Komşu gürültüsü

Ben de sizin gibi yetişkinlerden şikayetçiyim ama onlar çocuk sesinden şikayetçi oldukları için haklı oluyorlar ben haksız. Halbuki benim çocuklarım küçük gelişim çağındalar ama onlar şu saatte bu kadar gürültü yapılamayacağını bilmeleri lazım.

bos konusmayip, konu sahibine cocuklari icin napacagini soyleseniz????
pedagog da değilim anne de değilim, nasıl çocuk eğitilir bilmiyorum ilgilenmiyorum. ama eğitenler var demek ki bunun bir yöntemi çözümü var. anne olmayı göze alanlar araştırsın öğrensin benim vazifem değil

Ben eğitimciyim ama bir çıkış yolu bulamadım. Tamam bir tanesi küçük daha doğru düzgün konuşamıyor bile ama büyük olan da ona uyuyor lafımı dinlemiyor. Araştırdım nasıl bir yol bulmalıyım diye ama yaptığım aktiviteler 2 saati geçmiyor. Çocukların uyanık kalma süresi 15 saat civarı. Bu evin de ihtiyaçları var. Çocukların birbiri ile oynaması gereken saatler var. Yapma etme demekten başka ne yapabilirim? Her evde gürültü oluyor geçici gürültüler bunlar hemen çocuğu doktora götürmeye gerek yok diye düşünüyorum

Yanlış yapıyorsunuz
Onlar kendini cok haklı sanıyor
Her konu bir digerinden farklı
Benim yaşadığımla sizinki bir değil
Söyleyin bir ortamda boyle boyle
Diye
Yada kapiniza geldiklerinde
Bi arkadas yazmis herkes haklı, herkes haksız diye tamda oyle bir durum bazen
Ama su da var
En azından siz sesinizi kontrol edebilirsiniz
Ben kavga edeceksem bile bağıramam
Başkalarını huzursuz etmeye hakkım olmadığını düşünürüm

Gündüzleri çıkan ses için kimse şikayetçi olamaz. Gece de ses yapmaması için uyku düzeni oturtulur.
Bebek için yapacak bir şey yok.
Bu sene üst kattaki çocuğun çalamadığı darbuka sesinden illallah geldi. İçimden diyebildiğim inşallah kısa sürede öğrenir oldu
Duvarları kağıt gibi yapanlar utansın.ses yalıtımı sıfır.

Ayak sesine bile tavanına sopa vuruyordu alt komşu.Bir gün patlama noktasına geldim indim noluyo filan dedim havada mi gezelim,çocuk araba da mı sürmesin ? Sürmesin.. Süpürge de mi açmayalım ? Açmayın.İyice delilendim tartıştık çıktım yukarı ondan beri iki kere tıklattilar sadece bundan anlıyorlarmis demek Apartmana yerleşen az çok bir gürültü olabileceğini bilecek, tabiki makul saatlerde..Gece ağlayan bebeğe de ne denir ki anne ister mi uyumayip ağlasın

Insanlar size bütün yıl boyunca katlanmışlar, siz ise yatılı misafire katlanamıyorsunuz, ayıp değil mi?

Sabah saatlerinde komşularınız haklı
Ama 11 12 gibi geliyorlarsa çok da sallamayın
Eğer çocuğunuz evi yıkmıyorsa tabi

Bu gürültü her akşam oluyorsa aynı onlar gibi gidip gidip siz de şikayet edin rahaysız oluyoruz diye
Öyle sonsuza kadar vi şikayet döngüsü oluşsun madem

Moraliniz bozuk olduğu, komşulardan sürekli şikayet aldığınız için bazı yorumları yanlış anlıyorsunuz bence, elbette küçük çocukları zaptetmek kolay değildir, büyük olan küçük olana, bazen küçük olan büyüğe uyar gürültü olur, siz de bir yandan ev işleri, koşturmaca, bir yandan çocuklar her şeye yetişemiyorsunuzdur, bu durumda en azından hafta sonları eşinizden yardım alın, hafta içi çocuklar için yarım saatlik park, dışarıda bisiklete binmek vs yeterli gelmiyordur çünkü oyun çağındalar, siz de ev koşturmasından zaman ayıramıyorsunuzdur bu da normal ama hafta sonları babaları dışarı çıkarıp en azından 2-3 saat enerjilerini atmaları için ilgilenirse hem siz dinlenmeye imkan bulursunuz, hem çocuklar dışarıda daha çok vakit geçirir hem de babaları da çocukların sorumluluğunu alır.

