Demek sizin çocuğunuz çok akıllı yapma denilince hemen tamam annecim deyip yapmıyor. En iyisi çocuklarımı doktora götüreyim de ilaca başlatayım demek sorun benim çocuklarımdaymış. Önemli olan komşuların gündüz vakti kafasını dinlemesi ben çocuklarıma 3 öğün ilaç versem de olur.Üniversite hastanesinde yapılan testler sonucunda kondu tanı. Yoksa hareketli diye kafamdan uydurduğum birsey değil..
2 bisiklete binmiyor elbette, 2 saat bisiklete bindiği de oluyor , iki buçuk saat scooter sürdüğü de oluyor.
Evde saklambaç , yakalanbaç oynamıyoruz . Çünkü oynanmayacağını biliyor , anlattım.
Çocuğumuz var diye dünya etrafımızda dönmüyor. Sıfır ses elbette olmaz ama insanları rahatsız etme hakkımız da yok.
Eğer hiperaktivite gibi bi durum varsa , doktor kullanması şart diyorsa elbette ilaç da kullanılabilir.Demek sizin çocuğunuz çok akıllı yapma denilince hemen tamam annecim deyip yapmıyor. En iyisi çocuklarımı doktora götüreyim de ilaca başlatayım demek sorun benim çocuklarımdaymış. Önemli olan komşuların gündüz vakti kafasını dinlemesi ben çocuklarıma 3 öğün ilaç versem de olur.
Bende onu düşünmüştüm yerlerinizde halı yok mu diye sordumBen katılmıyorum yapacak bi şey yok ifadesine.
Annemin evine gidemiyorum ben artık. Üst kattakilerin yüzünden.
2 erkek çocuk. Ikizler. 1 buçuk yaşlarındalar. Yerde halı yok
Çocuklar ellerindeki oyuncakları yere vurdukça, attıkça ya da evde kostukca cinnet geçiriyorum.
En azından yere bir şey serilebilir. Kendisini uyarina hali alacak param yok diyor. Ee? Biz sabah 8 den akşam 11 e kadar bunu dinlemek zorunda mıyız.
Ruh hastası kocasından dayak yiyor. Polis çağırıyoruz. Ben kocamdan şikayetçi değilim diyor. Ama ben senin dayak yerken attığın çıktıktan şikayetciyim o ne olacak?
Kira ödeyemiyor. Ev sahibi amcam evden çık dedi diye adam manyağa bağladı. Evden de çıkmıyor.
Babam seste uyuyamayan bi adam. Şu an evde değil, köyde kalıyor. Sessizlik arıyorum diyor.
Ben de en son anneme gittiğimde sinir krizi geçirdim. Gelmeyeceğim anne bunlar burdan çıkmadan dedim.
Yapacak bi şey yok diye kenara cekilmeye çok kızıyorum ben.
Sen haklisin amenna. Ama ben de haklıyım.
Hali alacak durumu olmayan çocuk yapmasin mesela
Yapılabilecek şey bu.
5 yaşında çocuk kapıları indirmesin mesela
Cocuklara dur demeyi bilelim.
Yoksa kimsenin bir bebeğin aglamasina öfkelendiğini düşünmüyorum. Bebektir ağlar
Ama cocuktur . Vursun kırsın indirsin. Bi daha mi çocuk olacak mantığı köyde müstakil evi olanlar icin gecerlidir.
Birlikte yaşama adabinda bir başkasını "bilerek" rahatsiz etmek yoktur.
Tabi senin müstakil , bahçeli , çiçekli böcekli evin varBunun bebekligi var, 2 yas 5 yas sendromu var, hyperaktivi var ergenliği var o su var şu su var.
cocuk adı ustunde, cocuklara karşı herkes hoşgörülü olmayı ogrenecek.
inan ki ben apartmanda o kadar rahatsiz oldum ki. Cocuklarin merdivenden inislerine bile karışıyorlardi.Tabi senin müstakil , bahçeli , çiçekli böcekli evin var
Yani herkes kendi açısından alabildiğine eleştiriyor. Bak bu saat oldu hala tepemde gürültü. Birazdan ağlar benim küçük. Ben şikayet etmiyorum diye kendilerini haklı sanıyorlar. Karşılıklı anlayış gerekiyor. Yarın saat 10 11 gibi gelirler kapıya çocukların sesi geliyor uyuyamıyoruz diye. Şaka gibi.mustakil ev konusunda begenmedim birakmaniz ne komik
Apartmanda cocuklu aileler yasayamaz diye bir kural olmadığı sürece evettt tıpış tıpış mustakil eve gidecek cocuk sesinden rahatsiz olanlar
Niye zorunuza gittigi ortada gerçi.
