komşu neden hep ev dağınıkken gelir :)))

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
tam ütü yapacaktım, ütü masasını kurdum, ütülükleri bir güzel koltuğun üzerine serdim. müge anlı açık çay fincanım orta sehpanın üzerinde sigara küllüğü bi kenarda çaydanlık masada, çamaşır makinesi dolu, çamaşır makinesinin önünde diğer posta beklemede sabah çözdüğüm testlerde bi kenarda sere serpe... tozları falan almıştım evi de süpürmüştüm ama dağınıklık vardı işte. kapı çaldı aman allahım! demeye kalmadan yan komşum benim bengü benim dedi.. eh aç bakalım kapıyı dedim. kapıdan bişi ister gider sandım ama yok dertleşmeye gelmiş ( eşi aldattı gitti vs vs vs) bunalmış ağladı falan onun derdine mi yanayım evin durumunu nasıl açıklayacağımı mı offf kızlar neden hep ev dağınıkken gelir bu konu komşu akraba... nasıl önlenir bu 2 aylık evliyim ve önerilere çok önerim var...

anneler yıllarca boşuna demedi toplayın şu ortalığı misafir geliverirse diye misafir hep pat diye geliyor zaten hep tetikte olcaksın canım başka bir çözümü yok sanırım

anneler yıllarca boşuna demedi toplayın şu ortalığı misafir geliverirse diye misafir hep pat diye geliyor zaten hep tetikte olcaksın canım başka bir çözümü yok sanırım

vallahi o "biri gelir" lafı doğruymuş yahu direk annemi aradım zaten ev böyleyken komşum geldi diye ne bileyim sabahtan yapayım ütümü falan da rhatça oturuyum diyodum bende ama hazırlıksız yakalandım :)

Temizliğe hep misafir agirladiginiz odada baslayin orayi bitirip kapiyi örtün utuyu cok kullanilmayan odada yaparsanız sorun kalmaz saniyorum :)

Temizliğe hep misafir agirladiginiz odada baslayin orayi bitirip kapiyi örtün utuyu cok kullanilmayan odada yaparsanız sorun kalmaz saniyorum :)

benim tek salonum var canım bi de ütü odam var ama orası da güneş görmüyo bu saatlerde güzel yapamıyorum

vallahi o "biri gelir" lafı doğruymuş yahu direk annemi aradım zaten ev böyleyken komşum geldi diye ne bileyim sabahtan yapayım ütümü falan da rhatça oturuyum diyodum bende ama hazırlıksız yakalandım :)
ütüyü o yüzden genelde akşama bırakıyorum ben canım ortalığı da hep derli toplu tutuyorum o biri gelirse diyeortalık dağınıksa genelde oturma odası oluyor zaten biz de misafirleri salona alıyoruz diğer odaların kapısını kapatıveriyoruz bu da bir öneridir

Su buyukler hep hakli benimde basima geliyyyy hele simdi ooo evde adim atacak yer olmayinca daha cok denk geliyor
Ev temiz olsa daginuklik varsa daha cok goze batar
Ama ev tozlu olsa duzenliyse disardan gelene fazla pis gozukmuyor
Annemde hep der insan her daim temiz olmali ansizin olum gelir
Ev temiz olmali birde bakmissin misafir gelir

Ben o duruma şöyle çözüm buldum. Oturma odamı hep düzgün tutmaya çalışıyorum, bi de mutfak tuvalet. Çünkü kimin ne zaman geleceği belli olmuyor.
Ütünü başka bi odada yap, mesela tv izlerken ütü yapmak güzel de evde tek tv olunca mecbur ya radyo dinliyorum ya da tabletten müzik dinliyorum. Oturma odan hep toplu dursun. Ders mi çalışıyosun, başka odada çalış çünkü silgi kırıntıları falan hep saçılıyor etrafa. Temizliği kolay olmuyor
Bi de mutfakta çıkan bulaşıkları anında kaldır, biriktirme

Yeni evli iken ben de çok umursardım ama sonradan umursamamaya başladım .Onların da ev hali aynı .Herkes birbirine ne kadar toplu ne kadar temiz olduğu hususunda hava atmaya çalışıyor .Hiç gereği yok .

