Bazen görüyorum öyle çocuklar. Annesinin ya da babasının yanında uslu uslu oturuyorlar. Nasıl olabilir diyorum neyi yanlış yaptık? Sonra düşününce yok diyorum saçmalama senden öyle çocuk nasıl çıksınÇocuk bu , yapma etme desende yine yapacaklar . Siz hiç uslu uslu oturan çocuk gördünüz mü ? Evet benimkiler uslu uslu oturup sesini bile çıkarmıyor diyorsanız o zaman alın bir doktora gösterin diyecegim. Bir keresinde benimde basıma gelmişti . Trendeydik benim kızım daha bir yaşlarındaydı ve bildiğin bebek durmaz ve susmaz işte . Kadının biri gelip başım çok agrıyor bebeğini sustururmusun dedi . Bende zaten yorgun ve gergindim o an patladım kadına . Çok rahatsız oluyorsan in bu trenden yada birinci sınıfta yolculuk edin dedim.
Başında olmayan kolay kolay anlayamaz . Onlara sorun acaba daha önce çocuk olmamışlar mı yada kendi çocukları nasıl mış diye ?? Herkesin çocuğu terbiyeli maymun gibi olacak degil ya , bizim çocuklarımızda böyle işte yapacak bişey yok …
Kaç yaş mesela anlatılanı anlayabilecek çocuk??Bebeğin ağlaması için yapılabilecek birsey yok. Ağzını kapatacak haliniz yok fakat anlatılanı anlayabilecek yaştaki çocuğun sürekli gürültüsünü de istemezdim ben tepemde..
Ay deme öyle , çocuk dediğin hareketli olur , elde avuçta durmaz . Ben hep böyle gördüm Cocuklar koşar , kırar dağıtır bende arkalarından koşar temizlerim , aksini düşünemiyorumBazen görüyorum öyle çocuklar. Annesinin ya da babasının yanında uslu uslu oturuyorlar. Nasıl olabilir diyorum neyi yanlış yaptık? Sonra düşününce yok diyorum saçmalama senden öyle çocuk nasıl çıksın
Mesela 6 7 yaşındaki çocuk laftan anlar.Kaç yaş mesela anlatılanı anlayabilecek çocuk??
Benim çocuklarım erken uyurlar saat 9buçuğh geçmez gündüz çok hareketli oldukları için. Bu sefer biz de geç yatanların gürültüsünü çekiyoruz. Ben hiç çıkıpta uyarmadım çocuklar uyuyamıyor sıçrıyor diye. Çünkü biliyorum ki bizimliler sabah 7 de uyanıp yine gülüşmeye oynamaya başlayacaklar. Ben anlayış gösteriyorum ama karşımdakiler göstermiyor.Bebek ağlamasına yapılacak birşey yok.
Diğer seslerde daha büyük çocuklar için saatler önemli bence. Akşam dokuzdan sonra kimse sürekli tepesinde zıplayan bir çocuk istemez. Çocuk o saatlerde uyumuyorsa, zıplayıp oynamayacağı başka alternatifler bulmak gerekir.
Anlamıyor gündüz vakti yakalamacılık oynamak istiyor evde. Sürekli oturmalı aktivite yapmak istemiyor çocuk hiperaktif ne yapabilirim?Mesela 6 7 yaşındaki çocuk laftan anlar.
Bakın benim de sizin gibi 7 yaşında bir oğlum var hiperaktivite tanısı konuldu.Anlamıyor gündüz vakti yakalamacılık oynamak istiyor evde. Sürekli oturmalı aktivite yapmak istemiyor çocuk hiperaktif ne yapabilirim?
Ben eğitimciyim anlatamıyorum siz nasıl anlatıyorsunuz çocuklarınıza bana öğretin
Gündüz vakti şikayet geliyor genelde. Akşam 9-9.30 dedi mi uyuyakalır benim çocuklarım.Bebek ve küçük çocukların ağlamasına yapacak bir şey yok, engellenemez. Ama daha büyük çocuklara sınır koymak her ebeveynin görevidir.
