Kimse için bu kadar rezil olmaya, sağa sola çirkefçe saldırmaya değmez. Kaç gündür bizi ikna etmek için mücadele veriyorsunuz. Kocam numarasını vermiş ama hemen gelip bana söyledi, kötü niyeti olsa söylemezdi, kadın da kadın... Benim kocam komşu kadına ikimizin de numarasını vermez. Çünkü bilir ki bizzat tanışmadığım insanları aramam, rehbere bile eklemem. Komşuysak tekrar karşılaşırız ve ben istersem iletişim kurarım. Kadın sizin çift maaşlı memur olduğunuzu bile biliyor. Araba alım satımı için yardım istediğine göre eşiniz bülbüller gibi ötmüş durmuş. Artık ne havalar attıysa kadına.
Olay nasıl başladı? Gevşek kocanızın elalemin kadınına numarasını vermesiyle başladı değil mi? Kimse kocanızın telefonunu gasp edip de zorla numarasını almadı. Adam sütten daha beyaz bir şekilde lekesiz sıyrılıverdi. Karısı kendini aklamak için dört dönüyor, kadınlarla kavga ediyor, kendi de seyredip, içinden keh keh gülüyordur. Tamam yeter kocanız masum, siz düşük yapınca yemeğinizi ayağınıza getirmiş, komşu kadına hakaret etmiş. Hadi öpüşün barışın koklaşın kocanızla. Yalnız içten içe çok iyi biliyorsunuz, bu adamın mayası sağlam değil, fırsatını bulduğu an başka bir numara peşinde koşacak.
Benim halam da eniştemi her yakaladığında kadınlara saldırırdı. Daha çocuk yaşımdan beri biliyorum koca aklama mücadelesi veren kadınları. Önce rezillik çıkarır diğrer kadına hakaretler, gün görmemiş küfürler eder, kocasını da tutar eve getirirdi. Eminim onların zamanında tinder olsaydı onu da da aynı şekilde anlatırdı. Bakmış indirmiş ama kullanmamış, belki de başkası telefonuna indirmiş derdi. Biz de tüm sülale her zaman olduğu gibi güler yav he he derdik.