• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü

Ben toplum içinde yaşama kurallarına uyuyorsam aynı saygıyı beklerim. Ben de ses sistemini açıp müzikle temizlik yapabilirim mesela ama yapmıyorum konu komşuda hastası vardır yaşlısı vardır mesaili çalışan vardır.
Aynı şekilde bende güm güm atlama koşturma sesine katlanmak zorunda değilim. Herkes saygı çerçevesinde yaşamayı öğrenecek ya kibarca ya da polis zoruyla.
Bende toplum kurallarina uyarak yasanmasi gerektiği konusunda hem fikirim seninle, ancak bazi noktalarda (komsu gurultusunun istisnalari vardır ve o istisnalar tolere edilmelidir ki bu da bi toplum kuralidir) kendimizi bu kadar germemeliyiz diyorum.

Anne olanlar bilir ki o yaştaki çocukları engellemek mümkün değildir. Eline tablet verip süs bitkisi gibi oturtmak ebeveynlik değil malesef.
Benim de sese tahammülüm yok ki migrenliyim çok zor geçer ataklarım.. anne olmadan önce hiç anlayamazdım Allah başıma verdi 🤭
müstakil evde oturuyoruz alt üst yok bizde çocuğum küçük arada Arap atı gibi koşuyor evde yaramaz bir çocuk değil ama enerji atmak istiyor dur yapmadan anlamıyor malesef ben de evrildim artık anne olunca anlıyor insan olmayan kişiye de yargılamam o yollardan da geçtim 🥲
Siz uyarırsanız uyarın tabi ama o annenin üstüne bir de stres binecek iyice devamlı mutsuz yapma etme diyen bir kadın çok zor..

Allah çocuklu ailelerin hepsine müstakil ev nasip etsin çok büyük duamdır

Anne olanlar bilir ki o yaştaki çocukları engellemek mümkün değildir. Eline tablet verip süs bitkisi gibi oturtmak ebeveynlik değil malesef.
Benim de sese tahammülüm yok ki migrenliyim çok zor geçer ataklarım.. anne olmadan önce hiç anlayamazdım Allah başıma verdi 🤭
müstakil evde oturuyoruz alt üst yok bizde çocuğum küçük arada Arap atı gibi koşuyor evde yaramaz bir çocuk değil ama enerji atmak istiyor dur yapmadan anlamıyor malesef ben de evrildim artık anne olunca anlıyor insan olmayan kişiye de yargılamam o yollardan da geçtim 🥲
Siz uyarırsanız uyarın tabi ama o annenin üstüne bir de stres binecek iyice devamlı mutsuz yapma etme diyen bir kadın çok zor..

Allah çocuklu ailelerin hepsine müstakil ev nasip etsin çok büyük duamdır
Karşı komşumun oğlu var maaşallah melek gibi bi çocuk akıllı uslu. Annesinin dediğini en fazla 2. Söylemesinde yapar. Çok güzel yetiştirmiş. Tabiki şımarır koşar oynar her çocuk gibi.
Oturmaya gittiğimde annesini bunaltmaz saatlerce sohbet edebiliriz. Yani var sakin at gibi koşturmayan çocuk.
Aksi olsaydı her çocuklu aileyle alt üst kat komşusu karakolluk olurdu.

Sürekliyse kibar bir dille uyarmanız gerekir. Tamam çocuktur yapar da bu kadar da değil.. Çocukların da çevremizdeki insanları rahatsız etmememiz gerektiği bilinciyle yetiştirilmesi gerekir. Benim çevremde gördüğüm de tam olarak bu. Bizim evlerimizde o kadar gürültü sadece misafir çocukları geldiğinde, çok kalabalık bir ortamsa olur. O da bir kaç saat herkes tolere edebilir bu durumu.
Yeni nesil anne babalar çocukların eğitilmesi gerektiğini fark etmiyor. Aileler olarak topluma saygı duymayı sen öğreteceksin, bu bilgiler, görgü çocuğun aklına doğuştan girmiyor. Çocukları yaşlılar, hasta insanlar olabilir diyerek uyarmak yeni nesil ailelerde çok nadir.

Kısa kesicem. Üst kat komşumun 2 çocuğu var sürekli koşturuyorlar odadan odaya . Gümbürtü sesi direkt aşağıda. Koltuktan yere zıplıyorlar sanırım. Gündüz başlayıp 8 e 9 a kadar sürüyor.

Bi mesaj atayım diyorum. Ama saat erken bu saatte karışamazsınız filan diyebilir mi?

