• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşular bize kötü davranıp dalga geçiyor

ama bu kadar zorbalığa kimse katlanamaz ki benim kardeşimin ezilmesine insan içinde aşağılanmasına nasıl müsaade edebilirim. Bugün düzgün bir dille konuştu annem ama kadın hala kendisini haklı görüyor yani anlamayan anlamıyor. Sürekli suçlarını bastırıyorlar bir özür bile dilemedi. Sürekli konuştu durdu bize fırsat bile vermedi.

O zaman birlikte oynamayacaklar siz de başında duracaksiniz parka vs goturmeniz lazim cocugu. Yok yapamam diyorsanız komşuyla ikiniz birbirinizin kapısına dayanıp durursunuz siz benim cocuumu sahipsiz mi sandiniz seklinde kavgalariniza devam edersiniz.

Yorumlar ne korkunç ya.
Herkes yok hastanelik ederdim, yok kapısına dayanır bağırırım filan, kimisi içinden kufurler ediyor, herkes birbirine girmeye hazir bekliyor. 😐
İyi ki böyle ortamda çocuk olmamışım.

Biz de kavga ederdik, ağlardık, bazen birbirimizin saçını cekerdik vs ama bir defa olsun koca koca insanların birbirinin kapısına dayanıp ortalığı yıktığını görmedim. Çünkü çocukluk bu bir gün birbirimizi yolsak 3 gün sonra yine birlikte oynuyorduk.

Normalde tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Ama bazı insanlar gerçekten insanlıktan anlamıyorlar. Bizim oturduğumuz yer böyle insanların olduğu yer maalesef (şükür ki Doğu görevi çıktı, çok fazla görmek zorunda kalmıyorum tatilden tatile ancak). Yıllarca aman uymayayım, aman bana yakışmaz diye diye şu mahallede huzur bulamadım ki burada bile konum var bununla alakalı. Sonunda seviyeyi öyle bir düşürdüm ki, baya kendimden utandım ancak o gün bu gündür huzur buldum resmen. Selam verirken iki kere düşünür oldular şimdi. Resmen düzgün kalayım derken eziyet çekmişim, içimde mi varmış ne kendime inanamadım ama bir kere yapmam yetti 🥲 Yani insan olana insan gibi davranılmalı elbet ama bazıları cidden kibarlığı eziklik sanıyorlar ve güç gösterisi yapmaya kalkıyorlar. Hadlerini bildirmek zorunda kalıyoruz. Özellikle orada yaşamaktan başka seçeneğimiz yoksa.

Bir de maalesef bu tipler çocuk kavgasına da karışıyor, bir bakıyorsunuz çocuklar mutlu mesut oynarken bunlar kanlı bıçaklı olmuşlar. Allah kimseyi bu tiplerle imtihan etmesin gerçekten.

evet haklısınız 😞 evde de çok sıkılıyor mecburen gönderiyoruz. Başka arkadaşı var onunla oynuyor ama bu diğer kötü çocuklar da yanlarına geliyor. Komşuların o çocuğun kardeşime hakaret edip de hiç ses çıkarmayışları bundan zevk almaları çok zoruma gitti. Bizi de karşı komşumuz uyardı hem kardeşim hem de başka şahitler var
kardeşim 7 yaşında. Ben şuan birkaç gün sonra sınav var ona çalıştığım için inemiyorum ama aşırı dokundu bunlar bana
Yorumlarinizi okurken hep yaşını merak ettim. Çok küçükmüs daha 😔.bizim kaldığımız semt in ön tarafları elit olarak biliniyor arka mahalle ise genelde çingenelerin olduğu bir yer. İnsanları ayırmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama bu arka mahalle çocukları parkta belden aşağı kufrederler. Parkta huzursuzluk çıkarırlar. Çocuklara kızsan bi türlü kizmasan başka türlü bütün suç ailelerinin çünkü.ailelerinden ne görüyorlarsa onu uyguluyorlar. Sizin kardeşiniz zaten küçük mümkünse yalniz göndermeyin. Hep yaninda bulunun. En azından kendini bu tür zorbaliklara karşı savunacak yaşa gelinceye kadar...

Yorumlar ne korkunç ya.
Herkes yok hastanelik ederdim, yok kapısına dayanır bağırırım filan, kimisi içinden kufurler ediyor, herkes birbirine girmeye hazir bekliyor. 😐
İyi ki böyle ortamda çocuk olmamışım.

