• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum kabusum oldu!

ah canım benim komşumda evlendigimizin ilk haftalarında ilk kez kapımı calıp bi kaşık sana yağ istedi tamam dedim gittim mutfaga bi baktım kadın arkamda. içeri mutfaga girmiş. yuh dedim. sonrasında haftada en az iki kere süpürge torbasından tutta kas gevşeticiye kadar aklına ne geliyorsa isteyip durdu. onun haricinde birde sürekli ısrarlı davetler, bi yerden gelsem tak kapıyı acardı, camdan konuşmak için seslenirdi vs. vs. kıramazdım offffffff neyse ki şimdi başkalarıyla samimi oldu buldu birlerinide biraz nefes aldım. aslında dost canlısı biri ama ben sıkılıyorum fazla alakadan hele de sabah ayrı akşam ayrı gece ayrı muhabbetilerden. birde bişey istemeler benim öyle bi alışkanlıgım olmadıgı için insanı kullanılıyormuş gibi hissettiriyor.

ayyy amann hem okudum hemde guldum bende yenı evlıyım allahımmmm bı alt komsum var evlerden ırakkk kadın benı delırtıyor:D

ben esımden erken gelıyorum eve esım geldıgınde zıle basıyor ama ben kapıya gıdene kadar bı bakmısım esım yukarı cıkmıs bıle aman allahım kadın esımın geldıgını gorp benden once kapısını acıyor :53: ama her aksam aynısı delırıcektım artık. bıkac kere esımle bırlıkte gırdım apartmana ama ben varken kapıyı acan yok :53: en son yukarı cıkarken bagıra bagıra cıktım neden senın kapın acılıoda benım kapım acılmıo nıe ben hep anahtarla gırıyorum bu bınanın kapıcısı nerde ama agzıma ne gelırse adım gıbı emınım onun her zamn kulagı kapıdadır ve o gun bugun kadın ne esımın kapısını acıo nede benım :1:

Bu olayı hiç sevmiyorum..
Eski evimdeyken bukadar olmasada bende yaşıyordumm belkide benimki bukadar olsa daha iyidi..
karşı komşum 1 gün kapısını tıklatıp sormassam yada görüşemessek kapı ağzında felan 1 günde geçse trip yapıyordu..
Hiçdee sormuyorsun napıyorsun diye işte efendim ben napıyosun demesem gelmesem gelmiyorsun
Ben hergün senle görüşmek zorundamıyım be insan..
kapıyı çaldığında açmasan olmuyoo kapı komşun vakitli vakitsiz saatlerce çocunu yoluyordu ben doyuruyordum cocuğu acıktımı naptı diye sormuyordu 5-6 saat bende durduğu oluyordu çocuğunun..
Taşındım kurtuldumm şuandada hiç görüşmüyorumm..
Arkamdan eşime(ordaki dairede bizim eşim bazen kirayı almaya vs toplantıya gidiyo orda görüyo) 1 kahvenin 40 yıl hatrı olurdaa niye böyle yaptıda yok efendimm biz ona naptıkda felan demiş..
Aman amannn geri kalsınn babamın oğlumu akrabammı soyumm mu sopummuuu
Ben böyle çok laçka vıck vıck muhabbeti sevmem sinir olurum

siz çok iyi dayanıyorsuz ben asla kabul etmezdim ki eşim böyle birşeyi kabul etmez benim samimi olduğum komşumda yok selamlaştığım var sadece ben sıkıfıkıya samimiyete gelemiyorum biraz yakınlık gösterdinmi hemen olmaması gerekn sorular yöneltiyolar özele giriyolar..merhaba merhaba yetiyor bana..evlendikten sonra bir arkadaşla samimi olmuştum herşeyimizi paylaşırdık onun bebeği olmuştu bana bırakırdı işlerini halledrdi eşinle alışverişe giderdi seve seve bakardım misafiri gelse ben evimde yapardım kurabiye falan götürürdüm fakat birgün eşimle aralarında sorun oldu ufak bi lafı yanlış anlayıp küsüştüler bidaha benlede görüşmedi arkadaşım suçluydu..ve eltimle sorunlarımı hep anlatırdım o da hiç sevmezdi ki çoğu insan sevmez eltimi gitti bana inat eltimle samimi oldu sıkıfıkı oldular..bidaha da tövbe ilkokul arkadaşım bile böle yaptıysa tövbe bidaha kiseyle samimi olmadım..işimede böyle geliyor istemiyorum beni sorgulasınlar hayatımla ve insandan insan yapamamamla..