Bi de in vino veritas doğru söylüyor, çatkapı gelen misafir evin dağınıklığını sorun edemez, ederse de kendi ayıbı

kadıncağız kendi derdinden ağlamasından çok dikkat etmedi sanırım ama ben 500 kere abla kusura bakma evi tparlıyodum dedim o da nazik davrandı canım bende daha toplamadım boşver dedi ama rahatsız oluyo insan işte tek salon sorun değil diyodum ama sanırım oturma odası şart

Yeni evli iken ben de çok umursardım ama sonradan umursamamaya başladım .Onların da ev hali aynı .Herkes birbirine ne kadar toplu ne kadar temiz olduğu hususunda hava atmaya çalışıyor .Hiç gereği yok .

bi an pek pasaklı hissettim kendimi ama içimi rahatlattı biraz yorumunuz

Utu yapmamak nedir misafir geldi diye evi silip supurmussun mis gibi iste daha ne ortada cay dursun utu yaparken icersin tv izleyerek yaparsin ne var bunda utu yaparken misafir geldi diye utanmak aklima gelmez mutfak daginiksa yatak yerdeyse oglen olmussa utanirim sen daginik ev gormemissin bizim komsu aksam olurdu kahvalti yerde yataklar yerde komsusu gelmis umrunda degil tv izliyordu kadin hala bi topliyim sen otur kusura bakma falan da demiyodu

Komşunuz dertleşmeye gelmiş, kendi derdini anlatırken evin dağınıklığını pek önemsememiştir diye düşünüyorum.

sonuçta davetli misafirin değil.
ütü yapacakmışssın.o bir dağınıklık değil.
iş başındaymışssın daha ne:))
bişey açıklamak durumunda değilsin.
komşun yerine oturana kadar göze en batanları alıverirsin ortalıktan bişey olmaz.

bi an pek pasaklı hissettim kendimi ama içimi rahatlattı biraz yorumunuz
pasaklılık ayrı bir şey .Dağınıklık ev halinde olur .Kızım var 11 yaşında resim yapar el becerisi de yüksek sürekli kağıt kumaş keser bir şeyler yapar .O nedenle oturma odası olan bir ev istedim özellikle. Ani gelen ağır misafir olunca salona alıyorum direk.Ben de çalışan insanım rahatlık önemli benim için .

Benim de tek oturma odam var, bi de başka bi odada bi çekyatla kitaplığım var, orda takılıyorum bazen Oturma odası düzgün olsun işte, hem panik yapmadan, için rahatça ağırlarsın misafiri
Bence senin komşu dert etmemiş bunu ama sen baya dert etmişsin

Ne var ki bunda. Komşuya su verdiğin bardak temizse oturup kalktığı yer temizse ona ne. Orası senin evin anlattıkların da orayı evimiz yapan şeyler. Otel lobisi gibi mi oturucaz hep. Gittiğim evde de beni hep oturduğu odaya değil de misafir odasına(saçma bi kavram) alan kişinin evinde rahat edemem samimiyetsiz gelir. Beni eleştirecek die düşündüğüm kişiler de benim evime gelemez zaten illa görüşeceksem dışarıda görüşürüm.

normalde geceden toparlar siler süpürür öyle yatarım sabahları pırıl pırıl eve uyanmak hoşuma gider şimdi her yer her yerde bulaşıklar bilmem neler ütüler örtüler dedim normal halimde değil de mahrem halimde gördü kadın hep böyle sanacak bi de 2 ay oldu buraya taşınalı çok iyi bi abla ama rhatsız oldum olmadık halde yakalanmaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…