Nasıl bir mesaj atayım. Şu an saat 18 mesela. Mesaj atmak için erken mi
Benim komşumun da bir oğlu bu şekilde rahatsız ediyordu. Ama kadın kusura bakmayın diye söyleyince açıkçası rahatsız olsam da şikayet etmedim. Bazı çocuklar cidden hareketli oluyor. Sonra kendiliğinden duruldu zaten çocuk da. Eğer komşunuz çok cins bir değilse biraz sabredin derim.

sürekli yurtdışına gidip gelen bir arkadaşım şöyle bişey demişti, uçakta ne zaman anıra anıra bağıran çocuk görsem dikkat ediyorum hep türk çıkıyor, yabancıların çocukları gayet akıllı uslu yolculuk ediyorlar demişti.
bizim ülkemizde nedense çocukların eğitilemez olduğu düşünülüyor, çocuktur yapar, ya da çocuk canım ne anlar.
ama maalesef çocuklar bizden daha akıllı ve ağaç yaşken eğitilir.
tabi ki büyük adam gibi evde oturup gazete okusun kimse demiyor ama evde at gibi koşan çocuğa altta komşu rahatsız oluyoru anlatamayan ebeveyn çocuk yapmasın bi zahmet

sürekli yurtdışına gidip gelen bir arkadaşım şöyle bişey demişti, uçakta ne zaman anıra anıra bağıran çocuk görsem dikkat ediyorum hep türk çıkıyor, yabancıların çocukları gayet akıllı uslu yolculuk ediyorlar demişti.
bizim ülkemizde nedense çocukların eğitilemez olduğu düşünülüyor, çocuktur yapar, ya da çocuk canım ne anlar.
tabi ki büyük adam gibi evde oturup gazete okusun kimse demiyor ama evde at gibi koşan çocuğa altta komşu rahatsız oluyoru anlatamayan ebeveyn çocuk yapmasın bi zahmet
Hayvan bile anlıyor yeri geliyor, uğraşmak istemiyorlar.

Valla çoluk çocuk koşturma sesine hiç dayanamadığım için en üst kattan tuttum evimi hiç riske atmadım azgın bi çocuk olursa üstümde diye. Tamam çocuk anlamıyordur zıplıyordur falan ama aileninde uyarması lazım hoplama zıplama diye. Çünkü bazı aileler napayım çocuk bu deyip hiç uyarmıyor. Bir kere bi eve oturmaya gitmiştik erkek çocuktu allahım o kadar azgın bir veletti ki koltuktan koltuga zıplıyor evin içinde at koşturuyor ve yetmezmiş gibi bide benim tepeme çıkıp rahatsız ediyordu. Annesine bakıyorum uyarsın diye ses çıkarmıyor umrunda değil. Sanki çocuk onun değilmiş gibi davraniyordu. İçimden dedim ki Allah bunların alt komşuna sabır versin ben karakolluk olurdum büyük ihtimal. Eğitim aile de başlar diyorum. Çocuğunu uyaracak bak alt katımızda komşularımız var rahatsız etmemeliyiz hoplama demesi lazım. Yoksa çocuk bu ne bilecek ailenin öğretmesi lazım.
Eski evde en üst katta otururken zemin kattaki erkek cocugunun gürültüsünü cekmek zorunda kalan ben 🙂 Asagidan yukariya da ses gidebildigini ilk o zaman kesfetmistim, simdiki evde de durum farklı degil. Duvarlar ince diyorlar veya ses yalıtımı gerekiyor.

Valla çoluk çocuk koşturma sesine hiç dayanamadığım için en üst kattan tuttum evimi hiç riske atmadım azgın bi çocuk olursa üstümde diye. Tamam çocuk anlamıyordur zıplıyordur falan ama aileninde uyarması lazım hoplama zıplama diye. Çünkü bazı aileler napayım çocuk bu deyip hiç uyarmıyor. Bir kere bi eve oturmaya gitmiştik erkek çocuktu allahım o kadar azgın bir veletti ki koltuktan koltuga zıplıyor evin içinde at koşturuyor ve yetmezmiş gibi bide benim tepeme çıkıp rahatsız ediyordu. Annesine bakıyorum uyarsın diye ses çıkarmıyor umrunda değil. Sanki çocuk onun değilmiş gibi davraniyordu. İçimden dedim ki Allah bunların alt komşuna sabır versin ben karakolluk olurdum büyük ihtimal. Eğitim aile de başlar diyorum. Çocuğunu uyaracak bak alt katımızda komşularımız var rahatsız etmemeliyiz hoplama demesi lazım. Yoksa çocuk bu ne bilecek ailenin öğretmesi lazım.
Bu tarz durumlarda uygun sekilde cocugu ben uyarmaya çalışırım ruh halim müsaitse. Bazi anneler de cocuk kendisini dinlemediği icin bu uyariyi yerinde bulur, bak abla rahatsiz oluyor diyerek uyarmayi akil eder. Bazi nadir anneler memnun olmaz ama öylesine denk gelmedim, duyarim sadece.

