Ben de sizin gibi yetişkinlerden şikayetçiyim ama onlar çocuk sesinden şikayetçi oldukları için haklı oluyorlar ben haksız. Halbuki benim çocuklarım küçük gelişim çağındalar ama onlar şu saatte bu kadar gürültü yapılamayacağını bilmeleri lazım.Benimde karşı apartmandaki (aramızdaki mesafe 2 metre) yatak odası arka boşluğa bakıyor arka binada 10 daire var onlarında mutfakları arka boşlupa bakıyor ..çıldırmak üzereyiz gerçekten ..gece 2 3 4 farketmiyor camlar açık yaz malum..mutfaktan hiç çıkmıyorlar tak tuk çat çut..yetmiyor kalabalık aile karşımdaki çocuk bağırtıları çığırtıları ..her gece uyarı yapmak zorundamıyım camınızı kapatın diye?uykudan sıçrıyoruz resmen..sesleri olduğu gibi evin içinde..
Yetmezmiş gibi sabahın 9 unda başlıyorlar camdan cama muhabbete bağırış çağırış kahkaha...canımdan bezdim valla ..dağdan inmişler çok belli..söyleyince bir bozulmalar tripler laf sokmalar dengesiz dengesiz..neyseki muhatap değilim hiçbiriyle..laftan anlamayan görgüsüzler bıktım hepsinden..en son dün gece 2 de bağırdım şu camınızı kapatın diye çocuk kapattı..ama gerçekten bıktım illallah artık
pedagog da değilim anne de değilim, nasıl çocuk eğitilir bilmiyorum ilgilenmiyorum. ama eğitenler var demek ki bunun bir yöntemi çözümü var. anne olmayı göze alanlar araştırsın öğrensin benim vazifem değilbos konusmayip, konu sahibine cocuklari icin napacagini soyleseniz????
Ben eğitimciyim ama bir çıkış yolu bulamadım. Tamam bir tanesi küçük daha doğru düzgün konuşamıyor bile ama büyük olan da ona uyuyor lafımı dinlemiyor. Araştırdım nasıl bir yol bulmalıyım diye ama yaptığım aktiviteler 2 saati geçmiyor. Çocukların uyanık kalma süresi 15 saat civarı. Bu evin de ihtiyaçları var. Çocukların birbiri ile oynaması gereken saatler var. Yapma etme demekten başka ne yapabilirim? Her evde gürültü oluyor geçici gürültüler bunlar hemen çocuğu doktora götürmeye gerek yok diye düşünüyorumpedagog da değilim anne de değilim, nasıl çocuk eğitilir bilmiyorum ilgilenmiyorum. ama eğitenler var demek ki bunun bir yöntemi çözümü var. anne olmayı göze alanlar araştırsın öğrensin benim vazifem değil
Yanlış yapıyorsunuzBen karşılık versem diyecek ki siz çok mu sessizsiniz? Bu böyle karşılıklı tartışmaya dönüşecek. Ben de diyorum ki herkes anlayışlı olsa gürültü dediğin 6 7 saat sürmüyorki. İnsan 10 15 dk lık gürültüye de katlanıversin ne var yani hemen şikayete gidiliyor. Ben gitmiyorsam o da gelmesin. Ben onun yüzünden gece vakti uyuyamıyorsam o da gündüz vakti 10 15 dk uyumayıversin çok mu zor birşey?
Ayak sesine bile tavanına sopa vuruyordu alt komşu.Bir gün patlama noktasına geldim indim noluyo filan dedim havada mi gezelim,çocuk araba da mı sürmesin ? Sürmesin.. Süpürge de mi açmayalım ? Açmayın.İyice delilendim tartıştık çıktım yukarı ondan beri iki kere tıklattilar sadece bundan anlıyorlarmis demek Apartmana yerleşen az çok bir gürültü olabileceğini bilecek, tabiki makul saatlerde..Gece ağlayan bebeğe de ne denir ki anne ister mi uyumayip ağlasınHani çocuklar yerlere yastıkları koyar başlarlar kanepeden atlamaya.. bir iki üç derken anne gelir mutfaktan atlamayın komşular rahatsız olur yapmayın etmeyin der ama çocuklar kendi seslerinden annelerini duyamaz anne sesini yükseltir..
Gece tam uykuya daldınız viyak viyak bi bebek sesi tüm apartmanı inletir 5 10 dk sürer annesi onu uyutana kadar. Aynı gece birkaç defa tekrarlanır bu kadın neden uyutamıyor bu bebeği" dersiniz...
Alt katınızda çocuk bağırışmaları duyarsınız kavga ediyorlardır anneleri de bağırır yapmayın etmeyin ayrılın diye...
