Komşu-veli

Arkadaşlar ben öğretmenim ve 1.sinif okutacagim.Apartmanda arada bir gördüğüm bir komşumun çocuğu da 1.sinifa başlayacak çocuğunu bana vermek istiyor,idareye de söylemiş hatta ama Öğrt seçme yok kura usulü olacak denmiş.Benim Öğrt olarak 3-5 öğrenci istegi yapma hakkım var.

Kararsız kaldım sizce komşum velim olsa nasıl olur pişman olur muyum 4 yıl boyunca öğretmen-veli olacağız çünkü ??

Bunu deneyimlemis olan var mı ?
Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler

Not isterler yerini değiştir derler, tüm sorunları komşu komşu dinlemek durumu da kalırsın

Karışmamanız iyi olur, 4 sene uğraşma ihtimaliniz var.
Branş öğretmeniyim ben, arkadaşın kızının dersine giriyordum, bir soruları istemediği kaldı.
Ah pardon onu da istemişti üstü kapalı.
Kaç aldı bizimki diyor, ona bile sinirleniyordum içten içe.
Özel takip istiyor.

Mesafe ıyıdır sız onu secsenız bu yuzden her sıkıntı oldgnda sıze gelebılır yardım ısteyebılır. Fazla yuzgoz olmaya gerek yok bence

İlkokul öğretmenim aile dostumuzdu. Mükemmel bir öğertmendi. En sevdiğim öğretmenim olarak tarihe geçmişti. Bana ayrıcalıklı davranmadı. Okuk dışında görüştüğümüzde de her zaman öğretmenim derdim. Halen daha karşılaştığımızda öğretmenim diye boynuna sarılırım.

Cocugunun bire başlayacağını bildiğim için olur da sınıfıma düşerse diye özellikle mesafeli davrandım hep.Senli benli olmayı doğru bulmuyorum velilerle.okulda siz apartmanda sen zor iş
Böyle bir ilişkin varsa o hanfendiyle, bırak böyle kalsın. Dediğini yaparsan çok yüz göz olacaksınız cılkı çıkacak.

-Öğretmenimiz bu ödev de ne demek istemişsiniz?
-Öğretmenimiz yaptığımız ödeve neden düşük puan verdiniz öğrenebilir miyim?
-Öğretmenimiz benim çocuğuma neden kızdınız?
-Öğretmenimiz?
Valla sen bilirsin canım öğretmenim hazırsan neden olmasın 😄😅
Hırçınsu nun annesi geldi aklıma 🙂

Öğretmenlik yaptığım köyün birinde öğrencimin annesi uuuuzaaaakkktaaan tanıdık çıktı. Ayrıcalık tanımamı çok istedi. Bişey olduğu zaman bana da mı? Bende mi yapacam? Derdi. Çokkk sinir oluyordum. Öğrenci de durumu bildiği için tüm okula öğretmen benim akrabam deyip gözdağı vermişti 😂 aman diyim öyle bir hata yapmayın.

Ben ingilizceciyim. İlk taşındığım zamanlar komşularıma sohbet ederken art niyet gütmeyerek “zaten okul çok yorucu, hiç sevmiyorum eve iş getirmeyi” falan demiştim. Ondan mıdır nedir pek gelen olmuyor 😂 yani 8 senede dört kişi anca gelip bir konu sormuştur
İstemeden güzel bir şey yapmışsınız ne güzel 😊 ben de sınıf öğretmeniyim ve okul zaten fazlasıyla yorucu oluyor dediğiniz gibi eve taşımaya gerek yok yani 😂

-Öğretmenimiz bu ödev de ne demek istemişsiniz?
-Öğretmenimiz yaptığımız ödeve neden düşük puan verdiniz öğrenebilir miyim?
-Öğretmenimiz benim çocuğuma neden kızdınız?
-Öğretmenimiz?
Valla sen bilirsin canım öğretmenim hazırsan neden olmasın 😄😅
Bunları görünce iyi ki o okulu bırakmışım diyorum. 😀😀

Öğretmenlik yaptığım köyün birinde öğrencimin annesi uuuuzaaaakkktaaan tanıdık çıktı. Ayrıcalık tanımamı çok istedi. Bişey olduğu zaman bana da mı? Bende mi yapacam? Derdi. Çokkk sinir oluyordum. Öğrenci de durumu bildiği için tüm okula öğretmen benim akrabam deyip gözdağı vermişti 😂 aman diyim öyle bir hata yapmayın.
Evet böyle de bir risk var

