- Konu Sahibi Azeri kizi
-
Azeri kızı yuvayı neden o kadın ve kocası yıkmış olsun ki? Yuvayı ancak yuvanın kendi sahibi yıkar adaö gitmiş elin karısını taciz etmiş, sizde diyorsunuzki vay efendim nye söyledilerde yuva yıktılar? o zaman siz tacize uğrasanız söylemeyecekmisiniz? Zaten bu tür adamlarda bundan cesaret buluyorlar sonunda hep kadınlar suçu oluyor??
birincisi hiç bu işlere bulaşma sen.sana ne?
kadın tacize uğradığını kendi kocasına anlatmıyor başı derde girmesin diye de,sana ne oluyor?neden kendi kocanı bu meseleye karıştırıyorsun?komşunun namusunu korumak senin kocanamı kaldı?
ikincisi burda komşunun yaptığı hata,tacize uğradığını diğer diğer kadına söylemek değil;ta en baştan eşinin istemediği bu gidiş-gelişleri yapmak...
hadi yaptı ve adam kendisini taciz edince gidiş-gelişler kesti.zaten adamında daha sonra rahatsız etmediğini söylüyorsunuz.
sonradan durup dururken niye eşine anlatma ihtiyacı duydu komşunuz.yeniden olayları niye alevlendirdi.
adam tekrarmı tacize başladı durup dururken?yoksa arkadaşınız tekrarmı gitmeye başladı o eve?yoksa arkadaşınız durup dururken kocasına anlatıp ekşın ihtiyacınımı giderdi-tatlicadiarzu-
şaka bi yana ne oldu yani?
üçüncüsü;aldatıldığını yada kocasının sapık olduğunu bir kadına anlatmalımı bilmiyorum ama başkalarının sapık olduğunu bildiği kocamla hiç bir şey yokmuş gibi yaşamaya devam etmek beni daha çok yıpratırdı sanırım.ben bilmek isterdim.çünkü gereken tepkiyi verebilecek durumdayım.maddi manevi kendi kendime yetebilirim,ailem arkamda vs...ama bu güvencelerim olmasaydı yani boşanamayacaksam bilemmeyi tercih ederdim sanırım.
bu açıdan bakınca sapık adamın karısının durumunu bilmemekle beraber,ortada yıkılmaması gereken sağlamlıkta bir yuvanın zaten olmadığını düşünüyorum.
bende kadını suclu buluyorum ne ısıs var evde erkek varken gıdıp rahat rahat oturması felan adam tabıkı aklında yoksada seytan bu aklına sokar basınada bu gelır.yazık
bu yoruma hiç katılmıyorum, neden sadece kadın suçlu olsun ki? adamın aklında yoksa şeytan aklına sokara da katılmadım, üzgünüm. en büyük hata adamın, kadının tedbirli olup gitmemesi lazımdı belki ama asıl hata adamda.
Bir bayan,komşusuna öyle ha deyince,zamanlı zamansız,zırt pırt gitmemeli bir kere burada komşunda hata var dostum bu biiiir,
Komşuluk,sosyal yaşantımızda çok önemli bir yer tutmaktadır.İyi, temiz, dürüst komşu dünya hayatının nimetlerindendir.Kötü, geçimsiz komşu ise bir azap bir musibettir.Onun için eskiler; "Ev alma, komşu al." demişler ya..
Bizim dinimiz de Komşusu aç yatarken kendi tok yatan bizden değildir diyecek kadar Komşuluk ilişkilerine son derece önem veriyor..
Yanlıııızz,herşeyin bir adabı var canım,her gün her gün görüşmek,mahremiyeti deşifre etmek,özel hayata şahit olmak hiç hoş değil,sakıncaları da bariz..
Benim de burada çok samimi olduğum,candan,yardımsever-,hoşsohbet çok komşum var gerek türk gerek yabancı,çok da memnunuz bu hadiseden,çünkü arada bir sınır var birbirimizin özellerini kadife kutularda muhafaza eder,haddimizi biliriz..
Hım bir hatun var Libyalı,aynı apartmandayız,sabah akşam telefonumu istiyor du delikafadulden Bir tek ondan rahatsızdım-konuşmuştuk hatırlarsan,o da çözüldü.
O aldatılan arkadaşına üzüldüm,mağdur taraf o görünüyor şuanda,eşi de suçlu ..
Şimdi Zemoşum birşey diyeceğim ama..İçime kurt düşmedi değil,adam neyine güvendi nasıl oldu ya da neden o kadar nefsine sahip çıkamadı ,nasıl etkilendi o derece de öpmeye falan çalıştı hatunu ,burayı çözemedim..Ne cesaret yani..
Ya kadın nasıl olsa söyleyemez kimseye dedi,ya sapık ya da kadının sürekli gelip gitmelerini yanlış anladı..
Ben her iki tarafı da suçlu buluyorum..
İnşallah herkesin hakkında hayırlısı olur,yazık o hanıma..
evet dediğim gibi onda da suç var, daha ne olduğunu bilmeden herkesin evine girip çıkılmaz kocası varken.
bencede kocası evdeyken yanlız gidilmez, illede gideceksen kocanla ailecek oturmaya gidin.Allah kanı bozuk olanlardan uzak tutsun
klava:
Tabi ki yavrucugum
Ne münasebet ya,olur mu öyle her estiğinde komşuya gitmek hele ki eşler evdeyken..
Bu bence özel hayatı dejanere eder..
Bizim bir komşumuz vardı-tatlicadiarzu-
İki apartman bitişikti,arada sadece demir balkonlar vardı..
O hanım abla sürekli bize gelirdi sabahın körüymüş akşamın bir vaktiymiş kuşluk muş hiç dinlemezdi abartmıyorum..
Neyse bir gün oturmuşuz tv izliyoruz annem babam ben kardeşlerim,klasık kuruyemişli cipsli akşam çayı seremonisi işte..
Birden çatçatçat balkon kapısı na vuruyor biri,baktık ki hanım abla aradaki demiri kırmış nasıl yaptıysa,incecik minicik biri idi zaten unutmuyorum,sütlaç getirmişkafamçokkarıştı
O anki surat ifadelerimizi anlatamam..Annemler şoke olmuştu..
O günden sonra her zaman o aralıktan gelmeye başladı bağımlılık oldu..
Biz ev yokken bile..Anneme abla nerdeydiniz kapıyı çaldım çaldım açmadın diyorduklava:
Ne özel hayat ne mahremiyet..Annem de çok ağır bir kadındır herşeyi yerli yerinde yaşarı ve asla sululuğu abartıyı sevmez..
Konuştular hallettiler sonra da o evi sattık zaten:roflol: aslında uyarmalıydık yeni geleceklere ama onlar da taşşındı Allahtan..
klava:
Bizim bir komşumuz vardı-tatlicadiarzu-
İki apartman bitişikti,arada sadece demir balkonlar vardı..
O hanım abla sürekli bize gelirdi sabahın körüymüş akşamın bir vaktiymiş kuşluk muş hiç dinlemezdi abartmıyorum..
Neyse bir gün oturmuşuz tv izliyoruz annem babam ben kardeşlerim,klasık kuruyemişli cipsli akşam çayı seremonisi işte..
Birden çatçatçat balkon kapısı na vuruyor biri,baktık ki hanım abla aradaki demiri kırmış nasıl yaptıysa,incecik minicik biri idi zaten unutmuyorum,sütlaç getirmişkafamçokkarıştı
O anki surat ifadelerimizi anlatamam..Annemler şoke olmuştu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?