komşu gürültüsünden bıktım ..

Hanımefendi farkindaysaniz ben sizin konunuzu okudum ve ona gore yorum yaptım. Konunuzda bunları yazmamissiniz. Hanımefendinin mutfakta birşeyler yaparken ki sesinden rahatsız oldum demissiniz. Burda onu belirtseniz o zaman ona gore yorum yapardim bende.
Ben kendimi asla suçlu gormuyorum. Komsumun yerine koyup sabahları eşime kahvaltı hazirlamiyorum. Ben onların keyfi için kahvaltimi bekletiyorum.. Tuzunuz kuru demeniz ne kadar doğru acaba

Yorum aralarında detauları ilettim başloğa ekleme yapamadıgım için tşk ederim yorumunuz için

Bence siz cok anlayissiz bir komsusunuz kendiniz soyluyorsunuz sesli musik sesi felan degil.kadin temizlik yapiyor kahvaltı hazirliyor...ayip etmissiniz komsunuza.

Sizde haklısınız kendinizce ama kadınında suçu yok. Size gün 12de başlar ona 6 da başlar. Kadın müzik,bağırma vs gibi rahatsızlık vermiyor ev işini yapıyor. Çok rahatsızsanız satacaksınız. Apartman yaşamına uyum sağlayamıyorsanız müstakile geçeceksiniz.

Tam da sıkıntılı olduğum konu bu... Bu yüzden bir yıldır dünyanın parasını ödeyerek kiracı olarak oturduğum evden, bir haftaya kadar çıkıp, müstakil bir eve geçiyorum... Yoksa cidden cinnet anında insan her şeyi yapabilir...Allah muhafaza!
Benim sorunum, alt kattaki adamın horlaması.. Horlama ki, öyle böyle değil... Oda değiştirmemin hiç bir faydası yok. Çünkü salon da dahil, tüm evime ses yayılıyor. Sadece mutfağa gelmiyor. Ne yapayım, mutfakta mı yaşayayım.
Bir kez kapılarını çaldım ve sorunu anlattım. Hatta horlamanın ses kaydını alabildiğimi falan söyledim.
"Dikkat ederiz bacım" dedi... ama nesine dikkat edecek? Ev resmen inliyor. Ben de asla ne tv sesiyle ne de müzik sesiyle uyuyamam, sessizlik olacak uyuyabilmem için...

Yeni yapılan evlerde maalesef bu sorun var. Ytong denen malzeme ile duvarlar örülünce bunlar yaşanıyor.
Beş para etmez evlere dünyanın parasını biçiyorlar... Yazık...

Siz de haklısınız, apartmanda yaşama kültürü diye bir şey var... Ve komşunuz bundan bihaber...
Sandalyeler çekilmez, günün hangi saati olursa olsun, keçe takılır altlarına, eğer önlenmiyorsa, halı koyulur ve etrafı rahatsız etmekten kaçınılır... Ben bu eve girdiğimde ilk gün sandalyelere keçe taktım ve sonra baktım yine ses oluyor, halı koydum masanın altına... Bunu yapmak zor değil... Sesi tamamen kesemezsiniz ama minimuma indirebilirsiniz.. Azıcık saygı ve adap... Bu kadar...
İnşallah en kısa zamanda satar kurtulursunuz...
Ancak uyarayım, üst katta da olsanız, maalesef sesi engelleyemiyorsunuz...
Ben de üst kat olsun diye diretmiştim ama alt kattan gelen ses pek farklı değil..
Kim bilir gün içinde evimde otursam ne seslere maruz kalacağım ama gecenin bir vakti gelip, direkt uyku moduna geçiyorum...

Bu arada ben de inşaat yapıyorum bir yıldır... Ve ortaklarımla kesin olarak konuştum... Bu sorunun yaptığımız binalarda en aza indirgenmesi için, ne yapılabilirse yapalım.. Ytong kullanmıyoruz... Ytong yapılınca, kara sıva dedikleri şey yapılamıyor... Kara sıva sesi emer içe hapseder...Yeni binalarda bunu yapmadıkları için resmen gürültü kirliliği içinde yaşamaya mahkum bırakıyorlar... Aldıkları beddualar yeter....

Buradan çıktıktan sonra alacağınız evi mutlaka bu şekilde olmasına özen gösterin... Yaptım-oldu mantığıyla inşa edilmiş binalardan uzak durun... Binada yaşayanlarla mutlaka görüşün evinizi almadan önce...

Bir horlama bile insanı hayattan soğutabilir...

