komşu derdi

Evkushu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
411
235
103
Merhaba arkadaşlar sizle paylaşmak istediğim bir konum var. 4 yıllık evliyim 3 yıl önce kirada oturmayalım diye arabamızı satıp krediyle ev aldık. Evimiz sıfırdı haliyle apt daki herkes bizle aşağı yukarı ayni zamanda taşındı taşınan kişileri görünce bana uymaz ama enazından aile apt diye şükür ettik. Bana uymaz derken görüntü itibariyle çoğu annem ve büyükannem yaşında. Neyse arasıra görüştüğüm oldu evine geldiler nadirde olsa ben gittim birkaç defa eşim işe gider gitmez kahveye gelmek istediler müsait olmadığımı söyledim dedikodumu yapmışlar bunuda karşı komşu teyze söyledi.karşı komşum diğerlerine göre nispeten daha iyi diye düşündüm ancak fark ettim ki kapı gözetleme sürekli balkondan kim kime geldi diye bakma merakı sarmış hatta birgün çöpümü kurcaladığını bile fark ettim. Şuan hamileyim çok zorlu bir tedavi sürecinden geçtim beni her gördüğünde bana dua ettiğini söylüyordu zaten sürekli olarak dini konulardan konuşan bir insan sanırım buda itti beni biraz... zeytin bahçesi var bir kaç kez ordan almam konusunda üstü kapalı ısrar etti bende aldım hem pahalı hem eksik getirdi birdaha alışveriş yapmama kararı aldım. Ama görüşmekte istemiyorum artık malesef laf taşıma huyunuda keşfettim dün alışverişe çıktım pencereden geldiğimi gördü hemen tele sarılıp arıyor laf lazım galiba... şimdi ben selamı sabahı kessem bana dua etmiş birine karşı haksızlık mı yapmış olurum

sana dua etti de ne duası etti? nasıl etti? ticaret yapan kişinin kantarında ölçü yoksa dilinde de ölçü arama. hem eksik getiriyor hem pahalı satıyorsa karakteri de bozuktur.
bu saatten sonra merhaba merhaba de yeter. kendini de sinirlendirme bebeğini düşün. zaten allah nasip ederse kucağına aldığında kimseye vaktin kalmaz. alem de diyeceğini desin dursun çok da dert değil.

Olmazsin. Ben boyle tiplerle hic muhattap olmuyorum.

Gereksiz insanları kendinden uzaklaştır. HAmilesin. İlerde daha çok rahatsız ederler seni.

Dua değilde işte iyi dileklerde bulunuyor diye bir çekimserlik oluştu bende çünkü benim yaptıklarının farkında olduğumu bilmiyor

Küsmek çok şık değil
Ama mesafeni arttır
Dedikodu, gözetleme gibi şeyleri yakaladığında da örtme üzerini, yüzüne vur, kendiliğinden uzaklaşacaktır zaten

Dua ettiyse icinden gelmis etmis. Karsilik beklediyse zaten o is olmamis derim. Kimsenin kimseyle gorusmek mecburiyeti yok.

Aklimin suzgecinden gecen mantigima yatan vicdanima sigan her sey benim inamcima uygundur.

Dua etti diye gorusmek zorunda degilsiniz..
Mesafe koyun selam verin geçin.
Gecistirin isim var deyin yorgunum deyin.
Zeytinde evde var diyin ihtiyacimiz yok deyin pahali diyosaniz su an sıkışığız deyin uydurun biseyler...
Kimseyle oyle tavirli olmak degilde aceleniz varmis isiniz gucunuz varmis gibi davranip selam vermek en guzeli.
Hamilesiniz zaten strese dusmeyin bosuna.
Cop karistirmak, balkon gozetlemek vs cok itici..

Ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum eşimde kimseyle görüşmüyorsun boşver bir meraban olsun diyor ama insanlar o kadar ilginç ki o seviye korunmuyor.en son geçen bana dün size misafir mi geldi dedi bende şaşırdım acaba ses falan oldu rahatsız öı oldular diye. Yoo kimse gelmedi neden sordun dedim eşinin elinde ekmek vardı siz ekmek yemiyorsunuz ya misafir mi gelecek diye düşündüm dedi

Gerek yok. Gelmek istediğinde ve çağırdıklarında işim var şuraya gidecem falan de. Bi süre sonra onlarda anlar zaten

Aynı benim aynı zamanda ev sahibim olan komşum. Kendimi gördüm. Nerdeyse aynı şeyler. Çöp karıştırmaya kadar aynı. Sinir bozucu.

Haklısınız arkadaşlar bazen insanları kırmamak için çok ince düşünüp kendimi yoruyorum

Ayni benm ust komsu. Bu tiplerle nasil mesafe konur bilemiyorum gerçekten. Daha pazartesi konu actim geldi kapiyi acmadim diye. Sali bem wde değildim, dun aradi musait degilum isim cok dedim be bugun cat kapi gelip 2 saat oturdu. Ne yapmali, nasil anlatmalı bilemiyorum

Siz nasıl aştınız bu konuyu
Devamlı bana gelmiyorsun diyor. Hiç gitmiyorum tabii ki. Davetlerine her seferinde bi bahane buluyorum. Artık anladı azalttı bize gelmiyorsun demeyi. O nasıl konuşuyorsa misal siz dün tartıştınız mı merak ettik deyip devamlı kulağının bizde olduğunu itiraf ediyor. Bende ona aynısını yapıp rahatsız ediyorum. Sonra pişman oluyorum ama napayım artık susamıyorum. Kapıyı çok çalar gün içinde bazen müsait olmuyorum açmıyorum. Bazen de müsait olsam da açmıyorum. Çünkü insan gibi çalmıyor iki kez çalıp çekilmiyor. O zil niye var istemezsek açmayalım diye sonuçta. Sonra karşılaştığımızda size geldim kapıyı açmadın diye hesap soruyor. Bende müsait değildim, diyorum. Tam hallettik sayılmaz ama kapıda görmediğim sürece konuşmamaya çalışıyorum. Ve evet oda benim çocuğum olması için çok dua ediyormuş. Her seferinde söylüyor. Amaçları kontrolleri altına almak. Kendi çocuklarına yapamadıklarını bize yapıyorlar. Gelene gidene karışmasından ve banyoyu bile ne kadar kullandığımızı takip etmesi bunu gösteriyor. Sanırım beni kendi gelini zannediyor.

Benide günde bir kez arıyor muhakkak artık açmıyorum ama anlamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…