• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben de sesten rahatsiz olmam. Insaat sesinde bile soylensem de yatar uyurum. Ama sabah ise gidecekken yatak odamin penceresinin önünde, ki yaz vakti pencere de açık, çocuk çığlıkları da olmasin artik insaf ahshd

Hatta bu komsum benim yatak odamin onune sandalye masa koyup misafirlerini agirliyordu. Dedim bak ben erken yatmiyorum tamam takilin burada ama 11 gibi de artik evinize girin yani. Senin misafirlerinle mi uyuyacagim ben? Kocasi tamam dedi, kadında bir afralar tafralar sanki kendi salonundan kovuyorum. Yine sinirlendim bak.
bizim de binanın yanında park var mesela bu insanlar aksam cocuk sesi gelince çıkıp cocuklara bağırıyor. gecen gün gözümün önünde çocuğun bisikletini tutup fırlattı adam.

ben bundan rahatsız olmuyorum hatta bir keresinde esim sahit oldu adama “abi cocuklar oynuyor ne olacak” vs dedi. gitsinler diğer parkta oynasınlar diyor iftarfan yarım saat önce falan.

ben sürekli üst kattan koşturma sesi geliyor mesela asla laf etmedim. bazen gece saat 10-11e kadar sürüyor cünkü sesle ilgili bir problemim yok, cocuktur olur diyorum. ama matkap sesi çok farklı. her isin bir vakti var. biraz sağduyulu olmak zor değil ki.

anlayış gösterilecek seyler tabii ki var ortak alanlarda yasıyoruz ama bu saygısızlık bana göre. 30 yasındayım ilk defa gece vakti gürültülü tadilata girişildiğini ilk defa burda gördüm ve tek bir daire değil. dediğiö gibi hep farklı daireden geldi gürültü.

neyse en son toplantı yapılmaya karar verildi artık. en sağlıklısı direkt bina sakinleriyle ortak bir karar vermek. belli ki kimsenin derdi kimseyi ilgilendirmiyor bari direkt kural koyulsun ki kimse kötü olmasın.

ayrıca otoparkta da kendimize yer gasp etmedik. o köşeye kimse araç çekeniyordu cünkü çıkışta bi kaç manevra yapmak gerekiyor, kolonlar o bölgede çok sık. öncesinde sürekli araçlar sıkıştığı için biz de bari oraya çekelim, ne kimsenin çıkışını engelleyelim, ne de onlar bizi engellesin dedik.

yani su an herkes yer seçmek istese o yeri kimse seçmez. bina benim değil. benim hakkım bir daire ile sınırlı. kaldı ki benim dahi olsa sonuc değişmiyor.

gecimsiz insanlar da değiliz. ama insan gibi derdimi anlattığımda bana üstten üstten konusulunca sinirleniyorum.

Akşam 9 dan sonra çamaşır makinesi bile açmıyorum.Eşim zaten çok hassas.Tv nin sesini bile çok açmamaya çalışır kimse rahatsız olmasın diye o saatte.
çalışan çamaşır makinesini kapatmışlığım var benim. belki de kimse rahatsız olmayacak ama ne gerek var ortam yaratmaya?

Otopark mı burası, garaj. Çocuğunu düşünerek sıkıştırma sende arabanı oraya madem
Yol kenarına park et sorun yaşamak istemiyorsan
ya iyi misiniz? 😂😂 adam otopark girişini kapatıyor, içerisi boş istese çeker. arkadama araç çekmesinler diye buraya bıraktım diyor adam. yani o sorun yasamasın ama diğer tüm bina sakinleri yol kenarında park yeri mi arasın? 😂😂

Üst katimdaki cumarteside dahil çalişiyor kadın aksam 8 de anca geliyor ev süpüyor çamaşır yıkıyor bu kağıt gibi evlerde de herşey duyuluyor napim şimdi bu kadın ne zaman temizlik yapacak.
Sanki bana doğurdun senin bebenin sesinede komşuların bayılmıyordur
onlar da bana tasınmadı o zaman. benim cocugum kimseyi ilgilendirmiyorsa, onların işi de beni ilgilendirmiyor. maasını alıp da bana mı bakıyor?

olayı nerelere çekiyorsunuz, cok sasırıyorum ya. anlayış karşılıklıdır. benim bebeğim var, baskasının belki hastası var, belki sabah erken saat işi var. zor değil anlamak

Aynen . En tuhafını anlatayım da şaşır . Eski mahallemde oluyor . Bir komşumun kızı evleniyordu . Erkek tarafı gelin almaya geldiler salona götürmek için Anadolu ailesi heveslenip davul tutmuşlar . Apartman bahçesinde davul eşliğinde en fazla yarım saate gideceklerdi ki bir komşu jandarmayı aramış gürültü var diye, jandarma da mecbur geldi . Çok şaşırmıştım bu kadar da tahammülsüz olunur mu diye? Düğün evde olmuyor. Yarım saat sık dişini giderler zaten .
Ay bak bu da ayıp... Ortası yok insanımızın

Konu sahibi birazcık 😅 prensens biri oldugu icin bu kadar tepki goruyor.

