komşu şikayeti

nuanza cocugum agzina koli banti elinide bagliyacak halin benim ust katimdaki cocuk gurultu yapiyo ama biz birgun olsun sesimizi cikarmis degiliz. hatta cok agladiginda bir sey oldumu diye uzuluruz

Çocukların sesi hayatın müziğidir be
O kadar sessizlik istiyorlarsa huzur evine yerleşsinler

kapıcının gelmesinde bi sıkıntı görmedim normal bence. ben olsam insanları rahatsız ettik diye üzülürdüm siz kapıcıyı paylamışsınız. onların mutfak sandalyesi sesi geliyorsa sizin çocukların hangi sesi gitmezki bi düşünün. sizi rahatsız etmeyen seslerden bile insanlar rahatsız olabilirler. birazda onlar açısından düşünün.

bizde bütün gün evde yokuz ama evde olduğumuz zamanı eminim ki komşular anlıyordur sonuçta çocuklu eviz yani.

hafta sonu izninde sabahın 7 sinde bile mi?uykudan öle uyanmak ve imkanı yok uyuyamamak
Haklısınız tabii
Ama çocuk bu oynayacak koşacak bağırıp çağıracak. Özellikle de çocuklarımızı apartman dairelerine kilitlediğimiz bu günlerde en azından hakları diye düşünüyorum bu kadarı da. Anne baba da sakinlik arıyor çoğu zaman susturmak istiyor onların da tek pazarı uyuyabilecekleri tek sabahları var ama söz dinletmek kolay değil ki... Yani siz ne yaşıyorsanız anne baba da yaşıyor aslında

O komşunun rahatsız olası gelmiş
Hiç üzülme bence
Kendisi gelirse cevabını verirsin
Kafaya takılacak bir durum değil

Çocuğu olanlar konuya daha iyimser bakabiliyor ama ben de komşumun çocuklarının sesine tahammül edemiyorum. Rahatsız oldukları için onları suçlamak yanlış olur bence.

Ama bu anne babasının sorunu olmalı,başkalarının değil. Kendi anne babası çekecek tabii bize ne? Aslında çocukları eve kapatmaları yine anne babalarının suçu. Etkinlik adı altında alışveriş merkezlerinde iki palyaço göstermekle enerji attıklarını sanıyorlar. Halbuki sal çocukları güvenli bir parka, pikniğe, vs. Yakınlarda köy varsa götür... Çocuklar bu konuda asla suçlanamaz ama onların böyle olması engellenebilir bence.

nuanza kusura bakmayın fakat kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil diye düşünüyorum. üstelik usül olarak da komşularınız doğrusunu yapmış. biraz empati kursanız haksız olmadıklarını siz de görürdünüz.
düşünsenize koca hafta çalışıyorsunuz. belki de sadece 1 pazarınız var. ama o da ne! uykunuz komşu çocuğunun gürültüsüyle bölünüyor. çok mu hoşunuza giderdi?

Tanismadiginiz icin bence kapiniza gelmesi dogru değil. Hos bi tanisma seklide degil bence

benim pazarım bile yok bazen haftanın 7 günü çalışıyorum çok iyi anlıyorum peki ne yapayım siz söyleyin uyku ilacı mı vereyim çocuklara?sabah ağlamıyorlar ayrıca kızım 3 yaşında bebek de gülücükle uyanıyor sabahları da da da diyor sadece.insan bazen kendi çocuklarını bile çekemiyor ama var mı çaresi koşup oynamayı engelliyorum evde ama konuşmalarını engelleyemiyorum

eğer gerçekten düdük ya da flüt gibi bir ses varsa çok haklılar . bir de haftasonu siz çocukları uyarın gerçekten insanların tek uyuyabildiği zaman . ben çocukluğumdan beri haftasonu ses çıkartmam annem çıkarttırmaZdı . kapıcının gönderilmesine bu kadar bozulmayın bence . çözüm odaklı yaklaşmalısınız. gidip siz kusura bakmayın bundan sonra dikkat edeceğim diyin mesela

sadece o kadarcık şeyden de rahatsız olacaklarını düşünmüyorum açıkçası.. bilemiyorum..

