Komşu ve ses meselesi

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.881
47.185
548
Herkese merhaba, gerçekten fikirleriniz çok önemli. Alt komşudan hergün güm güm ses geliyor. 3 yaşında bir kızı var büyük ihtimal evde koşuyor diye düşünüyorum. Bazen bu sesler gece 11 12 gibi de geliyor. Ben ses konusunda biraz hassas bir insanım bu yüzden mi takıyorum aslında normal mi karar veremedim. Evet çocuk bu sonuçta koşup oynayacak diye düşünüyorum ama güm güm sesler gelmeye başlayınca sanki kafamın içinde çınlıyor. Siz olsanız uyarır mıydınız yoksa normal mi?.

Kosma sesi olsa anlarsiniz,belki de yetiskinler ses yapiyordur. Bir hal hatir sorup konuya girilebilir bence.

Aklima karsi blogumdaki emniyet personeli komsunun bobrek tasi dusurmek icin ip atlamasi geldi alt komsusu cocuk sanmis aylarca ses etmemisti

Karar veremiyorum çocuk koşarken mi o kadar gülmüyor yoksa anne babası da mı ayaklarını vurarak yürüyor. Kadını tanıyorum biraz alıngan biri acaba ben mi abartıyorum diye burdan fikir almak istedim

Wallahı ben de üst komşumun cocukların büyümesini bekliyorum sabırla
Sese karsı duyarlı oldugunuz ıcın sıze oyle geliyordur, cıt cıksa duyarsınız..

Konu cocuklar olunca hicbir sekilde sorun yapamıyorum. Bitmeyen enerjilerini bir sekilde atmalılar. Ama tabi konusulmayacak bir mesele de degil. Ogtenci evimdeki komsu cocuguna basket topu veriyordu sonra arkadaşlardan biri konustu yumusak top almışlardı. Herseyin çözümü vardir

Karar veremiyorum çocuk koşarken mi o kadar gülmüyor yoksa anne babası da mı ayaklarını vurarak yürüyor. Kadını tanıyorum biraz alıngan biri acaba ben mi abartıyorum diye burdan fikir almak istedim
Yoo abartmiyorsunuz bence,sadece soracaksiniz sizin cocuk pek hareketli masallah,asagidan duyuyorum deyin. Alingansa alingan. Sovmediniz ya

Valla bizim üst komşunun çocukları ve kendisi de benim sabrımı sınıyor. Sabahın yedisinden akşamın birine kadar. Çocuklardan hariç kendi gürültüleri de iyice geriyor hele koltuk çekmeleri tak tak bi yerlere vurmaları, sandalye gıcırdatmaları
Bazı zamanlar salonda uyuyakalıyorum çocukların tepişme ve ağlama seslerine uyanıyorum
Ama ne diyelim çocuk işte böyle böyle büyüyecekler bir de evdeler iyice bunaldılar...

Konu çocuk olunca biraz sabır gerekiyor malum pandemi çocuklar dışarı çıkıp enerji atamıyor haliyle evde gürültü fazla oluyor. Siz sadece en azından akşam 10dan sonra daha dikkatli olmarını isteyebilirsiniz ama genel olarak gürültünün anlatışla karşılanması gerek

Konusmakta fayda var. Bizim eski alt komsunun evinden bir zaman o kadar güm güm diye sesler geliyordu ki ne uyumak mümkün ne birsey. Adami cagirdik konusmak icin. Ilk inkar etmeye kalkti. Sonra ablam bi patladi ama. Sonra bir bakmisiz ki adam oglu icin futbol kaleler koymus eve, cocuk evde futbol oynuyormus konustuktan sonra cikartti evden ve sesler kesildi. Normal cocuk gürültüye yapacak birsey yok, ama onu geciyorsa konusun

Bazı ebeveynler saldım çayıra mevlam kayıra diyor, sorsan çocuk işte ses de olur gürültü de olur diyor;ama ben katılmıyorum. Apartman hayatında takunya bile yasakken, kimse 7 24 gürültü çekme zorunda değil.

Altımdaki komşumun 4 çocuğu var en büyüğü 2013 doğumlu, biri daha ufak, en ufaklar da ikiz oldu daha bebekler. Kadın pandemiden önce gün içinde çocuklarını daima dışarı çıkarır, bisikletlerini indirirdi, bazen oynasınlar diye parka giderdi, enerjilerini atmalarını sağlardı. Evde tepinmek yok diye daima uyarır. Biraz azıtsalar hemen annelerinin bir sözüyle hizaya gelirler. Ders çalıştığım odayı biliyor ve çocuklarına özellikle daha uzak odayı seçti kadın benim için. Pandemiden dolayı hep evdeler ve bazen sesleri gelse de rahatsız etmiyor, çünkü evin içinde devamlı saçmasapan çığlık atıp koşturmuyorlar. Medeni insanlarsınız, konuşulup çözülebilir bu problem. Ve abartmıyorsunuz önceki komşularımdan çok çektiğim için bu yeni komşumla en baştan konuştuk. Dört çocukla bize sıkıntı vermiyor sağ olsun.

gece gec saatlere kadar gum gum ses dıyorsunuz belkı de cocuktan degıl buyukler yururken gumletıyorlardır ya da basıt bır ayagınızı kanepede tak tak vurdugunuzda bıle komsuya gıdebılıyor o ses farkında bıle olmayabılırler bu sebeple uyarmakta fayda var
apartman yonetıcısıne soyleyın gum gum gec saate kadar ses gelıyor komsudan farkında olmayabılırler bı uyarırsanız sevınırım dersınız sorun cozulur bence

Aynı durumu yaşıyorum. Alt katın 4-5 yaşlarında bir oğlu var koşunca sanki evde atlı koşuyor gibi güm güm ses bir de bağırış çağırış da var. Arkadaşı da geliyor arada düşünün birken iki oluyorlar bunlar bir başlıyor çığlıklar tepinmeler havada uçuşuyor. Başlarda sorun etmedim ama doğum yaptıktan sonra bebeğim uykusundan sürekli uyanınca diken üstünde oldum. Bebeğim de gece sık uyanan bir bebek bari gündüz uykumuzu alalım diyorum bunlar başlıyor gürültüye. Ben tabi çocuğumu uyutmuşken işte şimdi uyanacak diye yüksek gerilim hattı misaliyim.
Ben uygun bir dille uyardım ama elimizden geleni yapıyoruz, çocuk covid dönemi evde sıkılıyor dedi. Bebeğim gece uyumuyor gündüz de gürültüden uyanıyor dedim uyuyan bebek her seste uyur dedi. Yani uyanacağı var ki uyanıyor, bizle alakası yoka getiriyor.
Kısacası sizi haklı buluyorum ama yapabilecek pek de bir şey yok.

Alt katın sesine karışılabileceğini düşünmüyorum.
Üst neyse, yan neyse. Çocuk dahi olsa uyarılabilir ama alt kat bence hayır.

ustunuzde olsa anlarim da.. alttan o derece rahatsiz edici olur mu bilemedim.. onlarin altinda kimse var mi?
Oyle demeyin ya benim de alt katimda 2 cocuk var fena ses geliyor, ustte olsa ne olurdi dusunemiyorum cocuk sonucta evdeler mecbur katlanicaz ama gece 23 den sonra dikkatli olsunlar en azindan....benim komsidan gece 1 2 fark etmiyor sesler..ee ben de sabah kalkip ise gidiyorum cok zor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…