Komşu ve ses meselesi

Çocukla ses çıkması elbette hak. Bir çocuktan ev içinde asla koşmamasını, araba sürmemesini ne bileyim anne ayakkabısı giyip gezmemesini, bir şeyleri itip çekmemesini, bağırmamasını bekleyemezsiniz. Bu doğanın kanununa aykırı bir şey. Ama erken ve geç saatlerde gürültü yapmamasını sağlayıp sınırlandırabilir, evin içinde top oynamak gibi gürültülü bazı oyunları ekarte edebilirsiniz ancak.

Çocuk sonuçta diye anlayış gösterememeniz gayet normal demeye geldim. Sizinki de kafa sonuçta. Gündüz tüm gün çocuk koşsun oynasın buna bir şey diyemeyiz fakat gece ses çıkarmasına tahammül etmek zorunda değilsiniz. Sert bir dille uyarın bana kalırsa.

Neden ki ?dogruyu yanlisi hayir ya da öyle yaparsan komsular rahatsiz olur diyerek ekarte etmeye çalışmalı insan. Ben cocuguma arabasini parkede surdurtmem misal halida oynasın zaten ses gitmez. Anne terliğiyle zaten dusebilir bunu giydigi gibi hemen soylerim. Bunlar engellenebilir seyler. Ogretmezseniz buyuyunce topta oynar.
Cocukla ses cikmasi tolere edilebilir bir sey dedigim gibi cocugum var yap çocuğum demek degil.
Mesela oyuncaklarin yerlere vurulmadan oynanmasi gerektigi, bazi seylerin dokunulmamasi gerektigi ogretilmezse o cocuk zaten öğrenmez. Hele ki anne baba cocuk bu yapar diyorsa hic ogrenmez.
Cocuklar put gibi oturmaz elbette arada ses yapar, bagirir , sarki söyler ,aglar hatta bazen bunlarin saati olmaz. Cocuk gece 3 te de aglayabilir, bagirabilir. Onemli olan anne babanin davranisidir. O esnada ne yaptığıdır. Kusura bakmayın ama çocuğum var ses hakkimiz diyen birinin bunlara dikkat edecegini pek sanmiyorum. Bu sebeple bu kadar ses oluyor zaten.
Bir yorumumda da belirttim. Anne baba cogu zaman cocuktan fazla ses cikariyor. Bu kisiyle alakali bir sey ve topluma duydugun saygiyla ilgili bir sey
Duymussunuzdur 'birinin özgürlüğünün başladığı yerde diğerinin özgürlüğü biter. ' bu tarz seyleri bu sebeple hak göremeyiz. Tolere edilebilir gorebilirz.

Alt komşunun çocuğunun zıplaması yürümesi duyulmaz ki. Altta yani. Üstten geliyor olmasın ses

Alt komşunun çocuğunun zıplaması yürümesi duyulmaz ki. Altta yani. Üstten geliyor olmasın ses
Üstten gelmiyor daha önce de vardı üsttekiler eminim alttan geliyor. Kadının bağırma sesi de geliyor sesinden tanıyorum. Valla bal gibi geliyor gümbür gümbür

Çocuğunuz var mı ona göre cevap vereceğim ? Eğer üç yaşında ve evde kosmayan bir cocugunuz varsa çok normal değildir o çocuk ya da tüm gün TV tablete mahkum kaliyordur. Çocuğun top oynamasından bahsetse neyse ama kosmasina karışamazsiniz kusura bakmayın. Çocuğunuz yoksa zaten tamam haklısınız diyorum çünkü olmadan anlayamazsınız. O kadar rahatsizsaniz apartmanda oturmazsiniz olur biter.

Kesinlikle konuşun. Gece 12de cocuk uyanık olur mu hiç, ayrica hadi uyumadi diyelim gece gece koşan çocuğa anne baba niye sus demez orasi ayri muamma.
Kibarca uyarın hatta alt komşuları varsa onunla konuşabilir onlarda rahatsizsa birlikte yöneticiye gidebilirsiniz

Toplu yasam kurallarina uyum saglayan diyen biri oturamayacak apartmanda , cocuk bu kosar diyen aprtmanda oturacak.
Toplu yasam kurallarini cigneyenin hakki var benim yok.
Cocuk evde arada kosar. Ama habire guldur guldur kosuyorsa enerjisini atamiyor evde enerji atilmaz.

Bir cocugun normal olup olmadgina karar vermek nedir. Normal degil o cocuk ne demek cok ayip cok.
Guldur guldur kosan cocuk normal tabi size gore sizinki oyle cunku digerleri anormal ciks ciks bir anne bu cümleyi kurmamali ya

Pandemi döneminde evet atamiyorlar enerjilerini malesef. O yüzden kosmasina da karışamazsiniz. Eskiden parkta okulda kreşte enerjilerini atardı çocuklar şimdi parka bile korkarak çıkarıyoruz. Evet benimkiler güldür güldür hatta at gibi koşuyor ama benim alt ve üst komşum yok hatta hiç komşum yok :) sadece empati yaptım uzuluyorum evde çit çıkarmadan oturması beklenen çocuklara.