bence açıkça söyle o utanmıyosa sen niye utanıyorsun ki.. hem senin müsait olduğun olur olmadığın olur onunla mı uğraşıcaksın böyle.. bi de kapını çalar sen evde yoksun diye hırsız falan girer böyle şeylere de sebep olabilir bence biran önce bu işin önünü kes :47:

Arada bir calıyor kapıyı acmıyorum...

Yolda görürsem ya da apartmanda iyiakşamla diyip kafamı ceviriyorum... Yüz versem astar istiycek biliyorum.

Benim de eski evde başka türlü yüzsüzlük yapan bir komşum vardı.
Ben çalışan bir anneyim, çocuğumu alıp eve gelmem akşam 7'yi bazen 8'i buluyordu ve o saatte yemek telaşına düşerken ben, kadın kapıyı çalıp "kızımın ödevine yardımcı olsanız" diyordu. Kızın evde 2 ablası vardı, üniversite mezunu biri, diğeri lise. Kız da ortaokulda okuyordu, neymiş efendim ablaları o konuları hatırlamıyormuş. E tabi, kim uğraşmak ister..
Eşi evde mi, evleri müsait mi, kadın yorgun mu düşünmeden hoop damlardı, haftada en az 2 defa.
Geldi mi de en az 2 saat gitmezdi, kızı bir şekilde yollarım ama annesi de gelirdi, kabus gibiydi.
Taşındım kurtuldum sandım.
Eski eve 1 saat mesafedeyim arabayla ve arabaları da yok. Gene de kalkıp geldiler. Ev görmeye sandım, derse gelmişler. Koca pazar günümü ayırmak zorunda kaldım, ertesi gün fizik yazılısı varmış, tüm dönemin konusunu anlatacakmışım. Kocam evde, bebeğim var, düşün.. E kovamazsın da..

Bir daha da hep mazeret uydurdum, eve kabul etmedim. Artık görüşmüyoruz çok şükür.

Bu tür insanları anlamaya çalışma, sadece kendi menfaatlerine bakarlar. Arsızlık da etseler kızarmaz yüzleri, işleri görülüyorsa tamamdır.
Peki canım şimdi durumunuz nedir komşunla?

Benim de eski evde başka türlü yüzsüzlük yapan bir komşum vardı.
Ben çalışan bir anneyim, çocuğumu alıp eve gelmem akşam 7'yi bazen 8'i buluyordu ve o saatte yemek telaşına düşerken ben, kadın kapıyı çalıp "kızımın ödevine yardımcı olsanız" diyordu. Kızın evde 2 ablası vardı, üniversite mezunu biri, diğeri lise. Kız da ortaokulda okuyordu, neymiş efendim ablaları o konuları hatırlamıyormuş. E tabi, kim uğraşmak ister..
Eşi evde mi, evleri müsait mi, kadın yorgun mu düşünmeden hoop damlardı, haftada en az 2 defa.
Geldi mi de en az 2 saat gitmezdi, kızı bir şekilde yollarım ama annesi de gelirdi, kabus gibiydi.
Taşındım kurtuldum sandım.
Eski eve 1 saat mesafedeyim arabayla ve arabaları da yok. Gene de kalkıp geldiler. Ev görmeye sandım, derse gelmişler. Koca pazar günümü ayırmak zorunda kaldım, ertesi gün fizik yazılısı varmış, tüm dönemin konusunu anlatacakmışım. Kocam evde, bebeğim var, düşün.. E kovamazsın da..

