Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak.
Adam 2 saatlik işi olduğunu söylediği zaman eşiniz olmaz demiş ve emrivaki şekilde yarım saate bitirin demiş. Şimdi de diyorsunuz ki en azından haber verselerdi. E haber verselerdi anlayışla mı karşılayacaktınız sanki?

Allah yardımcınız olsun. Bazen üst üste gelir her şey. Sizinki öyle olmuş biraz.

Anlayış göstermezseniz yarın öbür gün çocuğunuz evde koşturunca ağlayınca da size göstermezler. Yan dairemdekilerin yeri geldi gecenin bir vakti matkap sesi yeri geldi çekiç sesi her şeylerini duyuyorum onlar taşınalı 3-4 ay olmuştur her gün böğüre böğüre ağlayan bir çocukları var ki bir ara çocuğu dövdüklerini bile düşünüyordum bir başlayınca asla susmuyor çünkü. Güzelce uyuyup dinlenmem gereken bir işim var ama 3-4 aydır doğru düzgün uyumayı bırak dinlenemiyorum bile çocuğun ağlama sesinden başıma ağrılar giriyor ama bir kez olsun şikayete gitmedim çünkü anlayış :) park yeri de babanızın yeri değil kimse sizin her istediğinizi saati saatine yapmak zorunda da değil.

Bence siz biraz daha insanlarla üslup üzerinde durmalısınız. Metropol şehirlerde yaşıyoruz artık, gecekondular, müstakiller, komşuluklar yıllar öncesinde kaldı. Duvarların kağıttan farkı yok.
Benimde bir bebeğim var 8 aylık anlayabiliyorum sizi. Bebekten önce benim çok ciddi bi ses hassasiyetim var bende uyuyacağım zaman 0 ses isterim ama gelin görün mümkün değil. Bebek bunlar, bugün 8 de uyur yarın 9da . Gayet normal şeyler bunlar.
İlk evlendiğimde ilk evimize taşındığımızda yanımızdaki kadın bize gece gündüz rahat vermiyordu, bebek uyuyo bebek uyuyor zırt pırt kapıya geliyordu. Ve bu gerçekten hoş değil. En son bağırıp çağırıp kapıdan yolladık bidaha cesaret etmedi, ki yine üst katıma bir aile taşındı bikaç sene sonra, 6.kattayım 7 ve 8i almışlar iki daireyi birleştirip dublexe çevirdiler gürültüyü siz düşünün, gündüz ustalar gece ev yerleştirmeleri. 2 ay sürdü ve ben lohusaydım yeni doğan bir bebeğim vardı. Güzellikle o gün hangi odada tadilat yapacaklarsa söylüyorlar bende o odadan uzak duruyordum ki bebeğimi de gürültüye alıştırdım düğünde bile uyuyacak kadar umursamaz .
Bu kadar kasmayın, elbet uyuyacak. İnsanlara anlayış gösterin illa yerleşecek. İlla gürültü bitecek. Siz geçimsiz olursanız eğer emin olun komşularınız daha gıcık olur. Şahsen beni gece uyutmayan komşularıma sabah 7-8de konserler veriyorum. Zıtlaşmayın insanlarla :) bazen sizden daha gıcıkları olabiliyor.

gruba defalarca yazdıktan sonra kapıya gitti esim. tabii ki benim de yarın bir rahatsızlık verdiğim durum olabilir ama gruba yazılanlara bakarım.. hadi görmedim kapıma gelene benim esim de “valla saat 12ye kadar dayanın” ya da “ei2 saat daha sabredin susacak cocuk” demem. en azından mahcup olurum ya.. engelleyemediğim bir durumsa yeminle alır cocugu çıkarım, engelleyebildiğim bir seyse zaten engellerim.

mevzu gürültü değil, belki bilmiyorlar olabilir. tüm bina benim cocugun uyku saatine göre yasamıyor. ama uyarıyoruz gelen tepki çok saygısız. “yapacak bir sey yok” ne demek? ya kadının esi gayet mahcup kusura bakmayın vs diye konusuyor, kadın arkadan höt höt konusuyor. dediğim gibi zaten onlarla bir tartışma olmadı. adam elimdeki işi bitireyim bir yarım saat dedi esim de geldi eve, az sonra bitecek biraz emzir cocugu oyala vs dedi.