Ses yalıtımı yaptırdık ama işe yaramadı demişsiniz.
Sonradan veya önceden olması farketmez hertürlü işe yarar.
Yalıtım olarak ne yaptırdınız ?

Çok teşekkür ederim bu sabah yan komşunun kocası yanı eşi kapımıza geldi tam işe gidecekken ve kahve içelim 10 dk varsa dedi bizde çaresiz eve aldık Adam eşinin psikolojisünin bozuk oldugunu ben uyardıktan sonra kadının mutfakta yaşadığını ve karısından bıktıgını vs anlattı.Adamda karısınında psikolojisi bozuk . Ara duvarı kırdırıp komple tuğla ördüreceğiz daha önce aliminyum ve yumurta kolisine benzer birşey yaptırdık içerden ama işe yaramadı .şimdi tuğla örülecek arasınada strafor konulacak yan taraftaki komşu imardaymış masraflara razı cünkü siteyi yapanlarında cok yakın arkadaşı . Siteyi yapanlarda suç olmadıgını söylüyor biz onların sucu olmadıgını belirtsekte. Karısı beni ve yan komşuyu kıskanıyormuş hem çalışan hem bakımlılar bense evdeyim vs die gecen selam vardim günaudın dedim kadına seni görünce sabahım akşam okuyor ne günaydını dedi :) hafta sonu tadilata başlıyacaklar bugun bilir kiii vs gelip neler yapılabilecegine baktılar

Aynen katılıyorum suan aradaki duvarı yıkıp tuğla örecekler arasınada ses için strafor konulacak arada kolon bile yok düşünün :) çift kat tuğla arası strafor işi çözermi sizce

Marjinaly o nasil bir horlamadir ki sesi ust kata tamamen dagilsin. bu durumun -hakli- olarak sizi rahatsiz etmesi bir yana kendi sagligi icin doktora gorunmeli. Valla cok sasirdim suan. Nasil bir horlamadir o yahu

Aynen katılıyorum suan aradaki duvarı yıkıp tuğla örecekler arasınada ses için strafor konulacak arada kolon bile yok düşünün :) çift kat tuğla arası strafor işi çözermi sizce

Sonradan yapılacak işlemler çözüm olmaz sanıyorum. Ses izolasyonu dahi doğru yapılmıyor. Çok çok profesyonel yapılan, ve çok ciddi maliyetleri olan ses izolasyonu yapılırsa evet.. Hani müzik yapanlar, radyo gibi yerlerde yapılan var ya, hiç bir şekilde ses geçirmiyor.. İşte ondan yapılması gerekir... Bu da çok büyük maliyet.. Yeni ev almak daha mantıklı...
Ses öyle bir şey ki, ufacık bir boşluktan sızar gelir.. Evde tek odada yapacağınız şey çözüm olmaz.
Benim ev sahibim, ne gerekiyorsa yaparım ses izolasyonu vs. dedi ama, çözüm olmayacağını söyledim. Evden çıkmamı istemiyordu...Ama maalesef, haftanın üç dört gecenin bir vakti soluğu ya annemde, ya da arkadaşımda alıyordum...

Taşyünü yaptırın hanımefendi strafor mutrafor sesi kesmez.

Stüdyolarda taşyünü kıllanılır öyle çok maliyetli bi malzeme drğil.
Taşyünü alçıpan profil bitti gitti.

Marjinaly o nasil bir horlamadir ki sesi ust kata tamamen dagilsin. bu durumun -hakli- olarak sizi rahatsiz etmesi bir yana kendi sagligi icin doktora gorunmeli. Valla cok sasirdim suan. Nasil bir horlamadir o yahu

Vallahi ben de şaşırdım kaldım. Hatta ilk ay, sesin nereden geldiğini anlayamıyordum. Bitişik binadan geliyor zannediyordum. Bir akşam tüm cesaretimi toplayıp yan binadakilerin kapılarını çaldım. Çok anlayışlı bir karı koca yaşıyor, ve kadın dedi ki, eşim iki defa arka arkaya burnunu çekse, dürterim bırakın horlamayı... Ses bizden gelmiyor dedi. Sonra anladım ki alt kattan geliyor...
Neyse, ben yalnız yaşıyorum ve bir süre çevremdekileri ve yönetimi ikna edemedim. Bir akşam ses kaydını aldım ve yönetime dinlettim, sonra aynı sitede oturan arkadaşım geldi bir akşam, söylediği tek kelime " oha" idi... Horlama değil bu resmen "anırma" dedi.... Ve beni anladılar... Evet ses konusunda hassasım ama apartmanda ne kadar sessizlik olacağını bilirim, benim istediğim gece yattığımda sessizlik içinde uyumak... Ve kişilerin özel yaşantılarıyla ilgili gelen seslerden hiç bahsetmiyorum.... Çünkü biliyorum ki, bitecek...Bu horlama bitmiyor... Aylardır siteye gireceğim zaman korkuyla alt kattakinin ışığı yanıyor mu sönmüş mü diye bakarak eve giriyorum... Sönmüşse, ben o gece uyuyamayacağım demektir... Ağladığımı biliyorum yahu... Düşman başına....