Yeni nesil anne babalar çocukların eğitilmesi gerektiğini fark etmiyor. Aileler olarak topluma saygı duymayı sen öğreteceksin, bu bilgiler, görgü çocuğun aklına doğuştan girmiyor. Çocukları yaşlılar, hasta insanlar olabilir diyerek uyarmak yeni nesil ailelerde çok nadir.
Yeni nesil mi?
Eski gördüklerimde de yok ki. Eski zamanda evlenen, yaşı benden genc olan kadinlarin da büyük olan kadinlarin da hicbiri cocuk egitimi bilmiyor maalesef bizim bu cevrede. Eskiden anne baba okullari varmis sanirim, bir dönem uygulanmış galiba, öyle bir egitim, uygulama olmasını yillardir istiyorum toplumumuz icin. Belki bundan sonra 🤲🌹

Genel kabul gören saatler
08:00 – 19:00: Gürültülü işler (matkap, tadilat vb.) genelde yapılabilir.
19:00 – 22:00: Daha düşük seviyede gürültü yapılması beklenir.
22:00 – 08:00: Gece istirahat saatleri kabul edilir. Gürültü yapmak şikâyet konusu olabilir.

Apartman yönetmelikleri genelde bu şekili alır. Çocuk koşturmasını hangisine alacağınızı bilemem ama sanırım daha düşük seviye olarak görülür çünkü çocuk bu dur yapma dedin tamam dinledi 2 dk sonra arkandan başka ses çıkartıcı şey bulma kapasiteleri var. 20:30-21 gibi yatan çocuk candır. Gecenin 2'sine kadar koşan çocuk duydu bu kulaklar ama cidden yapacak pek bişey yok bu konuya. Hele eviniz sessiz ve içindeki insanlar günlük hayat sesleri çıkarmıyorsa tam bir kabus oluyor 🤦🏼

defalarca tanık oldum bu dediğinize. Hatta en son İspanya gidiş uçağında inanılmaz tatlı bir çocuk 3 3 buçuk saat boyunca babasının kucağında oyunlar oynadı koridorda gezdiler ne çığlık ne bi arsızlık.

Yine aynı uçakta hostes yabancı bir erkeği kaldırıp Türk anne baba çocuğu 3 lü koltuğa aldı, anne çocuğu zaptedemediği için.

Hayvan bile anlıyor yeri geliyor, uğraşmak istemiyorlar.

Benim anlamadığım alt kattan o çığlıklara koşturma atlama sesine ben dayanamazken anne nasıl katlanabiliyor o sese. Duyarsızlaşıyorlar herhalde.
Sinir hastası olur insan aralıksız o kadar sese senelerce maruz kalsa

Çocuğu hareketli ya da yaramaz olan annelerin savunması da hazır zaten. biz de mecburuz sizin çocuklarınızın gürültüsünü sizle beraber çekmeye. kendi evimizde bize rahatlık yok. mecburuz çekecekmişiz. vay be.

Hem evde hem restoranda hem kamu kurumlarında her yerde böyleler.
sürekli bir telefon tablet sesi havlayan yada koşturan çocuklar.
Çocuk havlar mı vallahi havlıyor.

aaa olur mu onlar çocuk, napabilirler ki? bağlayacaklar mı yani, sizde.. mecbur herkes onların çocuklarını çekmek zorunda

Yani bazı ebeveynler çocukları dışarı hiç çıkartmıyor. Sabah sekiz akşam beş. Kac ay kac yil dayanır insan Allah aşkına
Annem 60 babam 70 e geldi üst kattakinin 3 tane çocuğu var boy boy. Avize sallanıyor. Anneme diyorum biraz konuşsanız mi acaba diye. O düşünmek istese zaten düşünür kızım alt katta insan var der diyo.
Site içindeler çıksın cocuklar yani ne bu evde tutma hastalığı anlamıyorum.

Valla insan istesin çok güzel yetiştiriyor. Arkadaşımın 22 aylik kızı var. Geçen gün birlikte misafirlikteyiz. Kızı parmağı ile üst kata gitmek istediğini söyledi. Arkadaşım hayır başkalarının evinde öyle istediğimiz gibi gezemeyiz kızım dedi. Benim çantamı almak istedi bizim olmayan eşyalara dokunmamaliyiz değil mi kızı dedi. Hiç de anlamıyor gibi değildi. Oturdu oyuncakları ile oynadı. Yani 1.5 yaşındaki bebe anlıyor da sizin kazık kadar çocuklarınız mi laf anlamıyor yani?
Yurtidisi usul mu yapıyor bilmiyorum ama o iletişim benim de hoşuma gidiyor. Hakikaten ofise gelen yabancı musteri çocukları topluma ait gibi turk bebeleri ağlamaktan durmuyor

Havlıyorlar ve dahi uluyorlar.

Bir kere tepki göstermiştim artık dayanamayıp. "Otizmli o bi kere tamammaa" yaptı anası. Dedim ben de otizmliyim ve yüksek sese katlanamıyorum. Çık o zaman dedi bana kadın haha. Sen çıkacaksın eğitemediğini alıp diye kükredim. Artık görevliler devreye girdi. Söylene söylene bastı gitti. Anlayacağınız dinsizin hakkından imansız geliyor. Bir daha çocuğu salarken iki kez düşünür. İyi alışmışlar yok dehbli yok otizmli cart curt diye yalan atmaya.

Kendisi buradaysa selamlar. Kendim otizmli değilim ama gerçek otizmli çok çocuk tanıyorum, anne babaları çocuklarını zaptetmeyi biliyorlar.

Back
X