Çok can sıkıcı değil mi? İşte ben de bunlardan muzdaribim ama ben o Anneyim.. Sürekli kapıma gelen komşular çocuklarınız çok ses yapıyor şikayetleri.. Ne yapayım çocuklar çok sıkıldı evde olmaktan günde 1 kere parka indiriyorum 24 saat parkta tutamam ya...
Şuan tepemde inanılmaz yüksek sesler tepinmeler belli ki yatılı misafir var ama ben şikayet edemem çünkü benim çocuklarım yüzünden onlar çok çekti gidip de ne dicem çok gürültü geliyor mu?
Evet apartman hayatı böyle birşey ama gerçekten çok yoruldum moralim hep bozuk. Okul açılsa da normal düzene dönsek ama şuan o da imkansız görünüyor. Virüste 375.dalga tüm hızıyla bize doğru geliyor muhtemel bu kış da online derste olacağım hem kendim hem çocuğum aynı anda zoom savaşı vereceğiz..
Çok dertliyim çok moralim bozuk. Bilin bakalım benim cinsiyetim ne tabiki kadın! Neden erkekler bunu dert etsin ki çoktan 2.uykusuna geçti bile...
Insanlar size bütün yıl boyunca katlanmışlar, siz ise yatılı misafire katlanamıyorsunuz, ayıp değil mi?Yani herkes kendi açısından alabildiğine eleştiriyor. Bak bu saat oldu hala tepemde gürültü. Birazdan ağlar benim küçük. Ben şikayet etmiyorum diye kendilerini haklı sanıyorlar. Karşılıklı anlayış gerekiyor. Yarın saat 10 11 gibi gelirler kapıya çocukların sesi geliyor uyuyamıyoruz diye. Şaka gibi.
Bugün akşam üstü 6 gibi geldi bana diyor ki "senin çocuk neden ağlıyor?" Dedim bişey olmuştur ağlamıştır geçmiş günden bahsediyor. Ben karşılık vermiyorum gece 1lere kadar sesiniz geliyor diye. Kendilerini haklı sanıyorlar.
Ben eğitimciyim ama bir çıkış yolu bulamadım. Tamam bir tanesi küçük daha doğru düzgün konuşamıyor bile ama büyük olan da ona uyuyor lafımı dinlemiyor. Araştırdım nasıl bir yol bulmalıyım diye ama yaptığım aktiviteler 2 saati geçmiyor. Çocukların uyanık kalma süresi 15 saat civarı. Bu evin de ihtiyaçları var. Çocukların birbiri ile oynaması gereken saatler var. Yapma etme demekten başka ne yapabilirim? Her evde gürültü oluyor geçici gürültüler bunlar hemen çocuğu doktora götürmeye gerek yok diye düşünüyorum
Bu gürültü her akşam oluyorsa aynı onlar gibi gidip gidip siz de şikayet edin rahaysız oluyoruz diyeYani herkes kendi açısından alabildiğine eleştiriyor. Bak bu saat oldu hala tepemde gürültü. Birazdan ağlar benim küçük. Ben şikayet etmiyorum diye kendilerini haklı sanıyorlar. Karşılıklı anlayış gerekiyor. Yarın saat 10 11 gibi gelirler kapıya çocukların sesi geliyor uyuyamıyoruz diye. Şaka gibi.
Bugün akşam üstü 6 gibi geldi bana diyor ki "senin çocuk neden ağlıyor?" Dedim bişey olmuştur ağlamıştır geçmiş günden bahsediyor. Ben karşılık vermiyorum gece 1lere kadar sesiniz geliyor diye. Kendilerini haklı sanıyorlar.
Moraliniz bozuk olduğu, komşulardan sürekli şikayet aldığınız için bazı yorumları yanlış anlıyorsunuz bence, elbette küçük çocukları zaptetmek kolay değildir, büyük olan küçük olana, bazen küçük olan büyüğe uyar gürültü olur, siz de bir yandan ev işleri, koşturmaca, bir yandan çocuklar her şeye yetişemiyorsunuzdur, bu durumda en azından hafta sonları eşinizden yardım alın, hafta içi çocuklar için yarım saatlik park, dışarıda bisiklete binmek vs yeterli gelmiyordur çünkü oyun çağındalar, siz de ev koşturmasından zaman ayıramıyorsunuzdur bu da normal ama hafta sonları babaları dışarı çıkarıp en azından 2-3 saat enerjilerini atmaları için ilgilenirse hem siz dinlenmeye imkan bulursunuz, hem çocuklar dışarıda daha çok vakit geçirir hem de babaları da çocukların sorumluluğunu alır.Ben eğitimciyim ama bir çıkış yolu bulamadım. Tamam bir tanesi küçük daha doğru düzgün konuşamıyor bile ama büyük olan da ona uyuyor lafımı dinlemiyor. Araştırdım nasıl bir yol bulmalıyım diye ama yaptığım aktiviteler 2 saati geçmiyor. Çocukların uyanık kalma süresi 15 saat civarı. Bu evin de ihtiyaçları var. Çocukların birbiri ile oynaması gereken saatler var. Yapma etme demekten başka ne yapabilirim? Her evde gürültü oluyor geçici gürültüler bunlar hemen çocuğu doktora götürmeye gerek yok diye düşünüyorum
Yılda bir kez olduğunu kim söyledi? Bu insanlar hergün gece 1lere kadar oturuyor. Survivurda bir atış kaçırılsın ev tepeme çöküyor. Anladım ki insanlar örnek vermekten anlamıyor paragraflarca ben de yıllardır duyduğum gürültüleri yazayım.Insanlar size bütün yıl boyunca katlanmışlar, siz ise yatılı misafire katlanamıyorsunuz, ayıp değil mi?
