- Emoji Skoru
- 13.059
- Puanlar
- 228
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
bu gece uyusun da onu da halledicem insallahSizin çocuk büyüyüp biraz gürültü yapmaya başlasın fikriniz değişir. O zaman da sizin kapınıza gelirler
Apartman hayatında zor işte kuzum . Güzel sanatlar müzik bölümü öğrencisi komşum vardı mesela . E okuldan gel yemek duş vs saat 8 den sonra çalışabiliyordu müzik aletini . Valla bi süre sonra o sese hepimiz alışmıştık.yavvv gece 9dan sonra sakin takılmak çok mu zor?beynim durdu resmen
alışır insallahApartman hayatında zor işte kuzum . Güzel sanatlar müzik bölümü öğrencisi komşum vardı mesela . E okuldan gel yemek duş vs saat 8 den sonra çalışabiliyordu müzik aletini . Valla bi süre sonra o sese hepimiz alışmıştık.
Hanımefendi meseleyi çarpıtıyosunuz. Otoparkta girişinizi kapatan adama buraya park etmeyin demek en doğal hakkınız ama diğer kadın için izin verdik demeniz komik nesiniz siz trafik polisi mi? Yönetici mi? Benim anlayış dediğim nokta, her matkap sesinde veya saat tam 9 olduğunda eşinizi kapıya döküp komşu darlamanız. Burası bir apartman, otel değil. Yeni taşınanlar olacak, yerleşenler olacak, haliyle ses de olacak. Kendi aracınızın arkasına araba çekilince kıyameti koparıyorsunuz ama siz de her akşam matkap sesi için insanların kapısına dayanarak komşularınızın huzurunu bir nevi bloke ediyosunuz. Otopark meselesinin çözümü basittir, yöneticiyle görüşülür, yerler netleşir ve konu kapanır. Ancak bu aşırı tahammülsüzlükle o binada kimseyle huzurunuz kalmaz. Ben dört aydır yan dairemdeki çocuk sesine de tadilata da insanlık halidir deyip susuyosam bu benim zayıflığım değil şehirde bir arada yaşama adabımdır. Siz bu tavırla devam ederseniz yarın öbür gün sizin çocuğunuz ağladığında veya evde koşturduğunda kapınızdan şikayetçi komşu eksik olmaz. Biraz esnek olmanızda fayda var, dünya maalesef sadece sizin etrafınızda veya sizin uyku saatinize göre dönmüyor.benim istediğimi değil, insani olanı yapmak zorunda. sen söyle o zaman. aracım içerde, dısarı çıkmam gerek ve girişte iki araç girişi kapatıyor. ayy anlayış diyip taksi mi çağırayım?
ben izin vermedim, ne minasebet yaa. yöneticiden ricacı olmus kadınHanımefendi meseleyi çarpıtıyosunuz. Otoparkta girişinizi kapatan adama buraya park etmeyin demek en doğal hakkınız ama diğer kadın için izin verdik demeniz komik nesiniz siz trafik polisi mi? Yönetici mi? Benim anlayış dediğim nokta, her matkap sesinde veya saat tam 9 olduğunda eşinizi kapıya döküp komşu darlamanız. Burası bir apartman, otel değil. Yeni taşınanlar olacak, yerleşenler olacak, haliyle ses de olacak. Kendi aracınızın arkasına araba çekilince kıyameti koparıyorsunuz ama siz de her akşam matkap sesi için insanların kapısına dayanarak komşularınızın huzurunu bir nevi bloke ediyosunuz. Otopark meselesinin çözümü basittir, yöneticiyle görüşülür, yerler netleşir ve konu kapanır. Ancak bu aşırı tahammülsüzlükle o binada kimseyle huzurunuz kalmaz. Ben dört aydır yan dairemdeki çocuk sesine de tadilata da insanlık halidir deyip susuyosam bu benim zayıflığım değil şehirde bir arada yaşama adabımdır. Siz bu tavırla devam ederseniz yarın öbür gün sizin çocuğunuz ağladığında veya evde koşturduğunda kapınızdan şikayetçi komşu eksik olmaz. Biraz esnek olmanızda fayda var, dünya maalesef sadece sizin etrafınızda veya sizin uyku saatinize göre dönmüyor.
söyle söyleyeyim; 3 kat üstümüzdekilerin matkap sesi sanki bizim duvarı deliyorlar gibi geliyorNe kadar tepki almışsınız ya sayfaları da okudum sardı baya beni
Açıkçası toplumda direkt kapıya gidip sesi kesin çocuk uyuyacak geçerli bir sebep değil. Taşınmak gibi bir durum olunca birkaç gün idare edilmesi gerekiyor. Çalışan insanlar için de bu süreç akşam saatine kalabilir. Bütün apartmanın matkap sesi sizin eve gelmez diye düşünüyorum hani alt üst yan dairelerde taşınma gördüğünüzde belki ailenizde kalmanız daha iyi olur bebeğiniz korkuyorsa.
