komşum...

smiter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
515
24
118
Bursa
alt komşum binaya 6 ay falan oldu taşınalı..çok samimi değiliz ama gidip geldik 3-5 kez
onun eşi polis çalışma saatleri sürekli değişiyor...gece çalışıyor gündüz evde gündüz çalışınca akşam evde..
benim eşim düzenli sabah 8 akşam 7 de evde...akşam dışarı çıkmaz pijamalarını giyer oturur...
bu komşum 3 keredir aynı şeyi yapıp akşamdan oturmaya geliyor...çok rahatsız oluyoruz...
hiç çekinmeden eşimin yanında durabilecek oturabilecek yanii
2 çocuğu da onlarıda alıp geliyor benimde 2 çocuğum var..
komşum öyle hanım bir kadın ama ona normal geliyor heralde mahrem falan yok eşimden de çekinmiyor
ben eşim olmadan eşi evde olan arkadaşlarıma gitmek ne gerek var müsait zaman mı yok sanki
gündüz ben evdeyim gelmiyor akşam geliyor ama sadece bana geliyor üst komşuma gitmiyor...
eşimde söyle akşam gelmesin rahatsız oluyorum diye ama nasıl diyeyim kırıcı olmak istemiyorum
yanlış anlatmaktan da korkuyorum....
nasıl yapayım söyleyin bana...

polis eşi ya gece sıkılmamak için sana çıkıo sanırım eşinin müsait olmadını sölersin bende polis eşiyim komşularım da bana yapıodu hep bi bahane lazım çocuk hasta yorgunum falan de ben böle çözdüm

Kapıya geldiğinde X ciğim eşim uyuya kalmış,yarın gündüz çay yaparım otururuz istersen dersin. Sanırım anlar ve bir daha akşam gelmez. E gelirse de kırıcı olmayı hakediyor demek olur..

Kolay gelsin :40:

sende soyle yap onun esinin evde olmadiginda evine gittiginde de esim aksam cok yorgun geliyor bizim cocuklari bile kafasi almiyor cit cikarsak kiziyor falan de :44:

canım kapıyı açtığında içeriye davet etme.eğer önceden haber veriyorsa o söylemeden daha eşimle başbaşa oturuyoruz iyi oldu uzun zamandır başbaşa kalamadık çocuklar da uyuycak de.ya da başka bir bahane uydur.ama ondan önce davran :) bir kere böyle yaparsan ikincisini yapman daha kolay olur :) ;)

canım yaptığı çok yanlış komşunuzun ben olsam söylerdim bile eşim neden rahatsız olsun zaten yorgun geliyor..bence eşim yorgun geliyor akşam sesizlik istiyor gündüz görüşelim diyin..

kapıyı çalınca açmayacağım aslında ama benim çocuklar kapıya koşuyor bağırıyor çağırıyorlar
mecbur açmak zorunda kalıyorum
haber vermiyor 8-9 gibi geliyor catkapı...
kadın artniyetli değil normal geliyor ona eşim evde iken gelmek
eşimi pijamalı görüyor hiç pardon falan da demiyor
eşimde mecburen başka odaya geciyor....

kapıyı açınca eşim uyuya kaldı oturma odasında de eşin başka odaya geçiyosa oda rahat rahat oturuyordur ayrıca onun eşi olmadıgında al çacuklarını git akşam bi kaç kez yap anlar heralde ne bileyim insanlarıanlamak ve insanlarla yaşamak çok zor

ayy canım, benim de eşimin çalışma saatleri seninki gibi.eski evdeyken komşum gelirdi böyle kapıdan sorardı "eşin evde mi" diye ben de "evet evde derdim" cevap "neyse gireyim yine de":52::53::53:
bazı insanlar bencil olur.sadece kendi eğlensin oylansın karşı taraf ne olursa olsun der.yaptığı çok ayıp.sonuçta eşinin dinlenmek evin içinde istediği gibi dolaşmak en doğal hakkı ki görevi zaten çok zor Allah yardım etsin.bir arkadaşın dediği gibi "eşim son zamanlarda gürültüyü hiç kaldıramıyor,ses çıkarttırmıyor" falan desen anlar herhalde.anlamamazlıktan gelirse de daha sert söyle.aynı tavrı sen yapsan normal karşılayacağını hiç sanmam.

Kocası gece çalışıyorsa ,demlesin çayı ...
-komşum gel beraber içelim desin...bende polis eşiyim ama hiç böyle yapmadım...

bende asker eşiyim bizde de eşler evdeyse gidilmez :) ama benim rahatlıkla gittiğim ve bana eşim evdeyken gelebilen komşularım var. fakat bu eşlerimizinde samimiyetindenileri geliyor. bu koşun adanalı veya hataylı mı :) çünkü akdeniz insanı sıcak kanlı oluyor art niyetsiz ama anlayışlıdırlar. söylersen kırılmayacağına eminim. eşinin olmadığı bazı akşamlar sen ziyaretine git hem sevaba girersin hem gönlü olur :) benim eşim nöbetçi olduğunda hanımlar gelir "ne yapıyorsun" diye :))

alt komşum binaya 6 ay falan oldu taşınalı..çok samimi değiliz ama gidip geldik 3-5 kez
onun eşi polis çalışma saatleri sürekli değişiyor...gece çalışıyor gündüz evde gündüz çalışınca akşam evde..
benim eşim düzenli sabah 8 akşam 7 de evde...akşam dışarı çıkmaz pijamalarını giyer oturur...
bu komşum 3 keredir aynı şeyi yapıp akşamdan oturmaya geliyor...çok rahatsız oluyoruz...
komşum öyle hanım bir kadın ama ona normal geliyor heralde mahrem falan yok eşimden de çekinmiyor
ben eşim olmadan eşi evde olan arkadaşlarıma gitmek ne gerek var müsait zaman mı yok sanki
gündüz ben evdeyim gelmiyor akşam geliyor ama sadece bana geliyor üst komşuma gitmiyor...
eşimde söyle akşam gelmesin rahatsız oluyorum diye ama nasıl diyeyim kırıcı olmak istemiyorum