Tasinma asamasinda 2-3 gun gec saate kadar gurultu olmasi normal ona yukselmeniz yanlis olmus. Boyle durumlarda bence annenlere yada kvye gidip kalabilirsin. Ben de hamileligimin son ayi + bebekle ilk 2 ay ust komsumun komple evi bastan yapmasini cekmistim gercekten zor oluyor. He haberim vardi, binanin girisine su su tarihler su su saatler arasinda insaat sesi olacak ozur dileriz tadinda bir kagit asmislardi. İnsanlarin kaisina dayanip kavga etmek cirkin bi durum.
Otopark olayinda ise hem adam hem kadin haksiz. Araba park etmeyi bilmiyorsa ogrenecek. Girisin yarisini kapadim diger yarimdan gecin diye bisey yok. Sonra baska dangoloz gelir sen kaparsan ben de kaparim der boyle kalirsiniz icerde.

Akşam 9 dan sonra çamaşır makinesi bile açmıyorum.Eşim zaten çok hassas.Tv nin sesini bile çok açmamaya çalışır kimse rahatsız olmasın diye o saatte.
Beni iki kişi yuhalamış rencide etmiş dışlamış bu yorumum yüzünden. Ay biz yürüyünce bile aşağıdan şikayet geliyor pompalıyı alıp iniyorum ben bay

Konu sahibi birazcık 😅 prensens biri oldugu icin bu kadar tepki goruyor.

Tasinma asamasinda 2-3 gun gec saate kadar gurultu olmasi normal ona yukselmeniz yanlis olmus. Boyle durumlarda bence annenlere yada kvye gidip kalabilirsin. Ben de hamileligimin son ayi + bebekle ilk 2 ay ust komsumun komple evi bastan yapmasini cekmistim gercekten zor oluyor. He haberim vardi, binanin girisine su su tarihler su su saatler arasinda insaat sesi olacak ozur dileriz tadinda bir kagit asmislardi. İnsanlarin kaisina dayanip kavga etmek cirkin bi durum.
Otopark olayinda ise hem adam hem kadin haksiz. Araba park etmeyi bilmiyorsa ogrenecek. Girisin yarisini kapadim diger yarimdan gecin diye bisey yok. Sonra baska dangoloz gelir sen kaparsan ben de kaparim der boyle kalirsiniz icerde.
ben de bunu yazdım zaten. su saate kadar matkap çalıştıracağız diye haber verilse ya anneme giderim ya da cocugu arabada uyuturum. ama hep çocuğu uyutmak için odaya girdikten sonra baslıyor. seyi bile düsündüm, acaba cocugu erken mi uyutuyorum, normal aileler 10-11e kadar uyutmuyor mu vs diye.

Kızlar o kadar leş bir sehirde, o kadar leş bir binada oturuyorum ki artık kafayı yiyeceğim.

Olayları sırayla anlatacağım, biz mi sıkıntılıyız yoksa tepki göstermekte haklı mıyız siz söyleyin.

1. cocuk normalde 8de uyuyordu. Ama bina yeni ve tasınan çoktu. Bir gün alt katımızdan saatlerce süren matkap sesi oldu. Bekleyelim dedik, saat 10 oldu hala devam ediyor. Esim de uyarmaya indi. Adam diyor ki gündüz çalışıyoruz, vaktimiz yok. 12ye kadar hakkımız var yapabiliriz ses dedi. Esim de sinirlendi. Bizim kücük cocugumuz var, bitirin işinizi, yarın yapın ne yapacaksanız dedi. Çalışıyoruz gündüz dedi. Esim de o zaman saat 9a kadar yapın ne yapacaksanız dedi. Kavga çıktı, yönetici geldi ayırdı vs.

2. Geçen gün bu sefer üst kattan matkap sesi geliyor. Saat 9. Esim yine gitti uyardı. Kücük bebeğimiz var, saat 9dan sonra yapmasanız olur mu dedi. Adam cok güzel karşıladı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak. Adamın esi arkadan yapacak bir sey yok, bizim de yerleşmemiz lazım falan dedi. Esim de saat 9.30a kadar bitirin işinizi dedi. Adam tamam abi, yarın devam ederiz dedi.

