Komşum Bıktırdı

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Merhaba
Benim bir komşum var, aynı katta oturuyoruz. Genç bir kadın 22 yaşında, 1,5 yaşında çocuğu var, çalışmıyor. Galiba eşi de vardiyalı çalışıyor, bazı akşamlar eşi evde olmuyormuş.

Bu komşum sürekli bana mesaj atıp;

Abla nasılsın?
Bulgurun var mı?
Senin kızla benim oğlan oynasın.
Evde misin?
Ne zaman geleceksin?
Benim de eşin evde değil.
Sana ne pişireyim?
Bize gel çay koydum.
Bugün kaynamama gittim.

Gibi gibi sürekli farklı farklı konularda konu açıyor.

Günde en az 20 mesaj atıyordur. 2-3 kere oturmuşluğumuz ama o kadar sıkıldım ki, sürekli sabah kahvaltıda buluşalım akşam çayına kadar kalalım istiyor. Eşi akşamları olmadığında da “eşinden izin al da bize gel” diyor.

İyi niyetli bir kız gibi geliyor bana esasen, sürekli bana bir pasta tatlı börek yapmaya hevesli. Hevesini de çok kırmak istemiyorum sonuçta komşuluk iyidir ama ben pek sevmem bu kadar içli dışlı olmayı. Sonuçta ben de çalışıyorum, çocuğum var, evimle çocuğumla ilgileniyorum, bazen dinlenmek istiyorum, bazen donumla oturmak istiyorum belki. Ayrıca eve de iş getiriyorum.

Nasıl kibarca reddedebilirim? Zira bazen işim var dediğimde bile sürekli mesaj atmalara devam ediyor.

Benim senin kadar boş vaktim olmuyor evde geçirdiğim zamanlarda da iş yapıyorum, çocuklarla eşimle anca ilgilenebiliyorum , arada sırada güzel ama sürekli görüşemeyiz diyin.

İyi niyetli olduğunu düşünüyorsan
Kalp kırmaya gerek yok bence dinlenmek istediğini her zaman müsait olamayacağını vs söyle
Çalışan kadının halini bilmiyordur büyük ihtimalle
Güzelce söylersen kırılmadan sınırını tanır diye düşünüyorum

Hayatımda tek nefret ettiğim şey ısrardır.
Çalışan bir bayanım evime ve eşime vakit ayırmam gerekli,onların harici kalan vakitlerimde haberleşip görüşürüz deyin bence açık açık.
Kendisi çalışmadığı için can sıkıntısını sizinle atma peşinde sanırım.

Çalışan birinin meşguliyetini anlayamıyor demekki..
Kalp kırmadan müsait olmadığınızı yazın geçin. Üstüne başka cevap vermeyin. Sonra elimde iş vardı falan dersiniz. Zamanla anlar..

Oğlumun eve biri geldiğindeki mutluluğunu gördükçe keşke çocuklu bir komşum olsa demeye başladım..
Tabi ben de çalışıyorum gereksiz ısrardan hoşlanmam..

J janemarple ahah, okuduğum en güzel yorumlardan.

İşim var, çalışıyorum deyince de mesajlara devam ediyor. Bazen kapımı da çalıyor gün içinde 2- 3 kez.

Ben işim gereği hafta içi boş olabiliyorum, haftasonu çalışıyorum.

Bir gün kapıyı donumla açıp uyuyordum demeyi düşünüyorum

Evde boş boş canı sıkılıyor, sizi de arkadaş bellemiş kendine. "Müsait değilim canım, kusura bakma zaten birazdan yatacaktım" gibi şeyler diyebilirsiniz ve geç mesaj atabilirsiniz. Atıyorum öğlen 4'te yazdıysa siz akşam 9'da cevap verirsiniz gibi gibi. Anlamaması için salak olması lazım.

Ben açık net ama tatlı dilli ifade ederdim.
Bak canım çalışan kadın olduğum için evde de işim çok oluyor.
Bu kadar sık bir araya gelemeyiz maalesef.. Gibi :)

Back
X