Sabahın 6 sında kocası başka kadının kounundan cıkıyor die kendini mıtfaga veren bir komşum var zaruri bir sebeple değil hangendi sabah kalkması kocası gece başkasıjın kounundan cıkıp sabah eve geliyor bu sabah resmen o... c... die bağırdı kocasına daha neler neler iş yapması da sorun değil benim açımdan sandalye sürümesine anlam veremedim bi türlü üstelik yan konşunızun yerinede bir kez kendinizi koyın derim tuzunuz kuru baya ablaşılan
Yorum aralarında detauları ilettim başloğa ekleme yapamadıgım için tşk ederim yorumunuz içinHanımefendi farkindaysaniz ben sizin konunuzu okudum ve ona gore yorum yaptım. Konunuzda bunları yazmamissiniz. Hanımefendinin mutfakta birşeyler yaparken ki sesinden rahatsız oldum demissiniz. Burda onu belirtseniz o zaman ona gore yorum yapardim bende.
Ben kendimi asla suçlu gormuyorum. Komsumun yerine koyup sabahları eşime kahvaltı hazirlamiyorum. Ben onların keyfi için kahvaltimi bekletiyorum.. Tuzunuz kuru demeniz ne kadar doğru acaba
Bence siz cok anlayissiz bir komsusunuz kendiniz soyluyorsunuz sesli musik sesi felan degil.kadin temizlik yapiyor kahvaltı hazirliyor...ayip etmissiniz komsunuza.Merhaba kk üyeleri lux denilebilecek bir sitede oturuyoruz fakat evin duvarlarında ses yalıtımı maalesef 0 yatak odam ile yan komşumun mutfağı yan yana ve kadın sabah 6 da başlıyor bulaşık makinası tabak çanak takur tukur yerleştirmeye hiç bitmiyor mutfakta işi pazar sabah ezanı ile başladı maşallahı var düşünün ezandan saat 7 bucuga kadar sabrettim en son gittim kapısına ki daha öncede nazik bi şekilde uyardım . Bu sefer kapıyı eşi açtı peki dikkat ederiz dendi ama hala aynı hatta beb kapıda eşi ile konuşup eve geldim adam uyardı karısını kadın bu sefer avazı cıktıgı kadar bağırmaya başladı ne yapayım kahvaltı hazırlıyorum die uyarmakta fayda etmiyor . Sürekli sandalye cekiştiriyor suan buraya yazarken bile mutfakta birşeyler cırpıyor hamileyim ve ciddi ciddi sinir hastası olucam ev kendi evimiz satılığa koydum sırf gürültü yğzünden .içeriden ses izalasyınu yaptık ama nafile maalesef ses kesilmedi bana bi akıl verin ne yapayım psikolojim bozuldu salona gidip yatıyoruz resmen zabıtayı arayayım dedim ama son ses müzik vs de değildi takur tukur mutfak sesi sansalye masa cekmesi ;(
Aynen katılıyorum suan aradaki duvarı yıkıp tuğla örecekler arasınada ses için strafor konulacak arada kolon bile yok düşünün :) çift kat tuğla arası strafor işi çözermi sizceTam da sıkıntılı olduğum konu bu... Bu yüzden bir yıldır dünyanın parasını ödeyerek kiracı olarak oturduğum evden, bir haftaya kadar çıkıp, müstakil bir eve geçiyorum... Yoksa cidden cinnet anında insan her şeyi yapabilir...Allah muhafaza!
Benim sorunum, alt kattaki adamın horlaması.. Horlama ki, öyle böyle değil... Oda değiştirmemin hiç bir faydası yok. Çünkü salon da dahil, tüm evime ses yayılıyor. Sadece mutfağa gelmiyor. Ne yapayım, mutfakta mı yaşayayım.
Bir kez kapılarını çaldım ve sorunu anlattım. Hatta horlamanın ses kaydını alabildiğimi falan söyledim.
"Dikkat ederiz bacım" dedi... ama nesine dikkat edecek? Ev resmen inliyor. Ben de asla ne tv sesiyle ne de müzik sesiyle uyuyamam, sessizlik olacak uyuyabilmem için...
Yeni yapılan evlerde maalesef bu sorun var. Ytong denen malzeme ile duvarlar örülünce bunlar yaşanıyor.
Beş para etmez evlere dünyanın parasını biçiyorlar... Yazık...
Siz de haklısınız, apartmanda yaşama kültürü diye bir şey var... Ve komşunuz bundan bihaber...
Sandalyeler çekilmez, günün hangi saati olursa olsun, keçe takılır altlarına, eğer önlenmiyorsa, halı koyulur ve etrafı rahatsız etmekten kaçınılır... Ben bu eve girdiğimde ilk gün sandalyelere keçe taktım ve sonra baktım yine ses oluyor, halı koydum masanın altına... Bunu yapmak zor değil... Sesi tamamen kesemezsiniz ama minimuma indirebilirsiniz.. Azıcık saygı ve adap... Bu kadar...