Bir daha da hep mazeret uydurdum, eve kabul etmedim. Artık görüşmüyoruz çok şükür.

Bu tür insanları anlamaya çalışma, sadece kendi menfaatlerine bakarlar. Arsızlık da etseler kızarmaz yüzleri, işleri görülüyorsa tamamdır.
Peki canım şimdi durumunuz nedir komşunla?

Ah ipek yaa, kapıyı calınca acmıyordum. Apartmanda görsem merhaba merhabaydı. Pazartesi akşama kadar.

O akşam servisten indim emreyle beraber onu markete gönderdim apartmana girdim; baktım koşturuyor apartmanın icinde yüzü mosmor, ne oldu dedim, senin mutfak camının önünde bir araba duruyordu, içinde adamlar vardı, araba plakasızdı, senin eve bakıyorlardı dedi. Beni de telaşlandırdı, ben birşey görmedim dedim. Kapıyı acıp mutfağa koştum. Bunlarda analı kızlı peşimden daldılar eve tabi, baktım araba falan yok. Kimse yok dedim kapıya yönlendim bunlar da cıktılar mecburen. O sırada Emre geldi, anlattık, evet dedi bi araba vardı ben giderken cıkıyordu otoparktan. Bu evine girdi. Bizi de huzursuz etti. Yarım saat sonra kapı caldı; salçan var mı dedi. Bende de varken yok demek olmaz; verdim. Yarım saat sonra şeker istedi. Elim verdim kolumu kaptı o akşam.

Salı gecesi saat 11 e doğru kapı caldı. Gece bu arada, biz yatmışız. Sinirlendim; "emre git bak şuna tersle lütfen" dedim. Emre gitti gelmez; bi kaç ses daha geliyo koridordan. Gittim, kadının üst katındaki yeni evli çift.....O akşam bu çiftin evine hırsız girmiş. Ben 18:15 te servisten indim; hava kararalı yirmi dakika falan omuştu. Güpegündüz, camdan tırmanıp üstkata girmişler, ne var ne yoksa götürmüşler.... Bu kadında bir telaş bir telaş, araba söyleydi, sana ben gösterdim dimi(bana söylüyo), bekliyolardı icinde falan filan....

Ben ciddi ciddi bu kadından şüphelenmeye başladım. Huzursuz oldum, tek başıma evde kalamıyorum. Ne yapacağımı da bilemiyorum. Düzenli olarak benim eve girmeye calısıyodu cünkü :36:

Canım kadının bir sebep bulup hergün illa ki kapını çalması ilginç gerçekten. Ama hırsızlık olayı ile bir bağlantısı var diye mi düşünüyorsun kadın için?
Düşündüm, ama hırsızlarla bağlantısı olsa kapının çalmaması ve dikkatini çekmemesi gerekmez miydi o akşam?
Bu kadının kocası yok herhalde? Tüm gün de evde sıkılıyor bell ki, camdan gelen geçen arabaları gözlüyor. Sen de kapı komşusu olarak tacizine maruz kalıyorsn.

Yan komşum aynen öyleydi, ıslak mendil istemek için gece 11 de kapı çalınır mı, bunu bile yapmışlığı vardı mesela..

Çalışınca böyle komşular çekilmez oluyorlar. Ben de yeni taşındığımız da baktım çat kapı, vakitli vakitsiz gelecek bir iki komşum var, Oturmaya geldiklerinde, çalıştığım için vakitli vakitsiz oturmalara karşı olduğumu, gelmek isterlerse müsait olursam kabul edeceğimi söyledim. Her zaman mesafeli davrandım bir daha başım ağrımadı.Senin de bu kadını böyle girip çıkmalardan rahatsız olduğunu ifade et.Hem senin hemde eşinin sessiz kalmasından yüz bulmuş gibi geliyor. Hırsız olayında seni de tedirgin edip, sizlere daha rahat girip çıkmak,sıkı fıkı olmak mı istiyor ki?