yalnız şu an demagoji yapıyorsunuz. ne desin arkadaş cevap olarak; hayır siz çocuğunuza ilaç vermeyin ben uyumasam da olur mu desin. çocuklar sadece ilaçla gürültüsüz zaman geçirmeyi öğrenmiyor. ayrıca çocuk sahibi olan insanlarda başka insanların da onların çocukları konusunda hassas ve alttan alan bir tavırda olması gerektiği gibi bir yanılsama var. sizin çocuğunuz size özel size kıymetli. emin olun dünyada başka kimse için o kadar özel ya da kıymetli değil. yani insanların kafa dinleme isteği sizin çocuklarınızdan daha kıymetli tabii ki bunda ironi yapacak birşey yokDemek sizin çocuğunuz çok akıllı yapma denilince hemen tamam annecim deyip yapmıyor. En iyisi çocuklarımı doktora götüreyim de ilaca başlatayım demek sorun benim çocuklarımdaymış. Önemli olan komşuların gündüz vakti kafasını dinlemesi ben çocuklarıma 3 öğün ilaç versem de olur.
bos konusmayip, konu sahibine cocuklari icin napacagini soyleseniz????yalnız şu an demagoji yapıyorsunuz. ne desin arkadaş cevap olarak; hayır siz çocuğunuza ilaç vermeyin ben uyumasam da olur mu desin. çocuklar sadece ilaçla gürültüsüz zaman geçirmeyi öğrenmiyor. ayrıca çocuk sahibi olan insanlarda başka insanların da onların çocukları konusunda hassas ve alttan alan bir tavırda olması gerektiği gibi bir yanılsama var. sizin çocuğunuz size özel size kıymetli. emin olun dünyada başka kimse için o kadar özel ya da kıymetli değil. yani insanların kafa dinleme isteği sizin çocuklarınızdan daha kıymetli tabii ki bunda ironi yapacak birşey yok
Bebek ağladığı icin kapiniza geldiklerinde buraya kendinizi ifade ettiginiz gibi konuşacaksınızYani herkes kendi açısından alabildiğine eleştiriyor. Bak bu saat oldu hala tepemde gürültü. Birazdan ağlar benim küçük. Ben şikayet etmiyorum diye kendilerini haklı sanıyorlar. Karşılıklı anlayış gerekiyor. Yarın saat 10 11 gibi gelirler kapıya çocukların sesi geliyor uyuyamıyoruz diye. Şaka gibi.
Bugün akşam üstü 6 gibi geldi bana diyor ki "senin çocuk neden ağlıyor?" Dedim bişey olmuştur ağlamıştır geçmiş günden bahsediyor. Ben karşılık vermiyorum gece 1lere kadar sesiniz geliyor diye. Kendilerini haklı sanıyorlar.
kaldirip camdanmi atsin ne yapsın, kendide rahatsiz zaten durumdan, ne yapabilir ?yalnız şu an demagoji yapıyorsunuz. ne desin arkadaş cevap olarak; hayır siz çocuğunuza ilaç vermeyin ben uyumasam da olur mu desin. çocuklar sadece ilaçla gürültüsüz zaman geçirmeyi öğrenmiyor. ayrıca çocuk sahibi olan insanlarda başka insanların da onların çocukları konusunda hassas ve alttan alan bir tavırda olması gerektiği gibi bir yanılsama var. sizin çocuğunuz size özel size kıymetli. emin olun dünyada başka kimse için o kadar özel ya da kıymetli değil. yani insanların kafa dinleme isteği sizin çocuklarınızdan daha kıymetli tabii ki bunda ironi yapacak birşey yok
Ben karşılık versem diyecek ki siz çok mu sessizsiniz? Bu böyle karşılıklı tartışmaya dönüşecek. Ben de diyorum ki herkes anlayışlı olsa gürültü dediğin 6 7 saat sürmüyorki. İnsan 10 15 dk lık gürültüye de katlanıversin ne var yani hemen şikayete gidiliyor. Ben gitmiyorsam o da gelmesin. Ben onun yüzünden gece vakti uyuyamıyorsam o da gündüz vakti 10 15 dk uyumayıversin çok mu zor birşey?Bebek ağladığı icin kapiniza geldiklerinde buraya kendinizi ifade ettiginiz gibi konuşacaksınız
Sizin komsularda cok saygılı insanlar degil anlaşılan
Bebek icin kapıya gelinir mi ya
Aynen ben de böyle düşünüyorum. Ben onların gürültüsüne birşey demiyorum katlanıyorum. Onlar en ufak ağlamada kapımdalar.Apartmandakilerin eğitim seviyesi ile ilgili bir durum bu malasef. 3 yaş 3 aylık kızım. Dediğiniz gibi dur yapma koşma atlama diye yetişene kadar dünyanın gürültüsünü yapıyor. Alt komşum hemşire, 2 çocuğu var. Denk gelince kusura bakmayın diyorum saçmalama çocuk bu sağlıklı olsunda şu dönemde koşsun zıplasın diyor. Ben seni duyuyorum hiç kızma çocuğa diyor. Sizin asıl sıkıntı komşuların tavrından. Üst komşumda mesela kadını var. Benim kızım 2 gibi uyuyor diye o saate kalmadan üstteki odayı temizletiyor. Bende onları idare ediyorum mesela. Apartman hayatı bu , komşularınız kusura bakmasın yani. Kendilerini haklı da göremezler ,çocuk işte ses yapıyor bir yerde.