Anlayışı hep çocuklu insanlar olarak biz diğerlerinden isteyemeyiz. Hasta olan var yaşlı olan var yorgun olan var insanlar saatlerce bizim çocuklarımızın sesini dinlemek zorunda değil.
Mesela çocukların erken uyuması gerekir. Diyelim uyumuyor o zaman sakin aktivitelere yöneltmek gerekir geç saatlerde çünkü dünya biz çocuklu ailelerin etrafında dönmüyor.
Sabah yedide kalkınca direkt koşmaya mi başlıyorlar?Benim çocuklarım erken uyurlar saat 9buçuğh geçmez gündüz çok hareketli oldukları için. Bu sefer biz de geç yatanların gürültüsünü çekiyoruz. Ben hiç çıkıpta uyarmadım çocuklar uyuyamıyor sıçrıyor diye. Çünkü biliyorum ki bizimliler sabah 7 de uyanıp yine gülüşmeye oynamaya başlayacaklar. Ben anlayış gösteriyorum ama karşımdakiler göstermiyor.
Çocuğu geç yatır diyorlar mesela. Makina değil ki bu biraz daha şarj edeyim doğdu doğalı böyle bu çocuklar.
İnsanların sabah uykusu benim çocuklarımın gece uykusundan daha kıymetli malesef.
Evde dediğiniz oyuncakların hiçbiri yok zaten. Ama dışarda yarım saatten fazla tutamam. Eve gelince öylece oturuyor mu hiç mi kalkıp saklambaç ya da yakalama oynamak istemiyor? Bu nasıl hiperaktivite böyle 2 bisiklete binince geçiveriyor?Bakın benim de sizin gibi 7 yaşında bir oğlum var hiperaktivite tanısı konuldu.
Akşam dokuz buçuk on gibi uyumuş olur. Haliyle sabah da erken uyanıyor. Sabah kalkınca sessiz sakin aktiviteler yapıyoruz. Resim yapıyor, ya da boyama vs vs . Böylece sabah gürültüsünü önlüyorum. Çocuğum hiperaktif diye herkesi rahatsız edemem. Evde asla top, bisiklet gibi ses çıkartan oyunlar oynamayız. Bakarım hareketli saatleri başladıysa parka indiririm ya da dışarıda bisiklete bindiririm, iyice yorulsun diye ..
Ben çalışmıyorum o yüzden düzenimizi bu şekilde kurdum.
Evde dediğiniz oyuncakların hiçbiri yok zaten. Ama dışarda yarım saatten fazla tutamam. Eve gelince öylece oturuyor mu hiç mi kalkıp saklambaç ya da yakalama oynamak istemiyor? Bu nasıl hiperaktivite böyle 2 bisiklete binince geçiveriyor?
Üniversite hastanesinde yapılan testler sonucunda kondu tanı. Yoksa hareketli diye kafamdan uydurduğum birsey değil..Evde dediğiniz oyuncakların hiçbiri yok zaten. Ama dışarda yarım saatten fazla tutamam. Eve gelince öylece oturuyor mu hiç mi kalkıp saklambaç ya da yakalama oynamak istemiyor? Bu nasıl hiperaktivite böyle 2 bisiklete binince geçiveriyor?
Herkesin uykusu kendine göre kıymetli.Benim çocuklarım erken uyurlar saat 9buçuğh geçmez gündüz çok hareketli oldukları için. Bu sefer biz de geç yatanların gürültüsünü çekiyoruz. Ben hiç çıkıpta uyarmadım çocuklar uyuyamıyor sıçrıyor diye. Çünkü biliyorum ki bizimliler sabah 7 de uyanıp yine gülüşmeye oynamaya başlayacaklar. Ben anlayış gösteriyorum ama karşımdakiler göstermiyor.
Çocuğu geç yatır diyorlar mesela. Makina değil ki bu biraz daha şarj edeyim doğdu doğalı böyle bu çocuklar.
İnsanların sabah uykusu benim çocuklarımın gece uykusundan daha kıymetli malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?