ben toplu yasam alanlarında bu tarz seylerin olabileceğinin tabii ki farkındayım. ama insanlar rahatsız oldu diye bunu suç görmek de yanlış. sadece ikimiz olsak sabaha kadar yapsın en kötü sabah yatar uyurum, bitecek dimi bu iş bi ara, onlar da uyuyacak. ama cocukla öyle olmuyor işte. yemin ederim hala uyutmaya uğraşıyorum. millet de burda “bir senin mi cocugun var, yok oğlusuna sunu bunu yap” diye ahkam kesiyor. keske o kadar basit olsa

Çocuğunuz için hassassınız bunu anlayabiliyorum ama maalesef istenmeyen gürültüler heryerde . Bizim okulun dibinde de hergün ABD protesto ediliyor bağır çağır müzikli hatta. Ders işlenmesi zorlaşıyor e napalım idare ediyor herkes .Gidip kavga mı etsin okul yönetimi ya da öğrenciler ? Bazen duymamayı görmemeyi bilmemeyi tercih etmeli hayatta .

benim istediğimi değil, insani olanı yapmak zorunda. sen söyle o zaman. aracım içerde, dısarı çıkmam gerek ve girişte iki araç girişi kapatıyor. ayy anlayış diyip taksi mi çağırayım?

ben ederim ama ikisi farklı. ne bileyim artık beynim de durdu. gidip vericem cpcugu simdi siz uyutun diyicem yıprandım

Ben konuya farklı bir yerden değineceğim. Bizim komşumuz da bebeğinin uyku konusunda çok hassas ama sizden biraz fazla. Bizim evimize 7den sonra misafir gelince bile deliriyordu sonra eşim biraz çıkışınca bizden vazgeçti neyse 3 sene böyle yoldan geçen insanlara bile taktı çocuk büyüdü falan ama bu uyku sessizlik meselesinden karı koca hastanelik oldular. Sürekli terapi alıyorlar en son adam bütün evi aşağı indirdi. Velhasıl biraz geçimli olmakta fayda var.Bu konu haricinde inanılmaz negatif enerjiniz var.

belki de bilmiyorum. cok üst üste geldi her sey yoruldum. ama cok bir sey de istemedim be

Şuan uykusuz ve yorgun döneminde olduğun için böyle düşünüyosun. Yoksa tepkiler gayet normal. Ben aylarca 2 saat uyku ile işe gittim geldim kabus gibiydi öğlen uykusunda işte olduğum için o zamanda uyuyamıyodum. Yani uykusuzluğu çok çok iyi bilirim, ekstra sinirli olman bu yüzden. Hadi sen emzikli ve gebesinde eşine ne oluyor anlamadım bu kadar fevri, sizin bugün gösterdiğiniz tüm anlayışlara daha sonra ihtiyacınız olacak.

belki de bilmiyorum. cok üst üste geldi her sey yoruldum. ama cok bir sey de istemedim be
Anlayabiliyorum, uykusu gelip uyuyamayan bebek anneyi darlar. Sizin siniriniz birazda burdan geliyor. Yapacak birşey yok bebeklerinde açma kapama tuşu yok öyle böyle geçecek herşey. Siz kendiniz için zorlaştırıyorsunuz sadece

Arttırıyorum yan komşumun oğlu müzisyen belirli dönemlerde sınava hazırlanıyor. Annesi bir kaç kere özür diledi ama sorun etmedim asla. Kızımı odama aldım. Şimdi benimki ara sıra taşkınlık yapıyor. İdare ediyoruz birbirimizi:)

belki de doğru. esim bir olayda karsıdan gelen yepki yüzünden yükseldi.

ama sanki ıyarmazsam hep böyle gidecek gibi hissediyorum.

Gece çalışıp gündüz uyuyan meslekler yapan komşularımız da var. E onlar için evde mum gibi mi oturalım sessiz sessiz . Süpürge de yapıyoruz mobilya da çekiyoruz müzik de açıyoruz , yürüyüş bandı da kullanıyoruz çamaşır da yıkıyoruz vs. Bazen bazı durumlara ya katlanacaksın ya da kendi yaşantına uygun yerlerde yaşayacaksın.

cocugum seste uyumaya alisik. ama korkrak uyandığında çözümü olmuyor iste.

yavvv gece 9dan sonra sakin takılmak çok mu zor? beynim durdu resmen

Sizin çocuk büyüyüp biraz gürültü yapmaya başlasın fikriniz değişir. O zaman da sizin kapınıza gelirler

belki de doğru. esim bir olayda karsıdan gelen yepki yüzünden yükseldi.

ama sanki ıyarmazsam hep böyle gidecek gibi hissediyorum.
2 sene uyumayan bir anne olarak bir daha doğurursam uyku eğitmenlerimi seçtim

Eklentiler

• IMG_9957.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 23
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`