Israrla sizi istemesinin sebebi cocugunuza goz kulak olacaginizi, ogretmenlik vasfinizin disinda cocuga bir yakinlik gostereceginizi ummasidir. Gereksiz bir suru diyalog olacak aranizda. Bence ozellikle isteme hakkinizi kullanmayin
Olabilir zaten tek çocuk ve başka çocuğu da olmuyor,çocuğunu koruyup gozetmemi okula götürüp getirmemi isteyebilir

Vallah keske herkes siz gibi düşünse öğretmen olarak yükümüz azalırdı. Veliler heleki 1.sınıf anneleri başlı başına dert.
Benim babam ve amcam öğretmen. Kardeşim de. Oturarak ve ders anlatarak kolay yoldan maaş almadıklarını en iyi ben bilirim. İnşallah 2 yıl sonra terminatör bir veliye dönüşmeyeceğim.

Tam olarak korktuğum şey bu, laubali olunması.Bir gün bir velim davet etmişti gitmiştim, arkadaşı da vardı aramızda.Arkadasi olan kadın beni ne zaman okulda görse "Altısapka,hadi gelsene bize gidelim çay koyacam." Bir gün de ısrarla kapı zilim çalıyor başımın ağrısından yataktan kalkıp bakamadım meğer yine bu kadınmış.Gecen seni aradım açmadin dedi hiç aramiyorsun zaten dedi,çay koydum gel de içelim diyecektim "dedi.Bir daha gördüğüm yerde görmezden geldim artık kadını.
Onu hatırladım
Başka şehirde bu olan
Mudurle ozellikle konusun. Otoritemi sarsacagini düşündüğüm icin ogretmeni olmak istemiyorum diye belirtin. Dikkate alir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ben öğretmenim ve 1.sinif okutacagim.Apartmanda arada bir gördüğüm bir komşumun çocuğu da 1.sinifa başlayacak çocuğunu bana vermek istiyor,idareye de söylemiş hatta ama Öğrt seçme yok kura usulü olacak denmiş.Benim Öğrt olarak 3-5 öğrenci istegi yapma hakkım var.

Kararsız kaldım sizce komşum velim olsa nasıl olur pişman olur muyum 4 yıl boyunca öğretmen-veli olacağız çünkü ??

Bunu deneyimlemis olan var mı ?
Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler
12 yıllık sınıf öğretmeniyim.Hic bir zaman tanıdığın çocuğunu sınıfına almadım.Ikili ilişkinizi sınıf ortamına taşımaya çalışabilir.Komsu olmanıza istinaden ayrıcalık isteyebilir.Bir süre sonra bu diğer velilerinizle aranızda sorun olur.Gecen sene 1.sınıfları alacağım zaman oturduğum siteden çok talep oldu hiç birini kabul etmedim.Kura ile sınıfıma düşeni de kibar bir şekilde başka sınıfa geçmesini rica ettim.Ogrenci sizi sürekli apartman ortamında göreceği için sınıfta da aynı şekilde davranışlar sergiler.1. sınıf olacağı için de öğremen komşu abla ikilemini ayırt edemez.

Ben şahsen çocuğumun öğretmeninin aynı binadan olmasını kendim istemezdim. Cocuk içinde hoş değil. Velevki birsey oldu öğretmen haksız ve ben okula gidip çocuğumun hakkını savunsam bir yandan da komşum lada sorun yaşamış olmuş olurum. Güzel birşey değil ki..
Öğretmen içinde ne kadar mesafe konulur ise konulsun bazı veliler çok ama çok arsız olabiliyor malesef.. kapiyâ sık sık gelme ihtimalleri olabilir bu ders nasıl Vs gibi .. Ben hem anne hem öğretmen olarak iki taraf icin uygun bulmadim mantıklı değil .

Yerinizde olsam gereksiz inisiyatif almazdım. Kura sistemiyse kuradır. Yapacak bir şey yok deyin geçin işte. Yine de size düşerse çocuğun kendi şansıdır ama diğer türlü ne gerek var sizin özellikle o öğrenciyi istemenizde? Evde de çalışıyor olacaksınız, her ödevde veya sorunda çok kolay ulaşılabilir durumda olacaksınız.

Hiç tavsiye etmiyorum istisnalar olsa da çoğu veli böyle bir durumda deyim yerindeyse rahat vermiyor öğretmene.Bende ilerde inşallah tarih öğretmeni olursam velilerle arama hep bir mesafe koyacağım.

Back
X