En nefret ettiğim insan tipi, bir arkadaşıma gittiysem mutlaka eşi gelmeden kalkmaya çalışırım. Olur da eşi erken falan gelirse anında müsade isterim. Ne ayıp ya adam uzatacak ayaklarını, giyecek pijamalarını oturacak evinde rahat rahat. Neişi var komşunun akşam akşam :20:

İnce düşünceden yoksunluğun da bu kadarı... Al çoluğu çocuğu kalk git elin evine, huzur kaçır. Bravo ya ne insanlar var.
Bi daha gelince eşiniz şortuyla koltuğa iyice bi yayılsın, komşu gelmiş diye ayağını falan sakın toplamasın... Tam tersine yayılsın, kadın koltuğun ucuna mı oturur yere mi oturur ya da adam çek ayağını ben geldim mi der görürsün artık :)))))
Bak o nasıl alıyor o zaman mesajı ;)
Bundan da anlamazsa zaten direk söylersin artık. Koymaz böyle kadına.

Komsu kadının esinizi pijamalarıyla görmesi ve esinizin cekinmesi normaldir.
Mesela benim babam genel' de belirli bir saate kadar kıyafetlerini cıkarmaz misafir falan gelir diye yakın olan teyzemler gelirler bazen oturmaya ve zil calar, babam birilerinin geldigini görünce hemen kalkar giyinir.
Habersiz geliyor deseniz, Tamam! ya da ne bileyim sık sık tekrarlasa bu durumu ona' da tamam diyecegim herkes rahatsız olur cünkü.
Ama bagıslayın ben evde es varken kendi esi yok diye aksam oturmaya gitmenin yanlıs oldugunu, özellikle de mahrem oldugunu ilk defa duyuyorum.. :53:
Bu mahremlik komsular, cok yakından tanımadıgımız, samimi olmadıgımız insanlar icin mi onu bilemiyorum?
Muhtemelen düsünemiyordur ki, ben bu yüzden cat kapı misafirliklere karsıyım, en azından sürekli olmasına!
Komsunuz esinizin pijamalarıyla oturdugunu rüyasında görecek degil elbet ama gördükten sonra bir daha da gelmemesi gerekirdi biraz düsüncesiz galiba?
Size mahrem gelen bu konuyu acık bir sekilde komsunuzla paylasın cünkü, esiniz pijamalarıyla oturmasa bile, aksam oturmaları size dogru gelmiyor özelliklede es yokken! Yanlıs mıyım?
Ya da laf arasında farklı bir yerden konu acıp, '' bana aksam oturmaları mahrem geliyor, es evde iken cokta dogru bulmuyorum '' deyin umarım anlar ve anlayısla karsılar.

Son düzenleme:
daha önce lojmanda oturduysa ona normal geliyordur bu yaptığı :1:
Bir gün gündüz onun eşi evdeyken ara ve sana geleceğim çay içmeye de. Muhtemelen eşi olsa da gel diyecektir. Fakat sen "eşin evde mi?" diye sor. Eşin evdeyse ben gelmem, benim eşim pek hoş karşılamaz de, o anlar artık :42:
Eğer mesajı anlamadıysa ve akşam sana gelirse eşinin rahatsızlığını dile getir. Lütfen kusura bakma ama erkekler böyle işte biz gündüzleri bol bol görüşüyoruz nasılsa de!

daha önce lojmanda oturduysa ona normal geliyordur bu yaptığı :1:
Bir gün gündüz onun eşi evdeyken ara ve sana geleceğim çay içmeye de. Muhtemelen eşi olsa da gel diyecektir. Fakat sen "eşin evde mi?" diye sor. Eşin evdeyse ben gelmem, benim eşim pek hoş karşılamaz de, o anlar artık :42:
Eğer mesajı anlamadıysa ve akşam sana gelirse eşinin rahatsızlığını dile getir. Lütfen kusura bakma ama erkekler böyle işte biz gündüzleri bol bol görüşüyoruz nasılsa de!

ay evet güzel bir fikir:34: bence de en mantıklısı bu.eşi evdeyken arayıp gitmemek.o anlayacağını anlar herhalde.beğen butonunu çoookkkk özledim yaww:40: ayrıca işe yararsa haber ver bize

geldiği zaman kusura bakma müsait değilim dersin olur biter.bir kere bu şekilde kibarca uyar baktın gene devam ediyor açık ça kusura bakma ama eşim evde akşamları gelme de

Birgün öğle vakti, bir çay sohbetinde açıkça akşamları eşiniz evdeyken dinlediğini, nasıl olsa yakın olduğunuzu ve gündüzleri görüşebileceğinizi açıkça söyleyin.

İletişim, kırmadan iletişim her türlü bahane dolu konuşmalardan çok daha iyidir.

Back
X