Komşu Oğlumun Bisikletini Kırdı

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.231
113
6 yaşındaki oğlumun henüz binmeye başladığı değeri 7000 olan bisikletini bir maganda fırlatıp kırmış. Üstüne bir de çocuklara kızmış. Keyifle sürüyordu halbuki.
Apartmandaki arkadaşıyla o gün yine site içinde bisiklet sürüyorlardı su içmek için bizim katımıza çıkmışlardı gelirken bisikletlerini de asansörle getirmişler. Sularını içtikten sonra gittiler. Meğer üst katlardan biri asansörü çağırınca bisikletleri o katta çıkarıp fırlatmış atmış. Oğlumun bisikletinin zili kırılmış zincir bağlantısı olan bölüm bükülmüş eğik ve zinciri de çıkmış. Asansör inip bizim katımızda durunca çocuklara bağırmış bir daha bisikletlerinizi asansörde görürsem kırarım demiş.
Yeni taşındık zatı tanımıyorum ama fena sinirliyim bulup çatasım var ortalığı karıştırıp eşimi de bulaştırmak istemiyorum. Ama içime oturdu bu muamele.
Gelip söylese bizimle muhatap olsa çocuğumu uyarırdım. Ya da apartman grubunda yazsa dikkat ederdim. Çocukları tehdit edip mala zarar vermek gibi aşırı tepkinin yanına kalması içime sinmiyor

Adamın bu kadar büyük tepki vermesi çok yanlış uyarabilirdi ya da aileniz hangi katta diye sorup gelip durumu izah edebilirdi. Asansöre bisikletle binmekte bu arada gerçekten uygun bir davranış değil lakin daha bunlar küçücük çocuk kızmak bisikletleri kırmak absürt direk yumuşak bi dille çocuklara bisikletle asansöre binmenin yanlış olduğunu anlatırdım

Haklısınız ben de eşime öyle diyorum yatıştırmak için. Kim bilir ne kadar asansör bekledi diye yumuşatıyorum. Ama yine de fazla buluyorum bu tavrı

Düşünmedim değil ama abartmış mı olurum diye de takıldım

Haklısınız ben de eşime öyle diyorum yatıştırmak için. Kim bilir ne kadar asansör bekledi diye yumuşatıyorum. Ama yine de fazla buluyorum bu tavrı
Tabi ki fazla annemlerin sitesinde koca çocuklar bisikletle ağaçlara sürüp zarar veriyorlar sitenin bütün parkını kırdılar ve bunlar olurken anneleri yanında yani kalkıp çocuklarına ne yapıyorsun diyen yok. Ben çocuklara bir şey bile demedim aslında demem gerekir çünkü parkı mahvediyorlar ya da çiçekleri binlerce lira hepimizden yapım için para alınıyor. Direk yöneticiyi uyarıyorum. Hoş değil onlar kırıyor biz ödüyoruz sürekli kameralar var tespit edip parasını kim kırıyorsa alın diyorum. Sizin olay bir kere sübyan çocuk yani kalkıp oğlum asansöre bisiklet sokmayın bu yanlış vs dıye güzelce anlatması gerekirdi. Baktı aynı mı gelip sizinle iletişime geçerdi. Çok psikopatça bir davranış şekli tepkileri

Düşünmedim değil ama abartmış mı olurum diye de takıldım
Geleceğe yatırım yapıp şikayetçi ol derim. Belli ki kaba ve nefret dolu biri. Yani küçücük bir çocuğun bisikletini de fırlatıp atmazsın. Emin ol ki bu vukuat ilk değildir ve son olmayacak.

Katiliyorum, sikayetci olmalisin.
Iyice muz cumhuriyeti saniyor herkes artık.

Ben olsam şikayetçi olurdum. Bir de anında tepki göstermek gerekiyor. Birisi böyle çocuklarımı tehdit etti. Anında polisi aradım ve ben de adamla tartıştım. Sonra eşim geldi ortalığı yatıştırdi şikayetten vazgeçirdi. Ama adam ciddi olduğumu görünce daha çocuklara bişi demedi. Bisikleti kendi bile isteye mi kırdı asansor mu kırdı orayı anlamadım. Kamera kaydı vardir. Şikayetçi olun. İfade falan alınır kim olduğunu bilmeseniz bile. Çocuklar gösterir şuydu buydu diye

Kim olduğunu da bilmiyorum önce onu öğrenmek gerek oluşacak tatsızlık da rahatsız ediyor öte yandan karşı tarafın rahatlığı...

Bir de ben böyle olaylarda o çocuğa travma yaşayan yetişkinlere aşırı sinir oluyorum. Kendi çocuğum olmasa da müdahale ediyorum. Çocuğum bilmem kaç katı herif parkta salıncak yüzünden küçük bir kızı azarliyordu. Ben de o hayvanla kavga ettim. Tabi bana karşı da alttan almadı ama en azından orda o çocuk annesi babası yokken biri onu savunmuş oldu. Daha az travmadir diye dusunuyorum.

Kim olduğunu da bilmiyorum önce onu öğrenmek gerek oluşacak tatsızlık da rahatsız ediyor öte yandan karşı tarafın rahatlığı...
Polis öğrenir siz uğraşmayın. Karakola gidin şikayetçi olun. Kapı kapı komşulara sorarlar. Kapısına polis gelmesi bile adamın ileriki yapacagi şeylerin cesaretini kırar.

Sitenin çevresinde mevcut ama katlarda ve asansörde kamera yok.
Bisikletleri asansörden çıkarıp fırlatmış.

Toplu yasamin kurallarina uyulsun diye okuzluk etmek anca bizim toplumdan cikabilecek bir oksimoron olsa gerek.

Bisikletin kata cikarilmasi hata mi evet, ama asla karsiligi bisikleti kirmak etmek olmaz, olamaz. Ayrica mala zarar verme hakkini nereden, kimden aldin be Allah'in kibarliktan yoksunu.

Asansorde kamera varsa ve resmi olarak kata asansorle bisiklet cikarmak yasaktir gibi bir site kurali yoksa bi araştırın. Belki dava falan acabilecek durumdasınızdir, su devirde bir cocugun kiymetli malini kirmanin cezasını odesin.

Çocuklar uyarilmali ama ya onların göz seviyesine inip güzelce uyarirsin. Ya annen baban nerde diyip annesi babası ile konuşursun. Çocuğuma şiddet uygulayan çocuklara bile kızmadım bu güne kadar. Uyarmam gereken mevzu olduğunda annesini buldum.annesi ile konuştum. Bazı insanlar özellikle bazı erkekler gücünü çocuk ve kadın üzerinde göstermeyi seviyor maalesef. Ya kendilerine de küçükken öyle yapıldığı için sertler ya güç gösterme arzusu ile bunu yapıyorlar.

Ben yarın ilgileneyim öyleyse bir uyarı şart aman ağzımızın tadı bozulmasın anlayışıyla meydan bunlara kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…