İnşallah en kısa zamanda satar kurtulursunuz...
Ancak uyarayım, üst katta da olsanız, maalesef sesi engelleyemiyorsunuz...
Ben de üst kat olsun diye diretmiştim ama alt kattan gelen ses pek farklı değil..
Kim bilir gün içinde evimde otursam ne seslere maruz kalacağım ama gecenin bir vakti gelip, direkt uyku moduna geçiyorum...
Bu arada ben de inşaat yapıyorum bir yıldır... Ve ortaklarımla kesin olarak konuştum... Bu sorunun yaptığımız binalarda en aza indirgenmesi için, ne yapılabilirse yapalım.. Ytong kullanmıyoruz... Ytong yapılınca, kara sıva dedikleri şey yapılamıyor... Kara sıva sesi emer içe hapseder...Yeni binalarda bunu yapmadıkları için resmen gürültü kirliliği içinde yaşamaya mahkum bırakıyorlar... Aldıkları beddualar yeter....
Buradan çıktıktan sonra alacağınız evi mutlaka bu şekilde olmasına özen gösterin... Yaptım-oldu mantığıyla inşa edilmiş binalardan uzak durun... Binada yaşayanlarla mutlaka görüşün evinizi almadan önce...
Bir horlama bile insanı hayattan soğutabilir...
Aynen katılıyorum suan aradaki duvarı yıkıp tuğla örecekler arasınada ses için strafor konulacak arada kolon bile yok düşünün :) çift kat tuğla arası strafor işi çözermi sizce
Çok teşekkür ederim bu sabah yan komşunun kocası yanı eşi kapımıza geldi tam işe gidecekken ve kahve içelim 10 dk varsa dedi bizde çaresiz eve aldık Adam eşinin psikolojisünin bozuk oldugunu ben uyardıktan sonra kadının mutfakta yaşadığını ve karısından bıktıgını vs anlattı.Adamda karısınında psikolojisi bozuk . Ara duvarı kırdırıp komple tuğla ördüreceğiz daha önce aliminyum ve yumurta kolisine benzer birşey yaptırdık içerden ama işe yaramadı .şimdi tuğla örülecek arasınada strafor konulacak yan taraftaki komşu imardaymış masraflara razı cünkü siteyi yapanlarında cok yakın arkadaşı . Siteyi yapanlarda suç olmadıgını söylüyor biz onların sucu olmadıgını belirtsekte. Karısı beni ve yan komşuyu kıskanıyormuş hem çalışan hem bakımlılar bense evdeyim vs die gecen selam vardim günaudın dedim kadına seni görünce sabahım akşam okuyor ne günaydını dedi :) hafta sonu tadilata başlıyacaklar bugun bilir kiii vs gelip neler yapılabilecegine baktılar
Sonradan yapılacak işlemler çözüm olmaz sanıyorum. Ses izolasyonu dahi doğru yapılmıyor. Çok çok profesyonel yapılan, ve çok ciddi maliyetleri olan ses izolasyonu yapılırsa evet.. Hani müzik yapanlar, radyo gibi yerlerde yapılan var ya, hiç bir şekilde ses geçirmiyor.. İşte ondan yapılması gerekir... Bu da çok büyük maliyet.. Yeni ev almak daha mantıklı...
Ses öyle bir şey ki, ufacık bir boşluktan sızar gelir.. Evde tek odada yapacağınız şey çözüm olmaz.
Benim ev sahibim, ne gerekiyorsa yaparım ses izolasyonu vs. dedi ama, çözüm olmayacağını söyledim. Evden çıkmamı istemiyordu...Ama maalesef, haftanın üç dört gecenin bir vakti soluğu ya annemde, ya da arkadaşımda alıyordum...
Marjinaly o nasil bir horlamadir ki sesi ust kata tamamen dagilsin. bu durumun -hakli- olarak sizi rahatsiz etmesi bir yana kendi sagligi icin doktora gorunmeli. Valla cok sasirdim suan. Nasil bir horlamadir o yahu
Başka bir bloktada taytüyü kullandılar ama işe yaramadıgını söylüyor yaptıranlarStüdyolarda taşyünü kıllanılır öyle çok maliyetli bi malzeme drğil.
Taşyünü alçıpan profil bitti gitti.
Uyardığımız için inadına yapıyormuşAllahtan ortak duvarımız yok komşu ile.. üst kattakiler yetip artıyor zaten..
Bebek sesi örneğin çözümsüz ama su elektrikli ev gereclerine zaman sınırı getirilmeli.. gece 2de çalışan kurutma makinesi tüm apartmanı inletir mesela..
Tabiki kadın istediği saatte kahvaltı edecek ama uyarilinca biraz dikkat etseydi belki bu kadar çekilmez olmazdı sizin için..
Toplu yaşam uyum da ister saygı da..
Başka bir bloktada taytüyü kullandılar ama işe yaramadıgını söylüyor yaptıranlarŞaşırdım ne yaptıracagımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?