Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sİzin komşular çok sakinmiş valla ben olsam gıcık olurdum hele de taşınıp da kapıma gelecek adam 9.30 a kadar yaptın yaptın gerisi alakadar etmez diyecek ay olayyy. Benim de küçük çocuğum var ama hanımefendi apartmanda yaşamayı bilmiyor musunuz siz? Saat 11-12 ye kadar hele de taşınma işi olan insanlara karışamazsınız. Ne hakla 9 da kapıya gidip yarım saat mühlet veriyorsunuz. Bina sahibi bile olsanız ki değilsiniz bi yere kadar yani. Eşiniz de siz de haksızsınız. Oturup mantıklı düşünün insanlara da zorluk çıkarmayın ayıptır.

ya ben kanununda da değilim ki. esim öyle kapı yumruklayarak gitmitor kimsenin evine ama karşı taraf höt höt konusunca sinirlendi.

diğer olayda zaten adam 2 saat müsaade ebilir misiniz diye kibarca sordu. esim de cocuk uyumaya calisiyor ama çok huysuz, yarın bitirseniz olmaz mı dedi. adam da son bir işim var yarım kaldı yarım saat onu halledeyim dedi esim de tamam dedi.

ertesi gün güzdüz tüm gün matkap sesi vardı yani vakitleri varmış gayet.

bir de alt kattaki komsuyu esim uyardığında adam “biz imamız yalnız” diyor üstten üstten. esim de haliyle sinirlendi. banane imamsan dedi. kavga öyle çıktı zaten. öyle vurmalı kırmalı bir kavga da değil, sesler yükseldi. zaten yönetici hemen indi ve sakinleştirdi olayı.

ben anlayıssız bir insan değilim ki. tasınmanın ne kadar zor olduğunu ben biliyorum. 7 y içinde iki kez tasındım.

analamıyorum gercekten insanları

Sürekli gürültü olsa haklısınız derdim ancak yeni bina taşınma işleri var yani bu geçici bir süre ve insanlar gündüz çalışıyor haliyle mecburen, evet saat 10 da matkap sesi kötü olsa da, mecburen böyle yapıyorlar çünkü taşınma yerleşme işlemleri böyle . Biraz anlayış göstermeniz gerekirdi tabi rahatsız olmanızı anlıyorum ama dediğim gibi geçici bir gürültü bu. Yapıcı olmak yerine apartmanın sürekli sorun çıkaran ailesi gibi görünüyorsunuz buradan maalesef

hey masallah

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz?
Madem kendini paragraf paragraf savunacaktın ne diye bu soruyu sordun?
Son zamanların yeni trendi bu galiba. Fikir alınmak için konu açılıyor haksız bulununca da ama öyleydi de yok şöyleydi. E madem haklısın ne diye soruyosun? Bizi haklılığına ikna etmek için mi? Hayır olmucaz

Zamanında gürültüden çok çile çekmiş su an 2 yaş annesi biri olarak size tavsiyem uyudugunuz odaya hoperlor lambadan takıp beyaz gürültü açın öyle uyutmaya ve uyumaya çalışın.bu tarz insanlar anlamaz kendinizi yipratmayin. Uyarmanız veya polis zabıta mahkemeye başvurmanız hiç bir işe yaramaz bu yollardan gectik. Tek çözümü bu sabır diliyorum.

sadece matkap çalıştırmayın dedik.

ikinci olayın nasıl olduğunu anlattım. yarım saate bitir diye emir vermedik. adam yarım saatilik bi işim var onu tamamlayayım dedi esim de tamam dedi. hatta ayrılırken kusıra bakmayın ama cidden korkuyor cocuk dedi. o olayda zaten adama bir dey demedim. karısı arkadan “yapacak bir sey yok bizim de isimiz var” dediği için kızdım

Araba parkı konusunda haklı , taşınanların gürültüsü konusunda haksızsınız maalesef.

pişpiş sesi açık odada. ama uyanıyor ne yapayım. saat kaç oldu hala uyutmaya calisiyorum su an.

ben kimse gürültü yapmasın demiyorum veya arada bir tabii ki gece halledilmesi gereken bir sey olur. ama bi söyle, haberim olsun ona göre bir çözüm bulayım. bana da yazık günah değil mi? sabah 7den beri ayaktayım. cocuk uyuyacak mı belli değil.

ama hala saygısız olan, anlayışsız olan benim.

Fazla mı yükseldim Kırmak istemedim hele de hamileymişsin ama biraz daha hoşgörülü olmanızı tavsiye ederim. Taşınma telaşındaki insanları böyle zora koymamalısınız. Yasalar bile 22 ye kadar müsade etmiş komşular size göre ayarlayamaz programını. Elbette her gün matkap yapılmaz ama taşındıklarını belirtmişsiniz ve bu konuda haksızsınız.

ya şimdi kk matkap sesini mi savunuyor ya inanamıyorum gözlerime
ÜSlup sıkıntılı belkide anlatamadınız mı kendinizi nedir
Gıcık bulmuşlar sizi yoksa yemin edebilirim o saate matkap sesini onaylanmayacağını burada ama kanıtlayamam

Araba parkı konusunda haklı , taşınanların gürültüsü konusunda haksızsınız maalesef.
ya yazdım defalarca, bir daha yazayım. belki çok takıntılıyım, kabul ederim.

ama gğndüzden haner vermek, su saate kadar matkap çalışacak simdiden özür dileriz demek hiç zor değil.

bak bu geceyi anlatayım sadece. 21.10da uyutmak için odaya geldim. 5 dk sonra matkap sesi basladı. bir de tak tak sesler. cocuk 4-5 kez tam dalacakken uyandı. neyse pişpiş sesi vs uyudu. yatırdım salona gittim daha mutfağı toplarken ağlayarak uyandı. bu süre içinde de esim gruba yazıyor, bu saate bırakmasanız vs. kimse takmıyor. 2 kere daha uyandı cocuk. esim en son yöneticiyi aradı ve saat 23e doğru sükür bitirdiler.

su an saat 01. ve cocuk hala ağlayarak uyanıyor. cünkü bir kez huzursuzlandı. esim yok, ben yalnızım ve uykusuzum. haliyle belki bu zamana kadar sinirlenmediğim kadar cok sinirlendim bu gece.