Biz de kavga ederdik, ağlardık, bazen birbirimizin saçını cekerdik vs ama bir defa olsun koca koca insanların birbirinin kapısına dayanıp ortalığı yıktığını görmedim. Çünkü çocukluk bu bir gün birbirimizi yolsak 3 gün sonra yine birlikte oynuyorduk.
Kesinlikle doğru. Zaten çatışmak da iyidir, kişilik gelişimini sağlar.
Ama,
depremden kurtarılan çocuğu bodruma kapatsam annem beni havada ucururdu. Kizarlardi biz hata yapınca. Körü körüne savunmazlardi.

Bodruma kapatmadan daha ciddi şey de erişkinlerin yemek verip dalga geçmesi. Akran çatışması unutuluyor da erişkinlerin zorbalığı unutulmuyor.

Kesinlikle doğru. Zaten çatışmak da iyidir, kişilik gelişimini sağlar.
Ama,
depremden kurtarılan çocuğu bodruma kapatsam annem beni havada ucururdu. Kizarlardi biz hata yapınca. Körü körüne savunmazlardi.

Bodruma kapatmadan daha ciddi şey de erişkinlerin yemek verip dalga geçmesi. Akran çatışması unutuluyor da erişkinlerin zorbalığı unutulmuyor.

Bilemedim çocukların bazisi o yaşlarda empati yapamiyor pek, yani o saçma eşek şakasını yaparken cocugun aklına bile gelmemiş olabilir deprem.
Direkt komşunun kapısına dayanmak yerine dışarıda denk geldiğinde güzelce söylenebilir annesine. Ha belki bu insanlar bu şekilde konuşmaktan anlamayacak insanlar.
Ee o zaman bir daha çocuğu yalnız sokağa bırakmazdım.

Cocugun ailesi sıfır hatalı değil elbette ama benim gördüğüm şey değil komşu kapısına dayanmak cocuk kavgasi vs. O yüzden kafamda oturmuyor.

Bilemedim çocukların bazisi o yaşlarda empati yapamiyor pek, yani o saçma eşek şakasını yaparken cocugun aklına bile gelmemiş olabilir deprem.
Direkt komşunun kapısına dayanmak yerine dışarıda denk geldiğinde güzelce söylenebilir annesine. Ha belki bu insanlar bu şekilde konuşmaktan anlamayacak insanlar.
Ee o zaman bir daha çocuğu yalnız sokağa bırakmazdım.

Cocugun ailesi sıfır hatalı değil elbette ama benim gördüğüm şey değil komşu kapısına dayanmak cocuk kavgasi vs. O yüzden kafamda oturmuyor.
Bodrum meselesinde karisilmayabilir. Ama erişkin yiyecek verip dalga geçerse dayanırım kapıya diye düşünüyorum.

Kardeşinizi tek göndermeyin mümkünse ha illaki tek kalacağı zamanlar oluyor diyorsanız koluna akıllı saat alın. Ve uyarın seni rahatsız eden olursa hemen bizi ara ineriz diye. Annenizi yada sizi arasın hemen inin yüzleşin.
Bizim sitede de bir çocuk var kendimi gösterene kadar hatta gidip uyarmak zorunda da kaldım 1 kez,kızımla uğraşıyordu. En son siz arkadas degilsiniz,benim kızım senin arkadaşın değil seni rahatsız etmiyor,senin bulunduğun ortama da oyuna da girmeyecek ama sende bir daha uğrasırsan benimle değil babası ile muhattap olursun bende ailenle gorüşürüm zaten dedim. Şimdi eskisi kadar uģraşamıyor kizım hemen arıyor zaten bir sorun yaşarsa.
Bu arada bu cocuk herkese böyle, kimse istemiyor onunla vakit geçirmek küfür ediyor,ne bileyim havuzda denk gelir ıslatır suyun altından birşeyler yapmaya çalısır illaki bulasır öyle bir tip. El hareketi,küfür hatta uygunsuz şeyler izleyip izlettirmiş bazı cocuklara bu tip durumlar da var maalesef.
Kızım çözdü artik gözünün icine bakarak arıyor diye bulaşamıyor.
Sizde kardeşinizin arkasında olursanız kendilerini cekerler emin olun.

Back
X