Çocuklara olabildiğince enerjilerini atmaları için imkan sağlıyoruz. Hobi bahçemiz var haftada 1 2 gün gidip evde yapamadıklarını yapmalarını söylüyoruz. Ama gelgelelim çocuk bu. Evde de bazı hareketli oyunları oynamak istiyorlar engel olmaya çalışsam da 5 dklık gürültüye hemen şikayete geliniyor. Üstelik sabah 7de değil öğlen saatlerinden bahsediyorum.Moraliniz bozuk olduğu, komşulardan sürekli şikayet aldığınız için bazı yorumları yanlış anlıyorsunuz bence, elbette küçük çocukları zaptetmek kolay değildir, büyük olan küçük olana, bazen küçük olan büyüğe uyar gürültü olur, siz de bir yandan ev işleri, koşturmaca, bir yandan çocuklar her şeye yetişemiyorsunuzdur, bu durumda en azından hafta sonları eşinizden yardım alın, hafta içi çocuklar için yarım saatlik park, dışarıda bisiklete binmek vs yeterli gelmiyordur çünkü oyun çağındalar, siz de ev koşturmasından zaman ayıramıyorsunuzdur bu da normal ama hafta sonları babaları dışarı çıkarıp en azından 2-3 saat enerjilerini atmaları için ilgilenirse hem siz dinlenmeye imkan bulursunuz, hem çocuklar dışarıda daha çok vakit geçirir hem de babaları da çocukların sorumluluğunu alır.
Sizde haklısınız ama komşularda haklı, onlar gün içinde 10-15 dakikalık gürültüleri duymazdan gelebilir siz de gece ara sıra olan gürültüleri duymazdan gelebilirsiniz ama tabii her sabah 7'de bağrış çağrış veya her gece 11'den sonra komşu gürültüsü uygun olmaz tabii.
Bırakın aynı apartman içindeki sesleri o kadar dibdibe bir yaşam sürüyoruz ki yan apartman sesleri bile duyuluyor, o yüzden hem bir yandan dikkat etmeliyiz hem bazı durumlarda birbirimizi tolere edebilmeyiz.
Pembe Unal :)) huysuz, aksi, her şeye kulp takan birine denk gelinmezse, komşular bebeklere bir şey demiyor, denmez de zaten, çevremde bebeler çoğalıyor gece ağlıyorlar, belki gaz sancısı oluyor belki havalar aşırı sıcak sıcaktan uyuyamıyorlar da ağlıyorlar kimse çıkıp bir şey demiyor.
Bebekli evlerde genelde ebeveynler veya anneanne/babaannelere sessiz olun demek gerekiyor, yan apartmanıma misafir bir bebek geldi, 6-7 aylık sessiz sakin bir bebek fakat gelgelelim annesiyle anneanne evlere şenlik, sabah 8'de uyanıyorlar direkt balkona atıyorlar kendilerini, hava sıcak balkon gölgede kalıyor amenna ama anacım sabahın köründe bağıra bağıra balkonda çocuk sevilir miBen odamda o kadar duymuyorum da havalar çok boğucu gidiyor diye benim kızla adam alt kata göç etti, ilk sabahlar sıçrayarak uyanıyorlardı, bebekte çıt yok anneyle anneanne coşuyor, bir sabah balkona çıkıp bebekten feyz alın diyeceğim, bebeğin sesi çıksa göze batmaz ama büyükler
Off benim de başıma ne geldi, arka koltuktan ön koltuğa çocuğun eli değiyor kadının kafasina daha doğrusu saçlarına değdi birkac kez diye ve ben kusura bakmayın çocuk daha küçük yanlışlıkla oldu dememe rağmen benle bagris cagris kavga ettimbak hatırladım sinirlendim yine ya.Çocuk bu , yapma etme desende yine yapacaklar . Siz hiç uslu uslu oturan çocuk gördünüz mü ? Evet benimkiler uslu uslu oturup sesini bile çıkarmıyor diyorsanız o zaman alın bir doktora gösterin diyecegim. Bir keresinde benimde basıma gelmişti . Trendeydik benim kızım daha bir yaşlarındaydı ve bildiğin bebek durmaz ve susmaz işte . Kadının biri gelip başım çok agrıyor bebeğini sustururmusun dedi . Bende zaten yorgun ve gergindim o an patladım kadına . Çok rahatsız oluyorsan in bu trenden yada birinci sınıfta yolculuk edin dedim.