3.Aracı otoparkın en köşesine çekiyoruz cünkü aracımız büyük. Normalde sorun yoktu hep park ettiğimiz yer. Bu arada bizim girdiğimiz yere de otopark dolu olsa kimse çekmiyor çünkü oradan çıkmak zor. Binada kadın bir sürücü daha var o üzün istedi ilk girişe park ediyor, ileri park edemediği için ama giriş çıkışı engellemiyor. Bir adam da gelmiş tam o aracın yanına bırakmış. iki araç yanyana park edince giriş tamamen kapandı. Aracın üzerinde numarası vardı, aradım. Camideyim, yarım saate gelirim dedi. Ne yarım saati? Otoparkta bekliyorum gelin hemen dedim. Adam geldi diyor ki bu da buraya park etmiş, onu ara o alsın aracını. Dedim o kadın izin istedi, hep oraya bırakıyor. Ön taraf boş neden oraya bırakmadınız dedim. Arkama çekiyorlar önde diyor. Dedim e siz komple giriş çıkışı kapattınız, normal mi? Kücük cocugumuz var acil bir şey olur, her defasında sizi arayıp bulamayız, koymayın bir daha buraya dedim.

Çıktık. 2-3 saat işim vardı bir geldim adam yine oraya koymus arabayı. Ben de inadına tam arkasına park ettim. Bildiğiniz tampunumu dayadım arabaya. Yönetici esimi aradı, senden şikayet ediyorlar arabanı arabasının arasına park etmissin dedi. Esim de direkt gruba, bilerek o sekilde part ettiğimizi, bir dah o sekilde park ederlerse yine öyle park edeceğimizi söyledi. Tabii ki kimse cevap yazmadı. Yönetici sadece herkese bir yer ayarlayalım, herkes kendi yerine park etsin dedi.

4.Simdi yine cocugu uyutucam dan dan sesler, bir sey çakıyorlar sanırım. Ara sıra da matkap sesi geliyor. Esim evde değil, arayı söyledim. Gruba yazdı 3-4 kez kimse cevap vermiyor ve ses devam ediyor. En son yöneticiyi aradı. Yönetici de açar açmaz telefonu “buyur x bey, bu sefer ne şikayetin var” diye açmış. Esim de hayırdır abi, nasıl bir uslüp bu demiş. Hep sen şikayet ediyorsun, insanlar da senin arabandan şikayetci vs demiş. Esim açıklamış hani böyle böyle, hep bu sorunları yasıyoruz vs. Adam da deniş ki haklısın ama hepsi memur, çekiniyorum insanları aramaya demiş.

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz? Gün içinde de gürültülü bir bina zaten ama buna bir sey demiyoruz, normal herkesin işi var. Ama ben aksam 9dan sonra çamaşır makinesi dahi çalıştırmıyorum. Daha önce yasadığım tüm binalarda bu hassasiyet vardı cünkü. Burda yok. Benim esim de memur. Su an gece calisiyor mesela, sabah gelip yatacak. biz o durumda dahi olan seslere laf etmiyoruz. Biz mi cok ılık g*tlüyüz?
İyi de sizde çok anlayissizmissiniz. Bir kere olan şeyler de şikayete gidilir mi...hergun matkap sesi olur gdersiniz. İlk defa da gidilir mi

Sakınan göze çöp batar.
Ve anlayış karşılıklıdır. İlk günden, taşınma telasindayken hoşgeldiniz denmesini beklerken uyarı alsam, ve bir günlük müsaade istememe rağmen bu müsaadeyi alamasam size sorunlu derdim evet.
Haklı olduğunuz yerler var ama haksız olduğunuz yerler de cok.
Bu şekilde hayat yaşanmaz. Yok yere strese girersiniz.

Ben de sizin gibi hassasım bu konularda. Markette sırayı bozmam, binada çıt çıkarmayız (küçük çocuğum var) , yolda yürürken minicik bi iş bile yapacak olsam en kenarda durur kimseyi engellemem. Sağıma soluma bakarım benden hızlı yürümek isteyen varsa yol veriririm, minibüste toplu taşımada telefon konuşması yapmam, yürüyen merdivende sağda beklerim , toplu taşımada önce ineni beklerim, merdivende sağdan iner sağdan çıkarım 😁😁 arabayı kimseyi engelleyecek şekilde park etmeyiz, bu liste uzat gider

ama bunları başkalarından beklemek bizimki gibi düşük medeniyet ve eğitim seviyesi artı olarak ne idüğü belirsiz binlerce insan aramıza karıştığı için bana hayalperestlik geliyor.