Ha bu arada adama tedavi konusunda yardımcı olabileceğimi, ameliyat gerekiyorsa masrafını karşılayabileceğimi söyledim.... Öyle ya taşınmaktan daha az masraf olacaktı ama hiç oralı olmadı....

Dua ediyorum benden sonra bir psikopat gelsin... Ve adamı doğduğuna pişman etsin... :)

Ben sonradan yapılacak işlemlerin faydası olacağını hiç sanmıyorum. Benim fikrim. Çünkü çok araştırdım.
Yumurta kabına benzer, sesi hapseden şeyler ise hiç fayda etmez..
Bina inşaa edilirken yapılsaydı evet... Olurdu.. Yine de deneyin belki bir nebze olsun fayda sağlar...
Kurtulursunuz inşallah bu sorundan....

Ayrıca, borularda ses taşıyor. Bunun için mobil sistem boru döşenmeliymiş. Bu apartmanlarda, yeni yapılan çok katlı rezidence tarzı yerlerde gürültü şikayeti çok olunca, sesin neden yankılı birşekilde gittiği araştırılmış ve boruların sesi taşıdığı anlaşılmış.... Ev sahibim de kendi yaşadığı binada gürültüden şikayetçi olduğu için beni gayet iyi anlamıştı, ve bilgi alışverişinde bulunmuştuk... O da aynı şeyi söyledi... Borular taşıyor! Bunu da bir değerlendirin derim...

Allahtan ortak duvarımız yok komşu ile.. üst kattakiler yetip artıyor zaten..
Bebek sesi örneğin çözümsüz ama su elektrikli ev gereclerine zaman sınırı getirilmeli.. gece 2de çalışan kurutma makinesi tüm apartmanı inletir mesela..

Tabiki kadın istediği saatte kahvaltı edecek ama uyarilinca biraz dikkat etseydi belki bu kadar çekilmez olmazdı sizin için..

Toplu yaşam uyum da ister saygı da..

Uyardığımız için inadına yapıyormuş alt komşumjn da bebeği sürekli ağlar ama çaresi yok bebek ağlıcak tabiki kadında istemez ağlamasını ama dediğiniz gibi bilerek yapması iyice sinir bozuyor hele bugun evde tüm gün ne yaptı bilmiyorum

Bu ses sorunları artık inşaatlarda ytong kullanılması nedeniyle, hapşursan yan komşudan duyuluyor.

Başka bir bloktada taytüyü kullandılar ama işe yaramadıgını söylüyor yaptıranlar Şaşırdım ne yaptıracagımızı

Siz şimdi yan daireden şikayetçi iseniz ve sadece yan duvara taşyünü yaparsanız yandan gelen sesleri duymazsanız.
Ama alt kattan gelen sesi duyarsınız üsttende geleni duyarsınız yapılan yeri keser.

Bu malzeme kıyafet gibi düşünün nasıl s m l xl varsa bunda da yoğunluk var ihtiyaca göre yoğunluk seçilir.

Eğer 40 yoğunluk yaparsanız gürültüyü kesmez sadece konuşmaları keser.

70 yada 110 yoğunluk yaparsanız ses gelmesine imkan yok

Stüdyolarda 110 150 kullanıyoruz apartman içinde olan atüdyolarada çok yaptık gram ses çıkışı yok.

Burda saçma sapan yorumlar var sonradan olursa olmazmış.

Ses yalıtımı sadece taşyünüyle yapılır ve buda arabölme levhası olarak geçer bina baştanda yapılsa o ytongan sonra konulacağı için aynı işlemdir fark yok.

Öyle maliyetli aman aman bişeyde değil
ytongda dandik olduğu için değil binaya ağırlık vermemek için konur . Ytong zaten bi ürün değil markadır . Gaz mendildir ytong dediğiniz şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…