• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşular bize kötü davranıp dalga geçiyor

Ortam bir garipmiş ama yani çocuklar arasında sacma şakalar, kavgalar olabiliyor. Çocuk ağlayıp geldiğinde milletin kapısına dayanacaksaniz çocuğunuzun başında durmanız lazım. Öylece dışarıya bırakıp sonra her ağladığında insanların evine gitmek olmaz.

Kötü cocuklarsa alın kardeşinizi tutun elinden başka yere parka vs götürün yani

kardeşim depremden çıktı nasıl o anlarda ışığı açmayı kapıyı açıp çıkmayı başarabilsin çocuk zaten tramva atlattı
Niye gidip polise şikayetçi olmadınız veya Cimer'e yazmadınız? Normal bir çocuk ve normal sokakta oynayan çocuk kavgası değil bu. Depremzede çocuğu karanlık bodruma kilitlemişler. Polis karakola çağırıp sorgulasın bakalım ailesini. Korkmadığınızı, gerekirse sizin de onların başına bela olacağınızı gösterin.

Ayrıca çocuğun yaşını yazmamışsınız ama ben hiç sokakta başıboş bırakmadım. Alırdım elime okuyacak bir şey yada takardım tek kulaklığı müzik podcast falan dinlerdim ama ben de dışarıda otururdum. Çocuğu sabahtan akşama kadar sokağa salmak bana baştan atmak gibi geliyor.

Cok zor arkasında olun siz musaitken insin oynasin.
bzim bile apt bi kiz vardi buyik 7 8 yaşlarında komsu cocugu kiz agladi diyorki benimkine dönüp o mu ağlatti beraber oynuyorlardi cvp veremiyor benimki daha küçük hemen atladim ablasi aglatti dedim ablasi orda sana noluyor dedim iki sert bakisla çözdüm ablasi olmasa ben olmasam benkm cocuga kalacak vukuat sonra komsuya anlat oda saliyor cocuklari basinda durmuyor .
vala cocuklarin tepesinde buyuk olacak akran zorbaligi cok ne olursa olsin hele büyük cocuklar affetmiyor hemen .ben zaten bu devirde apt arkadaşligina sevmiyorum hep baska parklara yerlere göturuyorum kavga cikinca komsuyla kötü oluyon

Kardeşinizin o çocuklarla muhatap olmamasını sağlayın.

dışarda bir şeyler yemek ayıp mı görgüsüzlük mü oldu
Evet, açık alanda bir şey yiyilmesi hoş değil ama günümüzde dikkat eden pek yok. İlkokuldayken bahçede yemek yenmezdi.

Tabii sizi uyarmaları komşularınızı görgülü yapmaz, denyonun önde gidenleri gibi görünüyor.

teşekkür ederim. Bunları söylemeyi düşünüyoruz tam olarak biz de. Böyle basit seviyesiz insanlarla aynı çevrede olduğumuz için kendimden utanıyorum. Ve bu hayat şartlarından dolayı babamlar yanımızda değiller burada tekiz kardeşimin sosyalleşme ihtiyacı var arkadaşı da var ama diğer çocuklar yüzünden oynayamıyor memleketimizde durumlar çok kötü taşınsak, ve ben sınav çalıştığım için kardeşimle ilgilenemiyorum kötü hissediyorum kendimi
Rica ederim canım. Teksiniz diye kendinizi güçsüz hissetmeyin. Hepimizin ailesi darmadağın oldu, kimileri bütün ailesini kaybetti vs. Arkadaşların, cocuğu tek gönderme telkinine ben de katılıyorum. Sen sınavına odaklan, gerekirse annen başında olsun. Ve you tube da çocuk kavgası, akran zorbalığı vs. Gibi eğitim videoları var onları izle. Ve bu gibi durumlarda kardeşine ne yapması, ne söylemesi gerektiğini öğret altta kalmasın. Bu ilerisi içinde iyi bir sey. Benim çocuklarım gayet kibar ve kavgacı çocuk değiller ama böyle durumlarda öyle cevap verirler ki karşı ağzını açamaz ve sessiz kalmazlar. Daha dün bir video izledik küçük cocuklara santaj hakkında ve onlara "Ne yapmış olursanız olun, tehdit ve şantaj alıyorsanız bizimle korkmadan paylaşın. Karşıya haddini bildiririz, sakın susmayın" diye kapsamlı bir konuşma yaptım ve buna taciz, zorbalıkta dahil. Siz kardeşinizi donanımlı büyütün ve size güvenmesini sağlayın. Ben kendimi savunabilirim ama yetmedigim yerde ailem arkamda diyebilsin.