Başında olmayan kolay kolay anlayamaz . Onlara sorun acaba daha önce çocuk olmamışlar mı yada kendi çocukları nasıl mış diye ?? Herkesin çocuğu terbiyeli maymun gibi olacak degil ya , bizim çocuklarımızda böyle işte yapacak bişey yok …
Sorma sorma ben de çok özeniyorum onlaraBazen görüyorum öyle çocuklar. Annesinin ya da babasının yanında uslu uslu oturuyorlar. Nasıl olabilir diyorum neyi yanlış yaptık? Sonra düşününce yok diyorum saçmalama senden öyle çocuk nasıl çıksın
E her zaman oluyorsa siz de şikâyetçi olun kendisindenYılda bir kez olduğunu kim söyledi? Bu insanlar hergün gece 1lere kadar oturuyor. Survivurda bir atış kaçırılsın ev tepeme çöküyor. Anladım ki insanlar örnek vermekten anlamıyor paragraflarca ben de yıllardır duyduğum gürültüleri yazayım.
Burada verdiğiniz cevaplar gibi kapınıza gelen komşuya da verin cevabını. Sizde geç saatlerde kadar gürültü yapıyorsunuz, bu sebepten bir daha sakın kapımı çalmayın deyin o zaman.Yılda bir kez olduğunu kim söyledi? Bu insanlar hergün gece 1lere kadar oturuyor. Survivurda bir atış kaçırılsın ev tepeme çöküyor. Anladım ki insanlar örnek vermekten anlamıyor paragraflarca ben de yıllardır duyduğum gürültüleri yazayım.
Ben sizin çok çözüm odaklı olduğunuzu düşünmüyorum. Klasik savunmaya geçen ebeveyn tipisiniz. Çocukları hem de hiperaktif diyorsunuz neden sadece yarım saat çıkarıyorsunuz? Benim 15 aylık bebeğim bile 1-1,5 saat oyalanıyor parkta vs ki her şeye ben bindiriyorum hamile halimle. Daha büyük çocuklar kendisi oynar rahat rahat bisiklete vs de biner. Sadece yarım saat çıkarıyorsanız çocukların enerjisini atamaması çok normal.Demek sizin çocuğunuz çok akıllı yapma denilince hemen tamam annecim deyip yapmıyor. En iyisi çocuklarımı doktora götüreyim de ilaca başlatayım demek sorun benim çocuklarımdaymış. Önemli olan komşuların gündüz vakti kafasını dinlemesi ben çocuklarıma 3 öğün ilaç versem de olur.
Okurken yanlış anlaşılmalar olabilir çünkü yazdığınız mesajlara göre de yorumlanıyor, bir mesajınızda çocukların sabah 7'de kalkıp gülüşmeye oynamaya başlayacaklarını yazmışsınız, o yüzden sabah 7 akşam 9 gürültü oluyor diye düşünülmüş olabilir.Çocuklara olabildiğince enerjilerini atmaları için imkan sağlıyoruz. Hobi bahçemiz var haftada 1 2 gün gidip evde yapamadıklarını yapmalarını söylüyoruz. Ama gelgelelim çocuk bu. Evde de bazı hareketli oyunları oynamak istiyorlar engel olmaya çalışsam da 5 dklık gürültüye hemen şikayete geliniyor. Üstelik sabah 7de değil öğlen saatlerinden bahsediyorum.
Cazgır olan insana cazgırca cevap vermekten her zaman kaçınırım. Herkes kendi seviyesiyle konuşur hareket eder. Ben şimdiye kadar bir kez olsun gece 1lere kadar gürültünüz geliyor diye kapılarına gitmedim ki onlar da bana gelmesin diye. Ama anlamıyorlar belli ki. Ben yine de yapı olarak gidip tartışma çıkaracak insan değilim. Burda kendimi yiyorum işte. Burdakiler de zannediyorlar ki komşular şikayete geldiyse kesin sabah 7den akşam 9a kadar evi tepelerine yıkıyoruz. İlk mesajım gayet anlaşılır oysa ki. Okumayı bilene...
Gurultu yapan taşınsa ya daha pratik çözüm olur. Üstü, altı, yanı rahatlar?eger cok rahatsizlarla mustakil eve tasinacaklar, cocuk bu ya napacaksiniz, dövecek haliniz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?