Canım kadının bir sebep bulup hergün illa ki kapını çalması ilginç gerçekten. Ama hırsızlık olayı ile bir bağlantısı var diye mi düşünüyorsun kadın için?
Düşündüm, ama hırsızlarla bağlantısı olsa kapının çalmaması ve dikkatini çekmemesi gerekmez miydi o akşam?
Bu kadının kocası yok herhalde? Tüm gün de evde sıkılıyor bell ki, camdan gelen geçen arabaları gözlüyor. Sen de kapı komşusu olarak tacizine maruz kalıyorsn.

Yan komşum aynen öyleydi, ıslak mendil istemek için gece 11 de kapı çalınır mı, bunu bile yapmışlığı vardı mesela..

Çalışıyo bu kadın. Kocası yok, kızı var kücük. İlk günden beri işkilleniyorum ben bundan ipek, o günki ruh hali enteresandı. Sürekli benim eve girmeye calısması falan da garip.

Dikkat çekmemeye calısmaktansa dikkatliydim, ben uyardım rolü daha mantıklı geldi bana ama paranoyakça da yaklaşıyor olabilirim.

Çalışınca böyle komşular çekilmez oluyorlar. Ben de yeni taşındığımız da baktım çat kapı, vakitli vakitsiz gelecek bir iki komşum var, Oturmaya geldiklerinde, çalıştığım için vakitli vakitsiz oturmalara karşı olduğumu, gelmek isterlerse müsait olursam kabul edeceğimi söyledim. Her zaman mesafeli davrandım bir daha başım ağrımadı.Senin de bu kadını böyle girip çıkmalardan rahatsız olduğunu ifade et.Hem senin hemde eşinin sessiz kalmasından yüz bulmuş gibi geliyor. Hırsız olayında seni de tedirgin edip, sizlere daha rahat girip çıkmak,sıkı fıkı olmak mı istiyor ki?

Giremez ki canım. Bir kez daha yinelerse tepkim cok ağır olacak. Neden benmle samimi olmaya calısıyosunuz derdiniz ne sizin diycem. Sıktı artık

Kadının çalışmasına çok şaşırdım, hiç mi işi gücü yok evde yahu.
Genelde ev hanımı ve yaşlı teyzeler sever çatkapı girip çıkmayı.
Ben de şimdi evdeyim ya, kahvaltıya, çaya çağıranlar oluyor. elimi verip kolumu kaptıracağımı bildiğimden bahane uyduruyorum.
Hatta geçenlerde bir komşum bana çalışmaya devam edip etmeyeceğimi sordu, kararsızım dedim.
Sıkılırsın diye korkma, bize takılırsın. Kahvaltıya birimizde toplanır, akşam çayına başka arkadaşa geçeriz. Çocukların servisini ararız, biz nerdeysek oraya bırakırlar çocukları dedi.
Vah o çocukların haline. Zaten benim kızın sevrisinde bir kızcağız var, hergün başka yerden biniyormuş, benim kızım şaşırmış. belirli bir evi yok galiba anne dedi:-)

Yeni evli çiftin evini soymaları ilginç bak, eşyalar falan yeni tabi, evde altın da olabilir. Ama sizin binada yeni evli çift olduğunu birisi haber vermiş olabilir hakikaten.
Sana soruyordu bu kadın kaçta yatarsın, kaçta uyanırsın diye.
Şimdi sen öyle bi fikir atınca ortaya, ben de paranoyaklaştım..

