komşu neden hep ev dağınıkken gelir :)))

komşun içini dökmeye gelmiş kendi derdi zaten boynunu aşmış...gelip sana dert yanıyor rahatlıyorsa seni samimi buluyordur dost buluyordur yani ona senin evin değil dostluğun lazım...

senin evinle ilgileneceğini sanmıyorum...

bi eve çat kapı geliyorsan her türlü duruma kendini hazırlıyorsun demektir. dağınıklık benim umrumda olmazdı.

şahsen evime çat kapı gelen misafir için hiç tedirgin olmam ve düzenimi bozmam.Sonuçta çat kapı geliryorsa her türlü dağınıklığa göz yumması gerekiyor.

Annemde hep öyle der benim evime bana kusur bulacak insan evime zaten gelmesin der.

evime gelip dağınıklığına bahane bulacak kişi gelmesin bence benimde çocuktu işti derken dağııklık oluyor kış malum bir odada yatıp kalkıyoruz e dağınık oluyor arada alt komşum geliyor ama dağınık yani ne yapayım .

kapı bebek uyurken çalar, ev dağınıkken misafir gelir, camı silsen yağmur yağar.. hayat böyle..

ben çok rahatım dağınıksa ev habersiz geldiyse samimi olduğum biri oturacak bi yer bul otur derim..

işime gelmeyen biri ise "evde yokum", genelde ışık açık yakalandıysam "çok hastayım" , yok illa girecekse tüm kapıları kapar sadece salonun köşesinde ağırlarım..

emrivakiiyi sevmediğimi bilmeyen yoktur o yüzden nadiren olur..

komple temizliğe girişmeyin -yılların ev hanımı organizasyon becerisi- yoksa henüz.. parça parça yapın..

Çat kapı gelme yakınlığını gören komşu, evin dağınıklığına bakmaz bence. Hem sıkıntıları varmış dertleşmeye gelmiş.

Kendimden bir iki örnek vereyim :) Kimse gelmese de ev dağınık olunca ben rahatsız oluyorum. Mesela ütü odası,giyinme odası aynı odadır bizde. Yıkanacaklar banyoda sepettedir. Oturma odası her zaman topludur. Birşeyi bitirmeden diğerine başlamam. Mesela ütü yapacaksam ve ev dağınıksa falan, ütüleyeceklerimi ütü masasına yığarım, evi toplarım, süpürürüm. Sonra ütüye başlarım. O sırada misafir de gelse sıkıntı olmaz geçerim salona bir tek ütü odası dağınık, kapısını kapattın mı oldu bitti :) Benim iki tane dezavantajım var, çamaşır kurutcak yerim yok malesef salona çamaşırlığı açıyorum. Diğeri de salon sıcak olduğu için 8 kişilik yemek masam 7/24 benim ders çalışma masam oluyor. Hatta acil durumlar için salon konsolunda 1 gözü boş bıraktım, misafir geleceği zaman kitaplarımı falan oraya koyuyorum. Ama ev işi hiç bitmiyor bu bir gerçek :)

olacak her zaman oluyor napalım evim topluydu arkadaşlar geldi benimde küçük oğlum var rafadan yer yumurtayı çay kaşığıyla makinada çıkmamış yumurta kaşıktan arkadaş çay kaşıgımda bişey var dedi bende baktım yumurta dedim bardagını falan değiştirdim ama utanmadımmı utandım olan oluyor napalım kusura bakma dedim ama hala düşündükçe keşke olmasaydı diyorum ... dikkat etsende bi çatlak olabiliyor napalım

AMANNN BPŞVERSENE MİSAFİR GELECEK DİYE ÜTÜMÜZÜ DEMİ YAPAMIYCAZ ÇOKTA TINNN :):)

ama bendede hata yok kalkacaz kalkacaz dediler kalkmadılar hazırlıksızdım önce kahve verdim sonra baktım kalma yok çay koydum dikkatederim yoksa biraz hızlı davrandım

bundan 4-5 ay önce böyle bi tecrübe edindim. 3 haftadır hiç haftasonsuz nonstop çalışıyordum. Müdür lütfedip haftasonu bir gün izin verdi onda da karar verdim evi bir güzel temizliycem diye. Görseniz çamaşırlar yıkanmayı bekliyor. Ocak ,buzdolabi kir pas içinde. Mutfak desen o biçim... bir de evimizde karıncalar oluyor yerlerde karıncalar filan Kahvaltımı ettim tam işe koyulucam sabahın 11inde alt komşu zile bastı. açtım bir iki birşey sordu sonra ben birşey demeden içeri girdi. Tabi ben de yerin dibine girdim. Ben çalışan bir bayanım ve haftalarca evde olamadığım oluyor, ev haliyle kötü bir haldeydi kınadı muhtemelen. Beni birkaç kez kapıda evine kahve içmeye çağırmışlığı benim de gitmişliğim var. bu ona bana sormadan içeri dalması rahatlığını verir mi? 1 yıldır oturuyorum burada.

davetsiz bi insanın evine nasıl girilir anlamıyorum

zaten arkadaşınız sizinle dertleşmeye gelmiş. evinizi haline bakmamıştır bile.
siz kusura bakma dağınığım falan diye söylemediyseniz fark etmemiştir bile

Evine çat kapı gelebilecek komşu ile oldukça samimi olmuşsunuzdur.
Samimiyet varsa da ben ev dağınıklığı konusunda rahatsızlık duymam.
Alışmak lazım insanlık hali.
Sen de onu böyle bulabilirsin sonuçta.

Aman kadın dertli evini mi görür gözü.
Allah yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…