Çocukla ses çıkması elbette hak. Bir çocuktan ev içinde asla koşmamasını, araba sürmemesini ne bileyim anne ayakkabısı giyip gezmemesini, bir şeyleri itip çekmemesini, bağırmamasını bekleyemezsiniz. Bu doğanın kanununa aykırı bir şey. Ama erken ve geç saatlerde gürültü yapmamasını sağlayıp sınırlandırabilir, evin içinde top oynamak gibi gürültülü bazı oyunları ekarte edebilirsiniz ancak.Gürültü cikartirken hakli olmaz. Sadece tolerans gösterilirse gösterilir. Cocugum var ses çıkması hakkimiz diye bir sey olamaz çünkü.
Ama tabii insanlar bende dahil susuyoruz hadi cocuk deyip de bu hakkiniz oldugu icin degil.
Çocuk sonuçta diye anlayış gösterememeniz gayet normal demeye geldim. Sizinki de kafa sonuçta. Gündüz tüm gün çocuk koşsun oynasın buna bir şey diyemeyiz fakat gece ses çıkarmasına tahammül etmek zorunda değilsiniz. Sert bir dille uyarın bana kalırsa.Herkese merhaba, gerçekten fikirleriniz çok önemli. Alt komşudan hergün güm güm ses geliyor. 3 yaşında bir kızı var büyük ihtimal evde koşuyor diye düşünüyorum. Bazen bu sesler gece 11 12 gibi de geliyor. Ben ses konusunda biraz hassas bir insanım bu yüzden mi takıyorum aslında normal mi karar veremedim. Evet çocuk bu sonuçta koşup oynayacak diye düşünüyorum ama güm güm sesler gelmeye başlayınca sanki kafamın içinde çınlıyor. Siz olsanız uyarır mıydınız yoksa normal mi?.
Neden ki ?dogruyu yanlisi hayir ya da öyle yaparsan komsular rahatsiz olur diyerek ekarte etmeye çalışmalı insan. Ben cocuguma arabasini parkede surdurtmem misal halida oynasın zaten ses gitmez. Anne terliğiyle zaten dusebilir bunu giydigi gibi hemen soylerim. Bunlar engellenebilir seyler. Ogretmezseniz buyuyunce topta oynar.Çocukla ses çıkması elbette hak. Bir çocuktan ev içinde asla koşmamasını, araba sürmemesini ne bileyim anne ayakkabısı giyip gezmemesini, bir şeyleri itip çekmemesini, bağırmamasını bekleyemezsiniz. Bu doğanın kanununa aykırı bir şey. Ama erken ve geç saatlerde gürültü yapmamasını sağlayıp sınırlandırabilir, evin içinde top oynamak gibi gürültülü bazı oyunları ekarte edebilirsiniz ancak
Üstten gelmiyor daha önce de vardı üsttekiler eminim alttan geliyor. Kadının bağırma sesi de geliyor sesinden tanıyorum. Valla bal gibi geliyor gümbür gümbürAlt komşunun çocuğunun zıplaması yürümesi duyulmaz ki. Altta yani. Üstten geliyor olmasın ses
Valla ister inanın ister inanmayın duyuyorum beynimin içinde yankılanıyor gümbürtüAlt komşunun ayak sesini nasıl duyuyorsunuz. Tavanda mı yürüyorlar
Gürültü cikartirken hakli olmaz. Sadece tolerans gösterilirse gösterilir. Cocugum var ses çıkması hakkimiz diye bir sey olamaz çünkü.
Ama tabii insanlar bende dahil susuyoruz hadi cocuk deyip de bu hakkiniz oldugu icin degil.
Toplu yasam kurallarina uyum saglayan diyen biri oturamayacak apartmanda , cocuk bu kosar diyen aprtmanda oturacak.Çocuğunuz var mı ona göre cevap vereceğim ? Eğer üç yaşında ve evde kosmayan bir cocugunuz varsa çok normal değildir o çocuk ya da tüm gün TV tablete mahkum kaliyordur. Çocuğun top oynamasından bahsetse neyse ama kosmasina karışamazsiniz kusura bakmayın. Çocuğunuz yoksa zaten tamam haklısınız diyorum çünkü olmadan anlayamazsınız. O kadar rahatsizsaniz apartmanda oturmazsiniz olur biter.
Toplu yasam kurallarina uyum saglayan diyen biri oturamayacak apartmanda , cocuk bu kosar diyen aprtmanda oturacak.
Toplu yasam kurallarini cigneyenin hakki var benim yok.
Cocuk evde arada kosar. Ama habire guldur guldur kosuyorsa enerjisini atamiyor evde enerji atilmaz.
Bir cocugun normal olup olmadgina karar vermek nedir. Normal degil o cocuk ne demek cok ayip cok.
Guldur guldur kosan cocuk normal tabi size gore sizinki oyle cunku belli ki
Cit gibi oturmasi beklenmiyor okumuyor musunuz ? Tolere edilmeli ve tolere ediliyor yazmis bir ton uye ve ben. Neden cimbizliyorsunuz?Pandemi döneminde evet atamiyorlar enerjilerini malesef. O yüzden kosmasina da karışamazsiniz. Eskiden parkta okulda kreşte enerjilerini atardı çocuklar şimdi parka bile korkarak çıkarıyoruz. Evet benimkiler güldür güldür hatta at gibi koşuyor ama benim alt ve üst komşum yok hatta hiç komşum yok :) sadece empati yaptım uzuluyorum evde çit çıkarmadan oturması beklenen çocuklara.
