• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu-veli

Arkadaşlar ben öğretmenim ve 1.sinif okutacagim.Apartmanda arada bir gördüğüm bir komşumun çocuğu da 1.sinifa başlayacak çocuğunu bana vermek istiyor,idareye de söylemiş hatta ama Öğrt seçme yok kura usulü olacak denmiş.Benim Öğrt olarak 3-5 öğrenci istegi yapma hakkım var.

Kararsız kaldım sizce komşum velim olsa nasıl olur pişman olur muyum 4 yıl boyunca öğretmen-veli olacağız çünkü ??

Bunu deneyimlemis olan var mı ?
Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler
Kaç yıllık öğretmensiniz?Böyle duygusal bağlar profesyonelliginize zarar verir

Komsunuzla olan iliskinize bagli. Bizim sitede de iki ogretmen var,ayni okuldaki cocuklarla hep beraber gidip geliyorlar hallerinden memnun gorunuyorlar.

benim öğretmenim de komşumuzdu. komşuluğu ve insanlığı bir yana öğretmenliği de çok iyiydi. okula zevkle giderdim. okul haricinde de nadiren apartman giriş çıkışlarında denk gelirdik. hal hatır sorar geçerdik. komşuluk ilişkilerimizi öyle yoğun yaşamazdık. bi sorun olmadı.

Insanoglu iyi niyeti her zaman suistimal etmeye hazirdir. Ben asla o hakkimi kullanmazdim. Ozel hayatiniz bile zarar gorebilir. Dirt pirt odev icin, birsey icin kapinizi calar, daha bir suru sey. Ne gerek var ki. Mesafe her zaman iyidir. Boyle seylerde sorumluluk almayin. Birakin kimin sinifina duserse dussun. Ben birine cocugumu sizin sinifiniza yazdirabilir miyim bile diyemem.

Hoca hanim su benim cocugu da goturur musunuz okula eltimgillerin kardesinin mevludu varda oraya gidecem gelirken de getirir misin hoca hanim. Bak mesela bu tarz talepler olur. Yakin oldugunuz icin size ait ozel bilgileri bilir diger velilere de soyleyebilir vs vs. Kendini bilen saygili biriyse hic sorun olmaz ama iste oylesi denk gelmeyebilir. Ben calistigim okullara hep biraz uzakta evlerde oturdum. Cok fazla sinifa giriyorum cok ogrencim var. Cok da severim ogrencilerimi ama biraz mesafe iyidir. Ozel hayatim biraz bana kalsin istegindeyim hep.

Hoca hanim su benim cocugu da goturur musunuz okula eltimgillerin kardesinin mevludu varda oraya gidecem gelirken de getirir misin hoca hanim. Bak mesela bu tarz talepler olur. Yakin oldugunuz icin size ait ozel bilgileri bilir diger velilere de soyleyebilir vs vs. Kendini bilen saygili biriyse hic sorun olmaz ama iste oylesi denk gelmeyebilir. Ben calistigim okullara hep biraz uzakta evlerde oturdum. Cok fazla sinifa giriyorum cok ogrencim var. Cok da severim ogrencilerimi ama biraz mesafe iyidir. Ozel hayatim biraz bana kalsin istegindeyim hep.
Çok doğru , kendisinden beklerim yüzde 80 bu hoca hanım cümlelerini 🙄

kızımın öğretmeni üst komşumdu çok naif kibar ve samimi bir kadındı. Asla mesafeyi aşmadım evine dahi 1 defa gittim . Bana her zaman senin yerin farklı hem velim hem komşumsun der. Kızım mezun oldu şimdi oğlumu da kendisi istiyor vereceğim inş bu sene. Bu birazda komşunuza bağlı ama bana sorarsanız girmeyin o topa insanlar bazen suistimale açık oluyor.

Kurada çıkarsa bahtınıza ama kendinizin özellikle almanızı tavsiye etmiyorum. Çocuğa kolaylık sağlarsınız diye sizi istiyor muhtemelen. Bu da hem etik değil diğer öğrencilere haksızlık olacağı için hem de bunu yapmadığınızda başınızı ağrıtacak bir durum. Beklentisi olacak çünkü size her ne kadar bunu yansıtmasa da. Bir de komşunun öğretmeni olması çocuğa da rahatlık sağlar. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey olmadığını söyleyerek mesafeyi korumanızı öneririm.

Şahsen ben komşunun çocuğuyla aynı sınıfı bile istemem. Veli/veli durumunu. Bnce öğretmen ismi verin ben de gözkulakmolurum deyin. Kırılmasın

Biraz eder gibi çok tanımıyorum,tanımadığım için de kararsız kaldım
Hiç o potaya girmeyin, bir şey olsa komşu kavgası mı yaşıyorsunuz öğretmen veli tartışması mı anlamadığınız bir takım çekişmelerin içinde bulursunuz kendinizi, çocuğunun dersleriyle uğraşmak istemediğinde ders yapmak için gönderilen çocuğu kapınızda bulursunuz.

Back
X