 u haksiz tek herseyden sikaywtci komşum hakli bumudir
evet ama kendisiyle konusulmuyor öyle bir tavrı varki insanlar hosgorulu olmali degilmi bir yanlis olduysa uygun dil ile belirtilir ev harici her yer ortak.kullanim alanidir an o insanda bu yok ben buranin hanimagasiyim ben nedersem odur gibi konuşuyorO da yanlış yapıyor, siz de.
Apartmanca kurallar belirleyin en güzeli.
İlk kural, herkes ev metrekaresinde ne istiyorda çırpabilir ama 1 cm dışarı asla olabilir mesela.
ah ev benim olsa kesinlikle yaptiririm ama kiraciyimYaptırın bir cam balkon, ne dert kalsın ne tasa.
Yıkamaya son, çırpmaya son.
Balkonuza çırpar bir güzel de süpürür silersiniz, oh mis.
Ortak kullanım alanını yanlış anlamışsınız siz.evet ama kendisiyle konusulmuyor öyle bir tavrı varki insanlar hosgorulu olmali degilmi bir yanlis olduysa uygun dil ile belirtilir ev harici her yer ortak.kullanim alanidir an o insanda bu yok ben buranin hanimagasiyim ben nedersem odur gibi konuşuyor
Mustakil evde yasamıyorsunuz o nedenle çırpma adetini bırakmanız lazım.ben çoğu yerde gördüm ve yasadim çırpma isleirni ki hali vs degil bu kilimdir yada siz uyuyup.uayndiginiz carsaflarinizi cirpmiyormusunjz
hayır kesinlikle tam tersi.kendisinin balkonunda kokuli yemekler piser onunki cam balkon çünkü mangali disarda yeriz evde yapmayiz aslaOrtak kullanım alanını yanlış anlamışsınız siz.
Ortak kullanım alanı demek bina içerisinde kullanmamak demektir.
Şahsına ait hiçbir şekilde kullanamazsınız.
Transit alandır.
Park bahçe vb şeylerde de çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde, etik ve ahlak kurallarına uyarak ortak kullanılır.
Siz balkonda mangal falan yakıyor musunuz ya da kokulu yemekleri orada yapıyor musunuz merak ettim, birazdan öyle bir şey gelecek gibi sezdim.
Demekki medeni bir insantabiki bu hergün olan bisey degil o an acilen cikmasi gerekiyor çok nadirdir yani ve okdr cam.pencere dış kapı acik ve şöyle birseyede deginmek isterimki sadece ama sadece her ama her şeyde o şikayet ediyor bir onun sesi cikiyor
tabiki o konuda size hak veriyorum icmese daha iyi ama surekli bagirip tartışma çıkarmak.nekdr doğru ki neden hep kendisi sikayetci başka kimse degil bende onun çok yanlisini goruyorum göz zevkine aykırı şeyler ama ben hiç ses cikarmiyorum komsuyuz sırada tatsizlik olmasin diyorumMustakil evde yasamıyorsunuz o nedenle çırpma adetini bırakmanız lazım.
Çarşafları sık sık degistirirseniz zaten gerek kalmaz bu duruma.
1 saniye bile olsa kimse sigara kokusunu çekmek zorunda değil dışarı çıkıp yakmak çok zor bir şey değil eşiniz yüzde yüz haksız bu konuda.
Icmeyene çok kötü kokuyor siz 1 saniye diyorsunuz ama dakikalarca apartmana o koku siniyor.
Evet üslubu yanlıştır bağırması cemkirmesi hoş değil ama sizde pek haklı değilsiniz malesef.
valla ona tahammülsüz deniyorDemekki medeni bir insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?