komsularimizi bizim hakkimizda konusurken duyduk

bizimde evimize hırsız girmişti..ben çoğu zaman evde olamıyorum..kızlarda evde olunca açmıyorlar kimseye..çünkü hırsızdan dolayı bayağı piskolojimiz bozulmuştu..bu sefer mahallede adımız çıktı..kapıyı açmayan komşu..ama anlatıyorum..anlamak istemiyorlar..ancak çene yapıyorlar..kaç kere dedim ben evde yokken çocuklar korkup açmıyor diye..sanki duvarla konuşuyorum..anlamıyorlar..insan her zaman müsait olmuyor..bir kerede tam tuvaletteyim..sürekli zil çalıyor..kalkamıyorum..böyle cahillerle fazla ilgi gösterme..

bişey yok durumda fakat sen yine de komşularına kitli kapıdan açamıcaksan müsait değilim de bi gün komşunun kapısını senin çalman gerekebilir :):)

Senin yaptigin yanliş 1 hırsız ev doluyken giriyorsa 10 hırsız boşken girer bunu unutma..evde yalnizda olsan oda kapını kilitlemek yerine aç televizyonu ışıklarını yak ses yap evde..hangi hırsız cesaret edipte girer sessizce oturursan ozaman davetiye çıkarırsın hırsızlara..ayrıca kapında delik yokmu bakarsın komşunsa açarsin neyi dert ettin anlamadim acikcasi bilerek ve isteyerek acmamissin sonrada acmadi demisler bunu demeleri gayet normal kötü bisey dememisler

Aynen ben de bekledıgım bır yakınım yoksa kapı bın kere calsa acmam telefonu da ...

Çalıyorlar canım,önce zili çalıyorlar sonra soyuyorlar.

Ben ögrencıyken bunu yasadım oglen uyuyordum kapı caldı caldı acmadım zaten hıc acmam...Sonra adamın bırı evde yokum dıye kapıyı zorlamıs zorlamıs karsı komsum ogrencı kızlardı kız da ıcerden kapıyı tıklatınca kacmıs adam...Uff korkudan ölmustum valla...

Yukarıda da yazmıştım komşumuzun evine 8 civarı giriyorlar kadın markete gitmiş ışığı açık bırakıyor evde oğlu varmış orayı eksik yazmışım çocuk karşılaşmış hırsızla zilin çaldığı duymamış,şuan ki oturduğumuz evde de oldu bi gece yarısı bizimde çalındı kapı,kardeşimle benim sesimi duydu çalan kişi aşağı katlara inerek gitti,çünkü sensörlü lambalar indik sıra hareket ediyordu büyük ihtimal hırsızdı.

Bende inşaat i devam eden bir apt taşınmıştım sürekli adamlar kapıyı calardi tanımıyorum Eşim yok acmadim hatta delikten bakmadım fark etti acmadilar demesinler diye meğer komşu adamlarmis yönetim oluşturmuşlar para vs toplanacak geliyorlar hep . En son adamın biri bu gelin de hiç evde oturmuyor ne kadar geziyor dedi duydum:)))daha da gelmediler

Kimseye güven yokki bende eşim yoksa gece kapıyı pek acmam sonuçta komşuları tanimiyorsan.cesit çeşit insan var iyi zannediyorsun sapık katil çıkabiliyor.ben istanbulu bu nedenle güvenli bulmuyorum buraya geleli 10 sene oldu ve neler duydum gördüm fikrim bu

Hırsız korkunuz varsa komşularunızla muhabbet kurun. Zaten gelen hırsız kapıyı çalmaz. Birgün evdeyken hepsini buyur edin sonra hırsız dan korktuğunuz için eşiniz yokken korkudan çalan kapıya bakamadığınızı anlatın. Eminim anlayacaklardır. Doğduğumdan beri aynı semtte yim evlendim mahallem değişti 6 yıldır burda oturuyorum gidip geldiğim sadece bir komşu var. Diğer 2 tanesi Mevlüt olur yada sokakta selamlaşma. Apartmandakiler den hoşlanmıyorum zaten. Yani alt kat zaten bekar erkek. Üst kat ve en üst 3 daire akrabalar biri ile konuşsan hepsi dahil olacak. O yüzden selâmün aleyküm . Aleyküm selâm

Son düzenleme:
Polisinde evine hırsız mı girmis pesss.

Sizin evde oldugunuzu biliyolardir neticede ve bilerek acmadiginizida biliyolardir konusurlar yani normal
Belki yalnizsiniz diye size arkadas olup misafirperverlik gosteriyolar siz istemiyosaniz bilemicemm

Asure getirilipde alinmiyosa ayip gercekten

çalan kapıyı açmazsan böyle konuşmaları ve düşünmeleri normal...
hırsız girecek olsa sen odaya kendini kilitlediğin sırada girer...
bi delikten bak bari kapı çaldığında...
eşininde kapıdakileri dinleyeceğine açması daha normal olurdu...
ne var pijamada...
neyse neresinden bakarsan bak komşuların konuşmakta haklı olduğu bi konu...

iki saat insanlara açıklama yapmaktansa bazen kapı açmamak en iyi normal saatte değilde gecenin bi körü kapı çalan hayırlı niyetle gelmez.sanırım iş güç sınavdı derken komşularla pek iletişim içinde olmanız zor oluyor o yüzden çok açıklama bekliyor insanlar.

kapı çalınca açmamak yerine delikten bakmak daha mantıklı geliyor bana.ayrıca çalışmıyorsun bütün gün evdesin en iyi şey komşuluk senin için.onlar adım atmışlar.şimdi sıra sende..sen birşeyler yap götür yada onları evine davet et.konuşurken laf arasında kendini ifade et kapıyı bu yüzden açmıyorum falan filan..

Hırsızların ne zaman girip girmeyeceği konusunda ihtisas mı yaptınız siz . Sanki çok absürd birşeymiş gibi inanmamazlık yapmanız çok tuhaf .Hırsız bu gündüz de girer gece de girer evde kimse yokken de girer varken de girer siz uyurken de girer uyanıkken de girer.Adı üstünde hırsız bu sizden izin alıpda mı girecek ?

Hakkinizda konusmus, yani dedikodu anlaminda, sayilmazlar.
Kapinizin onunde, olani soylemisler. Sizin de cok normalmis gibi anlattiginiz hareketlerinizi baskasindan duymaniz zorunuza mi gitti, niye dert ettiginizi de anlamadim.
Kusura bakmayin da bana da sizin gibi insanlar cok tuhaf geliyor. Kapi acmamak, kendini evin odasina kilitlemek filan. Kapida delik vardir herhalde, insan korkuyorsa bakar, ya da seslenir kim o der mesela. Ne o oyle evin icinde saklaniyorsunuz ki? Bu kadar yabanilik nedir yani? Suphe ceker boyle hareketler, beni iskillendirirdi komsu olarak. Kapiniza gelmezdim bir daha. Anormal davranislar bunlar. Komsulariniz da farketmis huyunuzu "acmiyorlar" diye basbayagi huyunuzu soyluyorlar birbirlerine. Ayip zaten kapiniza ikramiyla gelmis yeni komsulara kapiyi acmamak.

Bence kendinize hirsizlara karsi korunmak adina daha baska ve normal yontemler bulun.

kapıyı çaldığımda evde olduğu halde kapısını açmayan komşumun gözümde şu an insani hiçbir değeri yok..ve ben o gün hastaydım yardım istemek için kapısını çalmıştım.bende polis eşiyim kocam evde yoktu.kısa ve net nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…