Kadının çalışmasına çok şaşırdım, hiç mi işi gücü yok evde yahu.
Genelde ev hanımı ve yaşlı teyzeler sever çatkapı girip çıkmayı.
Ben de şimdi evdeyim ya, kahvaltıya, çaya çağıranlar oluyor. elimi verip kolumu kaptıracağımı bildiğimden bahane uyduruyorum.
Hatta geçenlerde bir komşum bana çalışmaya devam edip etmeyeceğimi sordu, kararsızım dedim.
Sıkılırsın diye korkma, bize takılırsın. Kahvaltıya birimizde toplanır, akşam çayına başka arkadaşa geçeriz. Çocukların servisini ararız, biz nerdeysek oraya bırakırlar çocukları dedi.
Vah o çocukların haline. Zaten benim kızın sevrisinde bir kızcağız var, hergün başka yerden biniyormuş, benim kızım şaşırmış. belirli bir evi yok galiba anne dedi:-)

Yeni evli çiftin evini soymaları ilginç bak, eşyalar falan yeni tabi, evde altın da olabilir. Ama sizin binada yeni evli çift olduğunu birisi haber vermiş olabilir hakikaten.
Sana soruyordu bu kadın kaçta yatarsın, kaçta uyanırsın diye.
Şimdi sen öyle bi fikir atınca ortaya, ben de paranoyaklaştım..

Boş kadınlar ne iş yapar :D Ona buna sarar, ona buna kahvaltıya gider... Bu hem calısıyo hem de bana sarıyo :S

Bu kadın beni cok işkillendirdi, ilk günden beri böyle

Boş kadınlar ne iş yapar :D Ona buna sarar, ona buna kahvaltıya gider... Bu hem calısıyo hem de bana sarıyo :S

Bu kadın beni cok işkillendirdi, ilk günden beri böyle

canım neler olmuş öyle, yeni evli çifti bilen tanıyan birileridir mutlaka.
bu kadın beni de huylandırdı.
yeni evli kızı uyarsan mı acaba, açmasın o da kapısını bu kadına.:26:

canım neler olmuş öyle, yeni evli çifti bilen tanıyan birileridir mutlaka.
bu kadın beni de huylandırdı.
yeni evli kızı uyarsan mı acaba, açmasın o da kapısını bu kadına.:26:

Yarın yukarı cıkıp gecmiş olsun diycem kıza ve birşekilde sormam lazım kadınla ne kadar samimiler, evine girip cıkıyor mu?

Belki birşeyler öğrenebilirim

Yarın yukarı cıkıp gecmiş olsun diycem kıza ve birşekilde sormam lazım kadınla ne kadar samimiler, evine girip cıkıyor mu?

Belki birşeyler öğrenebilirim

canım bu kadın gerçekten kabus gibi, bence açıkça konuşman gerekiyor artık.
imadan falan anlamıyor baksana.

canım bu kadın gerçekten kabus gibi, bence açıkça konuşman gerekiyor artık.
imadan falan anlamıyor baksana.

Haklısın aslında. Buzluğumda mantısı var, yarın onu da veririm ve bu komşuluk ilişkisinden hoşlanmadığımı söylerim.

Haklısın aslında. Buzluğumda mantısı var, yarın onu da veririm ve bu komşuluk ilişkisinden hoşlanmadığımı söylerim.

ben de tam "üst kat komşuna bir sorsana, bu kadın girip çıkıyormuymuş ona da" diyecektim, ama düşünmüşsün:-)
Söyle bence de, gerekirse eşini bile bahane edebilrisin. Eşim istemiyor gibisinden.

ne yaptın canım?

Sinirden gülüyorum artık ipeğim. Üst kat komşuu bi türlü evde bulup konuşamadım.

Karşıdaki kendini aştı. Gece 23,30 da kapıyı calıyor. Çekinmiyor utanmıyor. Ben çöpü zamanında cıkardığım halde geldiğimde kapımın önünde cöp buluyorum. Sordum "evet ben koyuyorum" dedi. Kendi kapınıza koyun, almıyorlar mı ordan dedim. Yok ondan değil, sen de cöp vardı ikisi de orda dursun istedim. Nasıl ya ben cöpümü cıkardım alınmıştı dedim. Beni yalancı cıkarıyor.

Bütün konuşmalarımızı yazamıyorum sinirden ama beni cıldırtmak üzere az kaldı.

Back
X