Yani gürültü hoş değil uyarılabilir normaldir. Tolerans gösterilebilir taşınma yerleşme esnasında, siz daha çok bina bizim kafasına girmişsiniz diye gördüm. Şu saatten sonra ses yapamaz, şuraya park edemez. Kimse sizin kurallarınıza uyamaz. Toplulukta yaşandığı taktirde gürültü olabilir, hatalı parklar olabilir. Adam camiye okey oynamaya gitmiyor sonuçta namaza gitmiş belli ki, ne yapsın namazı bozup çıkıp gelip gönlünüzü hoş mu tutsun? Sizin tutumunuz çok yanlış. Adamın kapısına inip kavga etmek nedir? Gürültüden rahatsız olup tüm binayı rahatsız ediyorsunuz. Karşı tarafta haklı değil ama sizde haklı değilsiniz

tabii ki bana göre ayarlamasın ama haber versin. cocugu uyutmak için çabalarken bi anda matkap sesiyle irkilmek de hoş değil.

cocuk uyumayınca ve o sinirle belki ben çok öfkeli yazdım ilk mesajı bilmiyorum, olabilir. ama cidden tükendim. günlerdir dayanılmaz diş ağrısı, üstüne bu, üstüne cocuk yarım saatte bir ağlayarak uyanınca buraya yansımıs sanırım son durum da bu.

Eklentiler

• IMG_7457.webp
    41,2 KB · Görüntüleme: 115
Bence yazdığınızi bi tekrar okuyun, adam 2 saatlik işim var dedi, eşim olmaz çocuk uyuyacak dedi şeklinde ilerliyor konuşma. Her gün olsa yada sürekli başka ses olsa sonuna kadar haklısın ama taşınmak zaten taşınan insan içinde zor, o ses kimseye senfoni gelmiyor siz bunu bile bile kapıya gidip insanlara çocuk uyuyacak bilmem ne diyosunuz. Babane sizin çocuğunuzdan diyebilir, sizde banane sizin tadilatınızdan diyebilirsiniz finalde iş polise şikayet olsa gelmezler bile, gelselerde ses ölçümü olsa 1-2 günde onların işi biter ee sizde bebek var büyüyecek ses hep olacak. Kötü olduğunuzla kalacaksınız. Tolere etmezseniz tolere edilmezsiniz. Kapıya gitmek çok kabaca, yöneticiye yazmalıydınız o uyarmalıydı.
Onun taşınması 2-3gün, yarın öbür gün çocuk diş çıkarır, karnı ağrır bi şey olur o hafta full ağlar, bilemezsin, kapıya gelsinler hoşuna gidicek mi?
Benim kızım 2 yaşa kadar hiç uyumayan bir bebekti bazı geceler çığlık ata ata ağlardı yani o gece sessizliğinde duyulmaması imkansız, sabah olur alt kat komşuma hakkınızı helal edin çok ağladı gece dediğimde biz onun sesini hiç duymuyosuz sakın canınızı sıkmayın cevabını aldım. Duymamaları imkansız, neden böyle dediler bende binaya ilk taşınan biriyim herkesin gürültüsü oldu illa, kimseye zıt gitmedim. Gün geldi ben ses yaptım karşılığında önemli değil demek yerine biz duymadık cevabını aldım. Ne ekersen onu biçiyosun.

ilk mesajı sinirle dan dan yazmısım. biraz öyle anlaşıldı sanırım ama detayları yazdım.

hatalı park etti, bir sey demedik uyardım. ama ben çıkar çıkmaz yine oraya çekti aracını. üstüne bir de bizden şikayetci olmus namaz vakti de değildi bu arada. caminin bahcesinde cay ocağı var orda takılıyorlar

Yeni taşınanlar için birkaç gün idare edilmesi gerekir. Çünkü herkes taşınırken tüm gün izin alamıyor. Empati kurmak zorundayız. Kolay değil elbette bizim de çoluk çocuğumuz var bazen hasta oluyor öyle denk geliyor onda bile ya saat 23 e kadar idare ederim ya da çok kötü durumdaysam rica ederim durumu izah edip. Nasıl ki komşum saat 21 de gelip beni uyaramazsa ben de onun kapısına gitmem. Zaten her gün matkap işi de olmuyor kimsenin. Kimse sizin keyfinize göre ayarlayamaz işleri. Önceki saat yazınıza katılmıyorum. Herkes memur değil bazıları 20.00 de çıkıyor işten. Keşke sandığınız kadar kolay olsa çalışma şartları da herkes önemli işleri olduğunda gün boyu izin yapabilse kimse rahatsız olmasa

Kolay gelsin ya yavrum saat 1 buçuk sinirler yıpranmıştır haliyle bebek, gürültü, üstüne bdv nin huysuz yazarları
Bu konuyu kapatın daha fazla sinirleriniz yıpranmasın diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`