Benimde karşı apartmandaki (aramızdaki mesafe 2 metre) yatak odası arka boşluğa bakıyor arka binada 10 daire var onlarında mutfakları arka boşlupa bakıyor ..çıldırmak üzereyiz gerçekten ..gece 2 3 4 farketmiyor camlar açık yaz malum..mutfaktan hiç çıkmıyorlar tak tuk çat çut..yetmiyor kalabalık aile karşımdaki çocuk bağırtıları çığırtıları ..her gece uyarı yapmak zorundamıyım camınızı kapatın diye?uykudan sıçrıyoruz resmen..sesleri olduğu gibi evin içinde..Hani çocuklar yerlere yastıkları koyar başlarlar kanepeden atlamaya.. bir iki üç derken anne gelir mutfaktan atlamayın komşular rahatsız olur yapmayın etmeyin der ama çocuklar kendi seslerinden annelerini duyamaz anne sesini yükseltir..
Gece tam uykuya daldınız viyak viyak bi bebek sesi tüm apartmanı inletir 5 10 dk sürer annesi onu uyutana kadar. Aynı gece birkaç defa tekrarlanır bu kadın neden uyutamıyor bu bebeği" dersiniz...
Alt katınızda çocuk bağırışmaları duyarsınız kavga ediyorlardır anneleri de bağırır yapmayın etmeyin ayrılın diye...
Çok can sıkıcı değil mi? İşte ben de bunlardan muzdaribim ama ben o Anneyim.. Sürekli kapıma gelen komşular çocuklarınız çok ses yapıyor şikayetleri.. Ne yapayım çocuklar çok sıkıldı evde olmaktan günde 1 kere parka indiriyorum 24 saat parkta tutamam ya...
Şuan tepemde inanılmaz yüksek sesler tepinmeler belli ki yatılı misafir var ama ben şikayet edemem çünkü benim çocuklarım yüzünden onlar çok çekti gidip de ne dicem çok gürültü geliyor mu?
Evet apartman hayatı böyle birşey ama gerçekten çok yoruldum moralim hep bozuk. Okul açılsa da normal düzene dönsek ama şuan o da imkansız görünüyor. Virüste 375.dalga tüm hızıyla bize doğru geliyor muhtemel bu kış da online derste olacağım hem kendim hem çocuğum aynı anda zoom savaşı vereceğiz..
Çok dertliyim çok moralim bozuk. Bilin bakalım benim cinsiyetim ne tabiki kadın! Neden erkekler bunu dert etsin ki çoktan 2.uykusuna geçti bile...
siz cocuklardan ziyade yetiskinlerden sikayetciniz. Bu daha zor.Benimde karşı apartmandaki (aramızdaki mesafe 2 metre) yatak odası arka boşluğa bakıyor arka binada 10 daire var onlarında mutfakları arka boşlupa bakıyor ..çıldırmak üzereyiz gerçekten ..gece 2 3 4 farketmiyor camlar açık yaz malum..mutfaktan hiç çıkmıyorlar tak tuk çat çut..yetmiyor kalabalık aile karşımdaki çocuk bağırtıları çığırtıları ..her gece uyarı yapmak zorundamıyım camınızı kapatın diye?uykudan sıçrıyoruz resmen..sesleri olduğu gibi evin içinde..
Yetmezmiş gibi sabahın 9 unda başlıyorlar camdan cama muhabbete bağırış çağırış kahkaha...canımdan bezdim valla ..dağdan inmişler çok belli..söyleyince bir bozulmalar tripler laf sokmalar dengesiz dengesiz..neyseki muhatap değilim hiçbiriyle..laftan anlamayan görgüsüzler bıktım hepsinden..en son dün gece 2 de bağırdım şu camınızı kapatın diye çocuk kapattı..ama gerçekten bıktım illallah artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?