Cit gibi oturmasi beklenmiyor okumuyor musunuz ? Tolere edilmeli ve tolere ediliyor yazmis bir ton uye ve ben. Neden cimbizliyorsunuz?
Hic komsunuz yoksa isterse yaldir yaldir kossun. Digerleri de tolere edilecek seviyede kosacak elbet. Çocukları 7.24 evde tutmak korona da olsa cok yanlis. Cevrede cikilip cocugun 20 dak yarim saat cikarilacak bir alan bulunulmali sakin bir alan. Her gun olmasa bile

Bu arada insanin hastasi olur. Ise gider , basi agrir bunlarda insan sonuçta. Pandemi var diye kimse isleri tatil yapmadi. Herkes herkese saygi duymali. Sadece çocuğu olana saygi gosterilemez.

Pandemi fazla bahane ediliyor gibi geldi. Çocuğu bahçeye çıkar oynasın koşsun atsin enerjiyi girin içeri. Şimdi kış günü soğuk fln ama milletin çocuğunun sesini gece yarilarina kadar kimse çekmek zorunda değil.

Sizinde anlamadiginiz bunların çocuk olduğu. Bakın ben her gün çıkarıyorum hatta bahçede oynuyorlar dışarı çıkarmasam da sabahları da 9 da kalkıyorlar ama akşam uyuyamiyorlar. Erken yatırmama rağmen uykuya geçmeleri 11 bazen 12 yi buluyor. Akranlarıyla bir araya gelmeden enerji atamıyor çocuklar. Apartmanda ki çocuk 20 dk ile enerji atabilir mi ? Büyükler gürültü yapsa haklısınız çocuk sürekli top oynasa oraya buraya birşeyler firlatsa belki yine haklısınız ama koşuyor diye kizmakta haksizsiniz.

Karar veremiyorum çocuk koşarken mi o kadar gülmüyor yoksa anne babası da mı ayaklarını vurarak yürüyor. Kadını tanıyorum biraz alıngan biri acaba ben mi abartıyorum diye burdan fikir almak istedim

Hızlı hızlı ise cocuktur büyük ihtimal..
Büyümesini bekliceksin ya da cok rahatsız oluosan tasınacaksın...
Anası babası da ne kadar koşma dese de dinlemez

Peki objektif olun lutfen iki soru soracagim.
Ustunuzde yaldir yaldir surekli durmak bilemeden kosan cocuk var minik bir bebeğiniz var . Gece 12 olmus canhıraş kosuyor sizin bebek uyuyor ve birden korkarak uyanıyor.

Evde anneniz hasta tum gun çekmişsinz cocugu ve gece 10 olmus hala bitmek bilmeyen bir gurultu anneniz dinlenemiyor.
Kocaniz yeni atlatmis hastaligi yarin ise gidecek ama uyuyamiyor cocuk yaldir yaldir tepindigi icin yukarida

Simdi bunlara uzulmeyecek miydiniz siz olsaniz? O kosan cocuk sizin olmasa.
Cocugun kosmasina karissak uzulursunuz demissiniz. Digerlerine uzulmez mi insan?
Yapmayın Allah aşkına. Her seyin bir tolere edilebilirligi var.
Bunu normal görmek bencillik olur.
Siz anlamiyorsunuz bebeklerin ve insanlarin dinlenmeye ihtiyaci oldugunu.
Bir cocugun enerjisi anne babaya fazla geliyor cogu zaman.
Olmaz demiyorum iki saattir surekli olmaz diyorum. Siz surekli olur normal diyorsunuz.
Zaten sadece kosmaya takilmadigimi siyledim yorumlarimi okudunuz. Bir seyler firlatma bagris , anne babanin iki kati ses yapmasindan da bahsettim

Pandemi oncesi konulara baksaniz ayni seyleri göreceksiniz. Ben bayadir uyeyim bu muhabbet hep vardi. Surekli baglayayim mi cocugu diyorlardi simdi pandemi diyorlar.

Pandemi oncesi konulara baksaniz ayni seyleri göreceksiniz. Ben bayadir uyeyim bu muhabbet hep vardi. Surekli baglayayim mi cocugu diyorlardi simdi pandemi diyorlar.
Çocuk ağlar, hastalanır o zaman tabiki bisey denmez. Ama annelere bahçede çocuklarınin basında durmak zor geliyor, pandemi işin bahanesi dediğiniz gibi. Annelerin ortak bir cümlesi zaten o söylediğiniz. Kimse cocuk bağlayın demiyor ki, çıkın dışarıya oynasın yorulsun eve gelsin etkinlik yapın sonra zaten istesende uyanık tutamazsin o çocuğu yorgunluktan. Komşuları düşünen yok, belki komşu hasta, belki nöbetten geldi, belki sınavı var. Ya hic birseyi olmasa bile komşu çocuklarinin gece yarilarina kadar seslerine katlanmak zorunda değil kimse

Aynen katiliyorum. Ben cocuklugumu hatirliyorum. Sürekli olarak annemle oyun oynardim. Yemek yapmaca, komsuculuk bilmem ne apartmanda da degildik o surecte ama neden etkinlik yapmayalım, oyun oynamayalim . Oynatmak ,etkinlik bulmak yerine cocuktur yapar deyip cikiyorlar isin icinden çoğu .
Cocuk yalniz kaliyor ne yapacak kosacak.
Yasit cocuk istemeleri bu sebeple Cocuklar oyun kursun oynasın diye. Oysa ki kendileri de oynatabilir.
babamlada yerden kucuk yumusak topla oynardik ses cikarmayacak misal elle atardik ben bilirdim ki evde ayakla top oynanmaz.
Kendileri oynatmiyorsa cocuk kosar oyle koca gün ama oynatirsa arada kosar ona da kimse bir sey demiyo zaten
neden saatlerce yaldir yaldir kossun bu neden dogal olsun ki cok sacma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…