- 27 Ekim 2015
- 940
- 2.106
- 113
- Konu Sahibi minnie mouse
-
Eski yan komsumun asiri geliyordu sesleri.Benim cocuk anne noluyor diyordu. Cocuk odasıyla bitisikti duvarlarıAh işte o beklenen çocuk gelmiyor bi türlübenden çok kimse isteyemez o çocuğu
Niye benim kocamın şeyi yok muBen kıskançlık sezdim sizde
Ben kıskançlık sezdim sizde
Maşallah teyzemeYeni evli neyse de benim saçı başı ağarmış komşum yapıyor aynı şeyi. Anlatırken komik de yaşarken hiç öyle değil arkadaşlar. Gerçekten hayvan gibi bağırıyorlar uykudan uyanıyorum. Şu ara ses azaldı abla adetli mi nedirmaşallah gün aşırı bangır bangır, apartman olarak skor tutuyoruz artık. Ben yaşlarından utanıp bir şey diyemiyorum ama böyle de çekilecek gibi değil.
Oturdum, sevişme sesi de duydum, konuşma sesi de, horlama sesi de, tv ya da müzik sesi de. Ülkedeki evlerin %98’i ses yalıtımı olmayan evler zaten. Ne yapalım, yaşamayalım mı komşuya ses gidecek diye? Konuşmayalım, gülmeyelim, misafir ağırlamayalım, sevişmeyelim. Bu konularda hep aynı şeyi söylüyorum, rahatsız olan çözümünü bulacak. Başka yol yok.Hiç ince duvarlı evde oturdunuz mu? Valla sevişmeyi bırakın muhabbetlerine dahil oluyorsunuz. Dinlemek de değil o sesler bile uyku anında insanı rahatsız etmeye yetiyor
Hıı komşuluk hakkını hiçe sayalım diyorsunuz okOturdum, sevişme sesi de duydum, konuşma sesi de, horlama sesi de, tv ya da müzik sesi de. Ülkedeki evlerin %98’i ses yalıtımı olmayan evler zaten. Ne yapalım, yaşamayalım mı komşuya ses gidecek diye? Konuşmayalım, gülmeyelim, misafir ağırlamayalım, sevişmeyelim. Bu konularda hep aynı şeyi söylüyorum, rahatsız olan çözümünü bulacak. Başka yol yok.
Komşuluk hakkı da bir yere kadar. Kadın dikkat etmeye başlamış. Konu sahibi dinliyorum diyor, dinlemese duymayacak. Şu durumda yapacağı şey kendi evine yalıtım yaptırmak ya da odaların yerini değiştirmek. İnsanlar gece vakti evinde sevişiyor, yapacak bir şey yok.Hıı komşuluk hakkını hiçe sayalım diyorsunuz ok
Bu konuda zaten hemfikirim. Yeni evli oldukları için isteseler de dikkat edemezlerKomşuluk hakkı da bir yere kadar. Kadın dikkat etmeye başlamış. Konu sahibi dinliyorum diyor, dinlemese duymayacak. Şu durumda yapacağı şey kendi evine yalıtım yaptırmak ya da odaların yerini değiştirmek. İnsanlar gece vakti evinde sevişiyor, yapacak bir şey yok.
Mantığınız çok garip geldi gerçekten.Komşuluk hakkı da bir yere kadar. Kadın dikkat etmeye başlamış. Konu sahibi dinliyorum diyor, dinlemese duymayacak. Şu durumda yapacağı şey kendi evine yalıtım yaptırmak ya da odaların yerini değiştirmek. İnsanlar gece vakti evinde sevişiyor, yapacak bir şey yok.
Ben konu sahibine çok hak verdim fazla üstüne gitmişsiniz sonuçta sizin bahsettiğiniz olay bir bebek/çocuk bu duruma kimse ses edemez etmemeli zaten, ama bir yetişkin uyarıldığı halde hala seslere devam ediyorsa şikayet edilmekte vs haklıdır.Bunda şikayet edecek ne var anlamadım. Hatırlıyorum da benim ilk bebeğim küçüktü ve sabaha kadar ağlardı. Bir gün alt komşum kapıyı çalıp bana bebek ve senin için çok endişe ediyoruz . Kim bilir sabaha kadar uyuyamıyorsun, bir şeye ihtiyacın olursa haber ver ... demişti . Şimdi onlarla sizi asla kıyaslayamayacagım çünkü sizde empati duygusu göremiyorum .
Apartman kurallarında evinize 60 desibel üzerinde ses gelmesi yasaktır yasalara göre. 60 desibel de evinizde izlediğiniz tv sesidir. Komşudan o kadar çok ses geliyorsa şikayet edilebilir. Gelir ölçüm yaparlar, sınırı aşıyorsa ceza yazarlar. Bunun dışındaki sesler olağan seslerdir. Rahatsız olan çözümünü bulmalıdır. İnsanları sürekli şikayetle rahatsız etmek de saygısızlıktır.Mantığınız çok garip geldi gerçekten.
İnsanlar tabi kendi evi konuşucak,gülücek, tv izleyecekler ama gece yarısı 12 oldu mu herkes kendini dizginleyecek.
Apartman kuralları diye bir şey var sonuçta bu yasalarımızda bile bulunur.
Sizin düşüncenize göre, herkes banane benim evim istediğim kadar bağırırım vs dese ülkede katliam çıkar yani rahatsız olan çözüm bulsun diye bir mantık olamaz e nerde kaldı saygı ?
Napsınlar ozaman ? Ağızlarına bant yapıştırıp sevişsinler mesela ? Yada tam sevilmeşmenin en can alıcı noktasında bıraksınlarBen konu sahibine çok hak verdim fazla üstüne gitmişsiniz sonuçta sizin bahsettiğiniz olay bir bebek/çocuk bu duruma kimse ses edemez etmemeli zaten, ama bir yetişkin uyarıldığı halde hala seslere devam ediyorsa şikayet edilmekte vs haklıdır.
Yani kıyas yaptığınız konu biraz garip olmuş.
Uyar ya bunu da nasıl söylersin o da ayrı bi dert ne diceksin sevişmeyin çok ses yapıyosunuz mu iki ucu değnekKızlar malûmunuz daha önce acmıştım böyle bi konu
Komşumdan sevişme sesleri geliyodu şimdi ben bunu 2 kere uyardım ses kesilmişti
3 seferdir yine duyuyorum eskisi kadar değil yine allah razı olsun biraz dikkat ediyo arkadaş
Şimdi ben buna ne yapım kafayı yicem yani en sonunda psikoloji diye bişey kalmadı zaten evimde huzurlu oturamıyorum zaten beni adam gibi biri bulmaz bikere daha uyarıyım mı ne dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?