Ha siz gıcık mısınız değilsiniz, sadece biz doğru yerde yaşamıyoruz 😁

İstekleriniz makul olsada tepkiniz yersiz. Yeni bina her taşınanın düzene ihtiyacı var. İnsanlara çıkışmak yerine gidip bir hayırlı olsun diyip hoş sohbetle dile getirilse insanlar buna olabildiğince dikkat etmeye çalışırlardı. Siz zaten kavgaya çıkmışsınız emir vaki konuşmuşsunuz komşuluk hoşgörülük böyle birşey değil. Saygı gösterdğin kadar varsın unutmayın. Bebek sizin için ne kadar zorsa o telaşta onlar için okadar zor. Bu tür durumlar da müzikle bebeğinizi uyutmaya çalışmanızı öneririm . Elbette geçici bir durum bu. Çocuğunuz büyüyecek sesi görültüsü bitmeyecek bunları da geleceğe hazırlık diye düşünebilirsiniz.

Matkap ve tadilat sesi gerçekten can sıkıcı oluyor ama ben de taşındığım dönemlerde gece yarısına kadar olmasa da insanların işten gelip evinde dinlendiği saatlerde matkap çalıştırdım. Aynı şekilde apartmanda yeni taşınan varsa da onların matkap sesine rahatsız olsam da bir şey demedim. Çünkü insan bir an önce yerleşmek istiyor, her gün vakti olmayabiliyor, o gün gelen usta başka gün gelemeyebilir vs. Gece 1 2 gibi saatlere kadar gürültü oluyorsa evet haklısınız ama belli saatler içinde polis bile çağırsanız bir şey yapamaz, belli saate kadar bunu yapabilir insanlar. Bir de sürekli çocuk konu edilmiş, her şikayette çocuk, çocuğumuz var acil çıkmamız gerekirse, çocuğumuz var uyuyor vs. Ben şahsen bu cümleyi gerçekten haksız olduğunu düşündüğüm zamanlarda karşımdakinden duyuyorsam banane senin çocuğundan diye düşünüyorum. Çocuklar çok, ülke milyonlarca çocukla dolu, onlar da toplumda yaşıyorlar ve insanlar fanusta gibi yaşayamaz çevrede çocuk var diye. (Gayriahlaki davranışlar vs. Dışında tabii) ayrıca bebek büyüyecek gürültü yapacak, erkek çocukları hele acayip hareketli oluyor çoğu, size de şikayete gelecekler, biraz ılımlı olun bence.

Gün gelir muhtaç olursun kimse kapısını açmaz. Komşu çok önemli. Düşsen başını çarpsan veya çocuğuna bir şey olsa eşin eve gelene kadar önce komşun gelecek. Az insan olun ya geçimsizsiniz işte.

ya iyi misiniz? 😂😂 adam otopark girişini kapatıyor, içerisi boş istese çeker. arkadama araç çekmesinler diye buraya bıraktım diyor adam. yani o sorun yasamasın ama diğer tüm bina sakinleri yol kenarında park yeri mi arasın? 😂😂

Hiç inandırıcı değilsin konu sahibi😃

onlar da bana tasınmadı o zaman. benim cocugum kimseyi ilgilendirmiyorsa, onların işi de beni ilgilendirmiyor. maasını alıp da bana mı bakıyor?

olayı nerelere çekiyorsunuz, cok sasırıyorum ya. anlayış karşılıklıdır. benim bebeğim var, baskasının belki hastası var, belki sabah erken saat işi var. zor değil anlamak
Yavrum peşinde olduğumu iddia ediyorsun ama dün gece yazdığım mesaji gidip alıntıliyorsun canın sıkılıyor belli ki 🤣

@Sigrid noldu gözüne medeniyet kaçtı sanırım 🥹

fikirlerinizin bebeğenilmemesini neden bu denli gurur meselesi haline getiriyorsunuz? beğenmek zorunda mıyım?
mevzudaki ironi de çok ilginç oldu. fikirleri beğenmediğim için ben medeniyet dışı oluyorum ve mentionlanıyorum.

fikirlerinizin bebeğenilmemesini neden bu denli gurur meselesi haline getiriyorsunuz? beğenmek zorunda mıyım?
mevzudaki ironi de çok ilginç oldu. fikirleri beğenmediğim için ben medeniyet dışı oluyorum ve mentionlanıyorum.
Bir tek bunlar doğuruyor 🧿 bide herkesin bebesi maşallah be kadar uslu bu kadar ağlayan zırlayan insanların huzurunu kaçıran çocuklar kimlerin yahu kk dakilerin olmadığı kesin 🫠

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X