annem gidecekti kardeşim olanları akşam anlattığı için yarın gidecek akşam olay çıkarmamak için. Annesi çocuğunu uyarmak yerine hala kardeşime civciv konuşuyor gibi say sen onu diyor. Allah için nasıl bir benzetme bu çocuğu sürekli insanlara küfür ediyor eziyor sessiz bulduğunu. Sonra kadın gelip daha kardeşimi susturuyor
Kardesinizi sokaga salmayon. Arada parka bahceye götürün.

karşı taraf naptı peki bu kadar densiz olamazlar ya yuh. helal olsun size takdir ettim
Oğlum çok korkmuş gece söyledi bana zaten.Ben aşağıda bekledim. polis,çocuk,esim çıktılar.
kadin çocuk kendi gelmek istedi demiş.
Götürüp ifadesini aldilar
Bu olay okulun tüm WhatsApp gruplarında da paylaşıldı.ogretmenlerde çok tepki gösterdi.
Yaklaşık 1 ay sonra çocuklar can ciğer olmuş yine oynuyorlardi.

Söyleyecek çok şeyim var. Ancak banlanırım. Size tek tavsiyem şu, bu tip insanlarin bulunduğu yerlerde öfkenizi normalin üzerine iki üç katarak gösterin. Ki aman aman buna bulaşmayalım desinler. Çok üzüldüm gerçekten tekrardan da geçmiş olsun.

Oğlum çok korkmuş gece söyledi bana zaten.Ben aşağıda bekledim. polis,çocuk,esim çıktılar.
kadin çocuk kendi gelmek istedi demiş.
Götürüp ifadesini aldilar
Bu olay okulun tüm WhatsApp gruplarında da paylaşıldı.ogretmenlerde çok tepki gösterdi.
Yaklaşık 1 ay sonra çocuklar can ciğer olmuş yine oynuyorlardi.
öyle olur zaten çocuk kavgasına bu kadar kafayı yoran bir anne utansın.

helal olsun size, olaydaki güçlü anne sizsiniz :nazar::nazar:

haklısınız annem uyarmış bir şey verirlerse yeme diye ama kardeşim bugün almış çok ısrar edince. Zaten alınca da çocuk hazırmış gibi kardeşime görgüsüz mal tarzı şeyler söylemiş. Alt tarafı bir dilim kek ve bunun için görgüsüz oluyor ağlamak istiyorum ben bu insanların davranışları için hem zorlayıp da geri alınca da dalga geçmeleri resmen malzeme arıyorlar kendilerine. Annem de bunları duyunca kardeşim keki aldığı için kardeşime vurdu evde ben söyledim çocuk olduğu için bilmiyor zorlayan onlar. Annem çok sinirlenince onlara sinirini kardeşimden almak istedi. Yarın halledeceğini düşünüyorum. verdikleri keki alıp yarın o çocuğun yüzüne fırlatmak istiyorum
Üzülmekte çok haklısınız kardeşiniz bilemez tabi ki de. Çocuk yani kek uzatilirsa alır tabi ki. Uzatmasalarmis onlar da. En güzeli cevap verdikten sonra hiç muhatap olmamak, kardeşinizi de oraya göndermemek. Ne kadar muhatap olursanız o kadar hoşlarına gider bu durum. Ona iyi davranan bir arkadaş için kendini bu kötü insanlarin içine atmasın kardesiniz.

Yorumlar ne korkunç ya.
Herkes yok hastanelik ederdim, yok kapısına dayanır bağırırım filan, kimisi içinden kufurler ediyor, herkes birbirine girmeye hazir bekliyor. 😐
İyi ki böyle ortamda çocuk olmamışım.

Biz de kavga ederdik, ağlardık, bazen birbirimizin saçını cekerdik vs ama bir defa olsun koca koca insanların birbirinin kapısına dayanıp ortalığı yıktığını görmedim. Çünkü çocukluk bu bir gün birbirimizi yolsak 3 gün sonra yine birlikte oynuyorduk.

ne demek yarını bekliyorum
kusura bakmayın da bu da pasiflik
apartman mı neyse ayağa kalkarsa kalkar inşallah gittiniz bu saate kadar

kaç yaşında kardeşiniz
başlarım o kadının sülalesinden!!