Üstelik kavga da olmuş sonuçta yüz yüze bakılacak gerek var mı? Bu durumlarda siz gergin oluyorsanız eşinizi de gaza getirmeyin derim. Üst katımda bir tadilat vardı bugün 00.30 gibi bitti bugün cumartesiydi. Kızım da 22.00 de uyumuş olurdu normalde korktu uyumadı ben de küvetini doldurdum biraz oynattım oda değiştirdik falan kucakta idare ettik. Evet benim de konfor alanım bozuldu ama eşimi de göndermedim bunun için. Kim ister o saatte böyle şeylerle uğraşmak demek mi vakit buna uydu. Biraz daha sakin kalın bebeğinizin de ortamını germeyin. Oda değiştirin ne bileyim biraz arabayla gezdirin hem eşinizle bi kahve içmiş olursunuz? Komşuluk önemli.
ya tamam ama haber ver bari dısarıdauyutayım cocuguMatkap sesi deli eder insanı fakat insanlar da evlerine yerlesiyorsa bir süre göz yumulabilir.Benimde en nefret ettiğim ses fakat onlarda bayilmiyorlardir kendileride o sese .Bir süre tahammül eder anlayış gösteririm tabiki belli bir saati geçmemesi gerekiyor sabaha kadarda değil heralde .Benim kapıma bebek için ricada bulunan birisi gelse ben kiramazdim diye düşünüyorum.Cok arada kaldım yorumları okuyunca .Bence kapı kapı gezmeniz sonuç vermez.Hemen şikayet de etmemek lazım sonucta yüzyüze bakılıyor . Sürekli aşırı gürültü ise kafasına göre sürekli evde aşırı gürültü tabi o zaman kimse komşu falan dinlemez.Fakat çoğu zaman idare etmek gerekiyor .Bazen onlar sizi bazen siz onlari .Yada müstakil ev buda bütçe ve tercih meselesi .Kesin çözüm ama.
O nasıl bina yavsöyle söyleyeyim; 3 kat üstümüzdekilerin matkap sesi sanki bizim duvarı deliyorlar gibi geliyor
Kesinlikle öyle, karşılıklı anlayış olunca kimse kimseye düşman olmuyor. En güzeli bu :)Arttırıyorum yan komşumun oğlu müzisyen belirli dönemlerde sınava hazırlanıyor. Annesi bir kaç kere özür diledi ama sorun etmedim asla. Kızımı odama aldım. Şimdi benimki ara sıra taşkınlık yapıyor. İdare ediyoruz birbirimizi:)
Sizin anlatım tarzınızdan o izni bizzat sizin verdiğiniz sonucu çıkıyor, ben de doğal olarak bu üsluba göre yorum yapıyorum. Kimin kime ne münasebetle izin verdiği benim derdim değil ama siz burada olayları anlatırken kendinizi otoparkın sahibi veya binanın hakimi gibi konumlandırırsanız tepki görmeniz çok normal. Önce kendinizi, tavrınızı ve kurduğunuz cümleleri daha net ifade edin ki biz de ona göre yerli yerinde yorum yapalım. Neyse biz sizinle aynı noktada buluşamayacağız belli ki uzatmaya gerek yok. İyi geceler.ben izin vermedim, ne minasebet yaa. yöneticiden ricacı olmus kadın
Onu bilemiyorum o komşuyla aranızda bir mesele size haber vermeleri yada vermemeleri gruba yazmaları.Onlarin düşünce tarzını bilemiyorumya tamam ama haber ver bari dısarıdauyutayım cocugu
Bizimkiler dizisi geldi aklıma. Sen çok yaşaTutarım zabtı, attırırım apartmandan mı dedi kocanız?
Evet de komşuların da her gün sadece 1 saat matkap açması atıyorum 3 günde olacak işin 2 hafta sürmesi demek. Herkesin hayat kalitesini düşüren şey farklı sizinkini çocuğu uyutmak düşürür karşı tarafı 2 hafta boyunca işten sonra doğru düzgün dinlenememek düşürür. Siz sadece kendi çekeceğiniz zorluğa odaklanıyor ve sizi strese sokacak şeyleri "en önemli" görüyorsunuz.cocugunuz olmadığı belli. cocugun bir gece uykusunu 2 saat rötarlamak bana gğnlerce uyku düzenini geri rayına sokmam için zorlanmak demek
Bina yalıtım olarak zayıf olabilir bir diğer sebepte bina tam dolu olmadığı için ses yankılanıyordur.söyle söyleyeyim; 3 kat üstümüzdekilerin matkap sesi sanki bizim duvarı deliyorlar gibi geliyor
Demek muamma...Evet problem sizde. Yeni taşınan insanlara biraz muamma gösterebilirsiniz. Sürekli şikayet şikayet. İnsanlar da yılar. Ev alma komşu al. Ne güzel söylenmiş.