Pandemi fazla bahane ediliyor gibi geldi. Çocuğu bahçeye çıkar oynasın koşsun atsin enerjiyi girin içeri. Şimdi kış günü soğuk fln ama milletin çocuğunun sesini gece yarilarina kadar kimse çekmek zorunda değil.Pandemi döneminde evet atamiyorlar enerjilerini malesef. O yüzden kosmasina da karışamazsiniz. Eskiden parkta okulda kreşte enerjilerini atardı çocuklar şimdi parka bile korkarak çıkarıyoruz. Evet benimkiler güldür güldür hatta at gibi koşuyor ama benim alt ve üst komşum yok hatta hiç komşum yok :) sadece empati yaptım uzuluyorum evde çit çıkarmadan oturması beklenen çocuklara.
Sizinde anlamadiginiz bunların çocuk olduğu. Bakın ben her gün çıkarıyorum hatta bahçede oynuyorlar dışarı çıkarmasam da sabahları da 9 da kalkıyorlar ama akşam uyuyamiyorlar. Erken yatırmama rağmen uykuya geçmeleri 11 bazen 12 yi buluyor. Akranlarıyla bir araya gelmeden enerji atamıyor çocuklar. Apartmanda ki çocuk 20 dk ile enerji atabilir mi ? Büyükler gürültü yapsa haklısınız çocuk sürekli top oynasa oraya buraya birşeyler firlatsa belki yine haklısınız ama koşuyor diye kizmakta haksizsiniz.Cit gibi oturmasi beklenmiyor okumuyor musunuz ? Tolere edilmeli ve tolere ediliyor yazmis bir ton uye ve ben. Neden cimbizliyorsunuz?
Hic komsunuz yoksa isterse yaldir yaldir kossun. Digerleri de tolere edilecek seviyede kosacak elbet. Çocukları 7.24 evde tutmak korona da olsa cok yanlis. Cevrede cikilip cocugun 20 dak yarim saat cikarilacak bir alan bulunulmali sakin bir alan. Her gun olmasa bile
Bu arada insanin hastasi olur. Ise gider , basi agrir bunlarda insan sonuçta. Pandemi var diye kimse isleri tatil yapmadi. Herkes herkese saygi duymali. Sadece çocuğu olana saygi gosterilemez.
Karar veremiyorum çocuk koşarken mi o kadar gülmüyor yoksa anne babası da mı ayaklarını vurarak yürüyor. Kadını tanıyorum biraz alıngan biri acaba ben mi abartıyorum diye burdan fikir almak istedim
Peki objektif olun lutfen iki soru soracagim.Sizinde anlamadiginiz bunların çocuk olduğu. Bakın ben her gün çıkarıyorum hatta bahçede oynuyorlar dışarı çıkarmasam da sabahları da 9 da kalkıyorlar ama akşam uyuyamiyorlar. Erken yatırmama rağmen uykuya geçmeleri 11 bazen 12 yi buluyor. Akranlarıyla bir araya gelmeden enerji atamıyor çocuklar. Apartmanda ki çocuk 20 dk ile enerji atabilir mi ? Büyükler gürültü yapsa haklısınız çocuk sürekli top oynasa oraya buraya birşeyler firlatsa belki yine haklısınız ama koşuyor diye kizmakta haksizsiniz.
Pandemi oncesi konulara baksaniz ayni seyleri göreceksiniz. Ben bayadir uyeyim bu muhabbet hep vardi. Surekli baglayayim mi cocugu diyorlardi simdi pandemi diyorlar.Pandemi fazla bahane ediliyor gibi geldi. Çocuğu bahçeye çıkar oynasın koşsun atsin enerjiyi girin içeri. Şimdi kış günü soğuk fln ama milletin çocuğunun sesini gece yarilarina kadar kimse çekmek zorunda değil.
Çocuk ağlar, hastalanır o zaman tabiki bisey denmez. Ama annelere bahçede çocuklarınin basında durmak zor geliyor, pandemi işin bahanesi dediğiniz gibi. Annelerin ortak bir cümlesi zaten o söylediğiniz. Kimse cocuk bağlayın demiyor ki, çıkın dışarıya oynasın yorulsun eve gelsin etkinlik yapın sonra zaten istesende uyanık tutamazsin o çocuğu yorgunluktan. Komşuları düşünen yok, belki komşu hasta, belki nöbetten geldi, belki sınavı var. Ya hic birseyi olmasa bile komşu çocuklarinin gece yarilarina kadar seslerine katlanmak zorunda değil kimsePandemi oncesi konulara baksaniz ayni seyleri göreceksiniz. Ben bayadir uyeyim bu muhabbet hep vardi. Surekli baglayayim mi cocugu diyorlardi simdi pandemi diyorlar.
Aynen katiliyorum. Ben cocuklugumu hatirliyorum. Sürekli olarak annemle oyun oynardim. Yemek yapmaca, komsuculuk bilmem ne apartmanda da degildik o surecte ama neden etkinlik yapmayalım, oyun oynamayalim . Oynatmak ,etkinlik bulmak yerine cocuktur yapar deyip cikiyorlar isin icinden çoğu .Çocuk ağlar, hastalanır o zaman tabiki bisey denmez. Ama annelere bahçede çocuklarınin basında durmak zor geliyor, pandemi işin bahanesi dediğiniz gibi. Annelerin ortak bir cümlesi zaten o söylediğiniz. Kimse cocuk bağlayın demiyor ki, çıkın dışarıya oynasın yorulsun eve gelsin etkinlik yapın sonra zaten istesende uyanık tutamazsin o çocuğu yorgunluktan. Komşuları düşünen yok, belki komşu hasta, belki nöbetten geldi, belki sınavı var. Ya hic birseyi olmasa bile komşu çocuklarinin gece yarilarina kadar seslerine katlanmak zorunda değil kimse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?