Sizde haklısınız ama komşularda haklı, onlar gün içinde 10-15 dakikalık gürültüleri duymazdan gelebilir siz de gece ara sıra olan gürültüleri duymazdan gelebilirsiniz ama tabii her sabah 7'de bağrış çağrış veya her gece 11'den sonra komşu gürültüsü uygun olmaz tabii.

Bırakın aynı apartman içindeki sesleri o kadar dibdibe bir yaşam sürüyoruz ki yan apartman sesleri bile duyuluyor, o yüzden hem bir yandan dikkat etmeliyiz hem bazı durumlarda birbirimizi tolere edebilmeyiz.

Pembe Unal :)) huysuz, aksi, her şeye kulp takan birine denk gelinmezse, komşular bebeklere bir şey demiyor, denmez de zaten, çevremde bebeler çoğalıyor gece ağlıyorlar, belki gaz sancısı oluyor belki havalar aşırı sıcak sıcaktan uyuyamıyorlar da ağlıyorlar kimse çıkıp bir şey demiyor.

Bebekli evlerde genelde ebeveynler veya anneanne/babaannelere sessiz olun demek gerekiyor, yan apartmanıma misafir bir bebek geldi, 6-7 aylık sessiz sakin bir bebek fakat gelgelelim annesiyle anneanne evlere şenlik, sabah 8'de uyanıyorlar direkt balkona atıyorlar kendilerini, hava sıcak balkon gölgede kalıyor amenna ama anacım sabahın köründe bağıra bağıra balkonda çocuk sevilir mi Ben odamda o kadar duymuyorum da havalar çok boğucu gidiyor diye benim kızla adam alt kata göç etti, ilk sabahlar sıçrayarak uyanıyorlardı, bebekte çıt yok anneyle anneanne coşuyor, bir sabah balkona çıkıp bebekten feyz alın diyeceğim, bebeğin sesi çıksa göze batmaz ama büyükler

Benim oturduğum binada karşımda üç çocuk yan daire üç çocuk alt kat üç çocuk üst kat üç çocuk
Ben daha yeni evliyim.
Apartman inliyordu.
Çocuklar da yaşı 10 13 arasi kimisi 5 8 yaş arasi
Yan dairemde bebek aşırı ağlıyordu ben hep anneye üzülüyordum
Kadın çalışan biriydi sabah işe gidiyordu
Üst kat da yeni bebek olunca evdeki çocuklar da coştu gece 12ye kadar
Her neyse benim bebek oldu kolik alerjik susmayan bir bebek gaz ağrısı aşırı yasadik
Ben ağzımı acmazken üst kat komsusu eşime sizin bebek de amma ağlıyor demiş.
Kendinin 3 çocuk sabah akşam tepiniyor bir kelam etmedim.
Ve bebeğe birşey yapılamaz ama çocuklara sınır koyabiliriz.
Herşeyden önce anlayış lazim.

Insanlar size bütün yıl boyunca katlanmışlar, siz ise yatılı misafire katlanamıyorsunuz, ayıp değil mi?
Yılda bir kez olduğunu kim söyledi? Bu insanlar hergün gece 1lere kadar oturuyor. Survivurda bir atış kaçırılsın ev tepeme çöküyor. Anladım ki insanlar örnek vermekten anlamıyor paragraflarca ben de yıllardır duyduğum gürültüleri yazayım.