çocuğu bir daha o çocukla muhattap etmeyin parka vs götürün

merhaba, biz depremzedeyiz memleketimizden ayrılıp başka bir şehirde yaşıyoruz aylardır. Kardeşim apartmandaki diğer çocuklarla oynuyor. Aralarından bir erkek çocuk dün oynarlarken kardeşimi apartmanın bodrumunda hepsi çıkınca üstüne kapıyı kapatıp çıkmış. Sonra kardeşimi çıkarmışlar ağlaya ağlaya eve geldi. Çok sinirlendik bu davranışa annesine söylemeye gittik çocuğun annesi kapıya çıkmadı kaçtı bizden. Sonra kardeşim tekrar arkadaşlarıyla oynamaya çıkınca kardeşime benim çocuğum üzerine kapıyı kapattıysa ışığı açıp kapıyı açıp çıksaydın. Her şey annene söylenir mi demiş kardeşime bu kadın. Arkadaşlar kardeşim depremden çıktı nasıl o anlarda ışığı açmayı kapıyı açıp çıkmayı başarabilsin çocuk zaten tramva atlattı. Bugün de bu kadın ve dedikoducu tayfası kardeşime yiyecek vermişler kardeşim yemiş. Kadının çocuğu kardeşime sen görgüsüzsün malsın iğrenç birisin diye dalga geçmiş kardeşim ağlıyor sürekli. Bu çocuk sürekli etrafa küfürler ediyor iğrenç biri olmuyor da sessiz sedasız oynayan kardeşim mi iğrenç oluyor. Ne yapalım arkadaşlar biz mi haksız konumdayız bu insanlar kardeşime zorbalık yapıyor bizleri hor görüyor. Nasıl bir tavır sergileyelim siz olsanız ne yapardınız. Geçen gün de kardeşim dışarda bir şeyler yiyordu. Çocuklara vermiş çocuk annesine alabilir miyim demiş annesi de çocuğa vurmuş görgüsüz müyüz biz dışarda yemek yenir mi demiş. Bu arada bu insanlar yüzüne gülüp arkanı döner dönmez dedikodunu yapan ayıplayan insanlar. dışarda bir şeyler yemek ayıp mı görgüsüzlük mü oldu biz başkasının malını mı yiyoruz anlamadım ki. bugün kendiler de dışarda tyemek ikram ettiler mesela kardeşime sonra da yeyince gülüp eğlendiler onunla.
Karşılarına gider ortalık yerde s*çarım ağızlarına bir güzel. Kardeşinizi de salıp durmayın bu insanların yanına. Evde oynasın, siz gözetimli parka çıkartırsınız sonra zaten denetimsiz sokaklara salmayın çocuğu Allah korusun.

Karşılarına gider ortalık yerde s*çarım ağızlarına bir güzel. Kardeşinizi de salıp durmayın bu insanların yanına. Evde oynasın, siz gözetimli parka çıkartırsınız sonra zaten denetimsiz sokaklara salmayın çocuğu Allah korusun.
bugün aynı kadının büyük kızı asansörde karanlıkta kalmış Allah'ın sopası yok aynı şey dönüp kendilerine vurdu. Annem de kıza karanlıkta kalmak nasıl bir şey beni az biraz da olsa anladınız mı çocuğumun neler hissettiğini nasıl korktuğunu dedi. Aynı kadın bizi bastırmak için makine gibi durmadan konuştu. Yaptıklarını inkar etti öyle şeyler söylemedim dedi doğru civciv konuşuyor düşün dedim evet ama ne yapayım çocuk bu ben ne kadar uyarsam da hep böyle davranıyor ne yapabilirim sokağa mı atayım vs dedi. Sonra da kendi gibi yalancı olan bir komşu da olanlara şahit dedi. Ama küçücük çocuklar yalan mı söylesin? Karşı komşumuz da şahit ki biz bu insanları tanıyoruz herkesin arkasından dedikodu yapıyorlar. Yine de annem birçok şey söyledi kadına ama kadın annemi konuşturmadı bile öyle savunuyor ki kendini ama haksız yani. Diyor ki doğru dedim çocuğunuz ışığı açıp kapıyı açıp çıkabilir yani bodrumdan neden yapamasın deprem olduğu için hepimiz üzgünüz vs vs kadın olayın büyüklüğünün farkında değil yani kendi çocuğunu savunuyor. Hatta dedi ki benim çocuğum diğer çocuklara da neler yapıyor küfürler ediyor onların ailesi niye sesini çıkarmıyor? Ben ne yapayım çocuğum böyleyse falan diye savunmaya geçti, işte biz çok temiz aileyiz vs vs boş boş konuştu yani ben anladım bu insanlarla biz baş edemeyiz