düdük flüt olsa koşsalar zıplasalar zoruma gitmeyecek zaten.10 aylık bebeğe ne diyeyim en çok yapabildiğim kucağımda gezdirmek bi daha aynı durum olursa eşim çıkacak konuşmaya o benden daha ılımlı

Pazar sabahları çocukların gurultusinden uyuyamamaktan bahsetmisler. Bir de düdük demişler. Evinizde düdük var mı? Kızınız pazar sabahi düdük mu çalıyor? Eger oyle bisey varsa üst kat komsulariniz hakli. Siz belki evin hengamesinden ne kadar ses ciktigini anlayamiyor olabilirsiniz. Pazar sabahları kızınızı daha sessiz olması konusunda uyarın. Bebek için bişey yapmanıza gerek yok bence. Onu üst kat idare edecek bi şekilde.
Siz kapıcı ya kızmayın onun görevi bu.
Üst kat komşumuz sizi tanımadığı için araya kapıcıyı koymuş. Buyutulecek bir konu değil özellikle hafta sonları daha dikkat edersiniz.

O zaman onlar düdük sesini başka yerden duyuyorlar. Onların da üstünden geliyor olabilir. Ya da kapıcıya bebekleri çok ses yapıyor demeye cekindiler böyle düdük falan uydurdular. Bebek için yapacak bişey yok. Çocuk gece uyanıp aglayinca siz de ses oluyor diye strese girmeyin. Çok rahatsız olurlarsa gelip uyarılar o sırada siz de söylersiniz bizde düdük yok diye

herkese aynı cevabı veriyorum düdük yok benim kafam götürmez zaten düdüğü kendi çalıştığım iş ağır

Bence kapıcıya araya koymasında bir sorun yok.Çünkü karşısına nasıl birisi çıkacak bilmiyorlar ki.Sizi tenzih ederek söylüyorum bu ülkede kimsenin kimseye tahammülü kalmadı.Ne kadar kibarca rahatsız oluyoruz dese bile karşıdakinin sinirle ne yapacağı belli olmuyor malesef...Ancak şunu söyleyebilirim.Bizim çocuğumuz yok ama alt ve üstteki komşularımın çocukları var çocukları ses yapmasa bile haftasonu haftaiçi sabahın köründe süperge açar.çok erken kalkarlar konuşma sesleri bile duyulur.Allttaki komşum sağolsun yatak odasında geceleri veya sabahları çocuğuyla oynar yüksek sesle konuşur...Gerçekten çalışan insanlar için çok zor oluyor tam yatıyorsun biraz dinleneyim diyorsun pat sesler başlıyor sabahın köründe...Bence çocukları salona almanız mantıklı olur nacizane fikrim... Ama ben komşuları mı uyaramadım malesef kırılmasınlar diye ben çekiyorum

Insanlarda hiç anlayış kalmamış. .Bizim üst komşu sabah 6 da metalika ile başlıyor güne 11 gibi Candan Erçetin ile son buluyor ..1 kere olsun bu ne demedim 1 bekar adam oturuyor demek ki belkide sıkıntılı. .
Ama geçen ay bir elbise mi yikadim ve ıslak olarak asmam gerekiyordu. Alt komşunun vs çamaşırı asılı değildi ben yinede ennn uca astım ki sorun olmasın diye. .teyze çıktı camina su damlası damladı böyle olmaz yeni gelinsin heralde banyona as birdahakine dedi. .ki ilk defa birsey astım balkona. .ses etmedim
Bir gün sonra sabah ezanı bir baktım pat pat pat bizim teyze hali çırpıyor, bende açtım camı sanki başkasına der gibi onun duycagi şekilde kış günü 1 damla suya laf ederler yeni gelin diye küçümserler haklılar herkez uyurken yapacak kadar kurnaz olamadım dedim ..hem halıya içeri çekti. . Hak edende var
Yani..

Bizimde üst katımızda, 2 çocuklu bir aile var.kızım 1 yaşında, evet biz de çok rahatsız oluyoruz seslerden ama şimdiye kadar ne kapıcıyı gönderdim ne kendim çıktım. Çocuktur ne kadar engelleyebilirsin ki, 5 dk dursa 5dk sonra yine başlar.. Sonuçta bnm de çocuğum var, Allah ömür verirse o da büyüyecek..
Ve sonuç olarak biz oda değiştirdik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…