Komşuluk yok

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
40
Merhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de

Artık eski sıcak apartman komşulukları çok yok. Komşu işi biraz şans işi maalesef. Pandemi etkisi de var tabi insanlar iyice uzaklaştı.

Alttan üstten şansınız yoksa diğer dairelerin kapısını siz çalın. Bir şey pişirip ikram edin. Bakarsınız kafa dengi birileri vardır. İlla apartmandan dostluk kurulacak diye bir şey yok, halk eğitim merkezlerinde kurslara katılın. Hem hobi olur hem kendinizi geliştirirsiniz hem de arkadaş edinirsiniz.

Artık eski sıcak apartman komşulukları çok yok. Komşu işi biraz şans işi maalesef. Pandemi etkisi de var tabi insanlar iyice uzaklaştı.

Alttan üstten şansınız yoksa diğer dairelerin kapısını siz çalın. Bir şey pişirip ikram edin. Bakarsınız kafa dengi birileri vardır. İlla apartmandan dostluk kurulacak diye bir şey yok, halk eğitim merkezlerinde kurslara katılın. Hem hobi olur hem kendinizi geliştirirsiniz hem de arkadaş edinirsiniz.
Çok mantıklı. Bir kere asansörde bebeğini indiren bir kadın görmüştüm keşke o an yapissaydim :)

Günümüzde ilişkiler böyle açıkçası. Ben de komşularına mesafeli olmayı tercih ediyorum. Bu devirde kimden ne geleceği hiç belli olmuyor hele ki büyük şehirlerde
Mesafeli olmak başka ama yeni tasinan birine hoşgeldin denilebilirdi bence bir ihtiyacınız var mı diye sorulabilirdi yada ben çok şey bekliyorum. Tabi sıcak ilişki sevmeyen birinin evine zorla gitmem ama belki onlar da bu riski almak istemiyodur

Çok mantıklı. Bir kere asansörde bebeğini indiren bir kadın görmüştüm keşke o an yapissaydim :)
İlk evlendiğimde kimse kapımı çalmadı canım sıkılıyor ne biçim yer burası diye ahlanıyordum. Karşı komşumu hiç görmemiştim, üst komşu bir değişikti. Sonra bir gün kek kurabiye yaptım ve tabaklara koydum. Sırayla gezdim daireleri. (karşı ve üst hariç) 😂

O kadar güzel arksdaşlıklarım oldu ki o binada, taşınırken çok çok üzülmüştüm. Çok özlüyorum 😊

İlk evlendiğimde kimse kapımı çalmadı canım sıkılıyor ne biçim yer burası diye ahlanıyordum. Karşı komşumu hiç görmemiştim, üst komşu bir değişikti. Sonra bir gün kek kurabiye yaptım ve tabaklara koydum. Sırayla gezdim daireleri. (karşı ve üst hariç) 😂

O kadar güzel arksdaşlıklarım oldu ki o binada, taşınırken çok çok üzülmüştüm. Çok özlüyorum 😊
Bende kimse görüşmek istemiyosa bende rahatsız etmiyim diye kimseye gitmedim açıkçası ama öyle yapabilirim. Karşı komşu hariç herkese vereyim aynen. Onlar özellikle uzak duruyor kasti olarak farkındayım çok yuzgoz olmak istemiyorlar. Çok teşekkürler ☺️❤️

Tanımadıkları etmedikleri yeni taşınan birine neden bir ihtiyacınız var mı diye sorsunlar ki? Yeni biri taşınsa ben de gidip sormam banane. Bisey merak ediyorsa gelip sorabilir
Ev kiralama aşamasında çok fazla konuştuk kim olduğumuzu biliyorlar karşı komşumuz bide karşılıklı kapılar yani taşınırken o kadar gürültü patirti oldu kapı duvar bir defa Güleryüz gösterip meraba demedi ya çok garip neyse benim beklentim fazla heralde. Hayır bizde de iki küçük çocuk var ilk zamanlar daha yerlesemeden biraz gürültü oldu haliyle acaba rahatsız mı ediyoruz diye ben kendim çok tedirgin oldum. Düzenimiz oturunca normale döndü tabi

Mesafeli olmak başka ama yeni tasinan birine hoşgeldin denilebilirdi bence bir ihtiyacınız var mı diye sorulabilirdi yada ben çok şey bekliyorum. Tabi sıcak ilişki sevmeyen birinin evine zorla gitmem ama belki onlar da bu riski almak istemiyodur
Tabi bu konuda haklısınız. 🙂

2 sene olacak evleneli ailemden yarımsaat uzak bir yerde oturuyorum valla oturduğum apartmanda kimseyle konuşmuyorum üst katımdakilerle merhaba merhabadan öte geçemedik karşı komşularla da tek kelam etmedim ben kimseye yanaşabilen bir tip değilim çokta eksiklik hissetmiyorum olmasında zaten kimseye güvenmiyorum.

Allah daha ıyı komsular nasıp etsın

2 sene olacak evleneli ailemden yarımsaat uzak bir yerde oturuyorum valla oturduğum apartmanda kimseyle konuşmuyorum üst katımdakilerle merhaba merhabadan öte geçemedik karşı komşularla da tek kelam etmedim ben kimseye yanaşabilen bir tip değilim çokta eksiklik hissetmiyorum olmasında zaten kimseye güvenmiyorum.
Benim kafa😄

Komsuculuk filan eskiden olan şeyler idi o da çok eskiden . Yaklaşık 3 senelik evliyim ne apartmanımda oturanları tanıyorum ne de onların tanışma gibi bir durumları olmadı ,buarada şehirle ne ilgisi var bu durumun ? Örnek Erzurum' dayım ,burada da İstanbul dan farkı yok. Kaldı ki kendi sevdiklerime zaman ayiramiyorum ,bu yüzden konu bile açtım apartmana taşınan yeni bir kadın kapımi çalarak tel no mu isteyip komsuculuk yapmamı istemişti hemde alt komşu ,binada ise 72 daire var bana çok absürt gelmişti . En son dert edeceğim şeylerden biri .

Yapışmak ne ya :KK70: Her zaman seviyeden yanayım
Onu komiklik olsun diye söyledim canım kadın çok sıcakkanlı meraba dedi bende meraba dedim öyle bir daha görmedim , bende çalıştığım için bı gördüğümü bı daha göremiyorum ztn :)

Back
X