bugün aynı kadının büyük kızı asansörde karanlıkta kalmış Allah'ın sopası yok aynı şey dönüp kendilerine vurdu. Annem de kıza karanlıkta kalmak nasıl bir şey beni az biraz da olsa anladınız mı çocuğumun neler hissettiğini nasıl korktuğunu dedi. Aynı kadın bizi bastırmak için makine gibi durmadan konuştu. Yaptıklarını inkar etti öyle şeyler söylemedim dedi doğru civciv konuşuyor düşün dedim evet ama ne yapayım çocuk bu ben ne kadar uyarsam da hep böyle davranıyor ne yapabilirim sokağa mı atayım vs dedi. Sonra da kendi gibi yalancı olan bir komşu da olanlara şahit dedi. Ama küçücük çocuklar yalan mı söylesin? Karşı komşumuz da şahit ki biz bu insanları tanıyoruz herkesin arkasından dedikodu yapıyorlar. Yine de annem birçok şey söyledi kadına ama kadın annemi konuşturmadı bile öyle savunuyor ki kendini ama haksız yani. Diyor ki doğru dedim çocuğunuz ışığı açıp kapıyı açıp çıkabilir yani bodrumdan neden yapamasın deprem olduğu için hepimiz üzgünüz vs vs kadın olayın büyüklüğünün farkında değil yani kendi çocuğunu savunuyor. Hatta dedi ki benim çocuğum diğer çocuklara da neler yapıyor küfürler ediyor onların ailesi niye sesini çıkarmıyor? Ben ne yapayım çocuğum böyleyse falan diye savunmaya geçti, işte biz çok temiz aileyiz vs vs boş boş konuştu yani ben anladım bu insanlarla biz baş edemeyiz
demek ki insanlar yapılanlara göz yumup susuyorlar ki bize de gelip aynısını yapmamızı bekliyor. Ama nasıl çocuğun söylediklerini duymazdan gelsin kardeşim resmen kendisinin çocuğu aşağılıyor özgüvenini kırıyor ağlatıyor

Üzülmekte çok haklısınız kardeşiniz bilemez tabi ki de. Çocuk yani kek uzatilirsa alır tabi ki. Uzatmasalarmis onlar da. En güzeli cevap verdikten sonra hiç muhatap olmamak, kardeşinizi de oraya göndermemek. Ne kadar muhatap olursanız o kadar hoşlarına gider bu durum. Ona iyi davranan bir arkadaş için kendini bu kötü insanlarin içine atmasın kardesiniz.
bu kişiler söylediklerimizi de anlamıyorlar ki kadın benim çocuğum daha çocuk yapabilir böyle şeyler çocuklar arasında olabilir diyor. Yani kendi çocuğu başkalarını ezse bile sorun olmuyormuş kardeşim alınmasınmış duymazdan gelsinmiş. Kimse kendinin çocuğuna katlanmak zorunda değil ki. Bizi susturdu kadın sürekli kendini savunuyor konuşmamıza fırsat bile vermedi nasıl bir insanlar anlayamadım ben

Yorumlar ne korkunç ya.
Herkes yok hastanelik ederdim, yok kapısına dayanır bağırırım filan, kimisi içinden kufurler ediyor, herkes birbirine girmeye hazir bekliyor. 😐
İyi ki böyle ortamda çocuk olmamışım.

Biz de kavga ederdik, ağlardık, bazen birbirimizin saçını cekerdik vs ama bir defa olsun koca koca insanların birbirinin kapısına dayanıp ortalığı yıktığını görmedim. Çünkü çocukluk bu bir gün birbirimizi yolsak 3 gün sonra yine birlikte oynuyorduk.
ama bu kadar zorbalığa kimse katlanamaz ki benim kardeşimin ezilmesine insan içinde aşağılanmasına nasıl müsaade edebilirim. Bugün düzgün bir dille konuştu annem ama kadın hala kendisini haklı görüyor yani anlamayan anlamıyor. Sürekli suçlarını bastırıyorlar bir özür bile dilemedi. Sürekli konuştu durdu bize fırsat bile vermedi.

ama bu kadar zorbalığa kimse katlanamaz ki benim kardeşimin ezilmesine insan içinde aşağılanmasına nasıl müsaade edebilirim. Bugün düzgün bir dille konuştu annem ama kadın hala kendisini haklı görüyor yani anlamayan anlamıyor. Sürekli suçlarını bastırıyorlar bir özür bile dilemedi. Sürekli konuştu durdu bize fırsat bile vermedi.
üstelik de bu kadın çocuğu kardeşimi bodruma kapattıktan sonra çıkıp kardeşime ne var sende kapıyı açsaydın ışığı yakıp çıksaydın her şeyi anneye denir mi dedi. Bugün kocaman kızı asansörde kalınca annem görüp nasılmış karanlıkta kalmak korkmak benim küçük çocuğumun başına geleni biraz da olsa hissettin mi üstelik çocuğum tramva yaşadı dedi. Kadının kızı eve gidip annesine söyleyince annesi soluğu bizim kapıda aldı sen kızıma nasıl öyle dersin ne hakla diye. Sanki biz bıraktık asansörde. Kendi çocuğu kardeşimi karanlıkta bırakıp gidebiliyor. Kendi çocuğu değerli de benim kardeşim sahipsiz mi? Kendisi kardeşime o lafları demeyi hak görüyor annemin kızına empati kur demesi mi haksızlık? Ben dayanamıyorum bu beyinsiz insanlara. Kendimizi savununca hatasını anlatmaya çalışınca bizi bastırıyorlar. Sanırım algıları yok

Back
X