Çocuklara olabildiğince enerjilerini atmaları için imkan sağlıyoruz. Hobi bahçemiz var haftada 1 2 gün gidip evde yapamadıklarını yapmalarını söylüyoruz. Ama gelgelelim çocuk bu. Evde de bazı hareketli oyunları oynamak istiyorlar engel olmaya çalışsam da 5 dklık gürültüye hemen şikayete geliniyor. Üstelik sabah 7de değil öğlen saatlerinden bahsediyorum.
Cazgır olan insana cazgırca cevap vermekten her zaman kaçınırım. Herkes kendi seviyesiyle konuşur hareket eder. Ben şimdiye kadar bir kez olsun gece 1lere kadar gürültünüz geliyor diye kapılarına gitmedim ki onlar da bana gelmesin diye. Ama anlamıyorlar belli ki. Ben yine de yapı olarak gidip tartışma çıkaracak insan değilim. Burda kendimi yiyorum işte. Burdakiler de zannediyorlar ki komşular şikayete geldiyse kesin sabah 7den akşam 9a kadar evi tepelerine yıkıyoruz. İlk mesajım gayet anlaşılır oysa ki. Okumayı bilene...

Off benim de başıma ne geldi, arka koltuktan ön koltuğa çocuğun eli değiyor kadının kafasina daha doğrusu saçlarına değdi birkac kez diye ve ben kusura bakmayın çocuk daha küçük yanlışlıkla oldu dememe rağmen benle bagris cagris kavga ettimbak hatırladım sinirlendim yine ya.

E her zaman oluyorsa siz de şikâyetçi olun kendisinden
Veya kapınıza geldiklerinde x bey ya da hanım sizin dr geç saatte gürültünüz oluyor ama ben hiç kapınıza gelmiyorum sizi idare ediyorum benim de gürültüm olduğu için ama siz sürekli gelecekseniz ben de her rahatsız olduğumda geleyim bundan sonra deyin.
Sonuçta sabah gürültüsü de gece gürültüsü de eşit rahatsız edici
Sabah gürültüsünden rahatsız olan gece gürültüsünden rahatsız olandan üstün değil

Burada verdiğiniz cevaplar gibi kapınıza gelen komşuya da verin cevabını. Sizde geç saatlerde kadar gürültü yapıyorsunuz, bu sebepten bir daha sakın kapımı çalmayın deyin o zaman.

Şu durumda gece uyumayacak kadar stres yapmanın ne anlamı var? Örnekler gibi onu da anlayamadım

Ben sizin çok çözüm odaklı olduğunuzu düşünmüyorum. Klasik savunmaya geçen ebeveyn tipisiniz. Çocukları hem de hiperaktif diyorsunuz neden sadece yarım saat çıkarıyorsunuz? Benim 15 aylık bebeğim bile 1-1,5 saat oyalanıyor parkta vs ki her şeye ben bindiriyorum hamile halimle. Daha büyük çocuklar kendisi oynar rahat rahat bisiklete vs de biner. Sadece yarım saat çıkarıyorsanız çocukların enerjisini atamaması çok normal.

Okurken yanlış anlaşılmalar olabilir çünkü yazdığınız mesajlara göre de yorumlanıyor, bir mesajınızda çocukların sabah 7'de kalkıp gülüşmeye oynamaya başlayacaklarını yazmışsınız, o yüzden sabah 7 akşam 9 gürültü oluyor diye düşünülmüş olabilir.

Aslında her apartmanı bağlayıcı yönetmelik var, sizin apartmanda bizimki gibi müstakil apartmanlardan sanırım, yönetici vb yok, kavga etmek herkesin birbirinin kapısına dayanması da hoş olmaz tabii ama acaba tüm komşulardan birer tane temsilcinin katılacağı bir toplantı yapılsa, herkes sorun ve isteklerini anlatsa, bir karara bağlanarak bazı kurallar belirlense, bu kurallar yazılı bir şekilde apartman girişine asılsa, belki bu yöntem çözüm olabilir.

En azından kurallara bağlandığı, konuşulup uzlaşıldığı için öğlen kapınıza gelen olmaz veya gece 11'den sonra herkes daha dikkatli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…